X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeden bede miec bo kazal mi przyjsc 4tego do siebie ,ze niby kolejny cykl na clo bede ;) Ale mu nie powiedzialam ,ze nie bede clo brac bo moze by mi lajza nie wypisal hehehehe

U mnie akurat antyki robiluy zawsze dobra robote bo wyciszaly jajniki to raz , dwa zmniejszaly ilosc pecherzykow na jajnikach , trzy oszczedzaly rezerwe jajnikowa..Niekorym nie sluza dla mnie byly wybawieniem bo usypialy je ...
    A czy szaleje??No jesli chodzi o nie pekanie to mam wyraznie neistety napisane na wyniku z wycinka histopatologicZnego po laparo..Pogrubiala oslonka bialawa kory jajnika..Takze w tym tkwi caly problem:-/ jest tak gruba ze mimo kauteryzacji jesli jajo rosnie w innym miejscu niz obok naklucia nie chce pekac :-/ live is brutal ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawialam z malzem i mowie, ze od września wracam do pracy normalnie, bo wypoczynek nic mi nie pomógł, a ja glupio się czuje jak nie zarabiam kasy.
    On się ucieszył, bo powiedział, ze się martrwi bo mi odbija, tzn myślę tylko o jednym i cały czas spedzam w necie szukając co by tu jeszcze...
    Powiedzlam mu, ze od trzech dni nie biorę niczego i odpuscilam..
    Tu z kolei się wystraszył,ze nie biorę lekow na tarczycę, a na to ja, ze biorę i nie pomaga, to zobaczymy jak brać nie będę..

Wytłumaczylam mu, ze jak obydwoje się postaralismy i dupa, to mogę wreszcie powiedziec, ze w ajkis tam ramach sprobowalismy wszystkiego i nie wyszło...

A ja sama zauwazalam, ze muszę przerwę zrobić albo w ogóle odpuścić, bo mózg się lasujee..

Ale zostawić was nie zostawie, hihi ;-)

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik właśnie o tym pisałam, że styczeń, luty i marzec byłam stymulowana, masę leków...potem miał być 3miesięczny odpocznek (torbiel też o tym zadecydowała) i właśnie w cyklu bez wspomagaczy zaskoczyło....ale ja wiem, że to był wpływ brania clo wcześniej, wiem, że bez tego nafaszerowania by nic nie wyszło...
    dlatego teraz Kasiek powinna odpuścić i zobaczyć jak organizm się sam sobą zajmie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie deszcz się rozpadał...przyszły chmury z południa:P

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    u mnie deszcz się rozpadał...przyszły chmury z południa:P
    znaczy chcesz mi wmowic ze jak z poludnia to ode mnie ? :P

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piękne słońce. Chyba się trochę wystawię na słońce, bo za 3 tygodnie wesele, a ja będę jak mąka biała.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Wczoraj rozmawialam z malzem i mowie, ze od września wracam do pracy normalnie, bo wypoczynek nic mi nie pomógł, a ja glupio się czuje jak nie zarabiam kasy.
    On się ucieszył, bo powiedział, ze się martrwi bo mi odbija, tzn myślę tylko o jednym i cały czas spedzam w necie szukając co by tu jeszcze...
    Powiedzlam mu, ze od trzech dni nie biorę niczego i odpuscilam..
    Tu z kolei się wystraszył,ze nie biorę lekow na tarczycę, a na to ja, ze biorę i nie pomaga, to zobaczymy jak brać nie będę..

Wytłumaczylam mu, ze jak obydwoje się postaralismy i dupa, to mogę wreszcie powiedziec, ze w ajkis tam ramach sprobowalismy wszystkiego i nie wyszło...

A ja sama zauwazalam, ze muszę przerwę zrobić albo w ogóle odpuścić, bo mózg się lasujee..

Ale zostawić was nie zostawie, hihi ;-)

Co do lekow na tarczyce..jesli masz niedoczynnosc nie odstawilabym na Twoim miejscu..Jesli bierzesz tylko ze wzgl na hashi to probe mozesz zrobic..
    Ja ten na naturl;anym bede meczyc mojego co 2,3dni ;D Bo nikt nie wie kiedy potencjalnie ta ovu moze wystapic..Zazycyzla bym se tylko zebny ten cykl byl ktrotki szybko poszedl sie pasc na łąke bo moj juz wyjezdza 16tego z ranca do roboty...Wiec nie obraze sie jak najwiecej bedzie trwal 30dni i za przeproszeniem sprdoli w dal :)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhee Kasiek wszystko dla Ciebie, żebyś słoneczko miała, to chmury do siebie zawołałam hehehe

no Milciu, ale wśród nastek teraz jest moda na mąkę...
    ja w Italii to się chowałam od słońca, a i tak każdy mi mówi, że bardzo opalona jestem:D:D:D:D tylko ja nigdy nie miałam z tym problemy, bo zawsze brąz łapię, nigdy jeszcze czerwona nie byłam....więc grzej siebie i maleństwo, tylko filtry nakładaj....:)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słońce, ale ja wiedzę w domu w polarze...:-)
    Lekarz mi zwiększając euthyrox powiedział, ze mogę MC uderzenia gorąca, hihi...
    To zamiast odstawiac, to powinnam brać podwójna dawkę

Mal, ja wiem, ze ty nigdy nie tweirdzilas, ze to tylko twoja wiedza o oraganizmie na cyklu naturalnym sprawiła cuda.
    Tylko na innych wątkach tak czasem widzę..

Tak naprawde oprócz in vitro to nigdy nie mamy pewności co tym razem i z jakich powodów zagrało.
    Gdyby człowiek wiedział.. To mialabym druga roczna córeczkę:-) :-)
    Hih, ale nie poznała was..
    No to jednak jis plus jest w tym bajzlu:-) :-) :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem też czytam inne wątki skarbie i czasami aż oczom nie dowierzam....

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    znaczy chcesz mi wmowic ze jak z poludnia to ode mnie ? :P
    no i ode mnie:)
    fajnie się was czyta ale nie wiem co napisac:P wkurwiają mnie moje cykle:P
    chyba napiszę maila do mojego gin, niech zdecyduje czy mam przyjść do niego.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hehhee Kasiek wszystko dla Ciebie, żebyś słoneczko miała, to chmury do siebie zawołałam hehehe

no Milciu, ale wśród nastek teraz jest moda na mąkę...
    ja w Italii to się chowałam od słońca, a i tak każdy mi mówi, że bardzo opalona jestem:D:D:D:D tylko ja nigdy nie miałam z tym problemy, bo zawsze brąz łapię, nigdy jeszcze czerwona nie byłam....więc grzej siebie i maleństwo, tylko filtry nakładaj....:)

Ja też nigdy nie miałam problemu z opalenizną. Bardzo lubiłam się opalać. Kiedyś mogłam leżeć cały dzień na słońcu. A teraz to chyba z wiekiem mi przechodzi. Szybko mi się nudzi, gorąco mi. A w ciąży to już w ogóle. Kupiłam sobie 3 tankini zakrywające brzuch, ale gorąco mi w tym i wytrzymuje max 25 minut.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz..Ja tez jakby zlapalo juz w styczniu to bym Was niunki nie poznala :)
    Takze jakis pozytyw jest..Ewa jesio jedno wzgl digitala..Moze ci sie zdarzyc ze jak juz ci pokaze peak to prez 2dni on sie nei wylazy i bedzie caly czas ta buzia usmiechnieta./..A ze szkoda baterii to tam na tyle mozna delikutasne podwazyc i zresetowac go tzn wycagnac i wsunac bateryjke spowrotem..Posluzy na dluzej ;)..Bo nie ma sensu testowac po tej buzi..Zreszta na instrujkcji ci pisze..
    No i ja tym razem zaczne wczesniej niz 12dzien cyklu..zaczne od10tego i zobacze czy mi posrednia buuzie pokaze a nie tylko ujemny i od razu peak..Ktory z kolei mogl byc wywolany wysokim stezeniem estradiolu przy tak duzym pecherzyku..Na naturlasie tak naprawde dopiero mozna je bedzie dobrze przetestowac czy zmyslaja czy nie..Z tym ze uu mnie peak bylw neidziele rano pokazany , natomiast lh bylo jesio negatywne czyli wysoki poziom estradiolu i niski lh...Cos tak chyba ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no i ode mnie:)
    fajnie się was czyta ale nie wiem co napisac:P wkurwiają mnie moje cykle:P
    chyba napiszę maila do mojego gin, niech zdecyduje czy mam przyjść do niego.
    Kasia a kogo nie wkurwiaja ? :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a tak wogole jak bylas z wynikami malza to co on ci mowil wzgl starabn , monitoringow itd?? ze masz zaczac chodzic do neigo bo wyniki sa juz fajne czy co???Bos tak do konca nic nie rzekla

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap gdybym miała niedocz albo nadczynność to bym się chyba nie odważyła, zwłaszcza przy tej drugiej
    Ale w młodości tak było, rąbnelam wszystkie leki, a wtedy miałam jedna i druga, i jakoś po kilku nlatach zbadalam i w sumie tylko hashi:-) :-) :-) :-) :-)

A ja jestem blada i juz mi to niprzeszkadza
    To taki wybór, teraz wygladasz ladniej i szczuplej, ale za parę lat o 10 lat starzej niż koleżanka.
    Wiem po ciotce , KT kochała plaże.
    Mój wujek kiedyś powiedział ze Włoszki piękne, ale za szybko się starzeja od słońca..
    To widzę poszły po rozum do głowy...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia pisała, ze chyba o tym nie pomyslala, o ile pamiętam

A kap, jak wyjmujesz te sticki, na chama, czy naciskasz ten różowy przycisk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 10:33

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha i jesio jedno mi powiedz kochana czy jak twoj skonczyl jeden salfazin to kupilas kolejny??Bo moj skonczyl i wczoraj mu zakupilam nowy..I nie wiem czy ma brac czy nie???
    AAAi po lekach jedno zauwazylam...ma duuuzo wyzsze libido niz dawniej..Chyba rzeczywiscie mu czegos brakowalo bo zem sie wczoraj ledwo od bzykadla wykrecila bolem jajnika......Dzis pewnie juz nie da rade bo mu obiecalam ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kasia pisała, ze chyba o tym nie pomyslala, o ile pamiętam

A kap, jak wyjmujesz te sticki, na chama, czy naciskasz ten różowy przycisk?
    NIE WOLNO NA CHAMA BO ROZPIZDOLISZ..MUSISZ NACISNAC NA ROZOffY I ELEGANCKO WYCHODZI..aAAAA i tam niby ze tzra liczyc do 15i z moczu wyciagac..Ja na filmiku widzialam jak laska trzyma w kubku do czasu migania stika i wtedy wyciaga i tak robie..Z tym ,ze po odlozeniu w poziomie podkladam cos pod niego od strony wyswietlacza by byl lekko wyzej niz absorben

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 10:36

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem wam cos, jedna laska kiedyś opowiedziala mi, ze poznała taka laskę ginekolog jakos u znajomych, sie zaprzyjaznily, i ta po znajomości ja do szpitala na trzy dni położyła, zbadała wszystkie hormony
    Potem co dwa dni się klula i do niej cały cykl prywatnie chodziła na USG. Tzn do gabinetu, nie za kase...Po trch miechach zaszła, ale ta jej leki regulowała niemal co chwile
    A wczesniej trzy lata się starała..

Tak mi się przypominało, bo jak kiedyś myslam, wow, szpital i tyle biegania potem..
    Teraz za taka znajoma, to dużo bym dala...
    Hihi

‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ