Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElfik nio...pytaliśmy w salonie o berlingo w automacie, to usłyszeliśmy, że nie ma.....a jak salony niemieckie sprawdzaliśmy to tam STANDARD......
robuś, mnie to bardziej na szwank progesteronu wygląda...ja np. przy torbieli nie plamiłam nic a nic....a przy za niskim progesteronie a no pewnie...kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:No ja prdole nie robie nic w tym cyklu juz..Za to nasteony podobnie jak nasz szacowny Elf pierdole chemie i jade na naturlasie tylko metka i leki na tarczyce..I tak uja z tego
JESTEM ZA!!!!!!!!!!!!!! u mnie w kwietniu tylko metformina i inofolic był...a pamiętacie, że to był cykl po torbieli....
więc jestem za NATURALNYM teraz!!!!!!!!!
-
Malenq wrote:JESTEM ZA!!!!!!!!!!!!!! u mnie w kwietniu tylko metformina i inofolic był...a pamiętacie, że to był cykl po torbieli....
więc jestem za NATURALNYM teraz!!!!!!!!!
Trza spr co bedzie I takw najgorszym wypadku to co teraz eheheh
No i ty wlasnie mialas mega torbiela a pozniej cyk i zalapaloMalenq lubi tę wiadomość
-
kurde laski ale skąd się bierze niski progesteron??? raz jest a raz nie.....?myślałam że jak jest niski to zawsze a nie tylko raz czy dwa w zyciu.
no nic, ja się nastawiam i tak na to że byc może mam przerośnięte jajo:) następny też lecę naturalnie:D -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Teraz czerwiec antyki , lipiec clo i sierpien??Moze wlasna owulacja z odbicia??
Trza spr co bedzie I takw najgorszym wypadku to co teraz eheheh
No i ty wlasnie mialas mega torbiela a pozniej cyk i zalapalo
Ano właśnie, moja owulejszyn był z ODBICIA....i tak jak TY uważam, że nic gorszego niż teraz nie będzie...a może być tylko lepiej...teraz rozbujałaś organizm, dostał potężną dawkę clo..i w przyszłym cyklu nadal będzie w organizmie....kapturnica lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:kurde laski ale skąd się bierze niski progesteron??? raz jest a raz nie.....?myślałam że jak jest niski to zawsze a nie tylko raz czy dwa w zyciu.
no nic, ja się nastawiam i tak na to że byc może mam przerośnięte jajo:) następny też lecę naturalnie:D
Wiem ze w cyklach bezowulacyjnych jest niski przy luf tez niski i wtedy zdarza sie plamienie krwawienie..W cyklach z owu jak jest cialko zolte z ladnego jaja wydolne to i ladny prog to nie ma wtedy..To tak na glupi rozxumek.... -
Malenq wrote:Ano właśnie, moja owulejszyn był z ODBICIA....i tak jak TY uważam, że nic gorszego niż teraz nie będzie...a może być tylko lepiej...teraz rozbujałaś organizm, dostał potężną dawkę clo..i w przyszłym cyklu nadal będzie w organizmie....
W kolejnym cyklu jesli bede czula ze mam wlasna owu to zrobie progesteron wtedyMalenq lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:kurde laski ale skąd się bierze niski progesteron??? raz jest a raz nie.....?myślałam że jak jest niski to zawsze a nie tylko raz czy dwa w zyciu.
no nic, ja się nastawiam i tak na to że byc może mam przerośnięte jajo:) następny też lecę naturalnie:D -
eee zioła i doga 2x1 będę brała ale bez clo na pewno. zobaczymy, stawiam na bezowulacyjny choć przy clo raczej mało prawdopodobne zeby nagle nic nie urosło, no ale być może przerosło.
ja donga będę brała zawsze do puki nie zajdę srokę zresztą też ale to picie to też różnie, bo czasem zapominam:D
Kacha a połówka luteiny tez podnosi temp?? -
Robotka1 wrote:eee zioła i doga 2x1 będę brała ale bez clo na pewno. zobaczymy, stawiam na bezowulacyjny choć przy clo raczej mało prawdopodobne zeby nagle nic nie urosło, no ale być może przerosło.
ja donga będę brała zawsze do puki nie zajdę srokę zresztą też ale to picie to też różnie, bo czasem zapominam:D
Kacha a połówka luteiny tez podnosi temp?? -
Milcia wrote:Ja w marcu też jechałam na naturalsie i się udało. I po tych wszystkich lekach rosły nawet dwa jajka. Jedno pękło i się zapłodniło, a drugie się wchłonęło.
Malenq lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:eee zioła i doga 2x1 będę brała ale bez clo na pewno. zobaczymy, stawiam na bezowulacyjny choć przy clo raczej mało prawdopodobne zeby nagle nic nie urosło, no ale być może przerosło.
Bezowulacyjny to nie tylko taki co jajo nie rosnie ale i przerasta..Jak u mnie..Chociaz sama sie dziwie ,ze u mnie bylo tylko jedno...Troche zaluje ,ze nie akzalam mu dobrze poszukac czy widzi jaki plyn w zatoce czy jakie cialka zolte..Bo jak mi powiedzial ze jest mega torbiel na jajniku prawym , lewy czysty to mowie dobra konczmy to.,.Wiec badanie trwalo kilka sekund..Teraz zaluje ,zem taka wyrywnaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:32
-
Kurde, a może ten ból co czułaś, to była jednak owulacja? Ja tak do końca się nie znam na torbielach, bo nigdy nie miałam (przynajmniej nie wiem, że miałam), ale wydaje mi się, że na tym etapie cyklu torbiel 4 cm, to chyba dużo. Może to pozostałość po poprzednim, skoro tylko lekkie plamienie miałaś...
-
no własnie Kaśka dziwne jest to Twoje plamienie. na pewno nic nie peklo?
powiem Ci że dla mnie te cykle to wszystkie jedna zagadka, jedynie co to udaje mi się przewidzieć termin domniemanej owulacji. oczywiście nie tydzień przed owulacją ale np w dniu owu lub dzień po jak śluz zmienia się na krem.
widzę że jest tu kilka co naturalsa pociągły dzidzia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:58
-
nick nieaktualny
-
Robotka1 wrote:no własnie Kaśka dziwne jest to Twoje plamienie. na pewno nic nie peklo.
A odpowiadajac Milci..Nie ma mowy by ta na 4cm byla pozostaloscia po poprzednim cyklu bo bylam wtedy na antykach..Musiala sie zrobic w tym cyklu...
Swoja droga tez zastanawia mnie to krwawienie popjedyncze w neidziele i bol w dole brzucha ktory po jakims czasie rpzeszedl..Ale nie czulam tego jako bol owulacyjny..W maju na naturalnym cyklu ewidentnie czulam ciagneicie jajnika wtedy promieniujace do nogi przez kilka godzin
Jestem jedna niewiadoma -
Kap, może i rzczywiscie cos było i pękło..
A to się dowiesz kochana, za dwa tygodnie:-)
Dziewczyny, właśnie to mnie bawi, ze często dziewczyny mówią o naturalnie, ze najlepiej, a zapominają ze wczesniej brały masę leków, KT się od razu nie yplukuja i jest to tak jak poczęcie efekt odbicia...
Dziewczyny, ja nie robię dokładnie nic.. Mam mega zmęczenie i odstawilam nawet leki tarczycowe.
Mam idealne TSH jak do starań, ale przez to tez zero napędu życiowego..
To odstawilam wszystko, zobaymy co będzie:-)
Robcia, niestety tak jak zdarzają się cykle bezowulacyjne, tak i nasz oraganizm co chwile cos tam zmienia, i jest dokładnie tak jak powiedziała kap.
Tzn. Coraz częściej zgadzam się chyba w myślach z moim ginem, bo tak logika się klania..
On powiedział, ze jak organizm się ładnie przygotuje do owulacji, i wszystko zagra i prog jest potem ładny...
A jak nie zagrało, to chocbys lyknela tonę progesteronu po owuu to nie pomoże...
Dlaczego w takim razie lekarze przypisują dupka skoro to cudów nie zrobi?
No ja wyszlam z założenia, ze może wtedy juz sobie poporawiasz prog na następny cykl...
Ja dupka i lutki nie Lubie, dlatego mam krem, ale w tym cyklu wszystko mam gdzieś, to pewnie nie będę nakładać
Kap, a u ciebie tyle lat antyków, organizm tez pewnie szaleje. Wiem, ze napiszesz, ze juz było ładnie, ale raz tak, raz tak..
Jak ty tak masz, to jedź naturalnie, ale zrób jeden monit, jak ty przy torbieli lubisz łbem podłogę wyrownywac, to trzeba, bo głowa jaka by nie była lepsza w jednym kawałku...kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość