WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najfajniejsze, ze ja dzieci nie lubię, ale jak widzę jak komus bezbronnemu sie krzywda dzieje to wszystko mnie boli, że człowiek tak robic nie może

Ha to tak jak i ja smieszne moze ale ja nie przepadam za dziecmi Dobre nie???

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDI87 wrote:
    hejka ja lece do gina 15 maja mam nadzieję ze powie że wszystko OK,
    a powiecie coś o tym winku? jakie ma być i jak czesto?

może jednak inofolic, wiesiołek, tran i orzechy? :)

mnie pomogło, pierwszy raz jak kurze białko :)

chyba, że i do serduchowania to winko ci sie przyda ;)

ANDI87 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na endo pilam czerwone wytrawne winko i nie wiem czy pomoglo ale wtedy endo w 4dni skoczylo z 5 na 9mm wiec cos moze jest w tym..pilam lampke wieczorkiem

ANDI87, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)jak tam mija weekendzik?u mnie bardzo pracowicie i niestety bolesnie sierota przebilam sobie noge gwożdziem :(ledwo chodze mam nadzieje ze do poniedziałku przejdzie:(

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    hej hej:)jak tam mija weekendzik?u mnie bardzo pracowicie i niestety bolesnie sierota przebilam sobie noge gwożdziem :(ledwo chodze mam nadzieje ze do poniedziałku przejdzie:(
    Ajc slonce ale mialas pecha....Ale wszystko ok?jakos dajesz rade????

kiniaczek84, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufaaaaaaaa....a ja myślałam, że ja jestem jakaś nie teges... bo ja też za dziećmi nie przepadam...pocieszyłyście mnie....
    Kiniaczku zdrówka, bidulko jedna...
    ja piję inofolic - polecam, wiesiołek piłam - różnicy nie zauważyłam, a czerwone winko tylko czasami, jakoś nigdy gin nie narzekał na moje endo...

Dobra lecę, bo się goście dopominają uwagi;) miłego wieczorku, do juterka:)

kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:

no widzę, że u ciebie osłabianie organizmu w celu pocżęcia - poziom ekspert ;)

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ajc slonce ale mialas pecha....Ale wszystko ok?jakos dajesz rade????

kuśtykam z wolna nie ma innego wyscia :):)ehh...ćma to ćma hihiihi

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    hahahhaha ale zes dojevala jprdziu babo ty to jak cos walniesz to naprawde mozna se posikac ze smiechu...

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    kuśtykam z wolna nie ma innego wyscia :):)ehh...ćma to ćma hihiihi
    to cos ty ciele robila zes se noge gwozdziorem przebila>???

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

hahaha....to tez:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek, ty się nie przejmuj, ja to ślepa jak kret w półmroku, a jak gzdieś brudna plama, to ja na niej usiądę... :))))

Malenq lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pozwole sobie pzrekleić fragment postu zielarki, mam nadzieję, ze się nie obrazi:

"Nie wiem co podziałało, brałam donga, nie wiem czy to wpłynęło na dobra owulkę bo endo miałam nadal cienkie, gin zapodał luteinę tydzień po owulacji i to była bardzo mądra decyzja bo pozwoliła podrosnąć endometrium, dorzuciłam do tego naturalna wit E i dziś plusik,"

kurczę u mnie endo słabe, nie wiedziałam, ze od 7 dpo mozna brac luteinę i to pomoze - dopytałam się, czy zrobiła progesteron w 7 dpo, i wtedy gin jej zlecił, ale jeszcze nie odpowiedziała...

bo luteinę i dupka mam w domu, hmmm, i tak robię progesteron w 7 dpo (o ile go sobie wylosuje dobrze :))))))))))0

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    to cos ty ciele robila zes se noge gwozdziorem przebila>???

wiesz co na podwróku przebiłam ale to przez to ze mielismy fachowcow od dachu no i cymbały połozyli deske gwozdziami do góry a ja slepa cma wlazłam

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska ale oczywiscie ze mozesz brac dupka srednio 2dni po owu zaczyna sie i on nie wpl falszywie na badanie progesteronu..Po lutce aburzy wynik napewno...Ja biore wit e caly czas jak do tej pory

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    wiesz co na podwróku przebiłam ale to przez to ze mielismy fachowcow od dachu no i cymbały połozyli deske gwozdziami do góry a ja slepa cma wlazłam
    no to niezle sie dorobilas..mam nadzieje ze szybko ci sie zagoi..
    I jak mentalne przygotowanie do badani nasienia..Malz idzie??

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no to niezle sie dorobilas..mam nadzieje ze szybko ci sie zagoi..
    I jak mentalne przygotowanie do badani nasienia..Malz idzie??

w poniedziałek bedze dzwonic co i jak czy trzeba sie zapisywac czy mozemy tak z marszu pojechac no i nadal jest zdecydowany ,ale poki co pełen luzik robimy swoje a noz widelec sie uda:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laska ale oczywiscie ze mozesz brac dupka srednio 2dni po owu zaczyna sie i on nie wpl falszywie na badanie progesteronu..Po lutce aburzy wynik napewno...Ja biore wit e caly czas jak do tej pory

nie zrozumiałaś Kap, ja myślałam, że żeby miało to sens, to wtłaczasz prog od razu po owu, a tu ona pisze, ze zaczęła 7 dpo i pomogło - bo test w 10 dpo zrobiła
    wiadomo, może to i tak by się zagnieździło, ale...

mi gin po poprzednich wynikach prog w zeszłym cyklu powiedział, że ok i nie mam brac prog, ale endo u mnie słabe jest zawsze, to może powinnam?
    zaszkodzić sobie nie zaszkodzę
    wit e to ja też biorę, zresztą cały alfabet wcinam :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    w poniedziałek bedze dzwonic co i jak czy trzeba sie zapisywac czy mozemy tak z marszu pojechac no i nadal jest zdecydowany ,ale poki co pełen luzik robimy swoje a noz widelec sie uda:)
    z tego co wiem to zawsze trzeba sie na takie badanie zapisywac ale wyst 2,3dni wczesniej.Najwazniejsze ze nadal chce isc...Mojemu juz poslalam leki zeby sie wzmacnial coby polepszyc wyniki..

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, ale tak na chłopski rozum, to dupek ma podnieśc progesteron, to podnosząc go powinien wpłynąc na jego wynik?
    Wiem co piszą, ale tak się zastanawiam...

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ