Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
wiesz z tym wycięciem brzmi niegłupio.
co do lekarzy zaufania juz nie mam, ale sobie zasłuzyli, nowy jeszcze kredyt u mnie ma, ale jest na okresie próbnym...
ja patzrac na moje cykle tak ogólnie nie wierzyłam chyba, ze się uda... na pocżatku nie chciałam, a potem jakoś tak człowiek robił, ale bez parcia, bo byłam pracoholikiem i co innego mnie zajmowało.
potem pomyslałam, ze do sylwka musze podjąc decyzję.
albo nie chcę dzieci i musze małżowi dac wolną rekę, albo chce i robie badania.
Podjęłam decyję na tak
w glowie mi się odblokowały klapki, pomyślałam, że od lutego, bo styczeń wiadomo, zaczę tournee po doktorkach
a w lutym zaszłam i nie było tournee.
No własnie po doktorkach nie chodziłam bo miałam infekcje, jakies plamienia, dól niesamowity, no to czekałam az wydobrzeję.
aż wreszcie kupiłam test, pózno, bo nawet mi do głowy nie przychodziło..
potem poleciałam po jeszcze 3, do dwóch aptek, bo mi było głupio, żeby nie pomysleli, ze jakaś nawiedzona...)))))
aaa... najpierw patzryłam na tą drugę kreskę że bład, albo zaraz wyparuje..
ale w ogóle w szoku byłam..))))))))))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 17:17
Malenq, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej joł
:D:D
u mnie pogoda przetrzymała..zimno było, ale słonecznie...
Kap a ja tam 3mam kciukasy cobyś tych ziół nie musiała pićjak już napisałaś za 4 dni będziesz (będziemy) wiedziały....
ja też dzisiaj na słodko skończyłam "jedzeniowy" dzień...loda jadałam - śmietankowego - pierwszy w tym sezonie....
Elfik z tym jeżem żeś wypaliła...nieźle...też bym chciała Kasiem słitt focię zobaczyć
kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:wiesz z tym wycięciem brzmi niegłupio.
co do lekarzy zaufania juz nie mam, ale sobie zasłuzyli, nowy jeszcze kredyt u mnie ma, ale jest na okresie próbnym...
ja patzrac na moje cykle tak ogólnie nie wierzyłam chyba, ze się uda... na pocżatku nie chciałam, a potem jakoś tak człowiek robił, ale bez parcia, bo byłam pracoholikiem i co innego mnie zajmowało.
potem pomyslałam, ze do sylwka musze podjąc decyzję.
albo nie chcę dzieci i musze małżowi dac wolną rekę, albo chce i robie badania.
Podjęłam decyję na tak
w glowie mi się odblokowały klapki, pomyślałam, że od lutego, bo styczeń wiadomo, zaczę tournee po doktorkach
a w lutym zaszłam i nie było tournee.
No własnie po doktorkach nie chodziłam bo miałam infekcje, jakies plamienia, dól niesamowity, no to czekałam az wydobrzeję.
aż wreszcie kupiłam test, pózno, bo nawet mi do głowy nie przychodziło..
potem poleciałam po jeszcze 3, do dwóch aptek, bo mi było głupio, żeby nie pomysleli, ze jakaś nawiedzona...)))))
aaa... najpierw patzryłam na tą drugę kreskę że bład, albo zaraz wyparuje..
ale w ogóle w szoku byłam..))))))))))))
A czyli jakby nie mlowic nie wysilalas sie za bardzo przy pierwszym dzecku zeby zajsc..XZloty strza ..no no no fajnie..
Jak tak pomysle to u nas nie zabezpieczalismy sie przed slubem jakies pol roku..Ale nie staralismy sie ..hmm nawet nie wiedzialam co to do konca teplodne , nieplodne..Na kurd przedmalzenski zerznelam z jakiejs ksiazki wykresy zeby babla sie oprdl odemmie...A po slubie zywiol i zaraz zalapalo..Nie zapomne wzroku mojego malz jak go zaawolalam i test pokazalam..Byl przerazony hhehehehe -
Malenq wrote:hej joł
:D:D
u mnie pogoda przetrzymała..zimno było, ale słonecznie...
Kap a ja tam 3mam kciukasy cobyś tych ziół nie musiała pićjak już napisałaś za 4 dni będziesz (będziemy) wiedziały....
ja też dzisiaj na słodko skończyłam "jedzeniowy" dzień...loda jadałam - śmietankowego - pierwszy w tym sezonie....
Elfik z tym jeżem żeś wypaliła...nieźle...też bym chciała Kasiem słitt focię zobaczyć
A ja trzymam za Was kciukasy ogolnie powinnysmy wszystkie zajsc w ciaze ale okupowac dalej ten watek..Zrobic przewrot majowy na ovufriendzie ihhhiihih
edit..Ale ale malenqa przeciez my idziemy leb w leb razem...Ha wiec moze ty tez bedziesz cFFaniarko zielonkawaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 17:24
Malenq lubi tę wiadomość
-
A wiecie ze ja mam tetsy po mlodym do dzis ejszcze i ususzona pepowinke i opaske na reke..Ale testy wyparowaly juz dawno
Kurcze powiem wam ze nie zapomne chwili jak zobaczylam 2kreski bylam taka szczesliwa..Zero jakichkolwiek watpliwosci czy damy rade itd..Nic!!1 Liczylo sie to ze bedzie dzidziol\
Malenq lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A wiecie ze ja mam tetsy po mlodym do dzis ejszcze i ususzona pepowinke i opaske na reke..Ale testy wyparowaly juz dawno
Kurcze powiem wam ze nie zapomne chwili jak zobaczylam 2kreski bylam taka szczesliwa..Zero jakichkolwiek watpliwosci czy damy rade itd..Nic!!1 Liczylo sie to ze bedzie dzidziol\
czego zyczę każdej - niech to będzie sama radość
no, nie powiem, żeby bez starań, nic nie wiedizałam o płodność NIC, nawet nie wiedziałam kiedy się cykl zaczyna.
a tak 12 dni po @ uprawialiśmy seks tak ze tzry cztery razy co dwa dni, bo nawet termiu owulacji nie kojarzyłam.
tak ze 2,5 roku...
Powolutku zaczynalam się interesowac tematem
a że u mnie cykle długie, albo mega krótkie to byla loteria,
teraz juz wiem, tak jak mówilysmy, ze to cud był z tymi pierścieniami na jajnikach)))))))))))))
-
Elfik wrote:czego zyczę każdej - niech to będzie sama radość
no, nie powiem, żeby bez starań, nic nie wiedizałam o płodność NIC, nawet nie wiedziałam kiedy się cykl zaczyna.
a tak 12 dni po @ uprawialiśmy seks tak ze tzry cztery razy co dwa dni, bo nawet termiu owulacji nie kojarzyłam.
tak ze 2,5 roku...
Powolutku zaczynalam się interesowac tematem
a że u mnie cykle długie, albo mega krótkie to byla loteria,
teraz juz wiem, tak jak mówilysmy, ze to cud był z tymi pierścieniami na jajnikach)))))))))))))
-
a laski, jest wątek majowy i już z serduszkami!!!
jak miło popatrzeć
a jak chcecie zobaczyć wykres na ciążę to zajrzałam na potforzastą, jejku jak tam sie pięknie pnie, u nas kap to mamy leniwego alpinistę, a u ciebie jak malenq?
lody to już jadąłm wczesniej! i to wyjasnia chyba czemu rzężę)))))0
kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:a laski, jest wątek majowy i już z serduszkami!!!
jak miło popatrzeć
a jak chcecie zobaczyć wykres na ciążę to zajrzałam na potforzastą, jejku jak tam sie pięknie pnie, u nas kap to mamy leniwego alpinistę, a u ciebie jak malenq?
lody to już jadąłm wczesniej! i to wyjasnia chyba czemu rzężę)))))0
-
Elfik wrote:a laski, jest wątek majowy i już z serduszkami!!!
jak miło popatrzeć
Ja mam schodki hyhyhyyhMalenq lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Elfik wrote:a laski, jest wątek majowy i już z serduszkami!!!
jak miło popatrzeć
Ja mam schodki hyhyhyyh
schodki, ale u góry wykresu, przynajmniej widać dwie fazy -
kapturnica wrote:Elfik wrote:a laski, jest wątek majowy i już z serduszkami!!!
jak miło popatrzeć
Ja mam schodki hyhyhyyh
schodki, ale u góry wykresu, przynajmniej widać dwie fazy -
Elfik wrote:schodki, ale u góry wykresu, przynajmniej widać dwie fazy
-
kapturnica wrote:aAle najwazneijsze to nie ejst jakie sa te tempki a jakie zakonczenie..Juz widzialam zielone kropki i przy temp 36.4 bylam w szoku
no własnie!!
i mówiłam ci, że widziałam zielone kropki przy takich konfiguracjach, że to zaprzecza całej wiedzy npr))))))))))0
mój lekarz ma rację, ciąże widac tylko po pozytywnej becie))))))))00
malenq, a jak u ciebie prognozy na ten cykl? -
Elfik wrote:no własnie!!
i mówiłam ci, że widziałam zielone kropki przy takich konfiguracjach, że to zaprzecza całej wiedzy npr))))))))))0
mój lekarz ma rację, ciąże widac tylko po pozytywnej becie))))))))00
malenq, a jak u ciebie prognozy na ten cykl?
Nie raz bolaly ale przy dotyku a teraz przy chodzeniu ruszaniu sie caly czas je czuje..No i sa meega wielgachniaste...
Takze notuje wszystko na wykresie coby w razieczego wiedziec w nast cyklach jak to moze bywac roznie -
u mnie z kolei cycki workowate, jak nigdy w całym cyklu prawie bez zmian, zobaczę co będzie dalej, jak prog będzie niski, to mi potweirdzi, ze mam z nim problem
ja tez zawsze miałam zmiany rozmiaru, teraz nic
kap, ja myslę, ze to od dupka, w drugim cyklu brania regularnie, to myslałam, ze mi popękają, a tu ... pupa
to kiedy dokładnie z malenq testujecie?