Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Tak, mam synka Franka - w sierpniu skończy 2 latka :) dzięki temu szczęściu podniosłam się i miałam dla kogo żyć :)

Uffff ale cuda, że tak się udało!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom, cud, że Frankowi nic się nie stało. Tym bardziej, że nie mogli mnie wyczyścić i co się wchłonęło to wchłonęło, ale nie wszystko i tuż po porodzie miałam jeszcze łyżeczkowanie.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Nom, cud, że Frankowi nic się nie stało. Tym bardziej, że nie mogli mnie wyczyścić i co się wchłonęło to wchłonęło, ale nie wszystko i tuż po porodzie miałam jeszcze łyżeczkowanie.

Nie wiedziałam, ze tak się da. Kurcze ale mieliscie szczęście że medycyna tak poszła do przodu. Strata maleństwa- nie umiem sobie wyobrazić ani nigdy tego poznać nie chcę.
    Z moim polipem chyba bym miała wyrzuty sumienia do końca życia. Miewam orgazmy przez sen czasem od myśli na jawie i boję się czy ten paskud mi nie pęknie.

No cóż mniszką nigdy nie byłam.

Mąż mnie dokarmia... 2 kanapki wcisnął we mnie.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol maj gad..laski..ale tu wieje optymizmem brrrrr Mozna zmarznac normalnie..Strasznie smutasnie sie zpisalyscie :(
    Mistrzyni smutna historia.... , ale najwazniejsze ,ze jeden babelek jest...Moze tak musialo byc????Niestety nie zawsze potrafimy zrozumiec co kieruje naszym losem
    Ps..Nie smutasujcie wiecej!!!!Pisac optymistycznie tu prosze!!!Czarnowidztwu , smutkowi i wszelkim strachom i obawom mowimy stanowcze NIE!!! :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Malenq lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdurniałam. Tłumaczę moim psom a mam 4 ze za 26 tygodni pojawi się nowy domownik. I że mają się nie martwić.

Chyba za dużo wolnego czasu szkodzi....
    Dziś upragniony,wymarzony dentysta. Tylko co on ze mną zrobi? Ząb mnie tak boli ze prędzej wytrwam z nim do listopada niż pozwolę dotknąć go bez znieczulenia. A znieczulenia nigdy nie miałam...

Ovu mi napisało, że od 14 TC dziecko zaczyna reagować na dźwięki. To ja zaczynam mu głośno czytać ;) Czym skorupka za młodu.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 08:22

uwo9skjovnetfmk9.png

Wysłany: 14 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że tak miało być. Napisałam tylko ku przestrodze, żeby nie brać silnych leków i nie grzać brzucha jak jest cień szansy na ciążę, nawet jak lekarz wyklucza. Lekarze też się mylą.

Z optymistycznych rzeczy - dziś ovufriend wyznaczył mi owulacje!! pierwszy raz w tym roku <jupi> <jupi> :D idę dziś jeszcze na monitoring to potwierdzę, ale już z samej owu cieszę się jak małe dziecko :D
    Widocznie jednak ovitrelle pomogło, albo dong quai, albo inozytol :P bo to pierwszy cykl z tymi wynalazkami :D

edit
    Lecę na zakupy i masaż, odezwę się później :) yo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:01

Idia, kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj dzień lenia. Nic mi się nie chce. Wczoraj byłam 4 godziny w pracy, a dziś spałam prawie 9. Zjadłam śniadanie, przed chwilą wzięłam prysznic i zastanawiam się co tu dalej robić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milicia, zagubiona chyba bede chodzic co tydzien, co 2 dzien to zbankrutuje, u mnie to kosztuje 100 zl a chodze prywatnie.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez placilam 100 zł za usg

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Milicia, zagubiona chyba bede chodzic co tydzien, co 2 dzien to zbankrutuje, u mnie to kosztuje 100 zl a chodze prywatnie.

Tak jak u mnie. Miałam zwykle 2 wizyty.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:49

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyregulowane juz w końcu cykle do 28 dni i w dniu owi czułam zawsze ból dlatego 1 wizyta wystarczała. 1 na początku cyklu druga około owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:52

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha 3 wizyty to mnie pocieszylyscie uff...to sie da przezyc, kurcze dlaczego to nie moze kosztowac 20 zl.

Wysłany: 14 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadkach taka jak nasza - monitoring cyklu w każdym miesiącu, a później wizyty i usg w ciąży myślę, że warto zainwestować w pakiet medyczny. Moja szwagierka kupiła sobie taki w ciąży - płaciła 120zł/mies, ale wszyscy lekarze w pakiecie i usg i podstawowe badania też. Wiem, że ona taki sobie wykupowała przy koncie w mbanku.

Ja znowu mam pakiet pracowniczy Medicover i też korzystam ile wlezie, bo faktycznie jakbym miała płacić za każdą wizytę i usg to majątek bym wydała. Jestem u lekarza przynajmniej raz w tygodniu, a w okolicach owu to nawet i częściej. Tyle, że mi za to pracodawca płaci.

Idia, Malenq lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Idia, kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu mam cię linczować? Robię to samo.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 2 monitoringi w 12 dc potem 15 ...na Clo bylam w 10 Bo wczesniej owulka byla...nie ma potrzeby raczej chyba ze pojdziesz i ci powie ze maly za 3 dni ...to wiecej wtedy ..

• Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 45min dentysta. Boję się że mi nie będzie chciał dać znieczulenia :( a bez znieczulenia ja tknąc zęba nie pozwolę bo za bardzo boli.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodz wiecie ze moglam chodzic i co dwa dni....na upartego sama sobie zrobic .. Masz racje wydatki sie zaczna po porodzie ...dziecku nie odmowisz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:49

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ