X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsiek nie wierzę w to:) jakoś nie uwierzę do puki nie bede miec na napierze że wyniki się poprawiają;)
    i jeszcze co najśmieszniejsze....mam dostać @ w niedzielę przed wyjazdem, nieźle nie???

tak tak wolałabym zeby było chłodniej, no tak max 25 stopni, bo wiem ze jak zapowiadają 28-30 to realnie bedzie z 35;/ a to za dużo. choc od kilku lat jeździmy na Węgry i zawsze jest taki skwar to wszyscy i tak zadowoleni;)

Kasiek młody niedługo wakacje no nie??? wysyłasz go gdzies?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rob.....to niższej temperatury życzę i aby @ się nie pojawiła, i żebyś wypoczęła również za mnie i żebyś ogólnie wróciła z naładowanymi na plus akumulatorkami....:)

ja do tej pory uwielbiałam upały...ale teraz mi się odmieniło, i bardzo ciężko zniosłam jak było powyżej 30.....:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:50

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    KAsiek nie wierzę w to:) jakoś nie uwierzę do puki nie bede miec na napierze że wyniki się poprawiają;)
    i jeszcze co najśmieszniejsze....mam dostać @ w niedzielę przed wyjazdem, nieźle nie???

tak tak wolałabym zeby było chłodniej, no tak max 25 stopni, bo wiem ze jak zapowiadają 28-30 to realnie bedzie z 35;/ a to za dużo. choc od kilku lat jeździmy na Węgry i zawsze jest taki skwar to wszyscy i tak zadowoleni;)

Kasiek młody niedługo wakacje no nie??? wysyłasz go gdzies?

Omg kurde to chyba lepiej jednak by bylo nie dostac tej @ czego Ci z serducha zycze..Ale bys miala prezenciora na wakacje nie ma co hehehehe
    No wakacje to dopiero koncowka czerwca sie zaczynaja..A moj nie wysylany jest nigdy nigdzie z racji tej ze nigdy nigdzie na zadne kolonie nie chce jezdzic ehehhe...Jedyne co to maja w lipcu koncem albo sierpien jesio nie wiadomo oboz ligowy wiec tam posiedzi minimum tydzien..Maja miec treningi wytrzymalosciowe to w dupe niezle dostanie ehehehhe
    EEE nie pitol na urlopie pogoda musi byc!! Ile bede skazana na tesknote za Twoja mordka???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 13:13

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Malenq
    ja do tej pory uwielbiałam upały...ale teraz mi się odmieniło, i bardzo ciężko zniosłam jak było powyżej 30.....:-/[/QUOTE]

to co ty w tych Wloszech bidna zrobisz jak tam meeega upaly???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 13:12

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek właśnie nie wiem, ale dobrze, że domek będzie klimatyzowany i nad morzem, to może ta bryza pomoże...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kasiek właśnie nie wiem, ale dobrze, że domek będzie klimatyzowany i nad morzem, to może ta bryza pomoże...
    Przykro by bylo z 4scian nie wycodzic..
    Najwyzej porobisz za kreta i wczesnym porankiem i w nocy bedziesz sie wynurzac ihihiihihhi

Malenq, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie do was - bardziej doświadczonych jeśli chodzi o monitoring. Otóż jestem na etapie, w którym należy sprawdzić czy ja aby na pewno mam owulację, czy moje pęcherzyki pękają czy może tylko rosną.
    Mam zawsze objawy okołoowulacyjne itd. ale jakoś w ciążę nie zachodzę.

Otóż byłam u ginekologa w ostatnią środę - 11dc - w lewym jajniku pęcherzyk 18mm, endometrium 8mm. Spodziewałam się objawów owulacji na sobotę, ale były w piątek (13dc) - bardzo mnie ten lewy jajnik bolał.
    Idę znowu do lekarza dzisiaj (16dc), na pewno też zrobi mi usg.
    Moje pytanie dotyczy tego czy lekarz będzie w stanie zauważyć jakąś różnicę z zależności od tego czy doszło do owulacji, czy np. pęcherzyk nie pękł, albo wchłonął się, albo mam zespół LUF?
    Podzielcie się proszę swoją wiedzą na ten temat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, jeżeli doszło do owulacji, gin zobaczy ciałko żółte i powie z którego jajnika owulkę miałaś...to tak w skrócie:)
    resztę też gin będzie w stanie zobaczyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 13:35

• llallka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie do was - bardziej doświadczonych jeśli chodzi o monitoring. Otóż jestem na etapie, w którym należy sprawdzić czy ja aby na pewno mam owulację, czy moje pęcherzyki pękają czy może tylko rosną.
    Mam zawsze objawy okołoowulacyjne itd. ale jakoś w ciążę nie zachodzę.

Otóż byłam u ginekologa w ostatnią środę - 11dc - w lewym jajniku pęcherzyk 18mm, endometrium 8mm. Spodziewałam się objawów owulacji na sobotę, ale były w piątek (13dc) - bardzo mnie ten lewy jajnik bolał.
    Idę znowu do lekarza dzisiaj (16dc), na pewno też zrobi mi usg.
    Moje pytanie dotyczy tego czy lekarz będzie w stanie zauważyć jakąś różnicę z zależności od tego czy doszło do owulacji, czy np. pęcherzyk nie pękł, albo wchłonął się, albo mam zespół LUF?
    Podzielcie się proszę swoją wiedzą na ten temat.

hej Kokilka, właśnie po to masz dzisiaj usg, ze gin zobaczył co się dziej z tym Twoim jajeczkiem. Na usg wszystko ładnie widać: albop pęcherzyk nadal tam będzie (a to nie dobrze , bo znaczy że nię pękł)albo go nie będzie (czasami jeśli ow. nastapiła tuż przed monitoringiem, lekarz jest w stanie powiedzieć,że miałąś owulke w ciągu 24 godzin.) Jeśli zaś chodzi o objawy owulacji, które opisałaś- moga one być troche mylące, gdyz one nie musza pojawiać sie dokładnie w chwili owulacji tylko np troche przed (jak przed okresem). Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby pęcherzyka jednak juz nie było :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne odkrycie przed wyjazdem:
    http://dziecisawazne.pl/olejek-z-nasion-malin-bio/

w domu robiłam już: mleko sojowe (może być), mleko ryżowe - NIGDY więcej, mleko owsiane - ujdzie, mleko migdałowe - najlepsze, ale przede mną kolejne wyzwanie :
    mleko jaglane:
    http://www.ekorodzice.pl/mleko-jaglane,40,534,1431.html
    jutro do przetestowania :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 13:48

kapturnica lubi tę wiadomość

• Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, jestem dobrej myśli, a więcej będę wiedziała po dzisiejszej wizycie.

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona, obys pękła! :)))))))0

Robotka, chyba przejrzę posty, bo jak napisałaś o tych temper to chyab jadę na Węgry!
    Kraj cywilizowany, nie tak daleko, jeszcze cię na privie dopytam o sytuację dzieciową.. mój chciałby oczywiscie bez przychówku, ale chyba czas przywyknąc do urlopów z dzieckiem:))))00

Mal, moze zrób pakiet przetrwalnikowy, czyli zarcie na szybko do odgrzania, zamrazalnik masz :) to wtedy jak ci się nic nie chce robic, pyk i coś do mikrofali :)))))
    ja do połowy ciązy mogłabym spać jak lew..czyli 18 godzin na dobę..
    ale samce mają stado samic, które dla niego polują, on tylko wyrwa najlepsze kąski i bzyka...
    no i spi..
    niektórzy faceci na pewno żałują, ze pojawiło się coś takiego jak cywilizacja :)))))
    choć z drugiej strony widziałam takich, którzy jej pojawienia się nie zarejestrowali...:)))))

zagubiona_82, Malenq lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAlenq a co Ty tak eksperymentujesz z tymi mleczkami???:)

KASIEK tylko tydzień mnie nie bede;) akurat mi sie ciota skończy:P buuuu
    ej ciotki nie ma się co napalać że @ nie przyjdzie;) oczywiście nie przekreślam cyklu ale to jak wygrać w totka....
    choć jak każda z nas wie, niezbadane są wyroki boskie.

Kokilka dziewczyny mają rację:)

KAsiek a Ty co planujesz jak mąż wróci? jakiś krótki wypadzik sam na sam??:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, no nie dziwię się, ze fruwasz, masz prawo byc dumna z młodego.
    Uczy się, w piłke gra, nie łobuzuje..

Pamiętaj,że inteligencję dziedziczy się po matce :)
    a druga rzecz jest taka, ze ty więcej słomiana wdowa jesteś, a chłopak potrzebuje męskiej ręki, dobrze go prowadzisz, ale ty goralka jesteś to i młodego pewnie do pionu potrafisz ustawić.

Gratulacje, po to przeciez mamy dzieci, zeby patrzec jak rosną, rozwijają się, cieszą sie zyciem i wyrastaja na wartościowych ludzi..

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELFIK pytaj pytaj:D bo ogólnie przyjmuje się że na węgrzech lato trwa od naszej wiosny do późnej jesieni, byłam już z 6 razy na Węgrzech i nigdy mnie pogoda nie zawiodła. ale za każdym wyjazdem przechodziła jedna burza:D zazwyczaj w nocy:P i potem od nowa lampa;)
    z dzieckiem, tylko z dzieckiem tam jechać:D mówię Ci:) jest tyle aktrakcji że ho ho:) nam bez młodej już żal jeździć, choć pierwsze wczasy spedzila z nami jak miala 3 lata;) wczesniej jezdzilismy sami;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal, ja sie pisze na przepis na mleko ryzowe i migdałowe.
    kupne ryżowe jest z olejem, może musi być, ale kawa z nim to i tak ... szkoda słów

z tym monitoringiem, to ja bym się tak nie napalała, bo ja dwa razy trafiłam w tym czasie kiedy było teoretycznie po ovu, i żaden łach nie chciał mi powiedzieć czy ovu byla.
    Obecny nawet twierdzi, że to nie ma znaczenia co on tam zobaczy, wazny jest progesteron w 7 dpo.

Ja z moimi temperaturami mam coś na pewno nie tak z druga fazą, nie wiem, czy wbić się na monitoring, czy to cos da?
    może po prostu łykać dupka bez łaski ze strony lekarza?

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cię Robotka wyczochram ze wszystkich informacji, to akurat mi na rękę :)
    jakby było coś co młodą zajmie, bo jednak prawie tzrylatek z innymi dziecmi się nie bawi, czyli jako partner do zabawy pozostaje ja...
    a nie wiem czy wyglądam wystarczająco "brązowie" :))))))))))

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej Elfik pokaż nam swój wykres jeśli prowadzisz?? ciężko Cię zinterpretować jak się wykresu nie widzi:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz uważać żebyć nagle nie opalając się tutaj w PL pojechała tam, bo możesz się nieźle poparzyć....
    dlatego ja przed wyjazdem idę z raz na solarium zeby skóra była przygotowana na słońce. mimo że dużo się w cieniu siedzi;)
    dzieci to inaczej bo wysmarujesz kremem i jest okej, ubierzesz kapelusik:)
    ale my starzy to ło ho ho.
    my zawsze kogoś braliśmy do młodej, to dziadki to ciotki:) w paczce raźniej, teraz pierwszy raz jedziemy sami z nia;) hehe

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. czochraj ile chcesz:P

Madziara lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ