X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    AAA to dodalas mi skrzydel ja tez jestem jednodrozna pcowiczka ;D

zapomniaam dodac ze w tej chwili ma dwojke dzieci i to rok po roku malo tego planuje kolejne wiec jest nadzieja Kapciu

kapturnica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    no właśnie, to przy naszych problemach z zaciążeniem co ile najrzadziej i najczęściej powinny być zmieniane plemniki żeby nie było tych żywych za mało a tych zdechłych za dużo?
    ciezko tak odpowiedziec..Bo tak naprawde wszystko zalezy od tego jakie jest nasienie..Jesli jest dobre i jest go w miare duzo i sa prawidlowe to mysle ze raz w tyg sex w nieplodne a w plodne co2gi dzien bym napewno jechala..
    Pamietam ze jak zaszlam z mlodym w ciaze..To z moich wyliczen sex byl wtedy niedziela(po poprawinach0 :D i kolejny dzien to byla sroda ;) Zaznacze ze 3tyg przed slubem zero sexa..Bo nie bylo jak i gdzie i kiedy :D
    Potem tydzien nic ...Jakos dobrze pamietam bo sie anm jego siostar zwalila do chalupy wtedy :-/ ... i zalapalo syna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:07

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    zapomniaam dodac ze w tej chwili ma dwojke dzieci i to rok po roku malo tego planuje kolejne wiec jest nadzieja Kapciu
    Jakbym nadziei nie miala to by mnie tu nie bylo :D Wierze ze kazdej z nas sie uda..A ze jednym szybciej a drugim pozniej??Nie wazne :D Liczy sie koncowy efekt :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh....ale ile można tak czekać.....
    ja się nie oglądam za siebie bo jak sobie pomyślę że to ponad rok to mnie ściska w gardle....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kużwa Kaśka a pod prysznicem sobie nie umie ulżyć Twój chłop??:D

No moj jest z tych osob co ja wygodnickich..Mysmy zawsze sami byli ..Zero stresingu , ze ktos wejdzie , czy ze sa rodzicie..Moj nie ejst typem co musi ciagle pukac sie ...I to co tam nic nadrabia w domu...Mowi , ze jak czuje juz konkretnqa chcice to wtedy se ulzy pod prysznicem..Ale ogolnie to on jakos za masturbacja nie rpzepada ...Woli w duecie ..Zreszta moj chlop nawet jak ma do wyboru loda a sexior..Zawsze wybiera sexiora :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:08

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ehhh....ale ile można tak czekać.....
    ja się nie oglądam za siebie bo jak sobie pomyślę że to ponad rok to mnie ściska w gardle....
    Kacha ale wezz pod uwage , ze jesli twoj malz nie mial nasienia to tak jabys sie wogole nie starala!! Starania wg nie to cykle keidy jest szansa na zajscie w ciaze..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzicie...

Omineło mnie szaleństwo Kap, a mówiłam żeby najpierw omówić to z kims oswieconym a nie wpadać w panikę. Tak jak z kazdymi wynikami. z tym, ze Kap sama stała się oświecona....:))))))))))

robotka, zazdroszczę tych 2 kilosów sprintu...

Dziewczyny ja z tych megawłochatych. chodziłam na laser, ale oczywiscie odrastają, za to trochę dłużej mam spokój.
    Idia ja stosowałam plastry z woskiem na zimno. Potem bardzo mnie bolala skóra, wiadomo hormony, i doczytalam, ze przy bólu wzrasta kortyzol, co jest b. niedobre dla dziecka. No to zaczęłam golić. Nie bój sie tego, to nieprawda że to zwmacnia, po prostu jak odrastaja wszystkie przyciete na raz to wydają się sztywniejsze.
    U mnie wyprawa na basen to 2 godziny roboty, Malenq jak ja cię rozumiem, czasem rezygnuje bo mi się nie chce - dodatkowo zapalenie okołmieszkowe, a po wyrywaniu wrastające wloski... Ja bardzo zazdroszczę dziewczynom bez tego problemu...

kapturnica, zagubiona_82, Malenq lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Ale pędzicie...

Omineło mnie szaleństwo Kap, a mówiłam żeby najpierw omówić to z kims oswieconym a nie wpadać w panikę. Tak jak z kazdymi wynikami. z tym, ze Kap sama stała się oświecona....:))))))))))
    Bo ja juz taki typ w gorracej wodzie kapany ;D
    I co z wynikami..strasznie mmnie ciekawi czy byla czy nie byla owu u ciebie ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj ELFIK nie żartuj:)
    ja jak byłam w 7 miesiącu ciąży pierwszy raz depilowałam nogi depilatorem, myślałam że się zesram ale dałam radę;)

no Kasiek masz rację to tak jakbym się nie starała-czyli zmarnowałam przez tego ciołka cały rok;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ejjj ELFIK nie żartuj:)
    ja jak byłam w 7 miesiącu ciąży pierwszy raz depilowałam nogi depilatorem, myślałam że się zesram ale dałam radę;)

no Kasiek masz rację to tak jakbym się nie starała-czyli zmarnowałam przez tego ciołka cały rok;/
    Niestety kochanie..Ale pocieszeniem malym bo malym ale jednak jest ze inni dzieki tobie szybciej decyduja sie na badanie nasienia..Jestem tego przykladem..Poczatkowo mi nawet do glowy nie przyszlo badac mojego..a jednak zrobione ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Niestety kochanie..Ale pocieszeniem malym bo malym ale jednak jest ze inni dzieki tobie szybciej decyduja sie na badanie nasienia..Jestem tego przykladem..Poczatkowo mi nawet do glowy nie przyszlo badac mojego..a jednak zrobione ;)
    no i masz o jeden problemik mniej:) bardzo się cieszę że byłam dla Ciebie przykładem i mobilizacją do zrobienia tych badań:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no i masz o jeden problemik mniej:) bardzo się cieszę że byłam dla Ciebie przykładem i mobilizacją do zrobienia tych badań:)
    Dokladnie

Laski!!musze sie pochwalic zrobilam pieczarkowa z kluskami lanymi..Kurdee miodzio wyszla ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz moje wyniki 21 dc

progesteron 1,70 ng/mol

faza folikularna: 0,2-1,5 ng/ml
    faza owulacyjna, 0,8- 3,0 ng/ml
    faza lutealna: 1,7- 27,00 ng/ml

estradiol 226,70 pg/ml

faza folikularna: 12,5 - 166
    faza owulacyjna, 85,8 - 498
    faza lutealna: 43,8- 211

Przesłałam ginowi wyniki, zadzwonił do mnie dopytał o jednostki i byl zdziwiony, ja się pytam - to tak wygląda jakby mój organizm przygotowywał się do owulacji?
    a on na to - tak wygląda.
    Ja na to, że zakładalismy, ze owu już byla, ale pojawiły się inne objawy.
    Mam zrobić wyniki estr i progesteronu jutro, wtedy zdecyduje o podaniu pregnylu

Tak więc dziewuszki, przeczucia mnie nie myliły, widac u mnie szykuje się póxna owulacja - lub mega problemy hormonalne..
    Wczoraj seks był, ja nadal na nic nie liczę, bo nadal mam straszny ból gardła, jade na prochach przeciwbólowych..

Zresztą robotka, po dwóch latach ja też jestem spokojniejsza ale juz na pewno nie pełna nadziei.. :(

Malenq lubi tę wiadomość

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:12

Malenq lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurde Kap i Robotka , przestańcie ludzi dobijac tymi opisami cudów kulinarnych, ja wczoraj na kolację doniosłam resztki pizzy z pizzy hut.

byłam u jednego doktorka i musiałam sobie humor poprawić, no to pizza była w sam raz :))))))))))))))0

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELFIK no własnie Twoje wyniki świadczą o fazie około owulacyjnej:) więc powodzenia życzę:):)
    no i dobrze że lekarz tak szybko oddzwonił:)

no u mnie też to samo...jestem mega spokojniejsza, i na pewno nie pełna nadziei.
    bardziej nadzieję mam na poprawę nasienia niż na ciążę....niestety

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:13

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    hehe, ja golę nogi a depiluję raz do roku na wakacje-żeby nie golić codziennie na plażę-to wtedy depilator idzie w ruch i też mam swój sposób na ból-ogłuszam go!!! dziwnie to zabrzmi ale zakładam słuchawki na uszy i włączam najgłośniej jak jestem w stanie wytrzymać muzykę -kawałki które lubię najbardziej-i lecę z koksem depilacyjnym:)

ja wtedy wolałabym wosk u kosmetyczki, tyle, ze odpada, bo u mnie odrastające wrastają i wyglada to koszmarnie - pozostaje golarka :(
    nie wiem jak byłoby po laserze, ale mnie nie stać, laser tylko na twarz, szyje i brodawki robiłam

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAGUBIONA zajefajny pomysł z tym zagłuszaniem bólu:D musze to wypróbować:D:D:D ja mam patent żeby nie bolało:) jak po dwóch tygodniach zaczynają wyrastać to je ciacham spowrotem, wtedy są słabe jeszcze i nie boli, potem im większe tym gorzej;) i nie prawda że idzie się do depilatora przyzwyczaić;) ja się nigdy nie przyzwyczaję

KAŚKA zabiję Cie!!!! ja przed śniadaniem jestem!!!! głodna jak wilk, o dwóch kiwi i winogronie zielonym:P a zupę grzybową to uwielbiam pod karzdą postacią:D

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a teraz moje wyniki 21 dc

progesteron 1,70 ng/mol

faza folikularna: 0,2-1,5 ng/ml
    faza owulacyjna, 0,8- 3,0 ng/ml
    faza lutealna: 1,7- 27,00 ng/ml

estradiol 226,70 pg/ml

faza folikularna: 12,5 - 166
    faza owulacyjna, 85,8 - 498
    faza lutealna: 43,8- 211

Przesłałam ginowi wyniki, zadzwonił do mnie dopytał o jednostki i byl zdziwiony, ja się pytam - to tak wygląda jakby mój organizm przygotowywał się do owulacji?
    a on na to - tak wygląda.
    Ja na to, że zakładalismy, ze owu już byla, ale pojawiły się inne objawy.
    Mam zrobić wyniki estr i progesteronu jutro, wtedy zdecyduje o podaniu pregnylu

Tak więc dziewuszki, przeczucia mnie nie myliły, widac u mnie szykuje się póxna owulacja - lub mega problemy hormonalne..
    Wczoraj seks był, ja nadal na nic nie liczę, bo nadal mam straszny ból gardła, jade na prochach przeciwbólowych..

Zresztą robotka, po dwóch latach ja też jestem spokojniejsza ale juz na pewno nie pełna nadziei.. :(
    Wiesz co??na moje skromne oko..Twoj pecholek od nowa zaczyna rosnac kochana...I na bank owulka bedzie pozniej ..Wtym momencie estradiol ci przyrosl a poziom progesteronu ewidentnie nie ejst z fazy lutealnej...Takze dzialaj ;D Bo czasem tak jest ze org robi kilka podchodow do owulacj..I tak jak ja zaszlamz mlodym w ciaze w cyklu badanym cytohormonalnie(wtedy tylko takie robili)i diagnoza byla beezowulacyjny cykl a okolo40dnia cyklu wystapila owulacja i tadam mlody ejst :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:35

Robotka1 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ