X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kinia dostaal okres to jak to ona pewnie na kilka dni musi sie biedulka zaszyc i wszystko sama przetrawic..Jej malz ma isc na badania jakos teraz...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a slyszalyscie o dobroczynnym wpl na kobiece sprawy olejku rycynowego i okladow z niego ?
    http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_rycynowy.html

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laski a slyszalyscie o dobroczynnym wpl na kobiece sprawy olejku rycynowego i okladow z niego ?
    http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_rycynowy.html
    a gdzie to można kupić?

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Okłady z rycyny pomagają na problemy kobiece, m.in. zapalenie szyjki macicy, pochwy, jajnika, śluzówki macicy i sutka, przy zagrożeniu poronienia, problemach z miesiączką, cyście jajnika czy włókniaku macicy.
    o jednak nie wszystkie choroby, na które pomogą okłady z olejku rycynowego. Warto leczyć tak schorzenia skórne – grzybice, otarcia, ropnie, kaszaki, czyraki oraz trądzik. Okłady stosujmy w urazach szyi, bicepsów i bólach krzyża. Można też je robić, kiedy ma się gorączkę, wzdęcia i niestrawność. Poza tym rycyna wzmacnia układ immunologiczny.
    Tani, ale nie dla każdego
    Niewątpliwą zaletą tej wyjątkowej substancji jest fakt, że kosztuje kilka złotych (zazwyczaj ok. 3 zł) i jest dostępna w każdej aptece bez recepty oraz w sklepach zielarskich. Ale nie każdy może stosować olejek rycynowy. Przeciwwskazaniem do okładów jest miesiączka. Oleju doustnie nie wolno używać także w ciąży, ponieważ może to spowodować powikłania, a czasem nawet poronienia. Kobiety karmiące przed użyciem olejku powinny skonsultować się z lekarzem. Także dzieci powinny stosować olejek rycynowy według zaleceń lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 10:53

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a gdzie to można kupić?
    napisalam :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nokaut.pl/produkt-olej-rycynowy.html tu sa ceny grosze to kosztuje

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosze?? po 40zł widzę chodzi;)

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    napisalam :P

Kap, my i tak się futrujemy wspomagaczami, okladamy borowiną, jemy dongi, zioła sroki, wiesiołki, witaminy, octy jabłkowe...

jak tak dalej pójdzie to nam to posiłki zastapi, a po smierci zmumifikujmey się zamiast gnić... :)))))0

Ja mialam ocet kupic, ale się jakiś sluzik pokazal ciągnący i bez tego..

tylko w dupę jeża, dlaczego po owulacji? Mam jakiś leniwy organimz, pracuje tylko nad jedną rzeczą naraz, jak skończy hodowac jajka, to sobie odpocznie, a potem dopiero myśli o sluzie....

A jak z Madziarą??//??!!!!

Malenq, Idia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    grosze?? po 40zł widzę chodzi;)
    a bos najdrozszy musiala wylukac ahhahahaah sa i popare zl..Popytac wyst w ziolowym :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ten rycynowy to na wszystko;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, my i tak się futrujemy wspomagaczami, okladamy borowiną, jemy dongi, zioła sroki, wiesiołki, witaminy, octy jabłkowe...

jak tak dalej pójdzie to nam to posiłki zastapi, a po smierci zmumifikujmey się zamiast gnić... :)))))0

Ja mialam ocet kupic, ale się jakiś sluzik pokazal ciągnący i bez tego..

tylko w dupę jeża, dlaczego po owulacji? Mam jakiś leniwy organimz, pracuje tylko nad jedną rzeczą naraz, jak skończy hodowac jajka, to sobie odpocznie, a potem dopiero myśli o sluzie....

A jak z Madziarą??//??!!!!
    Ja zadne dongi jeszcze ani octy nie pije....To co zapodam to przez te 2miesiace napewno oklady z borowin , ale zrobie je teraz z 2stron okladajac sie..Po 10okladow w kazdym cyklu...Ja octu nie wypije , nie ma opcji..Ale cidrex ocet w kapsulce jedna dziennie lykam :D
    a i zamowilam ziola na droznosc :D Moze nie zaszkodzi hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:04

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kurde ten rycynowy to na wszystko;)
    no wlasnie i do picia i do zycia :D Az zapytam chyba w ziolowym :D
    Mlodemu na tradzik moze by pomoglo hmmm..Jak pare gr to kupuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:05

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah moj org jest nieprzewidywalny..mam laski malo ale jakisik dziwny sluz rozciagliwy what the fuck :-/ bialy gesty i za chwile znow bialy i sie rozciaga ..co jest ? :-/ Miala ktoras tak??
    Tak to ja mam na dzien , dwa przed okresem..moze mi sie faza skroci? :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:20

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:-)
    Kap ja tak mam zawsze przed @.....
    Milcia współczuję leżenia....u mnie jest jak u Kap - tylko bez młodego jestem...męża "prawie" nie ma w domu - wiecznie w rozjazdach, a piec, podwórko, zwierzaki, załatwianie spraw - wszystko na mojej głowie...więc taka ciąża nie dla mnie...ale cóż, człowiek na to wpływu nie ma, pozostaje modlitwa o szczęśliwe jej przebycie i szczęśliwe rozwiązanie i tego Ci z całego serca życzę:)
    u mnie po torbieli śladu nie ma, a i nawet owulka była - z lewej strony - to chyba jak u Ciebie Kasiek (poczytałam trochę o "psikusie od losu" jaki Cię spotkał z tą owulacją...zobaczysz jaki wynik prog będziesz miała....)
    Ja piłam ocet, wiesiołek itp. teraz dałam na wstrzymanie, piję tylko inozytol (co to niby on mi tą owulację sprowadził)......
    a przy metforminie i tak "pociąg" do słodyczy jest, szczególnie teraz po świętach nie dam rady wrócić do "zdrowszych" nawyków....a do tego siostrzeniec 1kg chałwy z Białorusi przywiózł i weź tu człowieku "dietuj" :D:D:D
    na 7 lipca bilety do Włoch kupione----więc odliczam czas wakacji:-)

kapturnica, Idia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Malenqa ja tak mam przed @ ale dzis mam dopiero 8dzien po owu wiec kurde za szybko chyba by przyszla , skoro dupka jeszcze mam na cale 4dni brac :-/ Juz sama nie wiem..Moze to ciaslko zolte jest naprawde ujowo wydolne i przez to fl bedzie krotka :-/ wrrr W cyklu lutowym fl mialam 16dniowa az...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:42

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hejka:-)

a przy metforminie i tak "pociąg" do słodyczy jest, szczególnie teraz po świętach nie dam rady wrócić do "zdrowszych" nawyków....a do tego siostrzeniec 1kg chałwy z Białorusi przywiózł i weź tu człowieku "dietuj" :D:D:D
    To masz tak jak ja :( Teraz na glucophagu jestem i powiem ci , ze slodkie łazi za mna strasznie buuu :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    kurde za szybko chyba by przyszla , skoro dupka jeszcze mam na cale 4dni brac :-/
    Ja jak miałam brać dupka to mi gin powiedział, że może trafić się i tak, że nie skończę tych 10dni i @ przyjdzie wcześniej....więc może i u Ciebie tak jest....
    ja mam zrobić progesteron w środę, ale moje wyniki będą dopiero po weekendzie majowym, więc wcześniej i tak się dowiem czy coś "zaszło" czy nie, bo na sobotę mam dostać @...

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ja jak miałam brać dupka to mi gin powiedział, że może trafić się i tak, że nie skończę tych 10dni i @ przyjdzie wcześniej....więc może i u Ciebie tak jest....
    ja mam zrobić progesteron w środę, ale moje wyniki będą dopiero po weekendzie majowym, więc wcześniej i tak się dowiem czy coś "zaszło" czy nie, bo na sobotę mam dostać @...
    No zob aczymy..ale ja nigdy nie miewalam krotkich cykli minimum 30dniowe...A zwl jesli w danym cyklu byla owulacja...
    No to sobie poczekasz niestety ..ja kolo wpol do2juz bede miala wynik

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak się spodziewam @, bo wszystko "na niebie i na ziemi" wskazuje, że się zbliża DUŻYMI krokami...wszystkie objawy jak w każdym cyklu...
    cieszy mnie tylko fakt, że torbielki nie ma, i że owu była (bo już dłuższy czas jej nie miałam)...
    to szybciutko ten Twój wynik będzie.....zazdroszczę ;P

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wynik tak ;) ale i @ tez przyjdzie niedlugo hehehehe
    Super ze torbiel sie wchlonela to najwazniejsze....A co do efektow owu u cb to nic nie wiadome ;)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ