X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, kiedys przeczytałam o dupku dokladnie to co napisałaś i chcialam się na niego przerzucić, ale na innym forum laski opisały, że i tak im podnosił, bo widać jednak cos organizmowi dodajesz czego w innym cyklu nie miał.
    Także ja w to nie wierzę.

Co do tempek, no co ty, ładnie mam - tyle czasu mi się udaje mierzyć koło 7 że jestem dumna... azenie zawsze, no żesz :)
    ja myslę, że u mnie wyznaczy jutro owu, tzn. będzie tzrecia wyższa, to on wyznaczy na dzien po teście owu..

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, kiedys przeczytałam o dupku dokladnie to co napisałaś i chcialam się na niego przerzucić, ale na innym forum laski opisały, że i tak im podnosił, bo widać jednak cos organizmowi dodajesz czego w innym cyklu nie miał.
    Także ja w to nie wierzę.

Co do tempek, no co ty, ładnie mam - tyle czasu mi się udaje mierzyć koło 7 że jestem dumna... azenie zawsze, no żesz :)
    ja myslę, że u mnie wyznaczy jutro owu, tzn. będzie tzrecia wyższa, to on wyznaczy na dzien po teście owu..
    Nie wiem u mnie jakby podnosil to nie trzymalaby mi sie temp na granicach max36.8 a po lutce na bezowulacyjnym przy niedoczynnosci tarczycy zaraz szla w gore...Mysle ze to tez kwestia org , ale obajgin mi mowili ze po syntetycznym spokojnie moge badac poziom progesteronu po luteinie nie ma sensu bo jest sztucznie podniesiony poziom...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz na izbie powiedział, że na tym etapie to tylko tak jak moja gin mówiła, że leżeć i brać luteine.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak ELFIK paCZam na wykres to obstawiam wczoraj wiec dzis jakbys miala 1szy max 2dzien po wou to sobie policz kiedy by ci ten 7,8dzien po owu wypadl..Temp powoli moze sie wspinac to jutro zobaczysz ile wzrosnie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Lekarz na izbie powiedział, że na tym etapie to tylko tak jak moja gin mówiła, że leżeć i brać luteine.
    Ano to wszystko w rekach Bozi i Twoim lezeniu..Musisz oszczedzac sie , tyle i az tyle..Nic wiecej nie zrobisz niestety...Ale pocieszaj sie , ze to plamienie a nie zywa krew...Dalabym ci rade bys lezala z wyej uniesionym dolem ciala niz gora..Takie lezenie jak na kolkach..To duzo pomaga bo odciaza macice i przeciwdziala grawitacji

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZZrobilabym sie dzis w uja bo nie chcialo mi sie na zakupy jechac i mowie do mlodego jutro sobota zrobimy zakupy i pojdziesz do fryzjera..I cos mnie tknelo paCZam na kalendarz a jutro wsio zamkniete..zostalabym bez papu na jutro heheh...Ale za to dumna jestem bo nie pojechalam do miasta tylko na dol do malego sklepiku..A tam testow ciazowych nie ma..To do pon napewno nie zrobie juz heheheh A jak @ przyjdzie to zaoszczedzi mi paru grosikow

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    mnie kiedys babka powiedziała, że jak jest ciąża biochemiczna czy poronienie, to dla dobra dziecka, bo słaby był organizm i tak do tego tzreba podchodzic... no, baaa..

Moze mnie zjezdzicie laski ale jesli moje dzieciatko mialoby byc chore , uposledzone itp to chyba wolalabym zeby natura sama za mnie zdecydowala i usunela ze mnie nieprawidlowo rozwijajacy sie org..Pewnie ze nie wyobrazam soebie nawet jaki to moze bcy bol po stracie dziecka....ale pewnie dlatego jest az tyle tych roznych poronien by zmniejszyc ryzyko rodzenia sie ludzi bardzo chorych , kalekich..Niestety zbyt duzo jako opiekun medyczny mialam doczynienia z ludzmi uposledzonymi, kalekimi niezdilnymi do samodzielnego zycia , a nie mowiac juz o funkcjonowaniu.....Nie mowie o sytuacjach kiedy wina nie jest uszkodzenie plodu a np wady budowy macicy , lozyska , czy niedomoga luteinowa..Mowie o sytuacji gdy dzidziak nie mialby szans na samodzielna egzystencje....

wow, jak nie ciebie to byłas delikatna, ty to czasem tak ex catedra..
    a na poważnie.
    ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ CAŁKOWICIE

moja kumpela ma dwie bliźniaczki z 24 tc
    obie chore, nie będe wymieniać chorob bo by mi znaków nie starczyło.
    jedna lezaca zupełnie, a ta moja kumpela sama sobie ze wszystkim radzi, bo małz w norwegii na terapie zarabia.
    Jej nie ma, zniknęła - jeśli rozumiecie o co mi chodzi...

Ja jeżdze z dzieckiem na rehabilitację do OWI
    Rodzice naprawdę chorych dzieci to najmilsi ludzie jakich znam, spokojni, usmiechnięci, pomocni.
    czasem myslę, że oni mają nadzieję, ze inni będą równie mili dla ich dzieci jak oni są dla swiata - a życie sobie
    napatrzyłam się i wiele razy miałam łzy w oczach.
    Mnie po porodzie i niedotlenieniu dziecka kazali obserwowac, bo nie wiadomo czy ijakie uposledzenia będą.
    Nikomu nie życze takiego obserowania swojego dziecka.
    szczęśliwie z jej glowką wszystko dobrze, gada za trzech, jestem dobrej myśli, ale wiadomo, ze niektóre deficyty wychodzą później.
    jak powtarzam, ja jestem dobrej myśli.

ALe tym bardziej jestem pewna, że natura czesto robi nam przysługę.
    Ja sama, gdyby nie koniecznośc włązcenia leków bym nie testowała. Wtedy o ciązy biochmicznej nawet ni wiesz i nie masz poczucia straty

kapturnica lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, tzrymam kciuki, masz powód żeby lezec to leż
    Wiele dziewczyn plami, bo oragnizm sie przystosowuje do nowej sytuacji i potem jest dobrze.
    A co by sobie nie wyrzucać potem chuchaj i dmuchaj...
    Jak nie teraz, to kiedy ? :)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ZZrobilabym sie dzis w uja bo nie chcialo mi sie na zakupy jechac i mowie do mlodego jutro sobota zrobimy zakupy i pojdziesz do fryzjera..I cos mnie tknelo paCZam na kalendarz a jutro wsio zamkniete..zostalabym bez papu na jutro heheh...Ale za to dumna jestem bo nie pojechalam do miasta tylko na dol do malego sklepiku..A tam testow ciazowych nie ma..To do pon napewno nie zrobie juz heheheh A jak @ przyjdzie to zaoszczedzi mi paru grosikow

to zupełnie jak ja,
    ale ja mam w domu jeszcze takie dupiaste testy z allegro. Po tym jak owulacyjen z tej paczki dały ciała, to tym pewnie nie zaufam, ale jak mam za groszę to moze sobie honorowo oddam mocz w dzień zwycięstwa, he he :)))))))
    na bacznośc i z dłonia na czapce...

no, jakby miały dwie krechy wyjśc, to moge i nawet na wisząco... :))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:12

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widziszu mnie tez czasem dzien dobroci dla zwierzat sie odzywa ihihhi A tak na pwoaznie empatii we mnie jest duzo , ale po tym co widzialam , doswiadczylam w pracy takimi dzieciaczkami Kiedy rodzice walcza o kazdy najmiejszy gest dzieciatka ..Rehabilituja , pionizuja Wszystko jest podporzadkowane tylko i wylacznie chorobie to zast sie nad tym czy dobrze robia dziewczyny bardzo wczesnie testujac , robiac bety itd..wlaczaja szybko podtrzymanie i w syt jesli zarodek w naturalnych warunkach nie mialby szans sztucznie go podtrzymuja..A pozneij dochodzi do rozwoju wszelkich nieprawidlowosci...Brrr dlatego ja jestem az tak przeciwna bardzo wczesnym beta..Wole myslec ze cykl sie przedluzyl niz ze poronilam....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    to zupełnie jak ja,
    ale ja mam w domu jeszcze takie dupiaste testy z allegro. Po tym jak owulacyjen z tej paczki dały ciała, to tym pewnie nie zaufam, ale jak mam za groszę to moze sobie honorowo oddam mocz w dzień zwycięstwa, he he :)))))))
    hahahahah no dobre dobre..Ja nie kupuje testow owulacyjnych wiec nie ma zadnych z allegro...A te 2zwykle 25tki tetsy co mialam to zuzylam na wykrywanie pregnylu heheeh Wiec moge najwyzej testowac z fusow...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No widziszu mnie tez czasem dzien dobroci dla zwierzat sie odzywa ihihhi A tak na pwoaznie empatii we mnie jest duzo , ale po tym co widzialam , doswiadczylam w pracy takimi dzieciaczkami Kiedy rodzice walcza o kazdy najmiejszy gest dzieciatka ..Rehabilituja , pionizuja Wszystko jest podporzadkowane tylko i wylacznie chorobie to zast sie nad tym czy dobrze robia dziewczyny bardzo wczesnie testujac , robiac bety itd..wlaczaja szybko podtrzymanie i w syt jesli zarodek w naturalnych warunkach nie mialby szans sztucznie go podtrzymuja..A pozneij dochodzi do rozwoju wszelkich nieprawidlowosci...Brrr dlatego ja jestem az tak przeciwna bardzo wczesnym beta..Wole myslec ze cykl sie przedluzyl niz ze poronilam....

I znowu jakbym to sama pisała...
    K... normalnie z dzióbków sobie pijemy..

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    I znowu jakbym to sama pisała...
    K... normalnie z dzióbków sobie pijemy..
    ale do dziubkow tez lejemy ?? 8)?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo kawe trza wypic!!!4ta dzis a co??? heheheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obowiązkowo !!!

jak juz pisalam nigdy nie miałam takiego smaka na piwo i alkohol jak na początku ciązy..
    Moze ten alkohol tak upił tą głupia komórkę,że się dała wyłotoszyć jakiemus plemniorowi po pijaku...

teraz tez mam smaka na zimne z soczkiem :)
    oby w tym kierunku, bo to może byc mój ostatni cykl starań...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja nastawiam wodę na drugą, jak u ciebie tak sloniecznie, trawnik przycięty, to może wpadnę do ciebie na kawkę? :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do mojej gin i kazała brać no spe max 3 razy dziennie i 2 razy relanium.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dziewczyny myslicie o badaniach prenatalnych??jesli by okazalo sie ze dziecko jest bardzo chore zdecydowalybyscie sie na usuniecie??Bo powiem wam ze w tej materii moze jestem okrutna , bez serca itd Ale wiem ze nie urodzilabym .....I moj malz wie o tym ze decyzjs co do dalszego rozwoju ciazy bylaby tylko i wylacznie po mojej stronie...Bo to ja musialabym o tym zdecydowac.I jesli lekarze stwierdziliby u dziecka duze wady rozwojowe zdecydowala bym sie na aborcje
    \Myslicie pewnie ze nie mam serca i jestem wygodnicka..ale nie wyobrazam sobie ze obciazam kiedys mlodego chorym rodzenstwem i opieka nad nim...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    to ja nastawiam wodę na drugą, jak u ciebie tak sloniecznie, trawnik przycięty, to może wpadnę do ciebie na kawkę? :)
    Na bujawke se pojdziemy i bedziemy pic kawke wdychajac bez...Rany jak kwitnie slicznie..A jakie zapaszki mrr Uwielbiam lilaki...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Napisałam do mojej gin i kazała brać no spe max 3 razy dziennie i 2 razy relanium.
    To bierbier Milcia coby pomoc maluszkowi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ