X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co....w totka nie gram, bo podobno - kto ma szczęście w miłości,ten nie ma w pieniądzach....a jestem "dużą" dziewczynką i nie wierzę, w "trafiło się jak ślepej kurze ziarno".....więc czekam cierpliwie na @ ;) i nie będzie to rozpacz:)

kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No mam nadzieje, że będzie dobrze. Tylko że to leżenie mnie chyba wykończy. Mogłabym siedzieć w domu i odpoczywać, ale nie leżeć cały czas. Taka piękna pogoda, a ja nawet wyjść nie mogę.

nawet nie wiesz jak ja Cię dobrze rozumiem....

no ale z rzeczy nieco pozytywniejszych to:

cóż ja to miła żona jestem- seks mi się śnił, ale mojego męża z jakimiś 2 blondynami i to na parkingu pod jego pracą, ja siedziałam na schodach w piżamie i czekałam aż skończą bo przecież jak tłumaczyłam strażnikowi- ze mną mu teraz nie wolno...

poza tym wcześniej w szpitalu czekałam na bardzo bolesny i niebezpieczny ale niezwykle ważny dla zdrowia dziecka test Brutusa - brutus to bohater mojego avataru :P

Sny w ciąży są na prawdę bardzo barwne i wiarygodne. No i o 2:30 się z nich na szczęście obudziłam:)

Na jawie marzę o spacerze do lasu....

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to sie nazywa zdrowe podejscie do sytuacji ;D

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh to ty masz idia dopiero jazdy na maksa hahahahaha ;D

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz..jakaś taka wyciszona pod tym względem się zrobiłam...przestałam się miotać i od razu lżej się zrobiło....:-P

kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Kobieta, która ma krwawienia, powinna prowadzić oszczędzający tryb życia, zrezygnować ze współżycia i prowadzenia samochodu, bo najmniejszy uraz brzucha może skończyć się stratą ciąży. Te ostatnie zalecenia dotyczą wszystkich ciąż zagrożonych, niezależnie od przyczyny komplikacji i zaawansowania ciąży. Czasami pod kosmówką powstaje krwiak i na skutek tego zaczyna się ona odwarstwiać. To uszkodzenie zmusza ciężarną do leżenia, wolno wstawać jedynie do toalety. W większości przypadków krwiak się wchłania, a trofoblast, warstwa zewnętrznych komórek kosmówki, z powrotem przykleja się do ściany macicy.

Więc Milcia musi być dobrze.

Czemu mi tego lekarz nie wytłumaczył? Tylko wciąż mówi- leżeć, leżeć, leżeć- zero argumentów czemu...

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Heheheh to ty masz idia dopiero jazdy na maksa hahahahaha ;D

bo ja naćpana lekami jestem relanium :) Co wieczór od 2 miechów... Ale ponoć macica mniej już fika....

Czy oni w szpitalu mi określą jakoś co ja mam za skurcze? I dlaczego? 8 maja mam doń iść i już się w sumie doczekać nie mogę.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Wiesz..jakaś taka wyciszona pod tym względem się zrobiłam...przestałam się miotać i od razu lżej się zrobiło....:-P

To tak jak u mnie, ciekawa jestem kiedy mój organizm się jajeczkuje, ale raczej oczekuje @

Kap, no z tym sluzem cie zabije, pytasz czy ktos tak ma, a ja od rana jęczę, że ja i nie wiem o co chodzi, zwłaszca, ze to mój 21dc...

Malenq, to mnie nie pocieszyłas, ze tak masz przed @... ale może jakby była w 14 dc owu, to 24 czyli za tzry dni mogłaby w sumie przyjśc @, bo bęzdie 10 dni fazy lutealnej.
    Malenq, a ile dni przed @ masz taki sluz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik zazwyczaj jakieś 4-3dni przed....

Elfik lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Czemu mi tego lekarz nie wytłumaczył? Tylko wciąż mówi- leżeć, leżeć, leżeć- zero argumentów czemu...

Idia, jak ja cie rozumiem. Ostatnio lekarz byl lekko uszczypliwy z powododu ilości moich pytań. A jak mi wytłumaczył, co biorę, gdzie, po co, co oznaczają wyniki i jaki ma plan, to od razu sie uspokoiłam.
    kobietom wbrew pozorom zdarza się myślec logicznie :)

Malenq, Idia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie była "to rzecz normalna" powiedziałabym....i nigdy się nie zastanawiałam, czy to jakaś oznaka czegoś...zawsze tak miałam...

Elfik lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale lepszy numer!! Laski jaki mialam sen łozesz matka!!Śnilo mi sie ze zaszlamw ciaze i urodzilam poczatkiem stycznia..Zima na uja snieg i mroz..A moj musial wracac do roboty.Zostalam calkiem samiuska z noworodkiem i mlodym..I byly takie zaspuy , ze nie moglam sie spod domu odkopac , a wiedzialam , ze musze sie dostac do sklepu po pampersy .Jeszcze w to wszystko mlody sie rozchorowal i elzal z wysoka goraczka , a mi nie mial kto na cjhwilke zostac z malenstwem.I tak siedzialam na sniegu i plakalam , ze nie daje rady/!!

Powiem wam , ze jak sie obudzilam ucieszylam sie , ze to tylko sen ..I w duszy sobie pomyslalam , ze chyba dobrze , ze w tym cyklu nici bo porod bylby w styczniu....

:D

I to ja niby mam jazdy :)

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Elfik zazwyczaj jakieś 4-3dni przed....

no to pewnie niedługo - taaadaaaa! :)))))
    niepodzianką nie będzie...

no widzisz, cisnienie co by dziś chłopa pogwałcić mi zeszło...:
    Przesyłam ci zaocznie jego podziękowania, na pewno byłby ci wdzięczny ;) :))))))))))

Malenq, Idia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wchłonięcia torbieli, zawsze to jedna dobra wiadomośc do przodu :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie kiedys sniło, że kumpela mi powiediała, że mój mnie zdradza, i że się to okazało prawdą...

Obudziałam się rano taka wsciekła na niego, że cały dzień mu się obrywało, chociaz wiedziałam, ze to tylko sen, ale był taki sugestywny - i się niewinnemu dostało :)

Idia, Malenq lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    poczekaj na wyniki ja sama nie wiem jeszcze jak to u mnie wyszło i z jakiego jajka :) nie serduszkowałam zbyt wiele jak chciałam to mój jak na złość wypił z kolegami ale miałam nerwa :) ale widać do końca nie nie wiadomo lekarze często nie wiedza co i jak u mnie to zagadka jest ale fajna :)

szwagierka zaszła w cyklu w którym ponoć nie miała owulacji :P a teraz jest w 20tc i nawet leżeć nie musi:) będzie chłopak:)

A jak dobrze się uda to teściowie dziadkami zostaną we wrześniu i w listopadzie :P

Malenq lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa...to była najważniejsza wiadomość dnia...i oczywiście z tego najbardziej się uciszyliśmy...:)
    mnie też jakaś chcica bierze...zobaczymy co wieczór przyniesie...hihihi

Elfik lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przymusowy post ;) Ale poczekam :)

Idia, Malenq lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja mam przymusowy post ;) Ale poczekam :)

a kolorowe sny już masz?

kurcze jak już mi się skończy okres postu to nie wiem czy jeszcze będę pamiętała jak to się robi ;)

od 2 klasy LO nigdy nie miałam takiej przerwy (bo w 2 klasie jakby zaczęłam)

dziś ma przyjść przyjaciółka i odkurzyłam podłogę w mieszkaniu- i zdycham z bólu... A niby wolno mi trochę chodzić. Odkurzacz przecież ciągnęłam....

Kurcze to dość uwłaczające wciąż kogoś prosić o pomoc. Sama nie zrobię nic. A ten mój chłop ewidentnie sobie nie radzi.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia....no to masz teraz "czas na kontemplację".... a sny to masz naprawdę KOLOROWE...:D:D:D:D

Idia, Elfik lubią tę wiadomość

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ