Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy tez jak nie mielismy mozliwosci...innej to sie tak zylo....moj szwagier jest zawodowym kierowca ...bo to kocha i tez zjezdza na weekendy ...ale musi maja 3 dzieci ...chodz moj maz proponowal mu prace ale pow ze to nie jego fach i wogole..noo coz zycie ciezkie ...
-
nick nieaktualny
-
Madziara wrote:tak sobie tlumacz ....a powaznie na zdrowko wam
Dzięki, ja wiem że nie mam jeść za 2 a dla 2. To mój pierwszy taki dzień, że pożarłabym wszystko. Nie wiem czemu. Wcześniej raczej jadłam bardzo mało bo wszystko mnie mdliło.
Jeśli to jednorazowo- to nie ma problemu, a jeśli miałoby tak być na dłuższą metę- zaopatrzę się w dużą liczbę warzyw i owoców.
Myślę że ja taka wygłodzona dziś przez to, że od dawna nie jadłam mięsa. Od początku ciąży odstręcza mnie mięcho. Dodatkowo lekarz kazał mi pić maślankę by coś tam sobie dostarczyć a ona bardzo przyspiesza trawienie...
Kap. Co z wapniem i białkiem jest dobre dla osób z nietolerancją laktozy, które nie chcą jeść mięsa?
-
nick nieaktualnyWitam z rańca.... zaraz lecę karpatkę robić, mój najukochańszy siostrzeniec (17latek dodam) żadnego innego ciasta nie jada...ot taka "mańka"
Kasiek: "Ha typowa Polka gruilowanie na Majowke ihiihihih"
hihihi...chyba tak, ale to odkąd mam swój dom, swoje podwórko...większość życia wychowywałam się w bloku i tylko zazdrościłam hihiihihi...
ale na swoją obronę u mnie na grillu przeważają warzywa, ryby, ananas, trochę kurczaka....mięsożercy mają wieczorkiem ognisko (w końcu doczekałam się miejsca ogniskowego - mąż się zlitował hehe)
Idia słońce "jedz - na zdrowie:-)" widocznie tego potrzebujecie:)
Ja nie Kap hihi, ale jakiś czas nie jadłam nabiału, nie wiem jak z dietą w ciąży, ale sardynki, szprotki mają dużo wapnia, z warzyw to te ciemnozielone np. brokuły, natka pietruszki, migdały, sezam, ziarna słonecznika.... Kasiek pewnie wie o tym więcej....
Miłego dzionka, lecę do kuchni:)kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:.
Kap. Co z wapniem i białkiem jest dobre dla osób z nietolerancją laktozy, które nie chcą jeść mięsa?
A dla bialka jak nie je sie miesa to przede wszystkim fasola , jajka , soja , kasza gryczana i jaglana , wszelkiego rodzaju orzechy....
A najlepiej jesc chude czerwone miesko i biale .... -
Hej, dziewczyny spójrzcie proszę na mój wykres bo coś z tą tempką chyba nie tak ? W 13 dc miałam pęcherzyk 16x17 mm jutro idę jeszcze na monitoring zobaczymy co tam się dzieje.Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
olcia87 wrote:Hej, dziewczyny spójrzcie proszę na mój wykres bo coś z tą tempką chyba nie tak ? W 13 dc miałam pęcherzyk 16x17 mm jutro idę jeszcze na monitoring zobaczymy co tam się dzieje.
No wyglada jak wspinaczka temp na owulke..Takze nic z nia chyba sie nie dzieje -
Tylko że czytałam, że soja powoduje problemy z płciowością płodu. W ciąży produkty sojowe nie są wskazane i należy ich unikać.
Resztę wypisanych rzeczy zakupie sobie w piątek, dziś jedziemy do teściów a tam są wszelkie orzechy:)
Dzięki za rady!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 09:51
-
Idia wrote:Tylko że czytałam, że soja powoduje problemy z płciowością płodu. W ciąży produkty sojowe nie są wskazane i należy ich unikać.
-
Idia wrote:Spoko spoko
to akurat kiedyś czytałam to się wiedzą podzieliłam. To akurat ważne
Reszty nie wiedziałam a ile można pić maślankę i jeść bułkę z białym serem? Nic dziwnego, ze potem głodna chodzę.
Białe mięso to kurczaki? Bo czerwone to krówka?
Unikaj wp bo to kazdemu niewskazane...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 10:03
Idia lubi tę wiadomość
-
dziewczynki, witajcie,
sorki, ze ja tak wrednie tylko o sobie ale mała mi szaleje
Kap, ja widziałam że ono nadpękało, pewnie owu się zaczynala, a nastę[pnego dnia kłucie, estr duży z kolei prog juz z fazy lutealnej
nie ma co dywagować bo mój w noc owulacji (bo monitoring usg miałam o 23) odmówił współpracy, i teraz juz nic nie będzie. Jak się udało z seksem dzień wczesniej - świetnie, ale nie wierzę.
No cóż, byłoby na dziewczynkę...
Mam wk.
Pierwszy raz u mnie cykl jak trza, jajo peka, a tu...
Niestety partenogeneza tylko w seksmisji... -
Elfik wrote:dziewczynki, witajcie,
sorki, ze ja tak wrednie tylko o sobie ale mała mi szaleje
Kap, ja widziałam że ono nadpękało, pewnie owu się zaczynala, a nastę[pnego dnia kłucie, estr duży z kolei prog juz z fazy lutealnej
nie ma co dywagować bo mój w noc owulacji (bo monitoring usg miałam o 23) odmówił współpracy, i teraz juz nic nie będzie. Jak się udało z seksem dzień wczesniej - świetnie, ale nie wierzę.
No cóż, byłoby na dziewczynkę...
Mam wk.
Pierwszy raz u mnie cykl jak trza, jajo peka, a tu...
Niestety partenogeneza tylko w seksmisji...
I pocieszenie ..skoro nasienie malz jest w porzadku to przeciez plemniory zyja minimum 48h wiec partogenezy ci nie trzeba bo arsenal czeka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 10:45
-
kapturnica wrote:No wyglada jak wspinaczka temp na owulke..Takze nic z nia chyba sie nie dziejeMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Milcia moge Cie tylko pocieszyc slowami , ze jakos musiz to zniesc..Genrelanie orgazm to skurcze pochwy i macicy i byc moze one powoduja te plamienia,..a raczej jest to pewne...Na sny nie masz wplywu wiec tym bardziej za to co sie w nich dzieje...
Wiesz co jest tego przyczyna , dlaczego zdarza sie plamienie..Musisz byc silna jeszcze pare tyg przed toba zanim minie najgorszy czas...
A ja sie wylezakowalam na sloneczku i wygrzalam bardzo...Mrrrr uwielbiam ciepelko -
Dziś jechaliśmy z Poznania do Konina do rodziny. Podczas pakowania okazało się, że się nie mieszczę absolutnie w żadne swoje ciuchy poza piżamą. No i panika bo w co ja się ubiorę
wszystkie ciuchy pożyczone od przyjaciółki
reakcja męża jak mnie zobaczył ubraną: rety Kaśka jak ty ładnie wyglądasz
a jaki masz duży brzuch
Trochę jak z czerwonego kapturka:)