X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co....w totka nie gram, bo podobno - kto ma szczęście w miłości,ten nie ma w pieniądzach....a jestem "dużą" dziewczynką i nie wierzę, w "trafiło się jak ślepej kurze ziarno".....więc czekam cierpliwie na @ ;) i nie będzie to rozpacz:)

kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No mam nadzieje, że będzie dobrze. Tylko że to leżenie mnie chyba wykończy. Mogłabym siedzieć w domu i odpoczywać, ale nie leżeć cały czas. Taka piękna pogoda, a ja nawet wyjść nie mogę.

nawet nie wiesz jak ja Cię dobrze rozumiem....

no ale z rzeczy nieco pozytywniejszych to:

cóż ja to miła żona jestem- seks mi się śnił, ale mojego męża z jakimiś 2 blondynami i to na parkingu pod jego pracą, ja siedziałam na schodach w piżamie i czekałam aż skończą bo przecież jak tłumaczyłam strażnikowi- ze mną mu teraz nie wolno...

poza tym wcześniej w szpitalu czekałam na bardzo bolesny i niebezpieczny ale niezwykle ważny dla zdrowia dziecka test Brutusa - brutus to bohater mojego avataru :P

Sny w ciąży są na prawdę bardzo barwne i wiarygodne. No i o 2:30 się z nich na szczęście obudziłam:)

Na jawie marzę o spacerze do lasu....

kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to sie nazywa zdrowe podejscie do sytuacji ;D

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh to ty masz idia dopiero jazdy na maksa hahahahaha ;D

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz..jakaś taka wyciszona pod tym względem się zrobiłam...przestałam się miotać i od razu lżej się zrobiło....:-P

kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Kobieta, która ma krwawienia, powinna prowadzić oszczędzający tryb życia, zrezygnować ze współżycia i prowadzenia samochodu, bo najmniejszy uraz brzucha może skończyć się stratą ciąży. Te ostatnie zalecenia dotyczą wszystkich ciąż zagrożonych, niezależnie od przyczyny komplikacji i zaawansowania ciąży. Czasami pod kosmówką powstaje krwiak i na skutek tego zaczyna się ona odwarstwiać. To uszkodzenie zmusza ciężarną do leżenia, wolno wstawać jedynie do toalety. W większości przypadków krwiak się wchłania, a trofoblast, warstwa zewnętrznych komórek kosmówki, z powrotem przykleja się do ściany macicy.

Więc Milcia musi być dobrze.

Czemu mi tego lekarz nie wytłumaczył? Tylko wciąż mówi- leżeć, leżeć, leżeć- zero argumentów czemu...

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Heheheh to ty masz idia dopiero jazdy na maksa hahahahaha ;D

bo ja naćpana lekami jestem relanium :) Co wieczór od 2 miechów... Ale ponoć macica mniej już fika....

Czy oni w szpitalu mi określą jakoś co ja mam za skurcze? I dlaczego? 8 maja mam doń iść i już się w sumie doczekać nie mogę.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Wiesz..jakaś taka wyciszona pod tym względem się zrobiłam...przestałam się miotać i od razu lżej się zrobiło....:-P

To tak jak u mnie, ciekawa jestem kiedy mój organizm się jajeczkuje, ale raczej oczekuje @

Kap, no z tym sluzem cie zabije, pytasz czy ktos tak ma, a ja od rana jęczę, że ja i nie wiem o co chodzi, zwłaszca, ze to mój 21dc...

Malenq, to mnie nie pocieszyłas, ze tak masz przed @... ale może jakby była w 14 dc owu, to 24 czyli za tzry dni mogłaby w sumie przyjśc @, bo bęzdie 10 dni fazy lutealnej.
    Malenq, a ile dni przed @ masz taki sluz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik zazwyczaj jakieś 4-3dni przed....

Elfik lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Czemu mi tego lekarz nie wytłumaczył? Tylko wciąż mówi- leżeć, leżeć, leżeć- zero argumentów czemu...

Idia, jak ja cie rozumiem. Ostatnio lekarz byl lekko uszczypliwy z powododu ilości moich pytań. A jak mi wytłumaczył, co biorę, gdzie, po co, co oznaczają wyniki i jaki ma plan, to od razu sie uspokoiłam.
    kobietom wbrew pozorom zdarza się myślec logicznie :)

nick nieaktualny, Idia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie była "to rzecz normalna" powiedziałabym....i nigdy się nie zastanawiałam, czy to jakaś oznaka czegoś...zawsze tak miałam...

Elfik lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale lepszy numer!! Laski jaki mialam sen łozesz matka!!Śnilo mi sie ze zaszlamw ciaze i urodzilam poczatkiem stycznia..Zima na uja snieg i mroz..A moj musial wracac do roboty.Zostalam calkiem samiuska z noworodkiem i mlodym..I byly takie zaspuy , ze nie moglam sie spod domu odkopac , a wiedzialam , ze musze sie dostac do sklepu po pampersy .Jeszcze w to wszystko mlody sie rozchorowal i elzal z wysoka goraczka , a mi nie mial kto na cjhwilke zostac z malenstwem.I tak siedzialam na sniegu i plakalam , ze nie daje rady/!!

Powiem wam , ze jak sie obudzilam ucieszylam sie , ze to tylko sen ..I w duszy sobie pomyslalam , ze chyba dobrze , ze w tym cyklu nici bo porod bylby w styczniu....

:D

I to ja niby mam jazdy :)

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Elfik zazwyczaj jakieś 4-3dni przed....

no to pewnie niedługo - taaadaaaa! :)))))
    niepodzianką nie będzie...

no widzisz, cisnienie co by dziś chłopa pogwałcić mi zeszło...:
    Przesyłam ci zaocznie jego podziękowania, na pewno byłby ci wdzięczny ;) :))))))))))

nick nieaktualny, Idia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wchłonięcia torbieli, zawsze to jedna dobra wiadomośc do przodu :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie kiedys sniło, że kumpela mi powiediała, że mój mnie zdradza, i że się to okazało prawdą...

Obudziałam się rano taka wsciekła na niego, że cały dzień mu się obrywało, chociaz wiedziałam, ze to tylko sen, ale był taki sugestywny - i się niewinnemu dostało :)

Idia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    poczekaj na wyniki ja sama nie wiem jeszcze jak to u mnie wyszło i z jakiego jajka :) nie serduszkowałam zbyt wiele jak chciałam to mój jak na złość wypił z kolegami ale miałam nerwa :) ale widać do końca nie nie wiadomo lekarze często nie wiedza co i jak u mnie to zagadka jest ale fajna :)

szwagierka zaszła w cyklu w którym ponoć nie miała owulacji :P a teraz jest w 20tc i nawet leżeć nie musi:) będzie chłopak:)

A jak dobrze się uda to teściowie dziadkami zostaną we wrześniu i w listopadzie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa...to była najważniejsza wiadomość dnia...i oczywiście z tego najbardziej się uciszyliśmy...:)
    mnie też jakaś chcica bierze...zobaczymy co wieczór przyniesie...hihihi

Elfik lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przymusowy post ;) Ale poczekam :)

Idia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja mam przymusowy post ;) Ale poczekam :)

a kolorowe sny już masz?

kurcze jak już mi się skończy okres postu to nie wiem czy jeszcze będę pamiętała jak to się robi ;)

od 2 klasy LO nigdy nie miałam takiej przerwy (bo w 2 klasie jakby zaczęłam)

dziś ma przyjść przyjaciółka i odkurzyłam podłogę w mieszkaniu- i zdycham z bólu... A niby wolno mi trochę chodzić. Odkurzacz przecież ciągnęłam....

Kurcze to dość uwłaczające wciąż kogoś prosić o pomoc. Sama nie zrobię nic. A ten mój chłop ewidentnie sobie nie radzi.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia....no to masz teraz "czas na kontemplację".... a sny to masz naprawdę KOLOROWE...:D:D:D:D

Idia, Elfik lubią tę wiadomość

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ