X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor wrote:
    Cześć dziewczyny,mój pierwszy monitoring cyklu, 10dc pęcherzyk dominujący 20mm, endometrium 7mm, śluzu płodnego brak, ból jajników, wg. programu średnio owulacja 14-16dc, następny monitoring za 3 dni.

No to pięknie, śluz może jeszcze się czai za rogiem:-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

Wczoraj wieczorem zrobiliśmy sobie jeszcze pizzę domowej roboty. Ale była dobra... aż mała się uaktywniła :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    A kap, kobieta z pazurem.
    Widać, ze nie dla niej pitolenie w bambus:-)
    I to lubie!
    Tylko białych kozaczkow nie było widać na fotce:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ;-)
    no wiesz co??ja ci dam kozaczki ciapo.A fuuu biale bleh :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO W MISCE MOCZA SIE OGORASKI I ZARAZ ZABIERAM SIE ZA KWASZENIE...zAKUPILAM 20KG ALE NIE POWIEDZIALAM JESZCZE OSTATNIEGO SLOWA ;)
    zOBACZYMY ILE WYJDZIE SLOIKOW ALE PEWNIE EJSZCZE TRZEBA BEDZIE DOKUPIC..uPAL DOBIJA MNIE..jAK NIGDY NIE MIALAM PROBLEMOW Z FGORACEM TAK TERAZ PRAGNE CHLODU JAK DŻDŻU KANIA ;D
    edit..sory za capsa ale nie chce mi sie juz przepisywac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 13:41

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam właśnie betę 164(!), progesteron 28,22. Nadal nie mogę w to uwierzyć.

Tak jak wczoraj obiecałam, kilka słów o tym co robiłam. Generalnie miałam bardzo różne emocje w sobie przez cały okres starań - złość, płacz, zobojętnienie. To ostatnie dominowało w 2 ostatnich cyklach. Byłam już totalnie zmęczona i podłamana brakiem powodzenia. Nie było jednak do końca tak, że całkowicie przestałam wierzyć, bo cały czas piłam zioła. O tym właśnie chciałam napisać, bo być może komuś pomogą. Jak już wcześniej wspominałam nie było za bardzo wiadomo dlaczego nie zachodzę w ciążę, bo tak zarówno moje wyniki jak i M. były ok. Miałam co prawda podwyższone hormony androgenne, ale lekarz uznał, że nie powinny mieć one szczególnego wpływu na zajście. Przez koleżankę natknęłam się jednak na zioła, które są bardzo dobre na różnego rodzaju sprawy kobiece, endometriozę (którą osobiście podejrzewałam) oraz regulację gospodarki hormonalnej. Zioło nazywa się przywrotnik pospolity.
    Dodam, co dla mnie bardzo ważne, że dużo się modliłam o ten cud.
    Zmieniłam też trochę dietę, zaczęłam się skłaniać mocniej ku diecie indyjskiej, przyprawianiu potraw ziołami oraz jedzeniu większej ilości ryżu a minimalizacji pieczywa i wyrobów z białej mąki. To by było chyba na tyle:)

kapturnica, Elfik, Milcia lubią tę wiadomość

Maracuja
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lachy pozdrawiam z wesela:)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Lachy pozdrawiam z wesela:)
    Kacha mordko ty nasza ;D
    A tak wogole to dzien dybry paniom :) Upal upal i jesio raz upal :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Miłego dnia:-)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    odebrałam właśnie betę 164(!), progesteron 28,22. Nadal nie mogę w to uwierzyć.

Tak jak wczoraj obiecałam, kilka słów o tym co robiłam. Generalnie miałam bardzo różne emocje w sobie przez cały okres starań - złość, płacz, zobojętnienie. To ostatnie dominowało w 2 ostatnich cyklach. Byłam już totalnie zmęczona i podłamana brakiem powodzenia. Nie było jednak do końca tak, że całkowicie przestałam wierzyć, bo cały czas piłam zioła. O tym właśnie chciałam napisać, bo być może komuś pomogą. Jak już wcześniej wspominałam nie było za bardzo wiadomo dlaczego nie zachodzę w ciążę, bo tak zarówno moje wyniki jak i M. były ok. Miałam co prawda podwyższone hormony androgenne, ale lekarz uznał, że nie powinny mieć one szczególnego wpływu na zajście. Przez koleżankę natknęłam się jednak na zioła, które są bardzo dobre na różnego rodzaju sprawy kobiece, endometriozę (którą osobiście podejrzewałam) oraz regulację gospodarki hormonalnej. Zioło nazywa się przywrotnik pospolity.
    Dodam, co dla mnie bardzo ważne, że dużo się modliłam o ten cud.
    Zmieniłam też trochę dietę, zaczęłam się skłaniać mocniej ku diecie indyjskiej, przyprawianiu potraw ziołami oraz jedzeniu większej ilości ryżu a minimalizacji pieczywa i wyrobów z białej mąki. To by było chyba na tyle:)

To zioło jest w ziołach Klimuszki nr 1 :-) piłam je do owulacji moze też cos pomogly gleboko w nie wierzyłam:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) zaglądam do Was z niecierpliwoscią :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Generalnie miałam bardzo różne emocje w sobie przez cały okres starań - złość, płacz, zobojętnienie. To ostatnie dominowało w 2 ostatnich cyklach. Byłam już totalnie zmęczona i podłamana brakiem powodzenia.Jak już wcześniej wspominałam nie było za bardzo wiadomo dlaczego nie zachodzę w ciążę, bo tak zarówno moje wyniki jak i M. były ok. Miałam co prawda podwyższone hormony androgenne, ale lekarz uznał, że nie powinny mieć one szczególnego wpływu na zajście.

A na pewno nie ja to pisałam...? ;-)
    Niby wszystko gra a nie gra...
    Ja tez myślę, ze dieta mi pomogła zajść w poprzednia ciąże i jak będę chciała spróbować to pewnie odstawie gluten..
    A napisz proszę jak stosowalas zioła?

Bardzo ci gratuluje, naprawdę szczerze,po takim czasie człowiek naprawdę potrafi docenić taki cud...:-)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia nie wiem kogo pytasz o te ziola ale ja piłam 3 razy dziennie kopiastą łychę, po 3,4 h parzyłam byly straszne nie ukrywam i pilam pól cyklu bo z mlodym w szpitalu nie nialam jak

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobitki :)
    Wczoraj zesmy se dali taki wycisk na rowerach ze idac w dol po schodach kolana same mi sie uginaly ;D Normalnie wstyd jak kondycji brak :-/ Ale postanowilam ze jak ciazy nie am to bede smigac codziennie popoludniu na rowerze te pare kilometrow..Mozna wypocic troche tluszczu..A jak w grupie sie jedzie to przy okazji nawet przyjemne to jest... :)

Kasia kasa na koncie jest..Pytanie za 100pkt czy przesylka ci dotarla???Bo es zes dostala mi nie przyszedl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 07:09

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Kacha aż zazdroszczę - uwielbiam rower:) dawaj maleńka, dla zdrówka to korzystne:)

a u mnie dzisiaj leń:)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci mala t juz 12ty tydzien łoł zasuwa ten czas niezle././.
    Kaska kaj zes jest , spisz w papierach po tym weselichu? :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej Kasiek ale o so chozi:P jaki es:P słuchaj może dziś przyjdzie przesyłeczka no bo przez weekend wiadomo poczta nie pracuje tak że spokojnie, no i dobrze że kasa na koncie jest:)
    ja to miałam wycisk na weselu, to ile tam się kilometrów zrobi w biegu za 20 godzin to głowa mała;) wczoraj byłam napuchnięta jak balon.
    o 16 przebrałam się w bikini i wio na leżak koloru złapać:P
    gratulacje dla MARAKUJI:D:D:D
    ja piłam przywrotnika:D jego się pije w drugiej połowie tak??:) bo już nie pamiętam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:05

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ok..tylko zeby mnie ten jajnik tak nie bolal :( Nawet sexiory na pol gwizdka ehhhhh Nadal franca dokucza mi ta torbiel...Gnida wstretna :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ej Kasiek ale o so chozi:P jaki es:P słuchaj może dziś przyjdzie przesyłeczka no bo przez weekend wiadomo poczta nie pracuje tak że spokojnie, no i dobrze że kasa na koncie jest:)
    ja to miałam wycisk na weselu, to ile tam się kilometrów zrobi w biegu za 20 godzin to głowa mała;) wczoraj byłam napuchnięta jak balon.
    o 16 przebrałam się w bikini i wio na leżak koloru złapać:P
    gratulacje dla MARAKUJI:D:D:D
    ja piłam przywrotnika:D jego się pije w drugiej połowie tak??:) bo już nie pamiętam:)
    Bo teraz jak wysyla sie na poczcie to sie zaznacza opcje ze przychodzi inf na telefon jak przesylka dostarczona jest :P Ale pewnie dzis powinnas dostac..No Kasia cos o tym wiem..Sama chodzilam na weselska jako kelnerka ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na Orlej Perci ale nie całej;)
    Zawrat, Świnica i Kasprowy na koniec:)
    płakałąm jak schodziłam ale byłam mega szczęśliwa:)

ej jak mi ktoś jeszcze raz powie że lutka podnosi temperaturę to go powieszę:D
    codziennie czekam na wzrost i co??? i dupa!
    czy to możliwe żebym miała taki ubogi cykl ???? przecież zawsze wszystko jest okej...;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ