Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywiesz co....w totka nie gram, bo podobno - kto ma szczęście w miłości,ten nie ma w pieniądzach....a jestem "dużą" dziewczynką i nie wierzę, w "trafiło się jak ślepej kurze ziarno".....więc czekam cierpliwie na @
i nie będzie to rozpacz:)
kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:No mam nadzieje, że będzie dobrze. Tylko że to leżenie mnie chyba wykończy. Mogłabym siedzieć w domu i odpoczywać, ale nie leżeć cały czas. Taka piękna pogoda, a ja nawet wyjść nie mogę.
nawet nie wiesz jak ja Cię dobrze rozumiem....
no ale z rzeczy nieco pozytywniejszych to:
cóż ja to miła żona jestem- seks mi się śnił, ale mojego męża z jakimiś 2 blondynami i to na parkingu pod jego pracą, ja siedziałam na schodach w piżamie i czekałam aż skończą bo przecież jak tłumaczyłam strażnikowi- ze mną mu teraz nie wolno...
poza tym wcześniej w szpitalu czekałam na bardzo bolesny i niebezpieczny ale niezwykle ważny dla zdrowia dziecka test Brutusa - brutus to bohater mojego avataru
Sny w ciąży są na prawdę bardzo barwne i wiarygodne. No i o 2:30 się z nich na szczęście obudziłam:)
Na jawie marzę o spacerze do lasu....kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Joanna0071 wrote:Kobieta, która ma krwawienia, powinna prowadzić oszczędzający tryb życia, zrezygnować ze współżycia i prowadzenia samochodu, bo najmniejszy uraz brzucha może skończyć się stratą ciąży. Te ostatnie zalecenia dotyczą wszystkich ciąż zagrożonych, niezależnie od przyczyny komplikacji i zaawansowania ciąży. Czasami pod kosmówką powstaje krwiak i na skutek tego zaczyna się ona odwarstwiać. To uszkodzenie zmusza ciężarną do leżenia, wolno wstawać jedynie do toalety. W większości przypadków krwiak się wchłania, a trofoblast, warstwa zewnętrznych komórek kosmówki, z powrotem przykleja się do ściany macicy.
Więc Milcia musi być dobrze.
Czemu mi tego lekarz nie wytłumaczył? Tylko wciąż mówi- leżeć, leżeć, leżeć- zero argumentów czemu...
-
kapturnica wrote:Heheheh to ty masz idia dopiero jazdy na maksa hahahahaha
bo ja naćpana lekami jestem relaniumCo wieczór od 2 miechów... Ale ponoć macica mniej już fika....
Czy oni w szpitalu mi określą jakoś co ja mam za skurcze? I dlaczego? 8 maja mam doń iść i już się w sumie doczekać nie mogę. -
Malenq wrote:Wiesz..jakaś taka wyciszona pod tym względem się zrobiłam...przestałam się miotać i od razu lżej się zrobiło....
To tak jak u mnie, ciekawa jestem kiedy mój organizm się jajeczkuje, ale raczej oczekuje @
Kap, no z tym sluzem cie zabije, pytasz czy ktos tak ma, a ja od rana jęczę, że ja i nie wiem o co chodzi, zwłaszca, ze to mój 21dc...
Malenq, to mnie nie pocieszyłas, ze tak masz przed @... ale może jakby była w 14 dc owu, to 24 czyli za tzry dni mogłaby w sumie przyjśc @, bo bęzdie 10 dni fazy lutealnej.
Malenq, a ile dni przed @ masz taki sluz?
-
nick nieaktualny
-
Idia wrote:Czemu mi tego lekarz nie wytłumaczył? Tylko wciąż mówi- leżeć, leżeć, leżeć- zero argumentów czemu...
Idia, jak ja cie rozumiem. Ostatnio lekarz byl lekko uszczypliwy z powododu ilości moich pytań. A jak mi wytłumaczył, co biorę, gdzie, po co, co oznaczają wyniki i jaki ma plan, to od razu sie uspokoiłam.
kobietom wbrew pozorom zdarza się myślec logicznieMalenq, Idia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Ale lepszy numer!! Laski jaki mialam sen łozesz matka!!Śnilo mi sie ze zaszlamw ciaze i urodzilam poczatkiem stycznia..Zima na uja snieg i mroz..A moj musial wracac do roboty.Zostalam calkiem samiuska z noworodkiem i mlodym..I byly takie zaspuy , ze nie moglam sie spod domu odkopac , a wiedzialam , ze musze sie dostac do sklepu po pampersy .Jeszcze w to wszystko mlody sie rozchorowal i elzal z wysoka goraczka , a mi nie mial kto na cjhwilke zostac z malenstwem.I tak siedzialam na sniegu i plakalam , ze nie daje rady/!!
Powiem wam , ze jak sie obudzilam ucieszylam sie , ze to tylko sen ..I w duszy sobie pomyslalam , ze chyba dobrze , ze w tym cyklu nici bo porod bylby w styczniu....
I to ja niby mam jazdykapturnica lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Elfik zazwyczaj jakieś 4-3dni przed....
no to pewnie niedługo - taaadaaaa!))))
niepodzianką nie będzie...
no widzisz, cisnienie co by dziś chłopa pogwałcić mi zeszło...:
Przesyłam ci zaocznie jego podziękowania, na pewno byłby ci wdzięczny)))))))))
Malenq, Idia lubią tę wiadomość
-
Mnie sie kiedys sniło, że kumpela mi powiediała, że mój mnie zdradza, i że się to okazało prawdą...
Obudziałam się rano taka wsciekła na niego, że cały dzień mu się obrywało, chociaz wiedziałam, ze to tylko sen, ale był taki sugestywny - i się niewinnemu dostałoIdia, Malenq lubią tę wiadomość
-
Joanna0071 wrote:poczekaj na wyniki ja sama nie wiem jeszcze jak to u mnie wyszło i z jakiego jajka
nie serduszkowałam zbyt wiele jak chciałam to mój jak na złość wypił z kolegami ale miałam nerwa
ale widać do końca nie nie wiadomo lekarze często nie wiedza co i jak u mnie to zagadka jest ale fajna
szwagierka zaszła w cyklu w którym ponoć nie miała owulacjia teraz jest w 20tc i nawet leżeć nie musi:) będzie chłopak:)
A jak dobrze się uda to teściowie dziadkami zostaną we wrześniu i w listopadzieMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Milcia wrote:Ja mam przymusowy post
Ale poczekam
a kolorowe sny już masz?
kurcze jak już mi się skończy okres postu to nie wiem czy jeszcze będę pamiętała jak to się robi
od 2 klasy LO nigdy nie miałam takiej przerwy (bo w 2 klasie jakby zaczęłam)
dziś ma przyjść przyjaciółka i odkurzyłam podłogę w mieszkaniu- i zdycham z bólu... A niby wolno mi trochę chodzić. Odkurzacz przecież ciągnęłam....
Kurcze to dość uwłaczające wciąż kogoś prosić o pomoc. Sama nie zrobię nic. A ten mój chłop ewidentnie sobie nie radzi. -
nick nieaktualny