X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kinia dostaal okres to jak to ona pewnie na kilka dni musi sie biedulka zaszyc i wszystko sama przetrawic..Jej malz ma isc na badania jakos teraz...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a slyszalyscie o dobroczynnym wpl na kobiece sprawy olejku rycynowego i okladow z niego ?
    http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_rycynowy.html

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laski a slyszalyscie o dobroczynnym wpl na kobiece sprawy olejku rycynowego i okladow z niego ?
    http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_rycynowy.html
    a gdzie to można kupić?

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Okłady z rycyny pomagają na problemy kobiece, m.in. zapalenie szyjki macicy, pochwy, jajnika, śluzówki macicy i sutka, przy zagrożeniu poronienia, problemach z miesiączką, cyście jajnika czy włókniaku macicy.
    o jednak nie wszystkie choroby, na które pomogą okłady z olejku rycynowego. Warto leczyć tak schorzenia skórne – grzybice, otarcia, ropnie, kaszaki, czyraki oraz trądzik. Okłady stosujmy w urazach szyi, bicepsów i bólach krzyża. Można też je robić, kiedy ma się gorączkę, wzdęcia i niestrawność. Poza tym rycyna wzmacnia układ immunologiczny.
    Tani, ale nie dla każdego
    Niewątpliwą zaletą tej wyjątkowej substancji jest fakt, że kosztuje kilka złotych (zazwyczaj ok. 3 zł) i jest dostępna w każdej aptece bez recepty oraz w sklepach zielarskich. Ale nie każdy może stosować olejek rycynowy. Przeciwwskazaniem do okładów jest miesiączka. Oleju doustnie nie wolno używać także w ciąży, ponieważ może to spowodować powikłania, a czasem nawet poronienia. Kobiety karmiące przed użyciem olejku powinny skonsultować się z lekarzem. Także dzieci powinny stosować olejek rycynowy według zaleceń lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 10:53

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a gdzie to można kupić?
    napisalam :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nokaut.pl/produkt-olej-rycynowy.html tu sa ceny grosze to kosztuje

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosze?? po 40zł widzę chodzi;)

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    napisalam :P

Kap, my i tak się futrujemy wspomagaczami, okladamy borowiną, jemy dongi, zioła sroki, wiesiołki, witaminy, octy jabłkowe...

jak tak dalej pójdzie to nam to posiłki zastapi, a po smierci zmumifikujmey się zamiast gnić... :)))))0

Ja mialam ocet kupic, ale się jakiś sluzik pokazal ciągnący i bez tego..

tylko w dupę jeża, dlaczego po owulacji? Mam jakiś leniwy organimz, pracuje tylko nad jedną rzeczą naraz, jak skończy hodowac jajka, to sobie odpocznie, a potem dopiero myśli o sluzie....

A jak z Madziarą??//??!!!!

Malenq, Idia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    grosze?? po 40zł widzę chodzi;)
    a bos najdrozszy musiala wylukac ahhahahaah sa i popare zl..Popytac wyst w ziolowym :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ten rycynowy to na wszystko;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, my i tak się futrujemy wspomagaczami, okladamy borowiną, jemy dongi, zioła sroki, wiesiołki, witaminy, octy jabłkowe...

jak tak dalej pójdzie to nam to posiłki zastapi, a po smierci zmumifikujmey się zamiast gnić... :)))))0

Ja mialam ocet kupic, ale się jakiś sluzik pokazal ciągnący i bez tego..

tylko w dupę jeża, dlaczego po owulacji? Mam jakiś leniwy organimz, pracuje tylko nad jedną rzeczą naraz, jak skończy hodowac jajka, to sobie odpocznie, a potem dopiero myśli o sluzie....

A jak z Madziarą??//??!!!!
    Ja zadne dongi jeszcze ani octy nie pije....To co zapodam to przez te 2miesiace napewno oklady z borowin , ale zrobie je teraz z 2stron okladajac sie..Po 10okladow w kazdym cyklu...Ja octu nie wypije , nie ma opcji..Ale cidrex ocet w kapsulce jedna dziennie lykam :D
    a i zamowilam ziola na droznosc :D Moze nie zaszkodzi hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:04

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kurde ten rycynowy to na wszystko;)
    no wlasnie i do picia i do zycia :D Az zapytam chyba w ziolowym :D
    Mlodemu na tradzik moze by pomoglo hmmm..Jak pare gr to kupuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:05

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah moj org jest nieprzewidywalny..mam laski malo ale jakisik dziwny sluz rozciagliwy what the fuck :-/ bialy gesty i za chwile znow bialy i sie rozciaga ..co jest ? :-/ Miala ktoras tak??
    Tak to ja mam na dzien , dwa przed okresem..moze mi sie faza skroci? :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:20

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:-)
    Kap ja tak mam zawsze przed @.....
    Milcia współczuję leżenia....u mnie jest jak u Kap - tylko bez młodego jestem...męża "prawie" nie ma w domu - wiecznie w rozjazdach, a piec, podwórko, zwierzaki, załatwianie spraw - wszystko na mojej głowie...więc taka ciąża nie dla mnie...ale cóż, człowiek na to wpływu nie ma, pozostaje modlitwa o szczęśliwe jej przebycie i szczęśliwe rozwiązanie i tego Ci z całego serca życzę:)
    u mnie po torbieli śladu nie ma, a i nawet owulka była - z lewej strony - to chyba jak u Ciebie Kasiek (poczytałam trochę o "psikusie od losu" jaki Cię spotkał z tą owulacją...zobaczysz jaki wynik prog będziesz miała....)
    Ja piłam ocet, wiesiołek itp. teraz dałam na wstrzymanie, piję tylko inozytol (co to niby on mi tą owulację sprowadził)......
    a przy metforminie i tak "pociąg" do słodyczy jest, szczególnie teraz po świętach nie dam rady wrócić do "zdrowszych" nawyków....a do tego siostrzeniec 1kg chałwy z Białorusi przywiózł i weź tu człowieku "dietuj" :D:D:D
    na 7 lipca bilety do Włoch kupione----więc odliczam czas wakacji:-)

kapturnica, Idia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Malenqa ja tak mam przed @ ale dzis mam dopiero 8dzien po owu wiec kurde za szybko chyba by przyszla , skoro dupka jeszcze mam na cale 4dni brac :-/ Juz sama nie wiem..Moze to ciaslko zolte jest naprawde ujowo wydolne i przez to fl bedzie krotka :-/ wrrr W cyklu lutowym fl mialam 16dniowa az...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:42

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hejka:-)

a przy metforminie i tak "pociąg" do słodyczy jest, szczególnie teraz po świętach nie dam rady wrócić do "zdrowszych" nawyków....a do tego siostrzeniec 1kg chałwy z Białorusi przywiózł i weź tu człowieku "dietuj" :D:D:D
    To masz tak jak ja :( Teraz na glucophagu jestem i powiem ci , ze slodkie łazi za mna strasznie buuu :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    kurde za szybko chyba by przyszla , skoro dupka jeszcze mam na cale 4dni brac :-/
    Ja jak miałam brać dupka to mi gin powiedział, że może trafić się i tak, że nie skończę tych 10dni i @ przyjdzie wcześniej....więc może i u Ciebie tak jest....
    ja mam zrobić progesteron w środę, ale moje wyniki będą dopiero po weekendzie majowym, więc wcześniej i tak się dowiem czy coś "zaszło" czy nie, bo na sobotę mam dostać @...

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ja jak miałam brać dupka to mi gin powiedział, że może trafić się i tak, że nie skończę tych 10dni i @ przyjdzie wcześniej....więc może i u Ciebie tak jest....
    ja mam zrobić progesteron w środę, ale moje wyniki będą dopiero po weekendzie majowym, więc wcześniej i tak się dowiem czy coś "zaszło" czy nie, bo na sobotę mam dostać @...
    No zob aczymy..ale ja nigdy nie miewalam krotkich cykli minimum 30dniowe...A zwl jesli w danym cyklu byla owulacja...
    No to sobie poczekasz niestety ..ja kolo wpol do2juz bede miala wynik

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak się spodziewam @, bo wszystko "na niebie i na ziemi" wskazuje, że się zbliża DUŻYMI krokami...wszystkie objawy jak w każdym cyklu...
    cieszy mnie tylko fakt, że torbielki nie ma, i że owu była (bo już dłuższy czas jej nie miałam)...
    to szybciutko ten Twój wynik będzie.....zazdroszczę ;P

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wynik tak ;) ale i @ tez przyjdzie niedlugo hehehehe
    Super ze torbiel sie wchlonela to najwazniejsze....A co do efektow owu u cb to nic nie wiadome ;)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ