Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
zagubiona_82 wrote:dupka zaczęłam brać 20dc a test zrobiłam 30dc czyli dzień po odstawieniu ale wtedy tylko ja widziałam drugą kreskę-oczami wyobraźni, a dopiero kolejnego dnia cień cienia i kolejnego już bardziej widoczną
-
zagubiona_82 wrote:może miałaś późną owulację -ja chodziłam na monitoring 14, 16 i 18dc. 16dc jeszcze był pęcherzyk średniej wielkości (nie pamiętam ale jeszcze rósł) a 18dc już było po nim. tak się zastanawiałam czy 14dc iść na monitoring bo wiedziałam że u mnie są późne, ale stwierdziłam że jak już ufam monitoringowi to będę chodzić, dla samego pilnowania pęcherzyka coby mi nie zwiał
sorry zle napisalam chodzilo mi czemu ty zaczelas brac od 20 dc ???literowke strzelilam sorki
-
wiem ze dupka bierze sie dwa dni po owulacji wiec ja znowu zasugerowalam sie ze skoro test owu wyszedl pozytywny w 15dc stwerdzilam ze wezme 18 ....gin mi kazala brac od 16 wiec wzielam dwa dni pozniej zobaczymy czy cos z tego wyjdzie czy nie....serduszkowalismy tez czesto i blisko testu jak juz teraz tez sie nie uda to juz nie wiem co jes nie tak....
-
staralismy sie juz tydzien przed testem by nie przegapic:) ale juz staramys ie od stycznia i chcialabym zeby wkoncu sie udalo....teraz drugi cykl z dupkiem...poprzedni nawet tabletek nie wzielam do konca bo juz od 4 dc mialam plamienia pote bralam 3 tabletki dziennie az wystapilo krwawienie i kazala odtawic dupka i czekac na miesiaczke dwa dni po odstawieniu miesiaczka przyszla
...ale wtedy tez mialam stan zapalny pochwy ktory leczylam okolo miesiaca po silnych antybiotykach nie moglam tego wyleczyc az wkoncu mam spokoj... co teraz bedzie trzeba czekac:( -
ej ej jestem:D tak podglądam watek od jakichś kilku godzin ale cisza....
o dupku się nie wypowiem bo się nie znam.....
ehh z tymi wyjazdami....nic nie jest pewne....
zamówiłam męzowi korzeń macy.....omg ja to mam pomysły -
Robotka1 wrote:ej ej jestem:D tak podglądam watek od jakichś kilku godzin ale cisza....
o dupku się nie wypowiem bo się nie znam.....
ehh z tymi wyjazdami....nic nie jest pewne....
zamówiłam męzowi korzeń macy.....omg ja to mam pomysły
Jak przeliczam to nie jest tak zle....Ale zamiast tydzien to 2czekania na nowy cykl mnie czeka.... -
Robotka1 wrote:jak sobie możesz pozwolić na przetrzymanie cyklu to spoko:)
Ale widze ze do in vitro wlasnie laskom tak daja antyki bez przerywania by wyciszyc jajniki , zeeby potem dzialaly ze zdwojona sila...Moze cos w tym jest??Po marcowym cyklu w kwietniu 2pikne jajka na prawym byly...szczegol ze sukinsynki nie pekly ehhh -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dajcie swoje zdanie jeśli możecie. W sb w 12dc pęcherzyk miał 14mm a dzisiaj 15dc tylko 18. Zazwyczaj na taki czas miałam już w okolicach 22. Lekarz podał mi pregnyl. Czy myślicie że on po tym zastrzyku jeszcze podrośnie i będzie zdolny do zapłodnienia? Endo 8-9mm czyli bardzo ładne,owulacyjne. Będę wdzięczna za Wasze opinie:)
-
karola_aa wrote:Dziewczyny dajcie swoje zdanie jeśli możecie. W sb w 12dc pęcherzyk miał 14mm a dzisiaj 15dc tylko 18. Zazwyczaj na taki czas miałam już w okolicach 22. Lekarz podał mi pregnyl. Czy myślicie że on po tym zastrzyku jeszcze podrośnie i będzie zdolny do zapłodnienia? Endo 8-9mm czyli bardzo ładne,owulacyjne. Będę wdzięczna za Wasze opinie:)
Zawsze jeszcze podrasta..poza tym nie jest powiesdziane ze ten co ma wiecej mm jest lepszy od tego co ma 18
I jeden i drugi moze byc pelnwartosciowy A dojrzaly pecherzyk ma od 18 do okolo26mm