Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
magda8869 wrote:hej dziewczyny dawno mnie nie bylo, ale wszystko juz wysjasnilam z wynikami i jestem. mam niski progesteron dostalam duphaston, dzis moj pierwszy dzien kazala mi brac od 16 dc skoncze 25 a cykle mam 32, pytalam sie czemu bedzie kilka dni przerwy mowila ze potem mi sie cykl skroci, mam pytanie czy nawet jak sie uda zajsc w ciaze czy ma wply taki, ze od 25 dc np do 32 czyli do konca mojego cyklu nie bedzie w organizmie brakowac progesteronu???a i jeszcze jedno biore lek koncze i robie test czy jak???a i mam jeszcze jedno pytanie macie sprawdzone sposoby na powracajace zapalenie grzybicze pochwy:( jestem po antybiotykoterpaii i niestety powraca cholerstwo bralam juz tabletki dopochwowe niby bylo ok powrocilo. i powiedzcie jaks sie leczy tabletkami dopochwowymi to przeszkadza by zajsc w ciaze???
pij maślankę albo jogurty z bakteriami
a powiedz mi jaki miałaś wynik progesteronu i w którym dniu ? -
Czuję się z każdym dniem normalniej
odczuwam codzienny spadek hormonów waga mi spada jak szalona chyba woda schodzi, po za tym jestem chora ale wykaraskam się z tego . o seksie mam w maju zapomnieć a czerwcu pomyśleć
w wakacje spróbuję ale zrobię co mogę aby bez leków się udało .
-
jogurt lub te bakterje w tabletkach musisz brać godzinę przed antybiotykiem inaczej nic nie daja i pozbawiasz się flory bakteryjnej lekarze często zapominaja wspomnieć jak stosować te bobroczynne bakterie
-
ja biorę luteinę dwie doby po owu 10 dnia brania mam robić test jak są 2 krechy to dalej brać jak jedna to przestac i czekać na @ tak to wygląda
a przy najmniej tak brałam a jak teraz będzie to zobaczę po wizycie u gina zrobię znowu badania ostatnio w 22 dc miałam 12 progesteron i gin twierdził że niski choć mu mówiłam że mam póżną owulację i badanie powinnam póżniej robić to on twierdził na oko bez usg że owu nie mam i o temperaturach nawet słyszec nie chciał na szczęście tarz mam gina który prowadził mnie w ciąży stwierdził obumarcie i zrobił zabieg jest ode mnie o 2 lata starszyi widzę że chce mi pomóc sam to przeżył, widziałam to w jego twarzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:40
-
Joanna0071 wrote:ja biorę luteinę dwie doby po owu 10 dnia brania mam robić test jak są 2 krechy to dalej brać jak jedna to przestac i czekać na @ tak to wygląda
a przy najmniej tak brałam a jak teraz będzie to zobaczę po wizycie u gina zrobię znowu badania ostatnio w 22 dc miałam 12 progesteron i gin twierdził że niski choć mu mówiłam że mam póżną owulację i badanie powinnam póżniej robić to on twierdził na oko bez usg że owu nie mam i o temperaturach nawet słyszec nie chciał na szczęście tarz mam gina który prowadził mnie w ciąży stwierdził obumarcie i zrobił zabieg jest ode mnie o 2 lata starszyi widzę że chce mi pomóc sam to przeżył, widziałam to w jego twarzy.
tak dwie doby po owulce ale kiedy ona jest nie wieadomo bo mam nieregularne cykle 30, 32, 35 dni wiec to totolotek:) i mi sie wydaje ze ostatnio byla owulka w 16 dc a tabletki kazala juz brac w 16 dc ale skoro tak kaza musze brac co zrobic mam brac progesteron przez 3 miechy potem sie zobaczy bo narazie wszystko inne jest w porzadku
-
nick nieaktualny
-
nogdy niue zgodzę się na to aby gin mi na oko owulację stwierdzał już taki był co twierdził że każda kobieta ma w 14
Madziu musisz iść na monitoring na usg słyszysz że pęcherzyk pękł jest płyn i ciałko żółte i od razu zaczynasz progesteron tak to wyglągakapturnica lubi tę wiadomość
-
Malenq mi tak samo:) że tu wszystkie jesteście:) i że tęskniłyście;)
no własnie a przy antybiotykach ważne aby też pić jogurty naturalne, maślanki itp. mi pomogly a byłam teraz na dwóch antybiotykach i nie czuję skutków ubocznych.Szania lubi tę wiadomość
-
Joanna0071 wrote:nogdy niue zgodzę się na to aby gin mi na oko owulację stwierdzał już taki był co twierdził że każda kobieta ma w 14
Madziu musisz iść na monitoring na usg słyszysz że pęcherzyk pękł jest płyn i ciałko żółte i od razu zaczynasz progesteron tak to wygląga
zobacze ten cykl i zadzwonię do ginekologa i najwyzej sie umowie...juz sama nie wiem co myslec.
-
mam ochotę poeksperymentować i zrobić kopytka z mięsem w kształcie pyz z cebulką i kiszoną kapustą ale nie wiem czy to mi w ogóle wyjdzie ktoś już próbował takich wynalazków ?
gotowanie mnie odstresowuje po powrocie za szpitala chłopaki myśleli że pękną bo gotowałam i piekłam na okrągło
kapturnica, zagubiona_82 lubią tę wiadomość
-
magda8869 wrote:co cie smieszy???sa rozne tabletki na grzybice tak doustne, dopochwowe, w kremie, w zelu itp....
Madziu Kasi chodziło że jest to lek dopochwowy my tak je okreslamy dowcipne czyli do cipnemagda8869, kapturnica lubią tę wiadomość
-
magda8869 wrote:co cie smieszy???sa rozne tabletki na grzybice tak doustne, dopochwowe, w kremie, w zelu itp....
a nystatynę to chyba tylko na receptę się dostaje, kiedyś dostałam na zapas od lekarza i w razie wu sobie aplikuję. aaaa i clortimazolum sobie smaruję tu i ówdzie, są też tabletki clotrimazolum ale chyba tez kurcze na receptę -
zadzwonił mój i zciągnął mnie na ziemię mam kupić normalne pyzy z mięsem i dać sobie spokój z robotą