X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia ani mi nie mów takich rzeczy. Czemu Ci to napisali? Przez ten polip?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek WSZYSTKIEGO naj naj dla mamusi z okazji Dnia Urodzin Synka (bo to również Twoje święto:-)...ps. młodemu również naj i pociechy z mamy i taty:)

<3 dziekuje Malutka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 08:31

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny czy test owulacyjny może dać wynik pozytywny jeszcze dzień, dwa po owilacji?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Dziewczyny czy test owulacyjny może dać wynik pozytywny jeszcze dzień, dwa po owilacji?
    nie powinien bo po owu lh spada....., a jesli daje wynik pozytywny to moze jest problem z wysokim lh w organizmie..tak sie zdarza przy policystycznych jajnikach , ze testy wychodza pozytywnie a owulacji nie ma....

julita lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Idia ani mi nie mów takich rzeczy. Czemu Ci to napisali? Przez ten polip?

Nic nie tłumaczyli. 19 maja wizyta u gina. Cos pewnie powie

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala i Elfik ....tort chyba wyszedl nienajgorzej :P .zobaczymy co beda mowic jak sprobuja :D ..
    A wyglada sobie tak :) :)
    ...jeszcze bedzie swieczka oczywiscie ...

Mam nadzieje ze poprawnie dodalam zdjecia bo nie umiem tu za bardzo :-/ data na zdjeciu widze nie taka jak trzeba ale trudno ;D ....

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/388081586dd5c08f.html

Nadmienie ze liscie robilam pierwszy raz sama z czekolady :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 10:44

olcia87, Malenq lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica - torcik super, na pewno też i pychaaaa <ślinka cieknie>
    Idia - oszczędzaj się. Szkoda, że wizyta dopiero za tydzień, a może uda Ci się wcisnąć wcześniej...

Temp nie wzrosła, ale mam przeczucie, że owu w trakcie. Zawsze Wam skacze od razu w dzień owu czy już po? To mój pierwszy cykl z mierzeniem temp.

kapturnica lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mala i Elfik ....tort chyba wyszedl nienajgorzej :P .zobaczymy co beda mowic jak sprobuja :D ..
    A wyglada sobie tak :) :)
    ...jeszcze bedzie swieczka oczywiscie ...

Mam nadzieje ze poprawnie dodalam zdjecia bo nie umiem tu za bardzo :-/ data na zdjeciu widze nie taka jak trzeba ale trudno ;D ....

Nadmienie ze liscie robilam pierwszy raz sama z czekolady :P

śliczny jest :)

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Temp nie wzrosła, ale mam przeczucie, że owu w trakcie. Zawsze Wam skacze od razu w dzień owu czy już po? To mój pierwszy cykl z mierzeniem temp.

U mnie w 1szym cyklu z 5tys pregnylu temp poszla od razu w gore...
    A w tym drugim z 10tys pregnylu szla powoli
    W obu przypadkach pekly mi p[echerzyki ale te . ktore w dniu podania byly nie wieksze niz16mm :-/ one poprostu podrosly zanim zadzialal pregnyl./.
    Dlatego przy staraniach w lipcu uzgodnilismy z moim ginem ze podam sobie 10tys pregnylu kiedy pecherzyki beda mialy okolo15mm
    Taki maly eksperymencik :D

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    śliczny jest :)
    :D :D Dziekuje

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to na niedzielę
    :)

http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-dziecko/mowil-do-mnie-mama/6kq1p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOBIETO...Śliczny to za mało powiedziane...Ty przed nami talenty ukrywasz!!!!!!!!! co masz jeszcze w rękawie????
    A te liście z czekolady....hmmmniammmmmmm.............
    Superowy tort, ech ślina znowu cieknie, a tylko co loda przesłodkiego zjadłam...

Elfik:
    "Pamiętam, jak remontowałem dom na przyjęcie Łukasza. To dom po mojej babci, w sąsiedztwie domu moich rodziców. Wykuwałem dawno zamurowany otwór po drzwiach prowadzących prosto na wspólne podwórko, aby synek miał blisko do dziadków. To miało niemal wymiar symboliczny. Otwarły się dawno zatrzaśnięte drzwi. Puściłem przez nie strumień światła i … nowego życia. Jak widać, można to robić na różne sposoby – śmieje się Jacek."
    i się poryczałam..............

Dzisiaj na mszy Bóg odpowiedział mi na wiele pytań...mam nadzieję, że GO nie zawiodę....

• Idia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rewelacyjny tort!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia zawsze pisza taka diagnoze ciazy jesli chodzi o polip ...bo tak jak mowilam ...org bedzie chcial sie pozbyc go przez odklejenie powodujac skurcze macicy jest to stan zagrozenia i musza tak napisac jest to tzn ciaza ryzyka..natomiast plamienia ktore moga wyst sa z polipa a nie ciazy,..tak jak mowilam moja kol z pracy tak miala ale jest juz w 8 miesiacu a ciaza rozwijala sie prawidlowo ...

wiec spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 14:43

Idia lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem to już. Wytłumaczyłaś mi. Za co dziękuję. Mam nadzieję że tych 6 miesięcy polip, ja i Cudak wytrwamy. Mam kontrole co 2 tygodnie. Mój lekarz nie zawaha się zamknąć mnie w szpitalu. No i relanium nieco utrudni złe pomysły mojego organizmu. Nie dźwigam, nie wysilam się. Krótkie spacery, hamak w ogrodzie i spokój.

Myślę że wiele dziewczyn jest w gorszej sytuacji i ciążę donoszą. Ja marudzić nie będę. W listopadzie brałabym tę sytuację w ciemno i bylabym szczęśliwa :) no i takie wsparcie jakie dajecie- bezcenne. Każda cos wie. Składając wszystkie dane do kupy rozumiem swoja sytuację, przez co jestem spokojna.

W listopadzie to mi Cudak da popalić ;)

25 maja mam 1 rocznicę ślubu :) 1 rok a tyle zmian.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 15:45

Malenq lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce tylko zebys byla spokojniejsza ...wiec gleboki wdech ..bedzie ok ....nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo !:)

Idia, Joanna0071 lubią tę wiadomość

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny to jest mój 2cs z monitoringiem i mam nadzieje że ten bd ostatni:) bd tu do was zaglądać bo przydatne rzeczy piszecie i dużo się od was dowiaduję że czasem jak idę na wizytę to wszystko wydaje mi się takie zrozumiałe co mówi do mnie gin :)

Joanna0071, kapturnica lubią tę wiadomość

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Idia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Chce tylko zebys byla spokojniejsza ...wiec gleboki wdech ..bedzie ok ....nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo !:)

I właśnie dzięki tobie jestem. Ten wypis i brak komentarza początkowo przeraziły. Teraz wiem o co chodzi i co robić. Tam nic nie powiedzieli, ale się im nie dziwię. Tylu ludzi. Tyle kłopotów. A siostra oddziałowa powiedziała mi ze to był wyjątkowo spokojny dzień. Ja takiego młynu dzień w dzień bym nie zniosła a jak pomyśle o tych mniej spokojnych dniach. Współczuję. Kosmos.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ufff...znajomi nam niespodziankę zrobili ...hehehe i nie tylko, że przyjechali bez zapowiedzi, ale też,że we 4:D:D:D mają synka 7lat - o nim wiedzieliśmy...ale od grudnia mają ślicznego, pulchnego maluszka - Piotrusia:-) jejciu jaki słodziak, a znajoma jaka chudziutka (przyznała się że przez całą ciążę - joga, a teraz ćwiczenia)...ale nie o tym...
    aż zaniemówiłam jak wysiedli z samochodu:-) On 43, Ona 40:-) ale żebyście widziały jaki ten maluszek był słodziuchny, przez te wszystkie godziny nawet przez sekundę nie zapłakał, nie zamarudził...ech rozmarzyłam się:)

Ale jak już pojechali to ja do swojego "siadam na neta, muszę nacieszyć się tymi chwilami wolności"....hehehehehe

A jak tam dla Was niedziela mija???
    Kap wiem, że u Ciebie smacznie:-) a jak innym torcik się podobał/smakował???

ps. zostaję po różowej stronie, po fioletowej są rozdygotane, przeczulone histeryczki co uwielbiają bujać w obłokach....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 18:04

kapturnica, Idia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala a smakowal , smakowal , nawet ozdoby wcieli heheheh
    Udalo mi sie kawalek zachomikowac dla sis i jej chlopaka bo jutro w nocy juz przylatuja..ehhh jak sie ciesze,ale bedzie wesolo ..Ona jest taki popyrtaniec , ze zawsze mi dom do gory nogami wywala
    Mowisz ze na fioletowej stronie histeria panuje??hahahaha

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ