X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik nio...pytaliśmy w salonie o berlingo w automacie, to usłyszeliśmy, że nie ma.....a jak salony niemieckie sprawdzaliśmy to tam STANDARD......

robuś, mnie to bardziej na szwank progesteronu wygląda...ja np. przy torbieli nie plamiłam nic a nic....a przy za niskim progesteronie a no pewnie...

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja prdole nie robie nic w tym cyklu juz..Za to nasteony podobnie jak nasz szacowny Elf pierdole chemie i jade na naturlasie tylko metka i leki na tarczyce..I tak uja z tego :)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja prdole nie robie nic w tym cyklu juz..Za to nasteony podobnie jak nasz szacowny Elf pierdole chemie i jade na naturlasie tylko metka i leki na tarczyce..I tak uja z tego :)

JESTEM ZA!!!!!!!!!!!!!! u mnie w kwietniu tylko metformina i inofolic był...a pamiętacie, że to był cykl po torbieli....

więc jestem za NATURALNYM teraz!!!!!!!!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    JESTEM ZA!!!!!!!!!!!!!! u mnie w kwietniu tylko metformina i inofolic był...a pamiętacie, że to był cykl po torbieli....

więc jestem za NATURALNYM teraz!!!!!!!!!
    No ja kiedys gadalam z ewka..I tak mi po glowie wczesniej juz chodzilo zeby ten sierpniowy zrobic bez niczego..Bo w marcu mialam antyki kwiecein clo a majsamoistna owulacja z droznej strony...Teraz czerwiec antyki , lipiec clo i sierpien??Moze wlasna owulacja z odbicia??
    Trza spr co bedzie :) I takw najgorszym wypadku to co teraz eheheh

No i ty wlasnie mialas mega torbiela a pozniej cyk i zalapalo ;)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde laski ale skąd się bierze niski progesteron??? raz jest a raz nie.....?myślałam że jak jest niski to zawsze a nie tylko raz czy dwa w zyciu.
    no nic, ja się nastawiam i tak na to że byc może mam przerośnięte jajo:) następny też lecę naturalnie:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Teraz czerwiec antyki , lipiec clo i sierpien??Moze wlasna owulacja z odbicia??
    Trza spr co bedzie :) I takw najgorszym wypadku to co teraz eheheh
    No i ty wlasnie mialas mega torbiela a pozniej cyk i zalapalo ;)

Ano właśnie, moja owulejszyn był z ODBICIA....i tak jak TY uważam, że nic gorszego niż teraz nie będzie...a może być tylko lepiej...teraz rozbujałaś organizm, dostał potężną dawkę clo..i w przyszłym cyklu nadal będzie w organizmie....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kurde laski ale skąd się bierze niski progesteron??? raz jest a raz nie.....?myślałam że jak jest niski to zawsze a nie tylko raz czy dwa w zyciu.
    no nic, ja się nastawiam i tak na to że byc może mam przerośnięte jajo:) następny też lecę naturalnie:D

Wiem ze w cyklach bezowulacyjnych jest niski przy luf tez niski i wtedy zdarza sie plamienie krwawienie..W cyklach z owu jak jest cialko zolte z ladnego jaja wydolne to i ladny prog to nie ma wtedy..To tak na glupi rozxumek....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ano właśnie, moja owulejszyn był z ODBICIA....i tak jak TY uważam, że nic gorszego niż teraz nie będzie...a może być tylko lepiej...teraz rozbujałaś organizm, dostał potężną dawkę clo..i w przyszłym cyklu nadal będzie w organizmie....
    Jak sie spr to cie ozloce ;)
    W kolejnym cyklu jesli bede czula ze mam wlasna owu to zrobie progesteron wtedy

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    alee z dongiem i ziolami..czy calkiem jak ja bez niczego??Bralas clo teraz to moze byc ladna owu z odbicia...Probuejsz na zywca??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee zioła i doga 2x1 będę brała ale bez clo na pewno. zobaczymy, stawiam na bezowulacyjny choć przy clo raczej mało prawdopodobne zeby nagle nic nie urosło, no ale być może przerosło.
    ja donga będę brała zawsze do puki nie zajdę:D srokę zresztą też:D ale to picie to też różnie, bo czasem zapominam:D
    Kacha a połówka luteiny tez podnosi temp??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w marcu też jechałam na naturalsie i się udało. I po tych wszystkich lekach rosły nawet dwa jajka. Jedno pękło i się zapłodniło, a drugie się wchłonęło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    eee zioła i doga 2x1 będę brała ale bez clo na pewno. zobaczymy, stawiam na bezowulacyjny choć przy clo raczej mało prawdopodobne zeby nagle nic nie urosło, no ale być może przerosło.
    ja donga będę brała zawsze do puki nie zajdę:D srokę zresztą też:D ale to picie to też różnie, bo czasem zapominam:D
    Kacha a połówka luteiny tez podnosi temp??
    No lutka jako naturalny Kasia progesteron podnosi bo do swojego wlasnego dokladasz tez trochu sztucznego..Dlatego ja nie stosuje lutki bo moze chociaz kochanie nie musi podnosic..A jak beirzesz luteine to nawet sie nie wybieraj na badanie progesteronu..Bo i tak z tego nic nie bedzie wiadome :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja w marcu też jechałam na naturalsie i się udało. I po tych wszystkich lekach rosły nawet dwa jajka. Jedno pękło i się zapłodniło, a drugie się wchłonęło.
    Czyli etz mozna powiedziec ze efekt odbicia u ciebie zadzialal

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Bezowulacyjny to nie tylko taki co jajo nie rosnie ale i przerasta..Jak u mnie..Chociaz sama sie dziwie ,ze u mnie bylo tylko jedno...Troche zaluje ,ze nie akzalam mu dobrze poszukac czy widzi jaki plyn w zatoce czy jakie cialka zolte..Bo jak mi powiedzial ze jest mega torbiel na jajniku prawym , lewy czysty to mowie dobra konczmy to.,.Wiec badanie trwalo kilka sekund..Teraz zaluje ,zem taka wyrywna :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:32

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a może ten ból co czułaś, to była jednak owulacja? Ja tak do końca się nie znam na torbielach, bo nigdy nie miałam (przynajmniej nie wiem, że miałam), ale wydaje mi się, że na tym etapie cyklu torbiel 4 cm, to chyba dużo. Może to pozostałość po poprzednim, skoro tylko lekkie plamienie miałaś...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Kaśka dziwne jest to Twoje plamienie. na pewno nic nie peklo?
    powiem Ci że dla mnie te cykle to wszystkie jedna zagadka, jedynie co to udaje mi się przewidzieć termin domniemanej owulacji. oczywiście nie tydzień przed owulacją ale np w dniu owu lub dzień po jak śluz zmienia się na krem.
    widzę że jest tu kilka co naturalsa pociągły dzidzia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:58

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja miałam torbiel 4cm kilka dni po @, było to 3dnia brania clo....więc uwierz one skubańce potrafią tak szybko rosnąć...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no własnie Kaśka dziwne jest to Twoje plamienie. na pewno nic nie peklo.
    Kasia ja nie mialam plamienia..ja w nocy mialam zywa krew wymieszana z glutem sluzu rozciagliwego raz a dobrze,,
    A odpowiadajac Milci..Nie ma mowy by ta na 4cm byla pozostaloscia po poprzednim cyklu bo bylam wtedy na antykach..Musiala sie zrobic w tym cyklu...
    Swoja droga tez zastanawia mnie to krwawienie popjedyncze w neidziele i bol w dole brzucha ktory po jakims czasie rpzeszedl..Ale nie czulam tego jako bol owulacyjny..W maju na naturalnym cyklu ewidentnie czulam ciagneicie jajnika wtedy promieniujace do nogi przez kilka godzin

Jestem jedna niewiadoma ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Milcia ja miałam torbiel 4cm kilka dni po @, było to 3dnia brania clo....więc uwierz one skubańce potrafią tak szybko rosnąć...
    dokladnie ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, może i rzczywiscie cos było i pękło..
    A to się dowiesz kochana, za dwa tygodnie:-)

Dziewczyny, właśnie to mnie bawi, ze często dziewczyny mówią o naturalnie, ze najlepiej, a zapominają ze wczesniej brały masę leków, KT się od razu nie yplukuja i jest to tak jak poczęcie efekt odbicia...

Dziewczyny, ja nie robię dokładnie nic.. Mam mega zmęczenie i odstawilam nawet leki tarczycowe.
    Mam idealne TSH jak do starań, ale przez to tez zero napędu życiowego..
    To odstawilam wszystko, zobaymy co będzie:-) :-) :-)

Robcia, niestety tak jak zdarzają się cykle bezowulacyjne, tak i nasz oraganizm co chwile cos tam zmienia, i jest dokładnie tak jak powiedziała kap.
    Tzn. Coraz częściej zgadzam się chyba w myślach z moim ginem, bo tak logika się klania..
    On powiedział, ze jak organizm się ładnie przygotuje do owulacji, i wszystko zagra i prog jest potem ładny...
    A jak nie zagrało, to chocbys lyknela tonę progesteronu po owuu to nie pomoże...
    Dlaczego w takim razie lekarze przypisują dupka skoro to cudów nie zrobi?
    No ja wyszlam z założenia, ze może wtedy juz sobie poporawiasz prog na następny cykl...
    Ja dupka i lutki nie Lubie, dlatego mam krem, ale w tym cyklu wszystko mam gdzieś, to pewnie nie będę nakładać:-) :-) :-) :-)

Kap, a u ciebie tyle lat antyków, organizm tez pewnie szaleje. Wiem, ze napiszesz, ze juz było ładnie, ale raz tak, raz tak..
    Jak ty tak masz, to jedź naturalnie, ale zrób jeden monit, jak ty przy torbieli lubisz łbem podłogę wyrownywac, to trzeba, bo głowa jaka by nie była lepsza w jednym kawałku...;-)

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ