X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie zaczynaja sie silne bole na dole brzucha...takze @ zaczyna franca pukac chyba do mnie powolutku... Takze chyba przyjdzie wczesniej niz mi sie wydawalo..Ale za to na 10maja @ na badanie juz nie bedzie..Jakas pociecha bedzie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie mialam zapytać

Ty Kap miałas torbiele, czy one produkowały ci dużo estradiolu?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    u mnie z kolei cycki workowate, jak nigdy w całym cyklu prawie bez zmian, zobaczę co będzie dalej, jak prog będzie niski, to mi potweirdzi, ze mam z nim problem

ja tez zawsze miałam zmiany rozmiaru, teraz nic

kap, ja myslę, ze to od dupka, w drugim cyklu brania regularnie, to myslałam, ze mi popękają, a tu ... pupa

Miw 1szym cyklu z dupkiem malo co cycki dokuczaly....Zobaczymy co bedzie w kolejnych dniach .Od dzis jestem juz bez dupka...

to kiedy dokładnie z malenq testujecie?

No ja nie wiem..Jak do srody nie przyjdzie to wtedy zatestuje..Alwe czuje ja za rogiem

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik możesz sobie zobaczyć mój wykres ciążowy. Ja aż uwierzyć nie mogłam, że on tak wygląda.

Idia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, a w co ty uwierzyć nie mogłas, pięknie się piął w górę az miło popatrzeć :)
    owulka w 15 dniu, Ty to ksiazkowa jesteś!!! :)))))))))
    no i mnie pocieszyłas, też ci owu wyznaczyło na dzień z ze śluzem "k"

Idia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helołłł....znowu dorwałam się do kompa...
    Elfik słońce ano można potwierdzić, ale przez 6miechów mam być czysta (tzn. bez żadnych leków - a że brałam 2 razy clo to mi się przesuwa - poza tym cholercia podejrzenie Wrodzonej Wady Nadnerczy można tylko w szpitalu, a jak mnie w styczniu poinformowali, że na czerwiec są miejsca - to na razie zrezygnowałam i uzgodniłam z ginem, że do czerwca/lipca się "postaramy" i jak nie wyjdzie to wtedy - przejdę detoks i zaklepię miejsce w szpitalu)
    ja testuję tak jak Kasiek - jak do środy/czwartku nie przyjdzie @ to będę testować...a co!!!!!!!:D:D:D:D
    u mnie tempka od 3dpo utzymuje się na poziomie 37,05-37,25C (dziś 10dpo wg owu, wg mnie/gina 12-11dpo)
    jak pisałam rano moja @ idzie do mnie piechotą, bo prawy jajnik daje o sobie znać...
    ps. testa też nie mam w domu, mieszkam na wsi, nie ma tu apteki, więc mnie nie kusi...hihihihi
    a ptoforzasta faktycznie ma bardzo ładny wykres...ale jak tak sobie sprawdzałam "zafasolkowane" to przy "mizernych" wykresach była ciąża, a przy "pięknych" dupa blada...więc różnie to bywa...
    u nie durny program owu, nakręca że na ciążę jest 35% szans...bleeee...jutro jak będzie słońce to na rower namówiłam rodzinkę....

kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Milcia, a w co ty uwierzyć nie mogłas, pięknie się piął w górę az miło popatrzeć :)
    owulka w 15 dniu, Ty to ksiazkowa jesteś!!! :)))))))))
    no i mnie pocieszyłas, też ci owu wyznaczyło na dzień z ze śluzem "k"
    Elfik owulacja moze byc nawet do 3cviego dnia po sluzie p.odnym takze spoko loko yhyyyhhyhy

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To malenqa byle nas krew nie zalala to se zatescimy w srode Ale u mnie bole plecow sie nasilaja i bulgotanko w dole brzucha takze chyba @ sie pinda przelewac zaczyna..nie ma to tamto bedzie co bedzie...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam to oblukane - a odpowiedz mi jak z tym estradiolem przy torbielach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu dziś twarogu się nażarłam i znowu suszy...wszystko wszystkim, rozumiem do %, że suszy
    ale żeby twaróg...niedługo mąż będzie podejrzewał, że w ciągu dnia jak On pracuje, to ja "podciągam"-bo jak On przyjeżdża to mnie suszy.....hehehehe
    Milcia fakt zerknęłam na Twój wykres - i naprawdę dla mnie to książkowy-ciążowy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To malenqa byle nas krew nie zalala to se zatescimy w srode Ale u mnie bole plecow sie nasilaja i bulgotanko w dole brzucha takze chyba @ sie pinda przelewac zaczyna..nie ma to tamto bedzie co bedzie...
    HAHAHAHA............mam dzisiaj tak samo, bulgotanie, przelewanie, ból krzyża, prawy jajnik....i "do lata, do lata piechotą będę szła" tralalalalala tak ona do mnie idzie @.....więc może kasiory wydawać na testa nie będziemy musiały wydawać....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    też mam to oblukane - a odpowiedz mi jak z tym estradiolem przy torbielach?
    tyy z estradiolem przy torbielach nie wiem..nie badalam nigdy jego p
    oziomu...Takze nie mam pojecia bladego

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, pół roku na detoksie, sporo...

i moze wtedy ser odstawisz....
    może jest jakis esperal na twaróg? ;)

mnie by się taki na slodycze przydał...

powiedziała Ewa chrupiąc mleczną Wedla...

Malenq lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    tyy z estradiolem przy torbielach nie wiem..nie badalam nigdy jego p
    oziomu...Takze nie mam pojecia bladego

bo tak się zastanawiam czy torbiele też go podwyższają, hmm

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Malenq, pół roku na detoksie, sporo...

i moze wtedy ser odstawisz....
    może jest jakis esperal na twaróg? ;)

mnie by się taki na slodycze przydał...

powiedziała Ewa chrupiąc mleczną Wedla...
    Zajebista jestes z ty mi tekstami Ewka

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    bo tak się zastanawiam czy torbiele też go podwyższają, hmm
    Nie powiem ci..Ja na temat estradiolu uja wiedzialam dopoki z ordynatorkiem na ich temat nie pogadalam...On mi wtedy zalecil robic ten estradiol ostatnio.A tak zielo mialam na jego temat w glowie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wnerwiłam się jak się dowiedziałam, bo w grudniu leżałam w szpitalu i PODOBNO miałam zlecone to badanie, ale lekarka co mnie na oddział przyjęła (mojej nie było w ten dzień) nie dopilnowała tego..ech cóż zrobić....
    przydałby mi się bo to już za długo trwa...to uzależnienie od twarogu...ale na moją obronę to w menu była dzisiaj chałwa, kawałek keksu, placki ziemniaczana, pomidorki z mozzarellą, zupa krem z marchwi i pomarańczy, m&m o smaku owoców leśnych, a na śniadanie była owsianka....:D:D:D:D
    a twaróg idealnie wpasował się w jedzonko "pomiędzy" hehehehehe.....

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    no wnerwiłam się jak się dowiedziałam, bo w grudniu leżałam w szpitalu i PODOBNO miałam zlecone to badanie, ale lekarka co mnie na oddział przyjęła (mojej nie było w ten dzień) nie dopilnowała tego..ech cóż zrobić....
    przydałby mi się bo to już za długo trwa...to uzależnienie od twarogu...ale na moją obronę to w menu była dzisiaj chałwa, kawałek keksu, placki ziemniaczana, pomidorki z mozzarellą, zupa krem z marchwi i pomarańczy, m&m o smaku owoców leśnych, a na śniadanie była owsianka....:D:D:D:D
    a twaróg idealnie wpasował się w jedzonko "pomiędzy" hehehehehe.....
    Tos ty dzis jak odkurzacz normalnie ahahahahah

To moj lodzik czoko , troszku bigosiku i kawalek biszkopta z galaretka brzmi jak pokarm dla niejadka ihihhihiihhi

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie MEGA odkurzacz i tak od kilku dni...ech wody to 2-2,5l wypijam a i tak jak "jamochłon" jestem...wszystko włachaniam :D:D:D

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Normalnie MEGA odkurzacz i tak od kilku dni...ech wody to 2-2,5l wypijam a i tak jak "jamochłon" jestem...wszystko włachaniam :D:D:D
    ja tak pilam w lutowym cyklu normalnie mialam non stop susze w ustach..w tym cyklu zero!! totalne zero ochoty na picie zadnego pragnienia..A podobno pragnienie we wczesnej ciazy jest jednym z objawow...I zwiekszony apettyt tez..U mnie z apetytem cienko nie mam zadnych zavchcianek..raczej na nic ochoty nie mam Otwieram lodowke i zamykam ehhehe

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ