X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ale się dzisiaj wkur.... Pojechałam rano na badanie krwi. Chyba w piątek mieli zamknięte, bo ludzi było tyle, że drzwi się nie zamykały. Byłam chyba 25. Czekałam 50 minut. Myślę sobie, że nie będę się pchać do przodu, bo brzucha jeszcze tak u mnie nie widać, a mam czas to poczekam. Załatwiłam w końcu wszystko. Poszłam sobie do dziadków w odwiedziny, zakupy zrobiłam i wróciłam do domu. Nie minęło 10 minut i dzwonią do mnie z laboratorium, że przez to poranne zamieszanie, nie zauważyła, że na odwrocie skierowania były jeszcze dwa badania. No ręce opadają. Oczywiście zwaliła na lekarza, że strzałki na drugą stronę nie zrobił. Taaa jasne.. a na pierwszej stronie jak byk było wpisane 6 badań i zaznaczone 4, to chyba jest logiczne, że na odwrocie są następne. No i musiałam jechać drugi raz. Oczywiście za bilety mi nikt nie zwrócił..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego juz se zapowiedzialam nie chce przechodzic tego samego..Moj mlody byl tak absorbujacy ze za przeproszeniems rac szedl ze mna ehh....
    Łoł mam nadzieje ze tez bede umiala nauczyc spac w lozeczku
    Ale to jak??od poczatku tak robilas???Pyk w lozeczku posiedzialas i po robocie??nie plakala???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Laski, ale się dzisiaj wkur.... Pojechałam rano na badanie krwi. Chyba w piątek mieli zamknięte, bo ludzi było tyle, że drzwi się nie zamykały. Byłam chyba 25. Czekałam 50 minut. Myślę sobie, że nie będę się pchać do przodu, bo brzucha jeszcze tak u mnie nie widać, a mam czas to poczekam. Załatwiłam w końcu wszystko. Poszłam sobie do dziadków w odwiedziny, zakupy zrobiłam i wróciłam do domu. Nie minęło 10 minut i dzwonią do mnie z laboratorium, że przez to poranne zamieszanie, nie zauważyła, że na odwrocie skierowania były jeszcze dwa badania. No ręce opadają. Oczywiście zwaliła na lekarza, że strzałki na drugą stronę nie zrobił. Taaa jasne.. a na pierwszej stronie jak byk było wpisane 6 badań i zaznaczone 4, to chyba jest logiczne, że na odwrocie są następne. No i musiałam jechać drugi raz. Oczywiście za bilety mi nikt nie zwrócił..

live jedno okreslenie na to wszystko niestety

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ło jeju współczuję sytuacji;/ ale nie denerwuj się....
    ja zawsze staram się w takich sytuacjach opanować i tłumaczę sobie że tak miało byc i nie mam na to wpływu.

KAsia przecież maluszek taki noworodek nie jest nauczony do lulania, tyrpania, więc łatwo mu wpoić że leżenie w łóżeczku to coś naturalnego:) im szybciej się go nauczy tym lepiej:) wiadomo troszkę kwękała ale szybciutko się nauczyła.
    ja byłam bardzo lajtową mamusią:) nie mówię że rozpiszczałam dziecko czy coś ale np jak jako powiedzmy roczne dziecko wdrapała się na narożnik to nie leciałam na złamanie karku żeby ją zdjąć bo sobie krzywdę zrobi tylko stałam blisko i obserwowałam jak sobie poradzi z zejściem:) dużo obstawiam na to że dzieki takiemu mojemu wychowaniu młoda umie sobie w wielu sytuacjach sama poradzić:)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz a jak sie zostaje mamuska majac 20lat z hakiem to jednk sie wielu rzeczy nie wie...\Ale obiecalam sobie byc teraz bardziej asertywna

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was czytam, ale gdzie kap mlody tyle wyszabrował....

Robotka masz racje, ja tez tak chciałam, a tu mi się len i lawirant trafił... Może i ona ma cos z głębia widzenia, bo się boi zmian poziomów, no i jak się ma 85 cm kazxde schody duże...
    Ale chodzi to wracamy do normy, choć się baby patrzyly jak ostatnio się w obuwniczym przewracala a ja stoję i patrzę.. Na koniec się troszkę głowa o podłogę walnela, ale ja miałam takie głębokie przekonanie, ze ona musi się nauczyć upadać, a zwłaszcza stawiać nogi tak, zęby się nie wywracac...
    Trochę mam malo czasem tego instynktu samicy, ale dokładnie, dziecko musi się nauczyć własnego ciała i na sobie polegać...

Milcia, jak ja cie rozumiem, ost mowilam, ze mała ma problem z żyłami, i tak pobierała młoda siksa, a jak pol dwóch kluciach w przedramię nie wyszło, podeszła sdtarsza i pobrala bez problemu z dłoni... Dziecko poklute, splakane i wystraszony..
    Na wyjsciu powiedziałem, ze jak mowie, ze bedzie problem, to się nie daje praktykantce, uczyć i ćwiczyć to sobie moga na mnie...
    Głupie miny miały, ale z fochem oczywiście..
    Jakoś one zawsze najmadrzejsze, ajakbys miała takie co na czczo, a wieczorem wizytę u lekarza i wyniki potrzebne. Eh

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, całe szczęście że te dwa brakujące nie musiały być na czczo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Czytam was czytam, ale gdzie kap mlody tyle wyszabrował....

A znasz powiedzenie w czepku urodzony???Zawsze ale to zawsze ma farta,..Jak nie tatus to wujciu , babcia albo ciocia pdoesle troche kasiorki..A ze to dusigrosz maly to swojej kabzy nie ruszy poki nie uzbiera wiekszej sumki ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:26

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny ja wygladam jak bym miala 16 lat jak zakladam wklucie do zabiegu to panie przezywaja szok i od razu tekst ja nie mam zyl a potem sie smieja ze takie rece sprytne ..ja pracuje 6 lat na intensywnej terapii i tam nie maja zyl na oko trzeba je wyczuc dlatego praktyka czyni mistrza ale czasem mimo zyl nie zalozysz bo sa kruche pekaja zastawki a tak jak ja nie chcialabym kluc kogos specjalnie dwa czy trzy razy...a nawet i starsza pielegniarka ma problem a mloda zalozy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 19:46

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry drogim kolezankom :D
    Piekny mamy dzionek.Ja zaraz zasuwam do urzedu pracy sie rpzerejestrowac , polazic po bazarku i moze uda mi sie twardy dowod rejestracyjny juz dostac
    Buzka :*

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry pochmurnie...........drzazgi jakieś w centralnym popaliłam, żeby nie zamarznąć w domku hehehe.....ostatnio cały czas mi zimno.....

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap a Ty myślisz że ile ja miałam lat jak zaszłam w ciąże??? 21:P

MADZIARA to ogólnie plus że tak młodo wyglądasz:D my już będziemy stare babcie a Ty jak dojrzewająca trzydziecha:D

Ewa to widze że podejście mamy podobne do dzieci:D przynajmniej ze strony koordynacji ruchowo ekstremalnej;)

laseczki wczoraj położyłam się wcześniej, zmówiłam sobie modlitwę i poszłam błogo spać:)

Malenq, kapturnica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zastanawiam czy mnie się uda z tym łóżeczkiem.....

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:21

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jak Robuś pisała, że kładła małą w łóżeczku, bez lulania i noszenia na rękach...a jej malutka zasypiała....
    no i ja tak od wczoraj się zastanawiam czy będę "twarda czy miętka", bo chciałabym bardzo bez noszenia na rękach...

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:22

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak właśnie siedzę i różne scenariusze wyobrażam...bo jak będzie "po mnie" to nawet na sekundę nie zostawisz, mama mi mówiła, że z 4dzieci jak byłam "najgorsza" pod tym względem....ale jeżeli po małżu to będę lusterko do buźki podstawiać i patrzeć czy żyje...bo on podobno był bardzo spokojny, dużo spał i prawie do roku teściowie nie wiedzieli co to płaczące dziecko....

• magda8869 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim....dziewczyny mam pytanie do was....wczoraj byl 10 dzien brania dupka, dzis test i negatyw, nie ukrywam myslalam po ciuchu ze bedzie pozytyw, bo testy owulacyjne pozytywne bol owulacyjny tez, no i duzo ladnego sluzu, serduszkowalismy w te dni i chyba nic....:( czemu :( mam takie o pytanie, skoro negatyw to co dupka odstawiamy i czekamy na miesiaczke????czy moze byc tak ze jak poprostu bede a test za wczesnie poprostu to czy nic sie nie stanie jak odstawie juz dzis dupka????co amm robic???:(pomozcie moze te ktore braly dupka i im sie udalo jak to bylo u was???

Malenq lubi tę wiadomość

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:22

Malenq lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda88 dla mnie stanowczo za wcześnie na test, więc mógł wyjść negatyw, za kilka dni zrób betę i będziesz wiedziała...bierz dupka jeszcze przez kilka dni, najwyżej przedłużysz sobie cykl...ale 3mam kciuki za zieloność

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ