X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Znacie to kobitki???Nie miala baba klopotu to se kupila 25kg truskawek ? ;D teraz trza to obrobic :P

to se pojesz :) raz a konkretnie na cały rok :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    to se pojesz :) raz a konkretnie na cały rok :)
    Tiaaa ja to musze wsio teraz obrac a calkiem wieczorkiem przerobka..Pewnie wiekszosc zmiksuje z cukerem i zamroze..bo my uwielbiamy pozniej takie sorbety mrozone albo z jogurtem..Tylko wezz to wszystko obrob ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona jakbyś brała to kupuj kurjerem bo wtedy nic nie dopłacasz za kolejne opakowania a w pozostałych opcjach po 1 zł ci liczy więc kurirem będzie Ci najszybciej i najtaniej Kasia tu mozesz sobie sprawdzić bo chyba sroki też skompletujesz

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę kto jak kto jeszcze cos upieczesz albo deser zrobisz

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:05

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:06

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nogi mi wrastają w ziemię. Tyle się nastałam w kuchni. Ale rosół ugotowany, placek zrobiony, prasowanie zaliczone, zakupy zrobione. Teraz mi się chce spać i to bardzo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja koncze sie i truskawki heheh..Jeszcze zostalo mi skonczyc sorbecik truskawkowy i wszystko gotowe 8) A wy laseczki jak tam??
    Milcia brawo!!rozwijasz sie nam kulinarnie ihhiihhi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuchy! Pomożecie mi się zorientować w wynikach hormonalnych? Sprawa wygląda tak (przepraszam z góry , że się rozpiszę):
    Wyniki nasienia męża: wszystkie parametry w normie, ale morfologia 3%. Dziś byliśmy u pani gin w klinice - wyniki badania SCD (fragmentacja DNA...) wyszła prawidłowo (84% ma prawidłową fragmentacje DNA). Więc pani dr uznała, że dla męża witaminki standardowe i generalnie jest ok. A u mnie hormony w 5dc:
    Wyniki hormonalne (normy w nawiasach):
    TSH: 1,67 mU/l (faza folik.: 0,27-4,2)
    Estradiol: 138,5 pmol/l (faza folik. 46,0-607,0)
    Estradiol (jedn. tradyc.) 37,81 pg/ml (faza folik. 12,5-166)
    FSH: 7,48 U/l (faza folik. 3,5-12,5)
    LH: 11,32 U/l (faza folik. 2,4-12,6)
    Prolaktyna: 502,7 mU/l (norma: 127-637)
    Testosteron: 1,22 nmol/l (norma: 0,22-2,9)
    Zrobiła mi dzisiaj USG (10dc) - nie widać dominującego pęcherzyka. jeśli mam 28 dniowe cykle to powinno juz być coś widać? Więc takie są opcje pani dr:
    albo będzie dłuższy cykl, albo bezowulacyjny bo mam któryś hormon (chyba prolaktyne) troche wysoką... chciała mnie pomonitorować, ale w niedziele wyjeżdzamy na tygodniowe wakacje i miałam nadzieje, że trafię na płodne dni. W zeszłym cyklu według temperatury i interpretacji programu owu miałam w 18dc. Czy jeśli i w tym cyklu owu miałaby się pojawić w 18 dniu to dziś w 10dc moze nie być nic widać? Wyraźcie swoje mądre zdania.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdanie jeśli miałoby być tak samo, to jeszcze jest czas. Pęcherzyk rośnie ok 2 mm na dobę. Z hormonów to stosunek Lh do Fsh powinien być jak najbliżej 1. Tarczyca wydaje się być ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo no ja obstawiam ze ta prolaktyna deczko miesza jestw gornych granicach..Co do pecherzyka jesli w 10dniu nie ma dominata nie oznacza to ze nic nie bedzie..Moze byc pozniejsza owulacja i sadzac po wyniku estradiolu wg mnie jeszcze pozniej niz 18dzien bo jest on dosc niski jak na 10dzien cyklu przy takich parametrach..Co do fsh i lh sprawdz stosunek lh do fsh czym blizej 1 tym lepiej...
    Tak naprawde nic nie jest pewne ani to ze bedzie ani to ze nie bedzie owu\

Ps..a nie mowilam ze wyniki nasienia nie sa zle =D

Baloninka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wiem, wiem - nikt mi nie wywróży co będzie (chyba, że udziela się tu jakaś cyganka z kartami...) Chodziło mi o zdanie na podst Waszych doświadczeń. Jakbym bez żadnego zagłębiania się w szczegóły zobaczyła takie wyniki - powiedziałabym, ze super wszystko w normie. Ale wiem, że coś tam lekko w górnych granicach coś tam w dolnych - a ja to jeszcze słabo obczajam. Więc pytam o radę - czy po powrocie, czyli w 21-22 dniu cyklu jak sie umówię na USG to gin będzie mógł sprawdzić czy tego 18dc lub później owu była, czy coś mnie blokuje i nie ma jajka at all? Bo rozumiem, ze jeśli gin zobaczy ten płyn w zatoce czy ślad po pęknieciu to w 100% potwierdza, że owulacja była (czytaj: pęcherzyk wyrósł i pękł - nie wie jedynie przy jakim rozmiarze..) Dobrze myśle?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baloninka wrote:
    Dzięki. Wiem, wiem - nikt mi nie wywróży co będzie (chyba, że udziela się tu jakaś cyganka z kartami...) Chodziło mi o zdanie na podst Waszych doświadczeń. Jakbym bez żadnego zagłębiania się w szczegóły zobaczyła takie wyniki - powiedziałabym, ze super wszystko w normie. Ale wiem, że coś tam lekko w górnych granicach coś tam w dolnych - a ja to jeszcze słabo obczajam. Więc pytam o radę - czy po powrocie, czyli w 21-22 dniu cyklu jak sie umówię na USG to gin będzie mógł sprawdzić czy tego 18dc lub później owu była, czy coś mnie blokuje i nie ma jajka at all? Bo rozumiem, ze jeśli gin zobaczy ten płyn w zatoce czy ślad po pęknieciu to w 100% potwierdza, że owulacja była (czytaj: pęcherzyk wyrósł i pękł - nie wie jedynie przy jakim rozmiarze..) Dobrze myśle?
    Dokladnie jak napisalas.....Albo zobaczy torbielke bo i tak sie zdarza jesli rosnie i nagle hamuje sie jego rozwoj.Albo plyn w zatoce i/lub cialko zolte..Albo nie zobaczy nic i cienkie endo ktore przewaznie nie jest za grube w cyklu bezowulacyjnym

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Baloninka Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kapturnica - racje miałaś z wynikami męza. Podpis Autorytet widać masz nie bez powodu.... Uspokoił nas dodatkowo dobry wynik tego SCD - bo pani dr powiedziała, że to badanie jest już bardziej zaawansowane i jego pozytywny wynik jest bardzo ważny. Więc cieszę się, ze zainwestowaliśmy te w sumie 300zł za badania - dzisiejszy spokój i humor męża bezcenny. :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry bardzo :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry w piątek 13stego:-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Bry w piątek 13stego:-)
    No musiala!! musiala mi przypomniec!!! :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P :P czarnego kota pożyczyć???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 07:15

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z rana krew oddałam do badania. Zobaczymy jak tarczyca wygląda po miesiącu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:06

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ