X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u gin grzybicy niby nie widzi ale stan zapalny arczej tak dala krem dopochwowo na raz dzis mam wziac ale tabletki i globulki po okresie bo nie wiadomo czy nie jestem w ciazy.... bo na prawym jajniku widac dosyc ladne cialko zolte...to oznacza ze jestem po owulacji tak????ale nic zwiazanego chyba z ciaza??? mowie do niej ze nigdy nie mialam plamien ani w czasie cyklu ani przed miesiaczka a biore dupka i mam plamienia to on ze nie wiem....szlak mnie trafia z takimi lekarzami...co wy dziewczyny myslicie o tym wszystkim????

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak ja tak nie Lubie z tel, bo wtedy tylko o sobie SIL mi starcza a tak bym się odniosła do tego co piszecie. Milcia napisana wątku jak bralas to na endo, k... Moi lekarze teraz twierdza, ze to wszystko antykoncepcja, a milcia zaszła, ale to chyba było w cyklu bez niczego.
    A jak u was laski, napiszcie sprawdzone przez siebie, co wam pomogło na endo - mowie o lekach, bo resztę staffu oprócz donga juz zułam...:-) :-) :-) :-) :-)
    Robotka, w kupie raz niej, kt masz dziś dzień cyklu?
    Wiem, ze ja IDE łeb w łeb, a raczej jajnik w jajnik z olcią, ten sam dzień, ciekawe kiedy ovu?
    Mal, ty nic smirdzacego, z bakteriami, i w ogóle nie ruszają. Kiedy masz się nie księżniczyć, jak nie teraz?:-) :-) :-) :-)
    Kap, ja zielonego niecruszam, chyba, ze z rozsądku, młoda tak samo, ost nawet marchew i inne w mielonym wyniuchala i plujka.
    Z tym rozpulchnieniem wiadomo czego to ja bym dala spokój, chyba, ze podejrzenie infekcji. My stare forumowiczki wiemy, ze jedynym symptomem ciążowym jest beta HCG....:-) :-) :-) :-)
    Reszta to tylko mózgołupacze....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    infekcji. My stare forumowiczki wiemy, ze jedynym symptomem ciążowym jest beta HCG....:-) :-) :-) :-)
    Swiete slowa :)

A na endo nie biore normalnie nic..tylko przy clo pasuje mi cosik :)
    A z naturalsow to czerwone wytrawne winko migdaly i orzechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 13:17

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestan mi tu z naturalsamii!!!! Ja się w jednym miesiącu tyle orzechów na...ebałam, że jak poszlam do parku to jeden samiec wiewiórki chciał mnie wydupczyć...
    :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie mysle o endo:P
    ogólnie mam dobre, niogdy na monitoringu nie wyszło złe w owulację więc nic nie biorę na nie, nawet już wina nie pije:P

zawiozłam właśnie psa na lecznicę, złamanie z przemieszczeniem....jutro do odbioru

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, a KT dzień cyklu?
    Strasznie mi przykro z powodu psiaka, a jak on to zrobił. U mnie pies to zawsze czlonek rodziny, chyba bym paznokcie zjadła :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 13:33

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Przestan mi tu z naturalsamii!!!! Ja się w jednym miesiącu tyle orzechów na...ebałam, że jak poszlam do parku to jeden samiec wiewiórki chciał mnie wydupczyć...
    :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
    kurva TY JESTES NIEPOWTARZALNA :) UWIELBIAM CIE 8)

Elfik, nick nieaktualny, kapturnica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik a nie widać u mnie wykresu? bo ostatnio udostępniałam:)
    u mnie dziś 11 dc ale coś czuję że owu jesli przyjdzie to jest za rogiem juz:)

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:15

Elfik lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:15

Elfik lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Jejku, jak ja tak nie Lubie z tel, bo wtedy tylko o sobie SIL mi starcza a tak bym się odniosła do tego co piszecie. Milcia napisana wątku jak bralas to na endo, k... Moi lekarze teraz twierdza, ze to wszystko antykoncepcja, a milcia zaszła, ale to chyba było w cyklu bez niczego.
    A jak u was laski, napiszcie sprawdzone przez siebie, co wam pomogło na endo - mowie o lekach, bo resztę staffu oprócz donga juz zułam...:-) :-) :-) :-) :-)
    Robotka, w kupie raz niej, kt masz dziś dzień cyklu?
    Wiem, ze ja IDE łeb w łeb, a raczej jajnik w jajnik z olcią, ten sam dzień, ciekawe kiedy ovu?
    Mal, ty nic smirdzacego, z bakteriami, i w ogóle nie ruszają. Kiedy masz się nie księżniczyć, jak nie teraz?:-) :-) :-) :-)
    Kap, ja zielonego niecruszam, chyba, ze z rozsądku, młoda tak samo, ost nawet marchew i inne w mielonym wyniuchala i plujka.
    Z tym rozpulchnieniem wiadomo czego to ja bym dala spokój, chyba, ze podejrzenie infekcji. My stare forumowiczki wiemy, ze jedynym symptomem ciążowym jest beta HCG....:-) :-) :-) :-)

Ja zaszłam w cyklu bez niego. A ogólnie brałam go na poprawę endo przy Clo, bo mizerne było.

Elfik lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a psiak?? no cóż, dostałam w spadku po dziadku wilczura, który jest kochany, lubi się bawić, aportuje, słucha się:) ale w domu miałam jeszcze pekińczyka. no i ten pekinek "zeszczekał" wilczurka jak go przywieźliśmy i ten się zakuleczkował tak że teraz nie możemy ich puszczać razem, po prostu wilczur ma tak zakodowane że mi leci do małej i ją gryzie....
    rok temu była podobna sytuacja....
    była w ciąży i jej przebił jakieś wnętrzności....
    przez rok robiliśmy wszystko żeby się nie spotkały na podwórku.
    no i mój cudowny mąż chciał wysprzątać kojec wilkowi i ten mu uciekł prosto na moją maleńką kropeczkę;/ no i mamy złamanie z przemieszczeniem tylnej łapy.

6 tygodni ma być w klatce nie wypuszczana bez ruchu.

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    Ej no Robotka, zapomniałaś o mnie na placu boju :-(
    u mnie 9dc :-)
    nie zapomniałam tylko zapomniałam::P
    kurde faktycznie:) to Ty jeszcze bliżej Elfika jesteś:)
    o fajnie że nie jestem sama:)

Elfik lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z dobrych rzeczy to się ucieszyłam bo mój tatuś wraca z DE na mój urlopik i pojadą z nami na wczasy:D:D:D
    ależ ja się cieszę:)

Elfik, nick nieaktualny, kapturnica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka i zagubiona to ja między wami, dobrze i ciepło, poprzytulamy sie... :-)
    Z tym pieskiem to masakra, w sumie zał mi suni bo ma takiego agresora we własnym obejściu, a z drugiej strony oddać staruszka nie można...
    A może by zbója wykastrowac?

To chyba pierwszy raz kiedy to słowo pojawia się na tym forum....

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, czyżby z tych powodów radość co u mojego meza, on tez ma taki pomysł, żeby z teściami, żeby młoda się trochę zajęli...:-)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja zaszłam w cyklu bez niego. A ogólnie brałam go na poprawę endo przy Clo, bo mizerne było.

Milciia, to dobrze pamitalam, a teraz
    Co bralas,
    Jak bralas, czy pomogło
    Ja tez przy clo, bez cło to malo mnie interesuje bo nie mam obu..:-) :-) :-) :-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tylko brałam tabletki na tarczycę. Nic więcej. Wszystko odstawiłam. Nawet luteinę zaczęłam brać dopiero jak byłam na konsultacji u gin odnośnie leków.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa - ale od jakiegoś czasu śledze ten wątek. Stworzyłyście forumową zżytą rodzinę - mam nadzieję, że mnie nie wygonicie..?Fajnie, że przeplatacie kwestie starankowe (leki, lekarze) z całym pozostałym życiem (rodzina, pogoda, zwierzaki) - nie można się dać zwariować... Pewnie dalej przeglądałabym forum bez udzielania się - co musze przyznać też mi daje poczucie, że nie jestem sama ze staraniami - ale potrzebuję Waszej fachowej pomocy. Mianowicie - ile czasu od owulacji najepiej wykonać badanie poziomu progesteronu i czy po wyniku można stwierdzić czy owu była? Na pewno już poruszałycie tę kwestię - ale tu jest prawie 700 stron do przejrzenia... Przepraszam za dłuugi wpis - ale to mój debiut i nie wiem jeszcze nic o "niepisanych" zasadach na forum. Wybaczcie nowicjuszce :)

kapturnica, nick nieaktualny, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zbadać 7-8 dni po owulacji. Wynik nigdy nie da 100% gwarancji. A na monitoring chodzisz?

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ