WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    robotka ZDRÓWKA :-)

Kasiek a Ty padłaś od tego sprzątania, czy psa kąpiesz???ale pamiętaj o Jego budzie, posłaniu tam one się namnażają....

ja nadal czekam na swój wynik, jutro minie tydzień...on chyba qwa piechotą do mnie idzie....
    to dalej nie ma???eyy no se jaja robia ...masakra jakas

Slonce padlam powiem ci szczerze...Psem i buda zajme sie jutro dzis juz nie mam sily..Jeszcze mlody mial dosc duzo naspr do nauki i zeszzlo nam zanim go przepytalam.,Babe pogielo 40str z przyrody to uwazam troche zbyt wiele jak na raz..Samej mi sie mieszao ehhh

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    hej wynik progesteronu to 10,5 w 21 dniu cyklu to dobry ? w poprzednim cyklu miałam 4,2 norma to 0,95 do 21 myślicie że owulka była ?
    no byla byla ovulejszyn bo wynik w okolicach 10potwierdza ze owulacja wystapila..ale wynik dupy nie urywa....Chyba ze to akurat trafilas na slabszy jego wyrzut..Powinno sie badac poziom progesteronu w 7,8dniu po owu ..Wtedy jego poziom jest najwiekszy..Zbadaj sobie w nast cyklu znoww podobnym czasie..Jelsi wynik znow bedzie kolo10to warto poinf lekarza zeby dal cos na podkrecenie poziomu progesteronu..Zbyt niski nie uciagnie ciazy...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, grunt to mieć dobry powód do zmartwienia :)

Po tych prenatalnych badaniach wreszcie jestem spokojna i szczęśliwa. Może nie były one niezbędne bo prawdopodobieństwo wad było małe, ale mi po tym jak wcześniej się staraliśmy, jak potem ten ból i plamienia były, było bardzo potrzebne. Psychiczna ulga. Uff warto było wydać każdą złotówkę.

Malenq lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, podejrzałam Twój wykres i naprawdę wygląda super. Trzymam kciukasy za pozytywny test.

Malenq lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Malenq, podejrzałam Twój wykres i naprawdę wygląda super. Trzymam kciukasy za pozytywny test.

Milcia a co sądzisz o moim ? przy tym progesteronie dzisiaj 10,5 ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia Ty kciukasy, a ja nogi coby nic nie poleciało....spokojnie czekam sobie do piątku...
    Kasiek Twój młody to w olimpiadzie jakieś że 40str..ktoż tyle wykuje???że Ci się mieszało to od oparów hehehe...ja z biologii nigdy mocna nie byłam:P:P:P
    oj biedna Ty z tym pucowaniem, tylko co wczoraj czyściłaś, a dzisiaj...same kłody pod nogi....
    no dzwonię dzisiaj a Oni, że jeszcze nie mają...kuźwa w XXI w tydzień czekać na zwykły wynik...żeby to jakaś ebola, hiperbola lub coś innego a to ino zwykły progesteron....grrr jutro od 8smej będę ICH napastować..chyba, że z rańca tempka mnie hukiem zwali na dół....
    Kasiek nie dziwię się, że padnięta jesteś...ja niby tylko ogródek, trochę koszenia a już oka się zamykają....
    Idia ja czytałam trochę o tych badaniach i też kasę bym wydała, jak jest taka możliwość to czemu nie...a jak MAMA spokojna to i cudaczek też:-)

kapturnica, Idia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc...oczka od lapka muszą odpocząć...mężuś zaoferował masaż..uhmmmm na zgodę...do juterka:-)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze bezcenne godzinne podglądanie Cudaka :)

Właśnie wlałam w siebie litr maślanki.... Koszmar z dzieciństwa mnie dopadł :/

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    No i jeszcze bezcenne godzinne podglądanie Cudaka :)

Właśnie wlałam w siebie litr maślanki.... Koszmar z dzieciństwa mnie dopadł :/

A to dopiero poczatek :-)

Olcia w tym linku, KT podeslalam tez była o tym mowa, dlatego podeslalam :-)

Naprawdę jest tam dużo fajnych odpowiedzi, właśnie nie tylko dotyczących niepekajacych pęcherzyków.
    Każdej polecam :-)

Ja dziś sobie przypomniaam o miksturze z dzieciństwa, co brzmi zabwnie jak na pisze skład.

Łyżka spirytusu,
    Sok z jednej cytryny
    Łyżka miodu
    Odrobina masła
    Wybeltac, popijac co jakiś czas lyzeczk'ę

Mężowi się spodoba bo spiryt jest, może i się uda poserduchowac :-)

Ja sama właśnie zaczeła się tym leczyć, bo jeszcze jeden dzień z kaszlem, gilami, bólem głowy i ogólnym osłabieniem i zaczne mordowac,!
    A nie, nie mialabym na to siły...

Ja dziś trochę posprzatalam ale jak czytam, ze wy cała chalupe ogarnelyście to jestem zmeczona od samego czytania
    Mal, gdzie ty ten wynik robilas w Niemczech? :-)
    Ta, tu się śmieje, a zobaczymy co jutro z moim wymyśla :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 21:14

kapturnica, olcia87, Malenq lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, póki co wykres ładnie wygląda. Owulacja wygląda na to że była.

olcia87 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis ....mialam koszmarny dzien....az mnie trzesie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Milcia a co sądzisz o moim ? przy tym progesteronie dzisiaj 10,5 ?

jest ok :)

• Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara w piątek pierwszy raz w życiu idę do szpitala. Jak się uszykować? Raczej 1 dzień, chyba że kiepskie wyniki będą. Jak nie podpaść tam komuś?

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafrok koszulka kapcie ...zachowuj sie normalnie ...nikt Cie tam nie zje ! Powinni powiedziec gdzie toaleta to tamto ..zawsze mozesz o wszystko zapytac ....ale to na patologie ciazy czy jak .!?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co tam idziesz !?

• Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania, na skierowaniu tak nagryzmolone ze pojęcia nie mam.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bedziesz tam lezec w trybie jednodniowym to i tak musisz koszule szlafrok kapcie...itp ale jesli tylko,badania lab to nie...

• Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tryb 1 dniowy. Chyba że wyniki złe to zatrzymana mnie.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ci mowie ...wszystko to ,...wez sobie jeszcze jakies husteczki nawilzajace zeby tam sie wiesz ...recznik maly...i na spokoj...nie taki diabel zly...jak beda ok to wszystko powiedza i wytlumacza a jak zostaniesz ...oby nie to twoj maz ci dowiezie .,,:)jakies kosmetyki ...i przybory toaletowe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 23:05

Idia lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)

Dobranoc. ;)

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ