Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny nie wiem czy to dobrze widać będzie na skanie, ale mam zdjęcie usg może któraś z Was się zna i może spojrzeć na to usg czy rzeczywiście wygląda to na zmianę ? czy na przerost http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0af519b92117024e.html
z góry dziękiMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
olcia87 wrote:dziewczyny nie wiem czy to dobrze widać będzie na skanie, ale mam zdjęcie usg może któraś z Was się zna i może spojrzeć na to usg czy rzeczywiście wygląda to na zmianę ? czy na przerost http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0af519b92117024e.html
z góry dzięki
Strona nie znaleziona - Błąd 404 -
a teraz proszę spróbuj jeszcze raz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0af519b92117024e.htmlMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
olcia87 wrote:a teraz proszę spróbuj jeszcze raz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0af519b92117024e.html
rzeczywiscie ksztaltem przypomina to polipa i strukture ma bardziej zwiezla niz tkanka i sluzowka macicy...Napewno nie uroslo to w miesiac..Musialas miec go znacznie dluzszy czas a wczesniejsza gin raczej to olala heh
Popatrz tutaj http://www.ginekolog.elblag.pl/ap/index.php/component/joomgallery/usg-w-ginekologii/usg-130
wygladaja identycznie tylko wielkoscia sie roznia..twoj jest dosc spory -
Nie, w pierwszy dzień mnie troszkę pobolewa i tyle, żadnych plamień pomiędzy @ nie mam. A co to ten endometrialny ?Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Polipy macicy: objawy
Większość polipów nie daje żadnych dolegliwości. Gdy się rozrosną, występuje plamienie i krwawienie między miesiączkami, krwawienia po stosunku, a także przedłużające się miesiączki. Polipy często utrudniają zajście w ciążę lub są powodem poronień
Wiec mysle ze warto posluchac nowej ginki -
no teraz też to poczytałam i chyba już nie będę kombinowała z jeszcze jednym ginem tylko pójdę na ten zabieg. Oby mi to tylko pomogło.Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
kiedy robiłam hsg, była tez babka na usunięciu polipa
miała znieczulenie ogólne, zabrali ja z sali na łózku, przywieźli ją po 20 min, juz rozbudzona, zadowolona i gadatliwa, w ogóle bym nie podejrzewała, ze jakiś zabieg miała, odpoczeła dwie godziny i do domu..
nawet fryzury sobie nie pogniotła, taka franca...)))))))0
kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:kiedy robiłam hsg, była tez babka na usunięciu polipa
miała znieczulenie ogólne, zabrali ja z sali na łózku, przywieźli ją po 20 min, juz rozbudzona, zadowolona i gadatliwa, w ogóle bym nie podejrzewała, ze jakiś zabieg miała, odpoczeła dwie godziny i do domu..
ja nie będę miała w znieczuleniu ogólnym, tylko miejscowym będzie to robił mój gin endoskopowo. I trwa to niby 15 minut. Gdyby jej się nie udało wyciąc w całości to dopiero do szpitala
mam nadzieję, że jednak jej się uda.
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Elfik wrote:kiedy robiłam hsg, była tez babka na usunięciu polipa
ja jakies 2lata temu poszlam na zabieg czysczenia do szpitala przed wigilia bo mne wkurfialo ze mialam plamienia podczas brania tabsow..co chwile..Zreszta na wlasne zyczenie bo nierobilam przerw na krwawienie heheheh i przeroslo endometrium.....
.I zabieg moze trwal 10minut...Ledwo sie polozylam juz sie obudzilam i mowie do poloznej..Eyy ale maja mnie czyscic ..A ona juz po fakcie..2godz pozniej bylam juz w domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 23:07
-
no to zebrałysmy pokrzepijace historie, nie jest źle.
zaraz spać idę, bo mała zasnęła o 19, pewnie wstanie skoro świt, o ile w nocy nie bedzie poplakiwać..
jutro dzień dziecka, trzeba znależć jakieś fajne miejsce z atrakcjami, niech ona tez coś ma..
chociaz dziś bylismy na plazy, było fajnie, a młoda po jakimś czasie - zbieramy zabawki! domatorka...
a hit dzisiejszego dnia - do mnie ostatnio co rano mówi - "mamusiu, jaką masz piękną bluzeczkę", pewnie papuguje to co babcia jej mówi...
a dziś podsłuchałam 'rozmowę zwierzątek" w kapieli..
Ida trzyma geparda, który 'mówi" do lwa:
"Lwu, wygladasz tak... - tu zwiecha, po czym kończy tyumfalnie - BRĄZOWIE!
Mistrzyni komplementu normalnie, jak widac każdemu da się powiedziec coś milego, hihihi...kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość
-
a dziś podsłuchałam 'rozmowę zwierzątek" w kapieli..
Ida trzyma geparda, który 'mówi" do lwa:
"Lwu, wygladasz tak... - tu zwiecha, po czym kończy tyumfalnie - BRĄZOWIE!
ehh az mi sie lezka zakrecila..tez bym chciala zeby mala kasia mi w wannie podczas kapieli tak szczebiotala,,,, -
nick nieaktualny
-
Laski bryy kochane..Dzis dzien dziecka wiec, ze wszystkie my dzieciaczki to sobie jakis prezencior zrobmy..
Mi zrobil mlody pokazujac wyniki egzaminow na koniec podstawowki Ma 100%bezblednie az sie wczoraj poryczalam
Glupia matka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 08:38
Malenq, Milcia lubią tę wiadomość