X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, lecę na zewnątrz, póki jeszcze tak słońce nie daje..muszę skończyć truskawki pielić, bo mi trochę zielsko się rozpanoszyło heheheh...
    miłego przedpołudnia :D:D:D

kapturnica lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego Malenq miłego:)

Kasiek no własnie ciekawe jak u Ciebie z fazą lutealną, a jak obstawiasz??? że będzie dłuższa niż 14 dni???

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sie zobaczy bo miedzy nami mowiac nie mam zielonego pojecia jak to u mnie normalnie bylo :P
    Ale obstawiam ze max14 tak patrzylam to 13dni wydaje mi sie bedzie faza..
    jprdl jak daje juz slonce..chyba teraz jak mlodego bede do szkoly jechac pozalatwiam sprawy bo potem sie rozpuszcze normalnie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek no to wyczekujemy razem z Tobą:)

u mnie zaczynają się bóle podbrzusza.....ale nie mogę wyczuć po której stronie właściwie są.
    no masakra u mnie już klimatyzacja działa więc się chłodzę od ranka:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj wieczorem po wspolzyciu pojawilo sie brazowe plamienie na 4 dzien brania tabletek dupka....szyjka wczoraj nisko bardzo spulchniona i chyba zamknieta i nie wiem czy to tabletki caly czas mnie swedzi masakra normalne z tym plamieniem nie dzwonilam jeszcze do swojej ginekolog.

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja pisałam, że mam CLO. Ale tylko 7 tabletek. Jak jesteś chętna, to mogę Ci przesłać. Mam też estrofem i Bromergon prawie całe opakowanie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to ja poproszę:) chętnie też bromergon przyjmę:) napiszę Ci dane na priv a po przesyłce Ty napiszesz mi swoje dane oki?:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jaki piękny dzien, a ja cały czas nie mam czasu, żeby usiąść i napisac.
    To jak monitoring to w czwartek byłam u nowego doktorka w tej samej klinice, zęby było smiesznie.
    Powiedziałem, ze mam kłopoty ze zdrowiem ogólnie, powiedział ze od stawiamy leki, a zostwiamy tylko eutyrox w zwiększonej dawce. Po 6 tyg kontrola po wynikach z krwi. Na kierował mnie na dwóch specjalistów.
    Chyba byalm na takim etapie, ze i tak chciałam odstawić, wiec w sumie.
    A miałam zacząć brać pabidexi costam na wpn, bo chyba mam.
    A teraz o pecholach. W lewym, jak zawsze w lewym, jajolu jest jeden 14,5 a endo 5,5 zatem szału nie ma.to był 9 DC. Wcisnelam się na monitoring w 13 DC i zobaczymy co się dzieje.
    Od następnego cyklu cło nie biorę, to i ovu nie bedzie, zatem teraz trzeba dzialac.
    Trochę mam wątpliwości bo jajniki napromieniowanie RTG, w żyle miaam ketonal, czy starania w tym cyklu SA takie super bezpieczne, hmmm...
    Zapytalam o leki na endo, tez nic nie dal i stwierdził, ze nie ma za cienkiego endo na ciąże, wiadomo, e trudniej, ale nie niemożliwe...
    W sumie t wam powiem, byłam w tym szpitalu i pomyslalam, ze zajście w ciąże oznacza powrót tutaj, prędzej czy później, i zacelam się zastanawiać czy ja chce....:-) :-) :-) :-) :-)
    Jak ja mam alergie na szpitale, he he

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik superowo że wypoczywasz:) fajnie że z lekami też lekarz pozwolił przystopować:)
    no i samo to że też czułaś że tak trzeba:)
    widzę że owu mniej więcej będziemy mieć w podobnym czasie:) fajnie bo puki co zostałam chyba sama na polu bitwy;) Kap po owu, Asia to nie wiem, Kinga też, Milcia Malenq odpadają:P
    ja mam dziś ginka i się cieszę bo może się nade mną zlituje i zrobi monitoring;)

a teraz siedzę w pracy i popijam sobie radlera limonkowo grejfrutowego:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasia, ja pisałam, że mam CLO. Ale tylko 7 tabletek. Jak jesteś chętna, to mogę Ci przesłać. Mam też estrofem i Bromergon prawie całe opakowanie.
    estrofem masz na endometrium???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej...
    elfiku to przynajmniej Twój żołądek i wątroba trochę odpoczną od tej ilości leków...
    ja już na tarasie (póki słońca nie ma - mam od południowo-zachodniej strony) z lapkiem na kolanach po drugim śniadaniu - serek naturalny+kakao+bułeczka:-)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam KAp że do mnie piszesz;) o tym estrofenie;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hej...
    elfiku to przynajmniej Twój żołądek i wątroba trochę odpoczną od tej ilości leków...
    ja już na tarasie (póki słońca nie ma - mam od południowo-zachodniej strony) z lapkiem na kolanach po drugim śniadaniu - serek naturalny+kakao+bułeczka:-)
    osz Ty.....zazroszczę!!! zazdroszczę:D super sprawa:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski upal taki ze piczke mozna usmazyc../zalatwilam se juz ovitke i sie chlodzi w lodowce z pregnylem czekajac na lepsze czasy..wpadlam do rodzinnej to dala mi skierowanie na tsh dla mnie i mlodego..Przynajmniej raz na jakis zcas mozna za darmo zrobic ;)
    Ewik kochana skoro odstawiasz to zrelaksij sie..Niestety tak jak pisalas bardzo czesto starania lacza sie ze szpitalem :-/ Ja po laparo jak mnie od gazu napierdalalo to pomyslalam sobie----po uj sie tak mecze???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    myślałam KAp że do mnie piszesz;) o tym estrofenie;)
    hahaha a co ? masz na zvbyciu :P :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    A teraz o pecholach. W lewym, jak zawsze w lewym, jajolu jest jeden 14,5 a endo 5,5 zatem szału nie ma.to był 9 DC. Wcisnelam się na monitoring w 13 DC i zobaczymy co się dzieje.

Zawsze masz ovu z lewego????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 11:04

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no własnie nie:) i się zdziwiłam:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie no własnie nie:) i się zdziwiłam:P
    ihihihihihih pipencjo :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka piczkę to bym sobie poopalała w taki dzień jak dziś ale niestety;) weekend zapracowany:P
    w sobotę idziemy na roczek do szwagierki córki i muszę jeszcze do południa zrobić młodej mojej torta na niedzielę:) chyba że w niedzielę sobie pozwolę na odrobinę relaksu na słońcu o ile będzie podczas zabawy urodzinowej;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pociesze cie piszac ze na weekend burze dosc spore zapowiadaja.................

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ