X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    035.gif

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesci z linii frontu

pani doktor chwali mojego obecnego gina,
    w nasteonym zdaniu dorzuciła, że jej zdaniem clo tylko 6 mcy, bo działa tak naprawde pierwszych 2, 3 mce, ale jest dośc bezpieczny

zobaczyła wynik z tego cyklu, z 15 dc i orzekła, ze owu nie było, następnie ten z wczoraj (21 dc i stwierdziła, że to nie przygotowanie do owu, bo progesteron za niski.

Potem siup na fotel -
    ginekologicznie ok,
    endo bez szału ok 6 mm
    w prawym jajniku liczne małe herze(no cóż pco)
    w lewym - niespodzianka - pęcherzyk ok 3 cm, poszarpany - albo własnie po owu, albo własnie pęka!!!

Kurcze, obie byłyśmy zdziwione. powiedziałam, ze seks wczoraj, dziś kazała poprawić.

wróciłam do domu, małż juz przysypiał, powiedział, że nie ma ochoty.
    Powiedziałam, ze to tak nie działa, że ja mam owulację jak on ma ochotę.
    kazał mi iść spać. czyli d...

no i teraz siedzę i pisze do was :)

jak widać każdy ma inny organizm, a mój jest lekko mutantowaty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 00:02

• Elfik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, chyba z moim hsg w maju dupa, bo

1. powiedziała, ze jak teraz się staramy i się uda, to sobie kontrastem wypłuczę dzidzię.
    powiedziałam, ze przecież będę po miesiączce.
    odp, że miesiączkę można mieć jako pamięć organizmu do 3, 4 mca
    ja, ze zawsze mi mówiono, że to tylko plamienie i da się da odróznić, ona, ze nie zawsze

2. ja na to, ze przecież zrobię betę przed hsg, a ona na to, ze czułość testów w lab jest różna i ona by nie ryzykowała po cyklu w którym była szansa

no to wychodzi, ze przed hsg cykl nie należny się starać... kurczę, nikt mi tego nie rzekl
    tzn starać się można, tyle, ze jak mam iśc z myślą, że tego bohaterskiego zarodka partyzanta co się ukrywa wypłukuję kontrastem, to słabo...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    035.gif

Idia, a wkrecaj sobi co chcesz, byle cię to uszczęsliwiło :) popieram!

ja jestem niewierząca, to dla mnie niczym się nie rózni od wszystkicg religii, tak jak napisałaś

w żadnej dowodów nie ma, ale każda uważa, ze akurat ta jest prawdziwa :))))

może cudak chciał jeść, tylko 3 kg... :)))))))))))))

Idia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    aha, chyba z moim hsg w maju dupa, bo

1. powiedziała, ze jak teraz się staramy i się uda, to sobie kontrastem wypłuczę dzidzię.
    powiedziałam, ze przecież będę po miesiączce.
    odp, że miesiączkę można mieć jako pamięć organizmu do 3, 4 mca
    ja, ze zawsze mi mówiono, że to tylko plamienie i da się da odróznić, ona, ze nie zawsze

2. ja na to, ze przecież zrobię betę przed hsg, a ona na to, ze czułość testów w lab jest różna i ona by nie ryzykowała po cyklu w którym była szansa

no to wychodzi, ze przed hsg cykl nie należny się starać... kurczę, nikt mi tego nie rzekl
    tzn starać się można, tyle, ze jak mam iśc z myślą, że tego bohaterskiego zarodka partyzanta co się ukrywa wypłukuję kontrastem, to słabo...
    Wiesz co??prdoli glupoty , ze przed hsg nie woln o sie starac..Ja idac na laparoskoie kobitko mialam prikaz og ordynatorka zeby zrobic test ciazowy i@przyjdzie to przyjdzie..Pierwszy raz sysze takie glupoty..Poczytaj watek na hsg wszystkie laski idace na hsg wczesniej n ormalnie maja cykl ze staraniami..Popytaj zeby sie uspokoic wewnetrznie...

Potem siup na fotel -
    ginekologicznie ok,
    endo bez szału ok 6 mm
    w prawym jajniku liczne małe herze(no cóż pco)
    w lewym - niespodzianka - pęcherzyk ok 3 cm, poszarpany - albo własnie po owu, albo własnie pęka!!!

No jesli sex byl dzien wczesniej to zalapie jak ma zalapac...plemniki nie zyja przeciez chwilke...A co do3cm pecherzyka..Z wlasnego dosw wiem , ze taki poszarpaniec ,, zapadaniec niekoniecznie znaczy owulki..Moze cielak przerosl i sie zapada :-/ ..Ale moze tez byc owulka..Zdarzaly sie ciaze z duzych pecherzkow rowniez :D i to mozesz przeciez sprawdzic badajac poziom progesteronu za tydzien..Generalnie radzilabym ci zrobic to hsg szkoda tracic miesiaca jadac na jalowym biegu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 06:07

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Idia, a wkrecaj sobi co chcesz, byle cię to uszczęsliwiło :) popieram!

ja jestem niewierząca, to dla mnie niczym się nie rózni od wszystkicg religii, tak jak napisałaś

w żadnej dowodów nie ma, ale każda uważa, ze akurat ta jest prawdziwa :))))

może cudak chciał jeść, tylko 3 kg... :)))))))))))))

Hehe no właśnie z mężem po cywilnym jesteśmy bo my oboje wiarołomcy :) wierzę w co chcę ot choćby pastafarianizm :p fajna religia ;D nawet stosowny durszlak mam.

3 miech i 3kg wychodzi 1kg na miecha- no ciut mało, ale teraz pewnie pójdzie szybciej :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taaaak malusie Wy moje ;D Pogoda full wypasik takze pralka huczy i buczy od samiuskiego ranca..Uwielbiam spiew ptakow i zapach bzu wpadajacy mi przez okno .Mrrr nie musze go scinac a i tak w domku pachnioli ;D
    Wiecie co??tak paCZam na ten swoj wykresik i kurde popaCZalam na wykres Asiulki i tez ma takie schodki..Jakby nie to ze szanse sa minimalniusie to pewnie bym sie lekko nakrecala ze a nuz widelec zlapalo
    Wiem ze to nic nie znaczy...No ale jak patrze na swoj wykres z lutego to nijak sie one nie pokrywaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:24

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka bo załapało :)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kaśka bo załapało :)
    tiiaaa Kasiek a swistak siedzi i zawija w sreberka ehheheh
    Gdyby to bylo na droznej mialabym duze szanse , a tak ?? No nic czekam dalej jutro ostatni dzien z dupkiem to zobaczymy co bedzie....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym ci litrowa flaszke wyslala priorytetem jakby twoje slowa sie sprawdzily eheh :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic rozwoj wydarzen w toku..Ale ciekawi mnie to czy wykresy sa porownywalne zawsze czy moga sie tak diametralnie roznic w kazdym cyklu...Za krotko mierze temp zeby wiedziec :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski ja też się wczoraj wnerwiłam na chłopa....
    niby chce niby to tamto a wczoraj ewidentnie przysypiał...więc się wkurviłam, poszłam do sypialni zamkłam się na klucz i spał na kanapie....
    ja mam dość tego "mevchanicznego starania i podnoszenia wiecznie inicjatywy" ja wiem że jemu tak wygodniej ale sory, mam swoją godność:P
    niby był po służbie-24h na nogach ale nosz kurka....te 5 minut by z siebie wykrzesał energii....
    dziś rano mi siępyta cvzy mam jeszcze dziś płodne i czy długo się tak nie bedę odzywała, powiedziałam że dla niego płodnych już mieć nie będę i poszłam do pracy.

wczoraj wieczorem juz pojawił się kremowy śluz, dziś skok temperatury.....ehhhh
    dobrze że to nie są starania na poważnie jeszcze bo bym go zabiła własnymi rękami.

ELFIK Ty bezbożniku :P:P hihi ja tak jak IDIA po cywilu jedynie;) ale u mnie ciut inna bajka.
    no kurde ja myślalam że dziś się zaskoczę pięknymi wieściami że pęcherzyk piękny pękający a tu dupa-tak na dwa razy no nie?? będziesz robić progesteron w 7 dpo?? pewnie tak, ciekawe jak wyjdzie i czy potwierdzi owulację z tego poszarpanego pęcholka.

IDIA ruchy dziecka:D gratuluję:D:D:D

ja pierwsze poczułam własnie w 14 tygodniu;) takie leciutkie bulgotanie;)

uwaga;) przez pierwsze 4 miechy chudłam;) ale mnie rzyganko wyciągło;) a brzuch zaczęło mi widać uwaga! w 17 tc :P nieźle nie?:)

Idia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Kasia ale moze pomysl tez ze u niego oprocz zmeczenia praca moze byc tez jesio problem z hormonami..Sama wiesz ajkie mial wyniki..To tez moze wpl na to ze mu sie najzwyczajenij nie chce..A wsciekaniem sie uja zrobisz :-/
    No tak jak pisalam ruchy zgodze sie w 14tyg ale w 11 to raczj niemozliwe heheheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj wieczorem juz pojawił się kremowy śluz, dziś skok temperatury.....ehhhh
    dobrze że to nie są starania na poważnie jeszcze bo bym go zabiła własnymi rękami.

Tym, mnie rozwalilas na lopatki ahahahhahahahahah Bosssko

uwaga;) przez pierwsze 4 miechy chudłam;) ale mnie rzyganko wyciągło;) a brzuch zaczęło mi widać uwaga! w 17 tc :P nieźle nie?:)

A mi brzuch juz w grudniu bylo widac ale przez to ze ja sie po prostu grubas robilam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:35

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak coś to ja na tą flaszkę czekam;)

KAsiek sama mówiłaś że owulacę po niedrożnej stronie może wyłapać zdrowa strona więc dla mnie szanse masz takie same jak po drożnej stronie:) ot cała filozofia:)

kapturnica, Milcia, Malenq lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie wykres nieczego sobie.
    Skok był, seks jak trzeba, szanse minimalne ale są.
    I tak jak móiwłysmy, nastaw się na nie i nie nakręcaj
    jak zaskoczyło i tak się dowiesz...
    Akurat na przyjazd małża brzuch ci wywali ze spodni..

Kap, ale na spokojnie, ona nie powiedziała, ze nie można się starac przed hsg, tyle, ze u mnie to 14 maja, czyli podejrzewam, ze o to chodzi, że to bedzie 14 dni po owu, czyli nawet wynik bety może byc lekko mylący, bo lab jakie sa to wiemy. to do mnie naley decyzja czy jest wiarygodny, zeby zarodka nie wypłukać. watek hsg przekopany, bo sama musiałam zdecydowac czy usg czy rtg..

do mnie dociera to co powiedziala, na razie nie odwołuje zabiegu, ale pomyslę nad tym. tylko ze jesli będe miała normalną fazę lutealną, to i tak hsg przypadłoby na @, więc chyba tzreba przesunać o tydzień.
    a ja akurat miałam takie plamienie w pierwszym mcu ciązy, ze tez bylam pewna, ze to @ nawet tyle samo trwało... :)

Robotka, ty ty Kap nie nakrecaj, bo jak nakrecisz tę szalona babkę, to nigdy jej z postami nie dogonisz, do miliona dojdzie w tydzień :)))))))))

A szczerze Kap, z całego serca ci zyczę, ale nie daj się wkręcić:)
    Potem czlowiek jak przekłuty balonik i wk na wszystko...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    to jak coś to ja na tą flaszkę czekam;)

KAsiek sama mówiłaś że owulacę po niedrożnej stronie może wyłapać zdrowa strona więc dla mnie szanse masz takie same jak po drożnej stronie:) ot cała filozofia:)

No niestety nie..Nie sa to takie same szanse niestety :( Po droznej stronie zawsze jajunio wpada w tube jajowodu....A przy owu przy niedroznej bardzo czesto wpada do niedroznej strony i tam sobie obumiera A jesli jakims cudem jajowod jest zatkany juz u samego ujscia w bance to moze zplynem w zatoce rpzemiescic sie w strone drugiego jajowodu///Niestety to sa wtedy juz cuda...Bo zdarza sie to baaardzo baaardzo rzadko :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a tak poważnie, to w ogóle nie bierzesz pod uwagę, że mogło się udać? Zobacz u mnie. Niby owulacji nie było, bo pęcherzyk rósł, a tu niespodzianka, bo był jeszcze jeden. Nie poddawaj się i za dwa dni zrób test.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem Elfik;) nie nakręcam jej:) bo ja tego nie lubię ogólnie robić i Kap myślę że o tym wie:) ale czasem fajnie sobie coś miłego powiedzieć:) tym bardziej że jakieś tam szanse ma:) gorzej gdyby było beznadziejnie a ja jej na siłę wkręcała że jest inaczej;) i co gorssza ona by w to uwierzyła;)

KAsia ja nie mam siły do mojego chłopa już i tyle, dobrze że wyjeżdża, zapakuję mu te leki i niech robi z nimi co chce, może ich nawet nie brać....dziś jestem bardzo zrezygnowana prze zjego podejście.....
    przez telefon przezywa karze mi testy ciążowe robić dzien po sotsunku, mówi jak to musimy zacząć działać a jak przyjdzie co do czego to się okazuje że jest beznadziejny w czynach;/
    już dość mi czasu zmarnował i pieniędzy na lekarzy więc mógłby sie wykazać odrobiną wysiłku, taka jest prawda.

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    j

A szczerze Kap, z całego serca ci zyczę, ale nie daj się wkręcić:)
    Potem czlowiek jak przekłuty balonik i wk na wszystko...

Ojj kochana do nakrecania to mi tak jak ode mnie do ciebie w linii prostej Czyli w ujj drogi ;) Pewnie gdybym nie mala swiadomosci jak to jest% z tymi przelapywaniami moze i bym lapala nakretacza..A tak to czekam cierpliwie co bedzie dalej..Jak mowilam nawet nie mam juz testow w domu coby sie nie stresowac i nie lapac na mysli zeby testowac....
    Co do hsg kochaniutka..To skoro teraz by byla owulka to sila rzeczy nie zdazylabys i tak z zakonczeniem cyklu do czasu hsg wiec sila rzeczy musisz i tak rpzetrzymac...Dobnrym pomyslem bedzie spr ten progesteron..A co do badan z krwi..Nie ma opcji ze jesli owulacja bedzie potwierdzona to w 16dniu po owu nie wykryje gonadotropiny..Bo to malo realne..Njapozniej do zagniezdzenia dochodzi w 12dniu po owu A 24h pozniej juz sie wydziela gonadotropina Poza tym monitorujac sie z cyklem na wykresie bedziesz idziala co z temp ..Takze nie sadze ze przegapisz ciazy...Mysle ze nie ma takiej opcji..A nawet jak sie ma jakies watpliwosci to wyst zrobic w razie spoznienia @ usg i po sluzowce macicy tez mozna zczaic czy jest ona gruba ciazowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:44

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ