Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Laski a slyszalyscie o dobroczynnym wpl na kobiece sprawy olejku rycynowego i okladow z niego ?
http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_rycynowy.htmlElfik lubi tę wiadomość
-
. Okłady z rycyny pomagają na problemy kobiece, m.in. zapalenie szyjki macicy, pochwy, jajnika, śluzówki macicy i sutka, przy zagrożeniu poronienia, problemach z miesiączką, cyście jajnika czy włókniaku macicy.
o jednak nie wszystkie choroby, na które pomogą okłady z olejku rycynowego. Warto leczyć tak schorzenia skórne – grzybice, otarcia, ropnie, kaszaki, czyraki oraz trądzik. Okłady stosujmy w urazach szyi, bicepsów i bólach krzyża. Można też je robić, kiedy ma się gorączkę, wzdęcia i niestrawność. Poza tym rycyna wzmacnia układ immunologiczny.
Tani, ale nie dla każdego
Niewątpliwą zaletą tej wyjątkowej substancji jest fakt, że kosztuje kilka złotych (zazwyczaj ok. 3 zł) i jest dostępna w każdej aptece bez recepty oraz w sklepach zielarskich. Ale nie każdy może stosować olejek rycynowy. Przeciwwskazaniem do okładów jest miesiączka. Oleju doustnie nie wolno używać także w ciąży, ponieważ może to spowodować powikłania, a czasem nawet poronienia. Kobiety karmiące przed użyciem olejku powinny skonsultować się z lekarzem. Także dzieci powinny stosować olejek rycynowy według zaleceń lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 10:53
-
kapturnica wrote:napisalam
Kap, my i tak się futrujemy wspomagaczami, okladamy borowiną, jemy dongi, zioła sroki, wiesiołki, witaminy, octy jabłkowe...
jak tak dalej pójdzie to nam to posiłki zastapi, a po smierci zmumifikujmey się zamiast gnić...))))0
Ja mialam ocet kupic, ale się jakiś sluzik pokazal ciągnący i bez tego..
tylko w dupę jeża, dlaczego po owulacji? Mam jakiś leniwy organimz, pracuje tylko nad jedną rzeczą naraz, jak skończy hodowac jajka, to sobie odpocznie, a potem dopiero myśli o sluzie....
A jak z Madziarą??//??!!!!Malenq, Idia lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Kap, my i tak się futrujemy wspomagaczami, okladamy borowiną, jemy dongi, zioła sroki, wiesiołki, witaminy, octy jabłkowe...
jak tak dalej pójdzie to nam to posiłki zastapi, a po smierci zmumifikujmey się zamiast gnić...))))0
Ja mialam ocet kupic, ale się jakiś sluzik pokazal ciągnący i bez tego..
tylko w dupę jeża, dlaczego po owulacji? Mam jakiś leniwy organimz, pracuje tylko nad jedną rzeczą naraz, jak skończy hodowac jajka, to sobie odpocznie, a potem dopiero myśli o sluzie....
A jak z Madziarą??//??!!!!
a i zamowilam ziola na droznoscMoze nie zaszkodzi hahahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:04
-
Hah moj org jest nieprzewidywalny..mam laski malo ale jakisik dziwny sluz rozciagliwy what the fuck
bialy gesty i za chwile znow bialy i sie rozciaga ..co jest ?
Miala ktoras tak??
Tak to ja mam na dzien , dwa przed okresem..moze mi sie faza skroci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:20
-
nick nieaktualnyHejka:-)
Kap ja tak mam zawsze przed @.....
Milcia współczuję leżenia....u mnie jest jak u Kap - tylko bez młodego jestem...męża "prawie" nie ma w domu - wiecznie w rozjazdach, a piec, podwórko, zwierzaki, załatwianie spraw - wszystko na mojej głowie...więc taka ciąża nie dla mnie...ale cóż, człowiek na to wpływu nie ma, pozostaje modlitwa o szczęśliwe jej przebycie i szczęśliwe rozwiązanie i tego Ci z całego serca życzę
u mnie po torbieli śladu nie ma, a i nawet owulka była - z lewej strony - to chyba jak u Ciebie Kasiek (poczytałam trochę o "psikusie od losu" jaki Cię spotkał z tą owulacją...zobaczysz jaki wynik prog będziesz miała....)
Ja piłam ocet, wiesiołek itp. teraz dałam na wstrzymanie, piję tylko inozytol (co to niby on mi tą owulację sprowadził)......
a przy metforminie i tak "pociąg" do słodyczy jest, szczególnie teraz po świętach nie dam rady wrócić do "zdrowszych" nawyków....a do tego siostrzeniec 1kg chałwy z Białorusi przywiózł i weź tu człowieku "dietuj":D:D
na 7 lipca bilety do Włoch kupione----więc odliczam czas wakacji:-)
kapturnica, Idia lubią tę wiadomość
-
No Malenqa ja tak mam przed @ ale dzis mam dopiero 8dzien po owu wiec kurde za szybko chyba by przyszla , skoro dupka jeszcze mam na cale 4dni brac
Juz sama nie wiem..Moze to ciaslko zolte jest naprawde ujowo wydolne i przez to fl bedzie krotka
wrrr W cyklu lutowym fl mialam 16dniowa az...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:42
-
Malenq wrote:Hejka:-)
a przy metforminie i tak "pociąg" do słodyczy jest, szczególnie teraz po świętach nie dam rady wrócić do "zdrowszych" nawyków....a do tego siostrzeniec 1kg chałwy z Białorusi przywiózł i weź tu człowieku "dietuj":D:D
To masz tak jak jaTeraz na glucophagu jestem i powiem ci , ze slodkie łazi za mna strasznie buuu
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:kurde za szybko chyba by przyszla , skoro dupka jeszcze mam na cale 4dni brac
ja mam zrobić progesteron w środę, ale moje wyniki będą dopiero po weekendzie majowym, więc wcześniej i tak się dowiem czy coś "zaszło" czy nie, bo na sobotę mam dostać @...
Elfik lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Ja jak miałam brać dupka to mi gin powiedział, że może trafić się i tak, że nie skończę tych 10dni i @ przyjdzie wcześniej....więc może i u Ciebie tak jest....
ja mam zrobić progesteron w środę, ale moje wyniki będą dopiero po weekendzie majowym, więc wcześniej i tak się dowiem czy coś "zaszło" czy nie, bo na sobotę mam dostać @...
No to sobie poczekasz niestety ..ja kolo wpol do2juz bede miala wynik -
nick nieaktualnyi tak się spodziewam @, bo wszystko "na niebie i na ziemi" wskazuje, że się zbliża DUŻYMI krokami...wszystkie objawy jak w każdym cyklu...
cieszy mnie tylko fakt, że torbielki nie ma, i że owu była (bo już dłuższy czas jej nie miałam)...
to szybciutko ten Twój wynik będzie.....zazdroszczę ;PElfik lubi tę wiadomość