WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    dziękuję Ci bardzo :*

to ciemny jak chłop pańszczyźniany to było o mnie :)

ja nadal balansuje wokół tej tajemnej wiedzy, jak te g... hormony powinny się zgrywać...

a jutro idę na est i prog zakładając optymistycznie, ze jednak ovu byla, i to byłby ten 7 dpo, he he.. ale może własnie ten wynik mi rozwieje wątpliowsci

Malenq, kapturnica lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudak wygląda na to ze zdrów :) a leniwy jak jego mamusia :)

Ma 58 milimetrów, tętno 160, obie ręce, obie nogi, mózg równomiernie i symetrycznie rozwinięty :). Fałd karkowy 1,2 mm czyli standard :)

Za 2 tygodnie wyniki badania krwi i testu PAAP-A.
    Jesteśmy dobrej myśli :)

kiniaczek84, Malenq, Milcia lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    to ciemny jak chłop pańszczyźniany to było o mnie :)

ja nadal balansuje wokół tej tajemnej wiedzy, jak te g... hormony powinny się zgrywać...

a jutro idę na est i prog zakładając optymistycznie, ze jednak ovu byla, i to byłby ten 7 dpo, he he.. ale może własnie ten wynik mi rozwieje wątpliowsci

ja właśnie wróciłam z progesteronu :) wyniki o 16 mam nadzieję, że będzie duży

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bossshhhh rece mi odpadna nie mowiac o plecach..wszystkie pokoje spryskane na kolanach kazde mozliwe miejsce szafy nie szafy wykladziny dywany...Smierdzi w domu jakbym labolatorium chemiczne otworzyla..Dobrze , ze piekna pogoda to caly dom sie wietrzy..Mam nadzieje , ze wybije ewentualnych intruzow....Brrrr jak sobie pomysle , ze moga mi lazic w nocy i spijac osocze...Matko z corka....
    Lepsze , ze mnie paniw sklepie uswiadomila , ze wcale nie musimy miec zwierzaczkow , zeby pchly miec w domu,..Nosz kuva wiec skad?A poprpstu mozemy nawet rzechodzic kolo psa z wlascicielka a pchla hyc na nas..I sei ja zniesie do domu..A jedna moze juz poskladac co nie co..I wlasnie najwiecej siedza w wykladzinach..Na sama mysl ze musze wywalic wykladziny jesli sie rozmnoza dobija mnie bo w tamtym roku ponad 4kafle na wszystkie poszlo..Sa nowki buuuu
    Teraz czekac.....

Idia dobrze , ze maluszek rozwija sie prawidlowo---juz 1szy trymestr za toba to coraz mniej zagrozen....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski potrzebuje dobry przepis na ciacho z rabarbarem!!! Mam jakies 3 ale moze ktoras ma cos lepszego??
    ..Urosl mi pikny wlasnie znioslam do domku..Bedzie napewno kompot z rabarbaru moj ulubiony mmmm ale jakies ciacho mi sie marzy mrrrr

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:27

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Cudak wygląda na to ze zdrów :) a leniwy jak jego mamusia :)

Ma 58 milimetrów, tętno 160, obie ręce, obie nogi, mózg równomiernie i symetrycznie rozwinięty :). Fałd karkowy 1,2 mm czyli standard :)

Za 2 tygodnie wyniki badania krwi i testu PAAP-A.
    Jesteśmy dobrej myśli :)

Jupiii ale fajnie:) życzę więc kolejnych dobrych wieści...:)

Kap bidulko ale żeś się narobiła...a pies widzisz, może być niewinny i to właściciele mogli go zarazić:D:D:D:D
    rabarbar uwielbiam tylko pod postacią kompotu i dżemiku:) więc z ciachem nie pomogę....

Lecę dalej na słoneczko stare kości wygrzewać:D:D:D kolejna porcja ziół i maciejek wysiana...a w przyszłym tygodniu kabaczki, cukinie, dynie.......

do później....:)

Idia lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia, a gdzie robiłaś te prenatalne i ile kosztowały? Bo mnie w tym miesiącu też to czaka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyyy|:)

życze zdrówka wszystkim:) ja na L4 odpoczywam:) przez to poszczykniecie i doszło zapalenie pęcherza aż w sobote w nocy miałam plamienia. jakby mocz z krwią. jutro będę wiedziała co i jak bo robiłam ogólne moczu i posiew.\buziaki i do poniedziałku o ile nie pójdę na dalsze L4;)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki robotka kurcze, że też człowiek zawsze musi walczyć z więcej niż jednym przeciwnikiem :-(
    Buziaki i dbaj o siebie :-)

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d.....d....d....owulka blisko a moj sie rozchorował przeziebienie na maksa buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....:(

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    d.....d....d....owulka blisko a moj sie rozchorował przeziebienie na maksa buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....:(
    to chyba jakas epidemia , co slysze to ktos chory ...ehhh..Moj zamiast siedziec jeszcze jeden dzien w domu to poszedl do roboty..i przegadaj takemu...
    Wspolczuje Kiniolek...ale moze az tak zel nie bedzie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    to chyba jakas epidemia , co slysze to ktos chory ...ehhh..Moj zamiast siedziec jeszcze jeden dzien w domu to poszedl do roboty..i przegadaj takemu...

nom oby oby ale obawiam sie ze nie bedzie miał ani checi ani siły na działanie:(

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

a do tego u mnie chyba coraz blizej owulka bo kapie ze mnie jak z kranu i co pasowałoby dzis cos podziałac

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Idia, a gdzie robiłaś te prenatalne i ile kosztowały? Bo mnie w tym miesiącu też to czaka.

Klinika na Promienistej za 250 zł wraz z testem paapa. Na polnej bodajże 180zł bez paapa. Umawiają wcześniej bo terminy pozajmowane.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:28

kapturnica lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia a ten test Paapa to co to jest?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wynik progesteronu to 10,5 w 21 dniu cyklu to dobry ? w poprzednim cyklu miałam 4,2 norma to 0,95 do 21 myślicie że owulka była ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.genetyka.hg.pl/test_PAPPA.htm

Martwiłam się brakiem mdłości jakiś czas temu... Kur..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 16:35

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka ZDRÓWKA :-)

Kasiek a Ty padłaś od tego sprzątania, czy psa kąpiesz???ale pamiętaj o Jego budzie, posłaniu tam one się namnażają....

Idia w porę w czas po prostu się martwiłaś...hehehe oj bidulko...

Olcia nie pomogę - nie znam się ----pewnie Kasiek jak zajrzy to się wypowie...
    ja nadal czekam na swój wynik, jutro minie tydzień...on chyba qwa piechotą do mnie idzie....

Idia lubi tę wiadomość

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ