X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl był zwykły. Miesiąc wcześniej miałam 2 kreski na teście betaHCG rosła aż spadła na łeb na szyję. To zasadniczo jedyna różnica.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatni cykl z clo był od 1 dnia inny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:19

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak szybciutko...życzyć miłej nocki...jutro wizyta u gina...czuję się jak przed maturą hehehe....

Madziara wrote:
    Ciazarowki...mozecie powiedziec czy przez cykl w ktorym sie udalo ..byl inny niz dotychczas...nie chodzi mi o krzywe kazdy wkrecanie...tak bym chciala wiedziec..;)

u mnie dosłownie dwa lub trzy dni po owulce zaczęły boleć piersi i zaczęły rosnąć...nigdy PO owulce tego nie miałam, zawsze na dzień przed, a potem już tylko chwilowo przed @.... tylko ten szczegół różnił się od pozostałych cykli...

pozdrawiam cieplutko,
    mykam do łóżeczka bo padam na pyszczek....
    :-)

Idia lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa z piersiami to prawda. Ja mam zwykle mega mało wrażliwe piersi a w tym cyklu były totalnie inne i to od początku. Wrażliwe. Pierwszy raz ich dotyk był przyjemny. Po owu kilka dni zaczęły boleć......

Malenq lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Ciazarowki...mozecie powiedziec czy przez cykl w ktorym sie udalo ..byl inny niz dotychczas...nie chodzi mi o krzywe kazdy wkrecanie...tak bym chciala wiedziec..;)

Madzia, ja bez leków żadnych jechałam. Bez monitoringu. Tylko na tarczycę brałam. Odstawiłam wszystko, żeby zrobić badania przed wizytą w klinice. Nawet luteiny nie brałam. Dopiero jak byłam się skonsultować z gin odnośnie leków, to mi zapisała luteinę. Tak więc u mnie to tak wyglądała.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też piersi zaczęły boleć kilka dni po owulacji i bolą mnie do teraz. Stanik wczoraj kupiłam o rozmiar większy.

Malenq lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu a który dc masz?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ...tak z ciekawosci pytam Bo pow uwierze jak zobacze...ale dzis 4 dni po owu piersi bola nie moge dotknac chodz zawsze przez @ bolaly...i juz bol miesiaczkowy to dopiero 17 dc.. Hormonow nie biore tylko acard ...pewnie Nic z tego ..pewnie anemie mam..
    i mam problem z bolem zebow a mam zdrowe
    ..leczone...nie wierze w Cuda Bo dalam sobie spokoj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:34

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch bolał wtedy już z tydzień przed @

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe .,.zobaczymy
    .... poczekam jeszcze do 26.05 moze 29 Bo mam imieniny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:40

Joanna0071, Malenq lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolał i nadal boli jak na @. Taki juz mój urok.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie coś laseczki otóż moja fasolka powinna byż wedłu rozwoju tak w 4 tygodniu a była w 8 tygodniu rozwoju dwukrotnie większa niż powinnabyć obawiam się czy to się nie powturzy i czy nie bedę miała powodu do kolejnych zmartwień przy kolejnej ciąży kurcze ciężki temat

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powtorzy sie ...badz dobrej mysli...u mnie byl 13 tydzien a dziecko wygladalo Na 6 tydzien ...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wciąż boję, że coś będzie nie tak :( A dzisiaj to tak jakoś w ogóle dziwnie się czuję. Brzuch mnie trochę boli jak na okres, a gin mówiła, że to niepożądany objaw.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia odetchnij gleboko.,.wiem ze poczatki Sa trudne jeszcze 3 tyg i pow minac ten okres strachu ...nie mowie ze go nie bedzie Bo bedzie ale mysle ze bezpieczniejszy okres ;)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomimo wszystko musimy myśleć pozytywnie nawet jeśli to bywa trudne dzięki Madziu :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... mnie cały pierwszy trymestr brzuch bolał okropnie, tak, że tydzień nie byłam w stanie do pracy pójść, a jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Wiłam się na łóżku i zapychałam przeciwbólowymi, do tego grzałam brzuch termoforem. Nigdy tego nie róbcie!!, jeśli macie choć cień szansy na ciążę. Potem z bólu trafiłam do szpitala, ciąży nie wykryli, bo to za wczesnie- 2 czy 3 tydzień był.
    Nie wiem na ile to miało związek, ale byłam w ciąży bliźniaczej, a w 15 tyg c trafiłam ponownie do szpitala z krwawieniem i jedno z dzieci niestety obumarło. Cały czas mam wyrzuty sumienia, że to przez ketonal lub termofor we wczesnej ciąży. :( ;(

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, przykro mi. Ale jedno rozumiem, że przeżyło? To takie szczęście w nieszczęściu..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam synka Franka - w sierpniu skończy 2 latka :) dzięki temu szczęściu podniosłam się i miałam dla kogo żyć :)

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wlasnie o to chodzi....tak mialo byc ...wiem ze to trudne Bo ja tez obwinialam sie o pierwsza ciaze ....bo pracowalam w promieniach Rtg a ze okres mialam nie mialam to nie wiedzialam...ale teraz z biegiem czasu mysle tak mialo byc ...nie jest to moja wina skad bym wiedziala skoro cykle bezowu a dalismy sobie spokoj po 3 inseminacjach ..tak Ty skad mialas wiedziec...glowa do gory ...jak pow jest dla kogo zyc..

‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ