X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    taki mam plan NIE testować...wiesz, gdybym znała wcześniej wynik progesteronu to już dzisiaj "praktycznie" wiedziałabym na czym stoję..a tak....wynik mam mieć we wtorek dopiero, bo dzisiaj lab nie pracuje, a w poniedziałek pewnie też nie będzie...
    Ale progesterpn tez duzo nie mopwi ..Moze powiedziec czy owu byla , ale o ciazy raczej nie...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale progesterpn tez duzo nie mopwi ..Moze powiedziec czy owu byla , ale o ciazy raczej nie...
    tak wiem...
    mój A. też już przesadza.."nie ciągaj", "nie podnoś", "nie dźwigaj"...niech to ch....i powiedziałam mu to, że tak nie można, że jak ma być, to będzie, że większość kobiet nawet nie wie, że jest w ciąży i robi wszystkie z tych rzeczy, a nawet więcej...więc...
    ja przejażdżkę rowerową polecam:)

Elfik lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka kiedy test!!!! masz strasznie podejrzaną temperaturę, jak nigdy u Ciebie:P)

laseczk "postrzykło" mnie w karku nie mogę głową ruszać, nie wiem ile dziś w pracy wysiedzę niestety.....

my wczoraj pogrilowaliśmy, były pstrągi z serem brie masełkiem, czosnkiem i koperkiem:) moje ulubione:)

do tego lampka "wody z sokiem" (nalewka aroniowa rozcieńczona z mineralną bo za słodka:)

a na wieczor "kolenrod" czyli wino z pepsi:D mniam:)

mąż odczuwa już wyjazd, już widzę że jest jakiś inny, już mu tęskno a to tylko 2.5 tygodnia;)
    wczoraj mi powiedział że już bardzo tęskni za małym dzidziusiem. (kurna to rób a nie gadaj sobie pomyślałam:P) ale przemilczałam temat;)

Malenq lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    tak wiem...
    mój A. też już przesadza.."nie ciągaj", "nie podnoś", "nie dźwigaj"...niech to ch....i powiedziałam mu to, że tak nie można, że jak ma być, to będzie, że większość kobiet nawet nie wie, że jest w ciąży i robi wszystkie z tych rzeczy, a nawet więcej...więc...
    ja przejażdżkę rowerową polecam:)
    No wlasnie mojemu teraz do telefonu tez mowie , ze jak bede w ciazy to kto to wszystko niby za mnie bedzie robil?ksiadz??A on ze na poczatku nie wolno i takie bla bla...Nie ma co przesadza,,,Jak tylko slonce obsuszy biere sie za koszenie,.,W koncu z mlodymw ciazy w ostatnim miesiacu 10metrow drzewa znioslam do piwnicy i poskladalam..To jak cos ma sie utrzymac to sie utrzyma.. ;)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kaśka kiedy test!!!! masz strasznie podejrzaną temperaturę, jak nigdy u Ciebie:P)

laseczk "postrzykło" mnie w karku nie mogę głową ruszać, nie wiem ile dziś w pracy wysiedzę niestety.....

my wczoraj pogrilowaliśmy, były pstrągi z serem brie masełkiem, czosnkiem i koperkiem:) moje ulubione:)

do tego lampka "wody z sokiem" (nalewka aroniowa rozcieńczona z mineralną bo za słodka:)

a na wieczor "kolenrod" czyli wino z pepsi:D mniam:)

mąż odczuwa już wyjazd, już widzę że jest jakiś inny, już mu tęskno a to tylko 2.5 tygodnia;)
    wczoraj mi powiedział że już bardzo tęskni za małym dzidziusiem. (kurna to rób a nie gadaj sobie pomyślałam:P) ale przemilczałam temat;)
    Ha ha ha hano to dobrze ze sie w jezyk ugryzlas..Bo moze jak wroci za te 3tyg to z wielka ochota bedzie robil ;)
    Tez mnie Kasiek ta temp dziwi strasznie stabilna jest , za stabilna jak na mnie..Ale prdziele nie testuje..Nie mam nawet czym ;D Poza tym pozyje se w blogiej niewiedzy i pomarze ze cud sie mogl zdarzyc hehehe..A tak to test sciagnie mnie za szybko na ziemie to nie chce..@ mnie ocudzi jak przyjdzie ;)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap masz rację, u mnie podobnie, drzewo, piec, kotłownia, odśnieżanie, koszenie, grabienie, 2 psy etc....więc "ksiądz" też tego za mnie nie zrobi...i tak jak Ty myślę, że jak "ma się utrzymać" to się utrzyma...takie życie....
    Robotka współczuję :-* mnie tak skręca jak w bluzeczce na ramiączkach śpię, nie mogę z odkrytym karkiem spać...wytrwałości w pracy...
    a dobrze, że nic do męża nie odpowiedziałaś i tak wyjeżdża - stęskniony wróci i "wyposzczony" :)

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Malenqa zycie ;) Pewnie ze nie mozna wariowac ale mysle ze tak zdrowo rozsadkowo trza podejsc do tego...

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to uwazam ze jesli ta ciaza juz jest to zakaz palenia picia tryb oszczedny a tak za kazdym razem bym musiala wariowac bo to tamto ..jak bedzie zdrowa ciaza to sie utrzyma czy tak czy tak...bez wzgledu na to czy przed zajsciem bede lezec caly miesiac jak mam zajsc to zajde nie to nie !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 11:56

Idia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale sie zmachalam...Ale kolo domu trawa wykoszona...Mam z glowy na poltora nast tygodnia..A jak grzeje rany..Na termometrze w sloncu bagatela 30stopni

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zimno jak nie wiem. Słońca w ogóle nie ma od rana.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wspolczuje bo u mnie mozna jajka na blaszce w sloncu usmazyc...Jak sie czujesz???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze się czuje. Dzisiaj nic nie leci póki co.

Idia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez zimnica, jak czytam o tych upałach na południu to mnie stzrela...

ale ja i tak dychram, ledwo się toczę, wysłałam małża na dwór z przychówkiem i posatnowiłam do was zajrzeć :)

ja w ciązy się oszczędzałam i trafiłam i tak na patologię ciąży...
    a młodki drzewo noszą w 9 mcu i zdrowe bajbiki (tak to do ciebie kap)
    ale prawda jest taka, ze jak się coś stanie to czlowiek załuje, bo co to jest nawet 9 mcy leżenia jak idzie o nowego człowieka :)

mnie kiedys babka powiedziała, że jak jest ciąża biochemiczna czy poronienie, to dla dobra dziecka, bo słaby był organizm i tak do tego tzreba podchodzic... no, baaa..

ja wczoraj zmusiłam małza ostatni raz do posługi
    he he, jak przeczytać na szybko do zmusiałm go do ostatniej posługi :))))))))))

trochę to bez sensu, ale pomyslałam, że do 48 h po dniu testu owulacyjnego trzeba spróbowac. Mileismy wojnę, to łatwo nie było, przede wszystkim dla mnie, ale jak człowiek się nałykał, nakłuł, namonitorował to juz w d... jeża trzeba zakończyc ten cykl jak tzreba.

Owu mi wciąz nie wyznaczył owu, a mam i temp, i sluz, i test owu, nie wiem po co mi ta kreska, ale psychicznie byłoby mi lepiej gdybym ją zobaczyła.

TO ja na razie odpadłam ze świątecznego testowania.
    Ja cie Kap nie nakręcam, ale wykresik niczego sobie :)
    tyle, ze luteina i dupek podnosza tempkę, podłe zwyrodnialce :))))

Kap, zajrzyj na mój wykres, kiedy bys obstawiał owu?
    muszę wyznaczyć 7, 8 dzień dpo do zmierzenia progesteronu

A babki w laboratorium to mnie już nawet o nazwisko nie pytaja, ost jak wlazłam to babka wykrzyknęła - znowu pani?
    powiedziałam jej że w sredniowieczu babki sobie spuszczcały krew dla urody pijawkami, a ja przychodze do nich....

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cie Kap nie nakręcam, ale wykresik niczego sobie :)
    tyle, ze luteina i dupek podnosza tempkę, podłe zwyrodnialce :)))
    Elfik wykres bardzo stabilny i sama jestem meega ciekawa co i jak bedzieu mnie dalej...Jakbys widziala moj wykres z lutego to tam nie bylo zadnej stabilizacji tylko skoki...
    Luteina jako naturalny progesteron podnosi temp ale dupek do 30mg dziennie nie bo jest syntetycznym Dydrogesteronem i nie ma ani wpl na temp ani na poziom progesteronu we krwi...
    Dlatego wolalam go zazywac bo on nie zaburza wykresu....
    Tak kochana mlode ciezarowki nosza drzewo , i wykonuja wiele wiele czynnosci bo----maja i malo dosw i maja mniejsza swiadomosc tego ze czaji sie niebezpieczenstwo i chyba tak jest lepiej..Bo to co wiedzialam w wieku 21lat a co wiem w wieku prawie 35 to przepasc!!
    Co do wykresu twojego ovu ci nei wyznacza laska bo maasz zbyt mlo zaznaczonych temp i nie ma sie do czego odniesc..Jedynie co to recznie mozesz wyznaczyc..Aleja nie wiem sama nie umiem ci powiedziec kiedy byla ovu...Jak juz bym miala obstawiac to raczej na wczoraj..ale poki nie bedzie kilku kolejnych temp to ciezko cokolwiek powiedziec..Nie ma 4tempa przed owulacja to jednak duzo danych..Narazie czekaj zobaczysz co bedzie dalej...a <3 wystarczajaco masz i w dobrym czasie takze jak jets jajko to i szanse sa duze....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

hahah\hahah zabrzmialo jakby ci ostatniego namaszczenia udzielal osz kurka!! 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba zapeszyłam. Właśnie znowu się pojawiło brązowe plamienie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    hahah\hahah zabrzmialo jakby ci ostatniego namaszczenia udzielal osz kurka!! 8)

no namaszczał, namaszczał, a jak...;)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kiedys babka powiedziała, że jak jest ciąża biochemiczna czy poronienie, to dla dobra dziecka, bo słaby był organizm i tak do tego tzreba podchodzic... no, baaa..

Moze mnie zjezdzicie laski ale jesli moje dzieciatko mialoby byc chore , uposledzone itp to chyba wolalabym zeby natura sama za mnie zdecydowala i usunela ze mnie nieprawidlowo rozwijajacy sie org..Pewnie ze nie wyobrazam soebie nawet jaki to moze bcy bol po stracie dziecka....ale pewnie dlatego jest az tyle tych roznych poronien by zmniejszyc ryzyko rodzenia sie ludzi bardzo chorych , kalekich..Niestety zbyt duzo jako opiekun medyczny mialam doczynienia z ludzmi uposledzonymi, kalekimi niezdilnymi do samodzielnego zycia , a nie mowiac juz o funkcjonowaniu.....Nie mowie o sytuacjach kiedy wina nie jest uszkodzenie plodu a np wady budowy macicy , lozyska , czy niedomoga luteinowa..Mowie o sytuacji gdy dzidziak nie mialby szans na samodzielna egzystencje....

Elfik, Malenq lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    no namaszczał, namaszczał, a jak...;)
    no naoliwil moze? heheheheheh Ale jak wczoraj poprawiliscie to spokojniusio plemniory sa caly czas 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No i chyba zapeszyłam. Właśnie znowu się pojawiło brązowe plamienie.
    co ci gin mowila ze co masz robic w razie plamien??kurde nie zazdroszcze ci sytuacji....Naprawde....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ