X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u gin grzybicy niby nie widzi ale stan zapalny arczej tak dala krem dopochwowo na raz dzis mam wziac ale tabletki i globulki po okresie bo nie wiadomo czy nie jestem w ciazy.... bo na prawym jajniku widac dosyc ladne cialko zolte...to oznacza ze jestem po owulacji tak????ale nic zwiazanego chyba z ciaza??? mowie do niej ze nigdy nie mialam plamien ani w czasie cyklu ani przed miesiaczka a biore dupka i mam plamienia to on ze nie wiem....szlak mnie trafia z takimi lekarzami...co wy dziewczyny myslicie o tym wszystkim????

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak ja tak nie Lubie z tel, bo wtedy tylko o sobie SIL mi starcza a tak bym się odniosła do tego co piszecie. Milcia napisana wątku jak bralas to na endo, k... Moi lekarze teraz twierdza, ze to wszystko antykoncepcja, a milcia zaszła, ale to chyba było w cyklu bez niczego.
    A jak u was laski, napiszcie sprawdzone przez siebie, co wam pomogło na endo - mowie o lekach, bo resztę staffu oprócz donga juz zułam...:-) :-) :-) :-) :-)
    Robotka, w kupie raz niej, kt masz dziś dzień cyklu?
    Wiem, ze ja IDE łeb w łeb, a raczej jajnik w jajnik z olcią, ten sam dzień, ciekawe kiedy ovu?
    Mal, ty nic smirdzacego, z bakteriami, i w ogóle nie ruszają. Kiedy masz się nie księżniczyć, jak nie teraz?:-) :-) :-) :-)
    Kap, ja zielonego niecruszam, chyba, ze z rozsądku, młoda tak samo, ost nawet marchew i inne w mielonym wyniuchala i plujka.
    Z tym rozpulchnieniem wiadomo czego to ja bym dala spokój, chyba, ze podejrzenie infekcji. My stare forumowiczki wiemy, ze jedynym symptomem ciążowym jest beta HCG....:-) :-) :-) :-)
    Reszta to tylko mózgołupacze....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    infekcji. My stare forumowiczki wiemy, ze jedynym symptomem ciążowym jest beta HCG....:-) :-) :-) :-)
    Swiete slowa :)

A na endo nie biore normalnie nic..tylko przy clo pasuje mi cosik :)
    A z naturalsow to czerwone wytrawne winko migdaly i orzechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 13:17

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestan mi tu z naturalsamii!!!! Ja się w jednym miesiącu tyle orzechów na...ebałam, że jak poszlam do parku to jeden samiec wiewiórki chciał mnie wydupczyć...
    :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Roxanka, Malenq, kapturnica lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie mysle o endo:P
    ogólnie mam dobre, niogdy na monitoringu nie wyszło złe w owulację więc nic nie biorę na nie, nawet już wina nie pije:P

zawiozłam właśnie psa na lecznicę, złamanie z przemieszczeniem....jutro do odbioru

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, a KT dzień cyklu?
    Strasznie mi przykro z powodu psiaka, a jak on to zrobił. U mnie pies to zawsze czlonek rodziny, chyba bym paznokcie zjadła :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 13:33

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Przestan mi tu z naturalsamii!!!! Ja się w jednym miesiącu tyle orzechów na...ebałam, że jak poszlam do parku to jeden samiec wiewiórki chciał mnie wydupczyć...
    :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
    kurva TY JESTES NIEPOWTARZALNA :) UWIELBIAM CIE 8)

Elfik, Malenq, kapturnica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik a nie widać u mnie wykresu? bo ostatnio udostępniałam:)
    u mnie dziś 11 dc ale coś czuję że owu jesli przyjdzie to jest za rogiem juz:)

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:15

Elfik lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:15

Elfik lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Jejku, jak ja tak nie Lubie z tel, bo wtedy tylko o sobie SIL mi starcza a tak bym się odniosła do tego co piszecie. Milcia napisana wątku jak bralas to na endo, k... Moi lekarze teraz twierdza, ze to wszystko antykoncepcja, a milcia zaszła, ale to chyba było w cyklu bez niczego.
    A jak u was laski, napiszcie sprawdzone przez siebie, co wam pomogło na endo - mowie o lekach, bo resztę staffu oprócz donga juz zułam...:-) :-) :-) :-) :-)
    Robotka, w kupie raz niej, kt masz dziś dzień cyklu?
    Wiem, ze ja IDE łeb w łeb, a raczej jajnik w jajnik z olcią, ten sam dzień, ciekawe kiedy ovu?
    Mal, ty nic smirdzacego, z bakteriami, i w ogóle nie ruszają. Kiedy masz się nie księżniczyć, jak nie teraz?:-) :-) :-) :-)
    Kap, ja zielonego niecruszam, chyba, ze z rozsądku, młoda tak samo, ost nawet marchew i inne w mielonym wyniuchala i plujka.
    Z tym rozpulchnieniem wiadomo czego to ja bym dala spokój, chyba, ze podejrzenie infekcji. My stare forumowiczki wiemy, ze jedynym symptomem ciążowym jest beta HCG....:-) :-) :-) :-)

Ja zaszłam w cyklu bez niego. A ogólnie brałam go na poprawę endo przy Clo, bo mizerne było.

Elfik lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a psiak?? no cóż, dostałam w spadku po dziadku wilczura, który jest kochany, lubi się bawić, aportuje, słucha się:) ale w domu miałam jeszcze pekińczyka. no i ten pekinek "zeszczekał" wilczurka jak go przywieźliśmy i ten się zakuleczkował tak że teraz nie możemy ich puszczać razem, po prostu wilczur ma tak zakodowane że mi leci do małej i ją gryzie....
    rok temu była podobna sytuacja....
    była w ciąży i jej przebił jakieś wnętrzności....
    przez rok robiliśmy wszystko żeby się nie spotkały na podwórku.
    no i mój cudowny mąż chciał wysprzątać kojec wilkowi i ten mu uciekł prosto na moją maleńką kropeczkę;/ no i mamy złamanie z przemieszczeniem tylnej łapy.

6 tygodni ma być w klatce nie wypuszczana bez ruchu.

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    Ej no Robotka, zapomniałaś o mnie na placu boju :-(
    u mnie 9dc :-)
    nie zapomniałam tylko zapomniałam::P
    kurde faktycznie:) to Ty jeszcze bliżej Elfika jesteś:)
    o fajnie że nie jestem sama:)

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z dobrych rzeczy to się ucieszyłam bo mój tatuś wraca z DE na mój urlopik i pojadą z nami na wczasy:D:D:D
    ależ ja się cieszę:)

Elfik, Malenq, kapturnica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka i zagubiona to ja między wami, dobrze i ciepło, poprzytulamy sie... :-)
    Z tym pieskiem to masakra, w sumie zał mi suni bo ma takiego agresora we własnym obejściu, a z drugiej strony oddać staruszka nie można...
    A może by zbója wykastrowac?

To chyba pierwszy raz kiedy to słowo pojawia się na tym forum....

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, czyżby z tych powodów radość co u mojego meza, on tez ma taki pomysł, żeby z teściami, żeby młoda się trochę zajęli...:-)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja zaszłam w cyklu bez niego. A ogólnie brałam go na poprawę endo przy Clo, bo mizerne było.

Milciia, to dobrze pamitalam, a teraz
    Co bralas,
    Jak bralas, czy pomogło
    Ja tez przy clo, bez cło to malo mnie interesuje bo nie mam obu..:-) :-) :-) :-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tylko brałam tabletki na tarczycę. Nic więcej. Wszystko odstawiłam. Nawet luteinę zaczęłam brać dopiero jak byłam na konsultacji u gin odnośnie leków.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa - ale od jakiegoś czasu śledze ten wątek. Stworzyłyście forumową zżytą rodzinę - mam nadzieję, że mnie nie wygonicie..?Fajnie, że przeplatacie kwestie starankowe (leki, lekarze) z całym pozostałym życiem (rodzina, pogoda, zwierzaki) - nie można się dać zwariować... Pewnie dalej przeglądałabym forum bez udzielania się - co musze przyznać też mi daje poczucie, że nie jestem sama ze staraniami - ale potrzebuję Waszej fachowej pomocy. Mianowicie - ile czasu od owulacji najepiej wykonać badanie poziomu progesteronu i czy po wyniku można stwierdzić czy owu była? Na pewno już poruszałycie tę kwestię - ale tu jest prawie 700 stron do przejrzenia... Przepraszam za dłuugi wpis - ale to mój debiut i nie wiem jeszcze nic o "niepisanych" zasadach na forum. Wybaczcie nowicjuszce :)

kapturnica, Madziara, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zbadać 7-8 dni po owulacji. Wynik nigdy nie da 100% gwarancji. A na monitoring chodzisz?

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ