X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello kochaniusie..Ale sie mi ciezko z lozka sciagalo masakra...Ostatnio spioch ze mnie...
    Malenqa ten zesmy wybrali http://www.czarnypotok.pl/ my na 2dni a oni zostana dluzej bo ja nie mam co z psem zrobic..Poltora dnia na suchej karmie i jednej mokrym wytrzyma,,,
    Malenqa no no no niezle niezle...Oby to sciskanie na jedno wrozylo..Bo u mnie przed @ zawsze mam sensacje zoladkowe niestety..Ale wszystko co jest inne od dotychczasowych cykli zawsze wrozy optymistycznie..
    U mnie sis 10lat mlodsza i to ona raczej wyciaga mnie..Ja juz z tych co sie za bardzo ruszyc z domu nie chce..Ale do zakopanego zawsze jestem chetna..Zeby jeszcze ceny byly nizsze :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ja się zerwałam skoro świt (tzn. mój A. przed 4tą się obudził i zaczął na mnie "patrzeć" - jak tak wlepiał swoje ślepia to i mnie obudził...czułam te jego oczyska:D:D:D)....Tobie po tych borowinach tak dobrze się spało:-)
    hihihi ja jestem najmłodsza i moje obie sis (jedna 11 lat starsza i 7 lat starsza) i to ja zawsze wyciągam hiiiihihihi...
    u mnie też zawsze przed @ mam tak z żołądkiem, jelitami itp......więc trzeźwa jestem.....inne niż dotychczas to są piersi...od 15dni powiększone, wrażliwe itp...a tak to wszystkie objawy bardziej na @ niż.......
    wiem, my też jak wyjeżdżamy to max. na dwa dni (jedną noc) bo 2 psy i 2 koty mamy:-) przyjemność przyjemnością - ale obowiązki są....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 07:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny ten hotelik .... a jakie widoki:-) ech śliczne:) miluśkiego pobytu zatem:) bąbelkowej zabawy:)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak dozyje do tego dnia to bedzie mily hyhyyhyh
    Hotel ladny troche uwazam za drogi ale skoro funduja to biere ;D
    Sama pewnie wolalabym jak to ja pojsc na te jedna noc na kwatere i tak wiekszosc czasu spedzimy poza hotelem a przespac to ja moge sie bylegdzie byle glowe przytulic w suchym miejscu :)
    No widzisz to zrozum swoej starsze w srednim :P wieku siostrzyczki ze sie im nie chce..Bo anwet nie wiesz jak mi sie nie chce wiele rzeczy..Starosc nie radosc i mlodosc nie wiecznosc :D

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa potrzebuje pomocy help!!! Ty masz psy no nie..Mlody wczoraj bawil sie z psem w domu..i zlapalam dzis pchle!! Jestem przerazona bo zlapalam ja w salonie na wykladzinie..Wykladzina ma dosc wysokie wlosie..Jesuu teraz boje sie ze tych pchel jest w uj skoro jedna skakala zywa :( Nigdy w domu ich nie mialam nawet jak pies jako szczeniak w domu caly czas przebywal....Pies nie ma mozl kontaktu z innymi psami bo jest za ogrodzeniem,.,,skad moze je meic??Dzis go przegladnelam i widzialam 2na nim :( Dzis kupie dla psa szampon , obrozke ma ale jak widac uja daje :(
    Ale najwazniejsze!!!!
    Wiesz co kupic zeby w domu spryskac albo wymyc zeby zabic ewentualne sukinsyny zanim zaczna nas gryz?? :( :( Zalamana jestem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:15

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pchły złapać mógł nawet od myszy, co mu na zewnątrz do miski zaglądała hehehe...

A tak poważnie - nie wiem...Kasiek moje psy są w kojcu na zewnątrz i nie mają wstępu do domu...pcheł na nich nie widziałam dobrych parę lat....i nigdy ich w domu nie miałam...

na jakimś forum:
    "Do tego proszek do posypania materacy, łóżek, dywanów... a więc wszystkiego, czego nie da się włożyć do pralki Ten proszek odkurza się po upływie pół godziny podczas wielkiego wietrzenia, bo nie powinno się tego wdychać. Worek z odkurzacza trzeba potem od razu wyrzucić, żeby nie był w domu.
    Można tez użyć preparatu w sprayu. Ale chyba taniej wychodzi posypka.

Wszystko co mozna prać nalezy wyprać w wysokiej temperaturze, a czego się nie da w wysokiej, to z dodatkiem płynu do dezynfekcji prania, lub ostatecznie z octem - dolewa się do płukania.
    Jeszcze lepiej jesli mamy suszarkę, to tam dodatkowo działają wysokie temperatury.

Podłogi nalezy codziennie odkurzać, wszystkie szpary i zakamarki, a panele, kafle itp. umyć z dodatkiem octu.

Pchły nie rozwijają się na kocie, tylko właśnie na podłogach w zakamarkach, w meblach itp. Pchła składa jaja, ale one nie przyczepiają się do sierści jak te, które składaja wszy. Te od pcheł spadają z kota i wykluwają się w ciepłych zakamarkach naszego mieszkania. Potrafią tam czekac wiele miesięcy. Dlatego walka z nimi jest tak trudna."

"Pranie wszystkich kocy, narzut itp. Zasypanie środkami przeciwpchelnymi dywanów
    (po wytrzepaniu i wypraniu czy wyczyszczeniu) i tapicerowanych mebli. Konieczne
    może być pranie pościeli i czyszczenie materacy. Bardzo dokładne odkurzenie pod
    meblami i innymi rzadko sprzątanymi miejscami (gdzie jest kurz i
    ciemno)-zwłaszcza wszelki szpary. I umycie i zasypanie tych miejsc środkami
    owadobójczymi (ale uwaga z tym ostatnim gdy jest dziecko w domu-nie wolno!).
    Pchły żerują na zwierzętach, ale bytują i rozmnażają się w otoczeniu.
    Jeśli już nic nie pomoże konieczna może być profesjonalna firma. Bo pchły to nie
    tylko upierdliowość, ale roznoszą choroby (np pasozyty)
    Przydać się może wizyta u lekarza weterynarii, oni z reguły wiedzą jak sobie z
    tymi gadzinami radzić (bo tych choler nie da się załatwić tylko odpchlając
    zwierzęta) "

nie wiem jakie są preparaty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.getox.pl/getox_ultra.htm

ja swoim psom 3 razy do roku oprócz obroży, zapuszczam na kark krople kupione u weta, od pcheł, kleszczy itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:31

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalamalam sie ..Kurwaa mac jeszcze tego mi brak..Raz wlazl do domu!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam taki aerozol co sie daje na psa..caly dywan wypsikalam..Mam jeszcze raid taki proszek przeciwko biegajacym owadom pewnie zesypie caly dywan./.. :( i POTEM GO ODKURZE...
    Podjade do weterynarza moze on mi cos doradzi..Kumpela mi pisze na gg ze ona wyprala dywan sazamponem przeciw pchlom i pomoglo

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pryskaj.pl/pl/p/ASCYP-10-WP-proszek-25-g-PRUSAKI,-KARALUCHY,-PLUSKWY/127 myslalalm to kupic...tym sie pryska

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, kobiałki, ranne ptaszki..
    Ja się obudziłam o 5, chyba za karę :)
    nikt na mnie nie patrzył ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, znalazłam bardzo fajny wątek :)

Nazywa się jak się nazywa, znajduje się na forum na jakim się znajduje, ale nie ma to znaczenia, bo:

1.odpowiedzi są merytoryczne

2.przystępnie tłumaczą jak estradiol i progesteron wzrastają i maleją, co oznaczają ich poziomy...

3. o co chodzi z tą owulacją

i przy okazji parę innych fajnych informacji.

Myślę, że jest to naprawdę fajnie opisane, bo człowiek wraca z lab, niby ma normy na wyniku, a nadal ciemny jak chłop pańszczyźniany... :)

http://abrahamisara.pl/forum/pytania-do-lekarza/problem-z-pekaniem-pecherzykow/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:44

olcia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że zobaczyłaś zaraz po wizycie psa, a nie tydzień później... więc jeszcze zdążysz wszystko wyczyścić...gdzieś tam napisano o occie....
    jak masz jak to wynieś dywan na zewnątrz a podłogi octem i oczywiście ubrania wczorajsze...
    kurczę współczuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba każda chemia będzie dobra....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zesypalam wsio lacznie z naroznikiem proszkiem raid..ale zbieram dupe w troki i jade arsenal zakupic...sZLAK MNIE TRAFI Z TYM KUNDLEM:-/ NIGDY WIECEJ PSOW!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek nigdy więcej w domu......
    ja tez czasami tak krzyczę do mojego "TO SĄ OSTATNIE PSY JAKIE MAMY!!!" na co mój się śmieje, bo wie, że strasznie kocham sierściuchy.....
    3mam kciuki za udane i owocne zakupy broni!!!!!!!!!!!!

Idia, Idia lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jak ci nogi marzną to może od leżenia ci krążenie pada. Ćwicz stopami. Wiesz takie kółka, machania żeby podtrzymać krążenie. Mąż dziś pierwszy raz Cudaka zobaczy. Czekany w poczekalni.

Malenq lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj śpiąca jestem. Kompletnie nic mi się nie chce.

Muszę zrobić badania tarczycy i oznaczyć grupę krwi. We wtorek mam wizytę u endokrynologa i ginekologa.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Olcia, znalazłam bardzo fajny wątek :)

Nazywa się jak się nazywa, znajduje się na forum na jakim się znajduje, ale nie ma to znaczenia, bo:

1.odpowiedzi są merytoryczne

2.przystępnie tłumaczą jak estradiol i progesteron wzrastają i maleją, co oznaczają ich poziomy...

3. o co chodzi z tą owulacją

i przy okazji parę innych fajnych informacji.

Myślę, że jest to naprawdę fajnie opisane, bo człowiek wraca z lab, niby ma normy na wyniku, a nadal ciemny jak chłop pańszczyźniany... :)

http://abrahamisara.pl/forum/pytania-do-lekarza/problem-z-pekaniem-pecherzykow/

dziękuję Ci bardzo :*

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O k... no taka pchla jak widze, to lepsze niż zapowiedziana wizyta teściowej..

ja to sobie nie wyobrażam, chomik jestem, jak by tu całe mieszkanie wyczyścic, wszytkie rzezcy zasypać...
    jej

a to jedyna rzecz, dla której warto mieć dom - siersciuchy!!!
    Ja za bardzo je kocham, żeby je mieć jak nie mam dla nich czasu,a teraz ewidentnie nie mam, ale na starość zaszaleję :)

Ja to jestem z tych co nie ma dla mnie piękniejszego widoku niz taki szczęśliwy szczeniak biegający z czystej radości zycia.
    nawet dzieci w nosidełku nie wywołuja u mnie takiego banana :)

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ