X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Znacie to kobitki???Nie miala baba klopotu to se kupila 25kg truskawek ? ;D teraz trza to obrobic :P

to se pojesz :) raz a konkretnie na cały rok :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    to se pojesz :) raz a konkretnie na cały rok :)
    Tiaaa ja to musze wsio teraz obrac a calkiem wieczorkiem przerobka..Pewnie wiekszosc zmiksuje z cukerem i zamroze..bo my uwielbiamy pozniej takie sorbety mrozone albo z jogurtem..Tylko wezz to wszystko obrob ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona jakbyś brała to kupuj kurjerem bo wtedy nic nie dopłacasz za kolejne opakowania a w pozostałych opcjach po 1 zł ci liczy więc kurirem będzie Ci najszybciej i najtaniej Kasia tu mozesz sobie sprawdzić bo chyba sroki też skompletujesz

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę kto jak kto jeszcze cos upieczesz albo deser zrobisz

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:05

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:06

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nogi mi wrastają w ziemię. Tyle się nastałam w kuchni. Ale rosół ugotowany, placek zrobiony, prasowanie zaliczone, zakupy zrobione. Teraz mi się chce spać i to bardzo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja koncze sie i truskawki heheh..Jeszcze zostalo mi skonczyc sorbecik truskawkowy i wszystko gotowe 8) A wy laseczki jak tam??
    Milcia brawo!!rozwijasz sie nam kulinarnie ihhiihhi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuchy! Pomożecie mi się zorientować w wynikach hormonalnych? Sprawa wygląda tak (przepraszam z góry , że się rozpiszę):
    Wyniki nasienia męża: wszystkie parametry w normie, ale morfologia 3%. Dziś byliśmy u pani gin w klinice - wyniki badania SCD (fragmentacja DNA...) wyszła prawidłowo (84% ma prawidłową fragmentacje DNA). Więc pani dr uznała, że dla męża witaminki standardowe i generalnie jest ok. A u mnie hormony w 5dc:
    Wyniki hormonalne (normy w nawiasach):
    TSH: 1,67 mU/l (faza folik.: 0,27-4,2)
    Estradiol: 138,5 pmol/l (faza folik. 46,0-607,0)
    Estradiol (jedn. tradyc.) 37,81 pg/ml (faza folik. 12,5-166)
    FSH: 7,48 U/l (faza folik. 3,5-12,5)
    LH: 11,32 U/l (faza folik. 2,4-12,6)
    Prolaktyna: 502,7 mU/l (norma: 127-637)
    Testosteron: 1,22 nmol/l (norma: 0,22-2,9)
    Zrobiła mi dzisiaj USG (10dc) - nie widać dominującego pęcherzyka. jeśli mam 28 dniowe cykle to powinno juz być coś widać? Więc takie są opcje pani dr:
    albo będzie dłuższy cykl, albo bezowulacyjny bo mam któryś hormon (chyba prolaktyne) troche wysoką... chciała mnie pomonitorować, ale w niedziele wyjeżdzamy na tygodniowe wakacje i miałam nadzieje, że trafię na płodne dni. W zeszłym cyklu według temperatury i interpretacji programu owu miałam w 18dc. Czy jeśli i w tym cyklu owu miałaby się pojawić w 18 dniu to dziś w 10dc moze nie być nic widać? Wyraźcie swoje mądre zdania.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdanie jeśli miałoby być tak samo, to jeszcze jest czas. Pęcherzyk rośnie ok 2 mm na dobę. Z hormonów to stosunek Lh do Fsh powinien być jak najbliżej 1. Tarczyca wydaje się być ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo no ja obstawiam ze ta prolaktyna deczko miesza jestw gornych granicach..Co do pecherzyka jesli w 10dniu nie ma dominata nie oznacza to ze nic nie bedzie..Moze byc pozniejsza owulacja i sadzac po wyniku estradiolu wg mnie jeszcze pozniej niz 18dzien bo jest on dosc niski jak na 10dzien cyklu przy takich parametrach..Co do fsh i lh sprawdz stosunek lh do fsh czym blizej 1 tym lepiej...
    Tak naprawde nic nie jest pewne ani to ze bedzie ani to ze nie bedzie owu\

Ps..a nie mowilam ze wyniki nasienia nie sa zle =D

Baloninka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wiem, wiem - nikt mi nie wywróży co będzie (chyba, że udziela się tu jakaś cyganka z kartami...) Chodziło mi o zdanie na podst Waszych doświadczeń. Jakbym bez żadnego zagłębiania się w szczegóły zobaczyła takie wyniki - powiedziałabym, ze super wszystko w normie. Ale wiem, że coś tam lekko w górnych granicach coś tam w dolnych - a ja to jeszcze słabo obczajam. Więc pytam o radę - czy po powrocie, czyli w 21-22 dniu cyklu jak sie umówię na USG to gin będzie mógł sprawdzić czy tego 18dc lub później owu była, czy coś mnie blokuje i nie ma jajka at all? Bo rozumiem, ze jeśli gin zobaczy ten płyn w zatoce czy ślad po pęknieciu to w 100% potwierdza, że owulacja była (czytaj: pęcherzyk wyrósł i pękł - nie wie jedynie przy jakim rozmiarze..) Dobrze myśle?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baloninka wrote:
    Dzięki. Wiem, wiem - nikt mi nie wywróży co będzie (chyba, że udziela się tu jakaś cyganka z kartami...) Chodziło mi o zdanie na podst Waszych doświadczeń. Jakbym bez żadnego zagłębiania się w szczegóły zobaczyła takie wyniki - powiedziałabym, ze super wszystko w normie. Ale wiem, że coś tam lekko w górnych granicach coś tam w dolnych - a ja to jeszcze słabo obczajam. Więc pytam o radę - czy po powrocie, czyli w 21-22 dniu cyklu jak sie umówię na USG to gin będzie mógł sprawdzić czy tego 18dc lub później owu była, czy coś mnie blokuje i nie ma jajka at all? Bo rozumiem, ze jeśli gin zobaczy ten płyn w zatoce czy ślad po pęknieciu to w 100% potwierdza, że owulacja była (czytaj: pęcherzyk wyrósł i pękł - nie wie jedynie przy jakim rozmiarze..) Dobrze myśle?
    Dokladnie jak napisalas.....Albo zobaczy torbielke bo i tak sie zdarza jesli rosnie i nagle hamuje sie jego rozwoj.Albo plyn w zatoce i/lub cialko zolte..Albo nie zobaczy nic i cienkie endo ktore przewaznie nie jest za grube w cyklu bezowulacyjnym

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kapturnica - racje miałaś z wynikami męza. Podpis Autorytet widać masz nie bez powodu.... Uspokoił nas dodatkowo dobry wynik tego SCD - bo pani dr powiedziała, że to badanie jest już bardziej zaawansowane i jego pozytywny wynik jest bardzo ważny. Więc cieszę się, ze zainwestowaliśmy te w sumie 300zł za badania - dzisiejszy spokój i humor męża bezcenny. :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry bardzo :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry w piątek 13stego:-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Bry w piątek 13stego:-)
    No musiala!! musiala mi przypomniec!!! :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P :P czarnego kota pożyczyć???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 07:15

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z rana krew oddałam do badania. Zobaczymy jak tarczyca wygląda po miesiącu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:06

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ