X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyyy Wszystkim

kapturnica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Ja z moimi temperaturami mam coś na pewno nie tak z druga fazą, nie wiem, czy wbić się na monitoring, czy to cos da?
    może po prostu łykać dupka bez łaski ze strony lekarza?

Eyy pindo a jak dzis..cos sie podnioslas z tempka czy niet???? Zrob progesteron bo to chyba anjwiecej ci powie A monitoring...hmm gdybys sie gdzies wbvila bys przynajmniejw iedziala ze pecholek naprawde peknal..

A co do twardej reki.Ja tam umiem wrzasnac to fakt,,,,Ale mlody nigdy ode mnie nie dostal..nawet tzw klapsa w dupe,.,,,Wyznaje inne metody wychowawcze i jak do tej pory odpukac w niemalowane zdaja egzamin na 5..Przede wszystkim to rozmowa , rozmowa i rozmowa,My mamy ze soba niepisana umowe co do szczerosci i wspolnie rozwiazywaniu problemow,,,I oczywiscie zadnych tematow tabu Jak gadamy o o wszystkim to o wszytskim.Oczywiscie wszystko zalezne od wieku...,.A to naprawde lepsze niz nakazy i zakazy.W koncu sama wyznawalam kiedys zasade ze zakazy sa po to by je lamac 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 15:06

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kolejne odkrycie przed wyjazdem:
    http://dziecisawazne.pl/olejek-z-nasion-malin-bio/

w domu robiłam już: mleko sojowe (może być), mleko ryżowe - NIGDY więcej, mleko owsiane - ujdzie, mleko migdałowe - najlepsze, ale przede mną kolejne wyzwanie :
    mleko jaglane:
    http://www.ekorodzice.pl/mleko-jaglane,40,534,1431.html
    jutro do przetestowania :D:D:D
    A mleko z byka??? Probowalas kiedy wyciskac ?? hihiihihihih

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

KAsiek a Ty co planujesz jak mąż wróci? jakiś krótki wypadzik sam na sam??:D
    Jak malz wroci to najpierw o zbyzkam bo prawie beda plodne ihihhiihih To plan number 1
    A potem szykuje sie nam zaprdol niestety,.,,Stawiamy nowy komin wiec wyjazdy jakies dluzsze dopadaja..Byc moze skoczymy na soline na jakies 2dni ale to dopiero po wszystkim..Gorzej , ze w miedzy czasie jeszcze trzeba pomoc mamie w remoncie..Wiec wakacje zapowiadaja sie nam raczej pracowicie...Pewnie jak znam zycie to dopiero z mlodym sami gdzies wybedziemy

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze ten tego koniec cyklu tadam!!! Kurde nigdy nie mialam cyklu tak krotkiego Jestem w szoku ze tak ksiazkowy-28dni!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:59

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mialam zakrecony weekend, jeszcze dzis caly ranek sprzatalam po wczorajszym grillu, spakowalo nam sie na glowe 20 osob :-P chyba nie nadrobie Was w czytaniu bo zaraz znow pedze na salse. Jutro nadrobie, buzka!

kapturnica lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejcia, dziewczyny Wy się znacie na wszystkim super . Mega mnie bolą piersi całe nie wiem czy to może świadczyć o jakiś problemach z prolaktyną ? Niby robiłam i w normie, ale może nie w tych dniach cyklu ?
    Zawsze mnie bolały tak z tydzień przed @ ale teraz to mnie bolą megaśnie mocno.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Hejcia, dziewczyny Wy się znacie na wszystkim super . Mega mnie bolą piersi całe nie wiem czy to może świadczyć o jakiś problemach z prolaktyną ? Niby robiłam i w normie, ale może nie w tych dniach cyklu ?
    Zawsze mnie bolały tak z tydzień przed @ ale teraz to mnie bolą megaśnie mocno.

Niekoniecznie prolaktyna..Moze byc to rowniez wplyw progesteronu..Nie wiem ktory masz dzien cyklu..Ale u mnie piersi zaczynaja byc odczuwalne praktycznie zaraz po ovulejszyn a prolaktyne mam tylko 9 z hakiem...
    Kazdy mowi cos innego na temat badania prolaktyny ale najczesciej bada sie ja w 3dniu cyklu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 20 dzień cyklu, mnie też zawsze bolały ale nie tak mega mocno :( aż tak pieką.Kurcze nie wiem co mi znowu jest. I sutki takie wielkie jakieś mam. A możliwe że jakieś zapalenie ?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    ja mam 20 dzień cyklu, mnie też zawsze bolały ale nie tak mega mocno :( aż tak pieką.Kurcze nie wiem co mi znowu jest. I sutki takie wielkie jakieś mam. A możliwe że jakieś zapalenie ?
    Nie wiem..Bo niby skad mam wiedziec??Na odleglosc to i wrozka nie pomoze...Najpewniej progesteron bo po nim pieka i bola jak cholera niejednokrotnie..
    Zbadaj moze sobie ta prolaktyne w kolejnym cyklu,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki

• Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie do was - bardziej doświadczonych jeśli chodzi o monitoring. Otóż jestem na etapie, w którym należy sprawdzić czy ja aby na pewno mam owulację, czy moje pęcherzyki pękają czy może tylko rosną.
    Mam zawsze objawy okołoowulacyjne itd. ale jakoś w ciążę nie zachodzę.

Otóż byłam u ginekologa w ostatnią środę - 11dc - w lewym jajniku pęcherzyk 18mm, endometrium 8mm. Spodziewałam się objawów owulacji na sobotę, ale były w piątek (13dc) - bardzo mnie ten lewy jajnik bolał.
    Idę znowu do lekarza dzisiaj (16dc), na pewno też zrobi mi usg.
    Moje pytanie dotyczy tego czy lekarz będzie w stanie zauważyć jakąś różnicę z zależności od tego czy doszło do owulacji, czy np. pęcherzyk nie pękł, albo wchłonął się, albo mam zespół LUF?
    Podzielcie się proszę swoją wiedzą na ten temat.

Wróciłam od ginekologa... powiedział, że owulacji nie było i że pęcherzyk dalej tam jest... Jestem załamana :( Miałam jak zawsze te wszystkie objawy, które miałyby wskazywać na owulację a tu nic z tego. Jak to jest, że jajnik mnie kłuje tak że ledwo chodzę, że mam śliz płodny, że mam piękny wzrost temperatury i wysoki progesteron w 21dc a jednak nie mam owulacji;/ co za badziewie!!!
    Może powinnam się cieszyć, bo to może być przyczyna naszych niepowodzeń, ale na razie mam doła ;(
    Dostałam receptę na clostilbegyt, mam brać przez 3 miesiące od 5 do 12 dc a jeśli się nie uda to przyjść znowu. Żadnego monitoringu w trakcie leczenia lekarz nie zalecił. Teraz dopiero czytam, że cykle po clo powinno sie kontrolować... Nie wiem co myśleć. Nie wiem co robić. I boję się ;(

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne ja bym ci poleciła raczej pregnyl bo jajka ci rosną tylko nie pękają poszłabym do innego gina pogadać. A jaki teraz jezt pęcherzyk? Mój pękł gdy miał 27 mm

Malenq lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka wrote:
    Wróciłam od ginekologa... powiedział, że owulacji nie było i że pęcherzyk dalej tam jest... Jestem załamana :( Miałam jak zawsze te wszystkie objawy, które miałyby wskazywać na owulację a tu nic z tego. Jak to jest, że jajnik mnie kłuje tak że ledwo chodzę, że mam śliz płodny, że mam piękny wzrost temperatury i wysoki progesteron w 21dc a jednak nie mam owulacji;/ co za badziewie!!!
    Może powinnam się cieszyć, bo to może być przyczyna naszych niepowodzeń, ale na razie mam doła ;(
    Dostałam receptę na clostilbegyt, mam brać przez 3 miesiące od 5 do 12 dc a jeśli się nie uda to przyjść znowu. Żadnego monitoringu w trakcie leczenia lekarz nie zalecił. Teraz dopiero czytam, że cykle po clo powinno sie kontrolować... Nie wiem co myśleć. Nie wiem co robić. I boję się ;(
    Skoro wzrastala ci tempka to pewnie masz luf czyli niepekaja pecherzyki tylko sie lutenizuja i wytwarzaja progesteron..Ale jak badalas progesteron to zawsze byl w 7dniu po ovulacji powyzej 10????Jakiej wielkosci masz teraz tego epcherzyka????Co do clo..zdarza sie ze nie monitoruja sie dziewczyny,.JA jestem po 2cyklach z clo neistety ovulacje po niedroznej stronie..A teraz w lipcu bede szla tez w ciemnoz c,lo...Z tym , ze mam juz jakis podglad na to keidy moge sie spodziewac owulacji...Dal ci cos na wchloneicie pecherzyka???A zastrzyk na pekniecie po clo??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia co tam u Ciebie jak leci??Wszystko ok????Ja sie ciesze dzis jak glupia bo moj cykl naturalny byl wrecz ksiazkowy./.. 8) Chyba pierwszy raz w zyciu mialam cykl 28dni

Malenq, Joanna0071 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic mi dzisiaj ten lekarz nie powiedział... Ja byłam u niego dopiero drugi raz, w środę wydawało mi się, że wreszcie trafiłam na fajnego lekarza. Ale dzisiaj głupio wyszło, bo on cały czas podczas badania opowiadał jakąś swoją historyjkę i tylko pomiędzy tą opowieścią powiedział "no nie było tej owulacji, pęcherzyk dalej jest" i dalej gadał swoje. A ja byłam jakaś taka skonsternowana że też o nic już go nie zapytałam, więc nie wiem ani jaki rozmiar ten pęcherzyk ma teraz, ani czy jest jakaś szansa że jeszcze pęknie. No ale wnioskuje, że on pewnie uznał że nie. Także w sumie jestem zawiedziona tą dzisiejszą wizytą...
    Progesteron zbadałam kiedyś w 21 czy 22 dniu cyklu i wynosił 38.
    Nic więcej nie dostałam oprócz recepty na Clo i zaleceń co do stosowania

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOze pomysl nad poszukaniem jeszcze innego gina..Dosc dlugo masz brac to clo..Najczesciej sie bierze 5dni no i jak nie pekaja to warto probowac z pregnylwem albo ovitrella..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze Cie ze czasem lekarze mowia ze owulacji nie bedzie a pecherzyk peka po czasie nawet taki wiekszy przerosniety i ciaza jest.Takze nie 0dpuszczajcie sobie tego cyklu jeszcze Bo a nuz sie uda???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 20:22

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze żałuje że się go o nic nie zapytałam dzisiaj. Bo nic nie wiem... Może jakoś spróbuje jeszcze się do niego wcisnąć, chociaż nie wiem jak, bo zapisy ma na lipiec... Albo chociaż może z kartoteki pozwolą mi te wyniki spisać.
    W środę on naprawdę miał bardzo fajne podejście do mnie, i nawet wcisnął mnie na dzisiaj na wizytę mimo, że zapisy były właśnie na lipiec i wszystkie terminy zajęte. No ale dzisiaj już za bardzo mnie nie pamiętał i miał inne podejście. Może to dlatego, że byłam chyba jego ostatnią pacjentką dzisiaj, a wtedy jedną z pierwszych, nie wiem

Ale dziękuję za dobre słowa

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka wrote:
    Kurcze żałuje że się go o nic nie zapytałam dzisiaj. Bo nic nie wiem... Może jakoś spróbuje jeszcze się do niego wcisnąć, chociaż nie wiem jak, bo zapisy ma na lipiec... Albo chociaż może z kartoteki pozwolą mi te wyniki spisać.
    W środę on naprawdę miał bardzo fajne podejście do mnie, i nawet wcisnął mnie na dzisiaj na wizytę mimo, że zapisy były właśnie na lipiec i wszystkie terminy zajęte. No ale dzisiaj już za bardzo mnie nie pamiętał i miał inne podejście. Może to dlatego, że byłam chyba jego ostatnią pacjentką dzisiaj, a wtedy jedną z pierwszych, nie wiem

Ale dziękuję za dobre słowa
    Jak nie teraz to kolejny cykl..Musimy wierzyc ze sie uda 8)

kierzynka, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ