Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Elfik wrote:Kap, dziś oijesz za dwie, mnie taki bol nadszedł, ze prochy wzielam, a za słaby zawodnik ze mnie żeby wódka poprawiać..
Ha no i pilam za dwie zesmy sie z malz podchmielili wczoraj niezle..A osmiali Heh dawno nie pamietam tak mile spedzonego wieczorka....
Elfik wrote:Zrób najpierw zwykła z zachowaniem warunków, zero seksu, stresu, wysiłku, tu jeszcze pisza,e powinno się wkluc wenflon i zaczekać 10 min potem pobierać, hihi,
Ewka ja zwykla robilam..mialam 9z hakiem czyli w normie...Znalazlam w mojej starej kartotece , ze mialam prolaktyne wysoka przed zajsciem Z mlodym..wzielam 2miechy bromka i bylam w ciazy...Musze spr czy to nie ona wlasnie wpl na niepekanie..gdzies przeczytalam artykul , ze u kobitek ktore maja problem z pekaniem jajek przy clo nawet przy normalnym poziomie prolaktyny podaje sie pol tabsa bromka by obnizyc ja jeszcze bardziej..Wtedy ulatwia sie pekanie..Jak na zlosc nie pamietam gdzie znalazlam ten artykul..Ale byl zwiazany z niepekaniem pecherzykow.To mnie zainteresowalo...Jak wyjdzie po obciazeniu dosc dosc to castagnusa bede brala jedynie...Zwyklej nie bede teraz robic bo po prostu nie mam zamiaru napedzac jkase w lab..Zrobie na oczatku cyklu na nfz bo dal mi skierowanie...Gosc jest spoko nie bylo problemow z wypisaniem..Zreszta u niego nigdy nie ma...Elfik wrote:Swoja droga to dinozaura wyhodowalas w takim dniu cyklu. Myślisz, ze to połączenie donga z clo?
Co do donga,....Juz go nie bede brac...Zawsze hoduje po clo kilka jajek a w tym cyklu bylo sztuk tylko jedna...Dziwne nie??Skoro zawsze bylo po2,3 na kazdym jajniku nagle przerosl tylko jeden//Gdzies na ziolowym laska napisala ze dong moze dzialac hamujaco na rosniecie..Nie wiem jak to jest ale w moim przypadku wyhamowal clo dosc ostro...Bralam 3dni po 4szt , 2dni po3sztuki a potem tak jak pisze w ulotce po2 dziennie do juz nie pamietam ale 12tego czy 13tego dnia...Na mnie zadzialal w druga strone przyhamowal rosniecie..Ale skoro tak jak Ewka pisalas nadmiar estrogenow jak mowil gin moze dzialac antykoncepcyjnie To moze cos w tym byc...Dong to fito estrogeny..Nie mowie ze tak wlasnie dziala bo zaraz sie posypia gromy jak to prdole od rzeczy i nammawiam dziewczyny na nie branie go , bo dong to wybawienie swiata przeciez
Ale podkresle zeby nie bylo niedomowien..dla mnie chVja caleggo stoi i o dupe rozbic Moze za duza dawka(w co watpie jesli podchodziloby sie do kazdego org osobno z racji wagi wzrostu itd...) a moze akurat tak kijowo zadzial na mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 07:20
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny
proszę was o informacje
czy jeśli wg wykresu owulacja była 14.07 a usg mam 19.07 będzie coś na nim widać?w sensie jakieś pęcherzyki lub slady po nich?jakieś potwierdzenie owulacji?pracę jajników?
nigdy nie maialam monitoringu
będę nam bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi
milego dania wam życzękapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gosia86 wrote:Witajcie dziewczyny
proszę was o informacje
czy jeśli wg wykresu owulacja była 14.07 a usg mam 19.07 będzie coś na nim widać?w sensie jakieś pęcherzyki lub slady po nich?jakieś potwierdzenie owulacji?pracę jajników?
nigdy nie maialam monitoringu
będę nam bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi
milego dania wam życzę
No powinien zobaczyc cialko zolte..Z naciskiem powinien..Bo zdarza sie ze gin jest sam niepewny tego co widzi...I nie ukrywajmy nie zawsze wie co powiedziec..Ale po owulacji z danego jajnika powinno byc widac cialko zolte.Plynu po tylu dniach to juz arczej nie zobaczy w zatoce douglasa bo zdazy sie wchlonac......A endometrium powinno wygladac na typowe w drugiej fazie cyklu...O nie tez zapytaj...gosia86 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za odpowiedzi :*
niestety nie miałam usg przed lekarka przyjmuje tylko raz w tygodniu w sobotę i trudno się do niej dostać
ale jeśli piszecie że będzie coś widać to dobrze
trochę późno ta moja owulacja, ale to mój pierwszy normalny cykl po poronienie -
gosia86 wrote:Dziękuję Wam za odpowiedzi :*
niestety nie miałam usg przed lekarka przyjmuje tylko raz w tygodniu w sobotę i trudno się do niej dostać
ale jeśli piszecie że będzie coś widać to dobrze
trochę późno ta moja owulacja, ale to mój pierwszy normalny cykl po poronienie
Ale cos zawsze sie dowiesz -
cześć ciotki.
KAsiek wiesz że nie mogłam przestać o Tobie myśleć wczoraj???
wypiłam harnasia z sokiem za nas trzy:P
a Ty piłaś zioła sroki??
KAsiek może za dużo tego wzięłaś wszystkiego na raz? dong,clo, pregnyl, ewentualnie zioła?
zastanów się nad dongiem bo jak go nie bedziesz brała to ja jestem na kupnie bo mi się konczy:)
dzięki serce za receptę:* jesteś wielka:*
Kacha a prawa strona to u Ciebie ta drożna czy nie drożna??? sorki ale ja jestem skurwysyński sklerotyk:P tym bardziej jeśli chodzi o takie proste rzeczy jak lewa, prawa, góra,dół. myli mi się wszystko.
wiesz....ja też przyszły lecę na naturalnym, tylko dong i sroka u mnie zostanie.
my też mieliśmy wczoraj fajne popołudnie i wieczór, najpierw rowery a potem jak młoda poszła spać, zjedliśmy kolację na tarasie przy świecach:P -
Ta drozna kasia ta drozna..wcvzoraj za pozno zobaczylam twojego esa i przez to ci nie odpisalam....Kacha moge ci odsprzedac tego donga cale opakwoanie..Ja go nie ebde brala takze razem z clo bym ci mogla wyyslac dzisiaj...Tylko mi znow dane do przesylki podaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 08:45
-
kapturnica wrote:JaK lekarza masz dosc dosc to wyczai czy byla owulacja..Chociaz czasem pozostaja jakeis wieksze przetrwale pecherzyki i moze ci powiedziec ze owulacji nie bylo..Z wlasnego dosw wiem , ze oni sami sie nie raz nie dwa gubia ehheeh
Ale cos zawsze sie dowiesz
kazała mi przyjść na usg wszystko jedno w jakim dniu byle nie w trakcie miesiączki bo chce obejrzeć jajniki -
Robcia, u was drugi miesiąc miodowy
I dobrze:-)
Kap, no widzisz, po to tu piszemy, żeby dzielić się doświadczeniami, może dong tak działa na ciebie, a może Kaśka ma racje, ze za dużo z cło..
Nie patrzylam czy bralas acard, bo w sumie tez by się działanie dublowalo, jeśli to prawda, co o dongu pisza.
Ja nie mowie, żebyś prolaktyny nie robiła, ale tylko, ze ta zwykła jest bardziej miarodajne. A ze 21 dzień cyklu, bo wtedy jest najwyższa..
Pomijam fakt, ze jak człowiek ma WK... to w każdym mu wyjdzie wysoko...
Lekarze często zapisują leki na zbicie z tej prostej przyczyny, ze same starania zwiększają stres i dziewczyna, KT miała w normie po 4 mcach starania ma juz podwyższona....
Mi tez lekarz powiedział jak przyszlam z wynikiem, ze to nie jest taka prosta interpretacja, bo sama stymulacja cło i pregnylem zaburza wynik
Niemniej receptę na dostinex dostalam...
Dziewczyny, jak zobaczylam swój wynik prolaktyny, to pomyslalam wróg namierzony, jak teraz zbije to zajde.. Byłam dobrej myśli. A wyszło jak zwykle. Za jakiś czas z ciekawości zrobię znowu badanie, może z tego pułapu ciężko schodzi...
-
No laska trza sie mierzyc z kazdym wrogiem ehhehehe..A i jesio jedno..mi tempka poszla dzis w gore ..Gdyby nie moje odczucie i monit wczorajszy z boku patzrac mozna by pomyslec zejest po owulacji..A tu gowno prawda....
aA jelsi jak piszesz stymulacja clo i pregnyl podnosi prolaktyne to samo przez sie mowi zeby brac cos na zbicie..U MNIE gin kazal zrobic w pierwszych dniach cyklu wiec tego sie bede trzymala w koncu sie wkurwi ze podwazam jego autorytet i przestanie mnie lubic ehheheh Zartuje....Kaska dawej ten adres bo jade do miasta!!!