X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaczek - jeszcze chyba dość wcześnie, żeby gin mógł coś konkretnego powiedzieć. Najważniejsze jak potwierdzi że Kropeczka jest we właściwym miejscu, zleci badania i każe cierpliwie się zaokrąglać. Teraz grunt to siła spokoju. Będzie dobrze :) A to Twoja pierwsza ciąża?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle sie utwierdzam w tym ze dzieciaki to cwaniaki.Mlody mi wysyla esa..Moja mamuska prezent mam swietny dla ciebie ale w zamian zrob mi pierogi z truskawkami bo mam taka ochote zjesc ..hahahah Rozwalil mnie..No ale pierogi gotowe..

zagubiona_82, Malenq lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    A ja się zapisałam na środę na monit, żeby zobaczyć czy coś urosło czy klapa totalna :-/ będzie to 14dc więc do cholery będzie już wszystko jasne :-)
    Jak się wku... to najwyżej poproszę o potrójną dawkę CLO :-(
    No 3tabsy???jajniki ci rozsadzi ihhiihh
    Mysle ze w 14dniu juz ladne jajunia beda..nie martw sie..A czujesz jakies ciagniecie itp???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    A ja się zapisałam na środę na monit, żeby zobaczyć czy coś urosło czy klapa totalna :-/ będzie to 14dc więc do cholery będzie już wszystko jasne :-)
    Jak się wku... to najwyżej poproszę o potrójną dawkę CLO :-(

Niech ci to nawet po głowie nie chodzi, po takiej dawce clo Sahara będzie przy tobie mokradłami, a endometrium to zapomnij. Jedyna śluzówkę będziesz miała w jamie ustnej.... Wiem probowalam
    Nastrój taki, ze można planować prace w telefonie zaufania dla samobójców. Po rozmowie z toba każdy potencjalny umarlak poczulby się jak tryskajacy życiem optymista...
    A może tylko mnie się te clo na głowę rzuca...:-)

Zaczekaj do środy - może się pozytywnie zaskoczysz, nasz organizm ma swoje pomysły :-) :-) :-)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ciagle sie utwierdzam w tym ze dzieciaki to cwaniaki.Mlody mi wysyla esa..Moja mamuska prezent mam swietny dla ciebie ale w zamian zrob mi pierogi z truskawkami bo mam taka ochote zjesc ..hahahah Rozwalil mnie..No ale pierogi gotowe..

O żesz, ale ty łatwa jesteś...
    A młody kombinator, pewnie po matce, ciekawe kto to? ;-)

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:21

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, ty te dwie owulki w 1 mcu, chcialas sobie ustwic antykami, dupkiem, czy jednymi drugim? Pytam, bo czy takie jednorazowe wzięcie anty nie wpływa w ogóle źle na jajory? Niektórzy lekarze dają anty na krotko, bo podobno potem lepiej organizm reaguje na stymulację, ale k... Chemia to chemia, i znowu gmeranie w hormonach, jakoś tak myślę, ze nasz organizm za to nie podiekuje...
    Jednej lasce KT bierze cło tak lekarz zapisał, anty na dwa miechy, a potem podobno maja jej pęcherzyki urosnac jak strusie jaja....
    A w ogóle to cie sciskam Mamuśka :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:21

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik, ja będę miała tylko póki co usg genetyczne. Gin mi powiedziała, że jeśli będzie wszystko dobrze, to nie trzeba robić testu z krwi i tego się trzymam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Elfik
    Kap, a kysz, nie lam prawa, przynajmniej nie tak oficjalnie... ;-)

Ja dziś IDE na monit, z powodu temp ovu wsadzilo mi owulację w 10 dniu, na co ja w myślach wsadzilam programowi .... W pupę....
    Dziś zobacze co słychać, ale tak jak pisała kap, wszystko ma na większym luzie, kombinuje co dalej, ale tak bez cisnienia, mysle sobie, ale nie caly czas, nie wykluczam, zeby w ogole sobie odpuścić,
    Najpierw postawie się na nogi, potem ewentualnie zaczne je rozkładać;-) ...[/QUOTE]

No cos ty??ze niby ja???Chodzacy stroz prawa?ehehhehe
    No co by ci dopowiedziec...Ja tam wyszlam z zalozenia ze starac sie bede... I powinnas sie starac dalej kobitko..Ale wlasnie bez ladowania cisnienia kochana....Zycie musi toczyc sie swoim torem , a starania byc jedna z drog dochodzacych do tego toru...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:18

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    taaa? to twój już duży więc kumaty to ma prawo kombinować a moja trzylatka potrafi stanąć, założyć ręce jedna na drugą jak jej każe posprzątać kredki do pudełka a ma ich z tysiąc i mówi pod nosem:
    "ale mnie ta matka wnerwia"
    czujesz? -normalnie mnie zażyło!
    albo tupnie nogą jak jej się coś niepodoba i mówi: "już ci więcej nie narysuję takich pięknych kwiatków! nie ma mowy!
    :-)

To mnie rozlozylas na łopatki, normalnie padlam.
    Kiecdys się pytalam ile twoje dziecie ma lat, treraz przynajmniej wiem :-)
    Ja tez mam prawie trzylatke, która ma takie samo zamiłowanie do sprzątania i mi ostatnio jak wspomnialam o sprzatnieceu puzzli, oderwała z niechęcią wzrok od telewizora i powiedziała
    "mama, przeszkadzasz. Nie widzisz tego?'"
    Na prawej ręce mam biceps wielkości arbuza. Tak musialam rękę zaciskac, żeby jej nie zdzielić... :-)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No cos ty??ze niby ja???Chodzacy stroz prawa?ehehhehe
    No co by ci dopowiedziec...Ja tam wyszlam z zalozenia ze starac sie bede... I powinnas sie starac dalej kobitko..Ale wlasnie bez ladowania cisnienia kochana....Zycie musi toczyc sie swoim torem , a starania byc jedna z drog dochodzacych do tego toru...

Kurcze, żeś pojechała... :-) :-) :-) ale o to mi chodziło. <3

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:22

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, ty te dwie owulki w 1 mcu, chcialas sobie ustwic antykami, dupkiem, czy jednymi drugim? Pytam, bo czy takie jednorazowe wzięcie anty nie wpływa w ogóle źle na jajory? Niektórzy lekarze dają anty na krotko, bo podobno potem lepiej organizm reaguje na stymulację, ale k... Chemia to chemia, i znowu gmeranie w hormonach, jakoś tak myślę, ze nasz organizm za to nie podiekuje...
    Jednej lasce KT bierze cło tak lekarz zapisał, anty na dwa miechy, a potem podobno maja jej pęcherzyki urosnac jak strusie jaja....
    A w ogóle to cie sciskam Mamuśka :-)
    Laska moze i chemia ale ja w marcu tak sie wyciszylam i jakos nie narzekalam zeby jajka nie rosly..byly nawet ladniejsze niz w lutowym cyklu.Przy pcos wyciszenie-oczywiscie wg mnie jest dobre bo wchlaniaja sie te male niedorobione pecholki i ajnik zaczyna dzialac czysty.....A teraz robie tak..
    ten cykl naturalnie bez zadnych dodatkow leci..A jak @ przyjdzie biere antyki przez jakies16dni potem odstawiam i robie cykl z clo tak zeby na przyjazd mojego miec13,14dzien cyklu...Czyli tak licze by cykl staraniowy zaczac 22czerwca
    Kazdy zna siebie i swoje mozl..Ja jak mowilam ginowi , ze ustawiam cykle pod mojego biorac antyki to sie rozesmial i powiedzial(jeden i drugi)ze dobrze kombinuje..A przy okazji uspokajam rozszalale male pechplki . ktore jak sie wchlaniaja nie obciazaja tak jajnika jak winogronowe grona..
    Ale nikomu nie polecam...ja to robie bo jestem przekonana o slusznosci mojego dzialania i biore za to odpowiedzialnosc...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi ale jesteście wariatki:)

Moja 6 latka też mnie nieraz o migrenę doprowadza, charakterrrna po matce jak nic;/ ale na szczęście chęć zdzielenia jej po tyłku mija szybko a potem jestem zadowolona że jednak tego nie zrobiła, a nerwus czasem ze mnie nieziemski:)

ejj ja też chcę być w ciąży:)

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    Trochę ciągnie więc się cieszę jak małe dziecko :-)

elfik CLO wysusza?? to nie po nim jest piękny śluz w płodne?
    ciągle się czegoś nowego tutaj dowiaduję :)

Wiesz, ja sie nigdy nie wypowiadał w rodzaju zawsze, nigdy, jest ,wystepuje - każdy korzysta z netu i takie sobie informacje zdobywa, mnie bardziej zawsze zależy na autentycznych doświadczeniach. Mój gin np twierdzi, ze wielkość pęcherzyka od 18 do 30 to wiedza z podręcznika biologii,, a życie jest bogatsze i SA ciąże z mniejszych i większych. W tym mu wierze, bo każdy jest inny.
    Ale myślę, ze jak u ciebie po clo jest piękny śluz, to jesteś jedyna jedna z nielicznych szczesciar:-) :-) :-) :-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    Mam na to swój sprawdzony sposób!!
    Mówię głośno i do bitnie że idę po odkurzać i zaraz wszystko z dywanu będzie wciągnięte!! i wstaję!! ale dopiero jak wyciągnę odkurzacz z szafy to widać efekt moich perswazji :-)
    eee to laski ja wam moge dac patent..u mnie jak sie mlodemu nie chcialo sprzatac , a byly takie momenty to dostal grafk wspolnie zrobiony i zakreslal na nim corobi kazdego dnia..za kazde sprzatanie dobre zachowanie dostawal plusik..10plusikow byla mala niespodzianka..I tak sie wcoagnal ze po 2tyg juz sam sprzatal i powoli zapominal o plusikach..a sprzata do dzis swpje bety bez problemu..U mnie zadzialalo..

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:22

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hihi ale jesteście wariatki:)

Moja 6 latka też mnie nieraz o migrenę doprowadza, charakterrrna po matce jak nic;/ ale na szczęście chęć zdzielenia jej po tyłku mija szybko a potem jestem zadowolona że jednak tego nie zrobiła, a nerwus czasem ze mnie nieziemski:)

Moja ma pupke mniejsza od moje reki, to na razie tylko sie odgrazam. Nie chciałabym nigdy jej uderzyć, ale ja będzie gmerac np. W gniazdku, czy biec na ulice, to nie będę się zarzekac, ze ja to nigdy....:-) :-) :-) :-) :-)

ejj ja też chcę być w ciąży:)

No, nie mów, taki cichozciemniacz z ciebie, tyle czasu to ukrywalas...:-) :-) :-) :-)

Kochana, my na jednym wózku, pewnie razem testować będziemy, tzn. Nietestowac.... :-) :-) :-) :-)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    Mam na to swój sprawdzony sposób!!
    Mówię głośno i do bitnie że idę po odkurzać i zaraz wszystko z dywanu będzie wciągnięte!! i wstaję!! ale dopiero jak wyciągnę odkurzacz z szafy to widać efekt moich perswazji :-)

He he, to kupuje patent :-) :-) :-)

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ