X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:06

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ziec nie moze miec wplywu na corke??i wywiez ja w pizdu w swiat?ehheheheh To dziala kochana w obie strony...Wszystko zalezy od tego kto jaki jest a nie co nosi miedzy nogami..Przeciez w malz oddzialywuja obie strony na siebie i zarowno ziec jak i synowa moga byc spoko a i moga byc okropni...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos tak jednostronnie myslisz ze kobieta tylko moze meic uczucia w stosunku do rodzicow a mezczyzna jest zmnbym twardym sukinsynem 8) Nie wiem z czego to u Cb wynika ale jak pisala Mala wiele razy zdarzalo sie ze to corki olewały rodzicow i po zawarciu malzenstwa o rodzicach zapominaly....
    Wszystko rozbija sie o ten zwizaek emocjonalny jesli jest silny miedzy dziecckiem a rodzicem to nic tego nie zmienia...I czy to bedzie syn czy corka beda o rodzicow do smierci dbac..Nie ma co zakladac z gory ze synowa czy ziec beda przeciwni tesciom??Bo jakos ja mam z tesciowka super kontakt a moj malz z moja mama sa po imieniu 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    No tak KAP, ale jak masz córkę to zięć raczej rzadko jest skonfliktowany z teściami, a przy synu musisz liczyć się z tym że nie wiesz jaka Ci się trafi synowa a ona może mieć na syna ogromny wpływ i wtedy jest się na jej łasce i niełasce-nie bez powodu mówią że zięć z teściową zawsze się dogada a synowa z teściową to już delikatny grunt :-)

Madziu proszę Cię nie wchodź na delikatny grunt - "jaka Ci się trafi synowa", że to SYNOWE to te złe, a teściowie na tym cierpią....bo każda synowa nie wie na JAKĄ TEŚCIOWĄ trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!
    8lat starałam się "przyjmować" cięgi od jędzy teściowej, ze wzgl że koffam mojego małża, a że ON jedynak, to nie kazałam mu wybierać...to ja przypominałam mu o urodzinach, imieninach, świętach...to JA kazałam mu zadzwonić i zapytać jak się czują, to JA ciągnęłam GO, że może do rodziców JEGO pojedziemy...to ja zaproponowałam, że będę opiekować się Jego babcią (matką teściowej) do śmierci...to ja jeździłam, sprzątałam itp.
    więc PROSZĘ nie wyjeżdżaj mi z tekstem, że to przez SYNOWA ma negatywny wpływ.......
    moja siostrzenica nie jest przywiązana do swoich rodziców, kocha ich bardzo, ale nie może się doczekać, jak pójdzie w świat (to u jednej siostry)....
    u drugiej syn nie chce iść na studia do Wrocławia, bo żal mu zostawiać mamę tak daleko.......dzwoni do niej kilka razy dziennie, pyta się, przejmuje, nawet do mnie dzwoni i pyta się o mnie o dzidzię...:)
    więc trochę nie tak jak myślisz jest........

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego zeby puenta zakoczyc ten temat..
    Prawda jest taka ze to charakter, uczuciowosc , empatia i przywiazanie decyduja o tym jak bedziemy traktowac naszych zieciow , synowe a oni ,one nas I nie wazne czy mamy syna czy corke wszstkorozbija sie o wychowanie , wiez emocjonalna AMENO =D
    Mala nie denerwuj sie zagubiona tak mysli i ma takie rpawo..Tylko ze to trohe krzywdzace dla tych przyszlych synowych-baaa sama jest rpzeciez synowa i nikt nie ccialby w przyszloscui tak byc odbierany , ze synowa jest zawsze bee do tesciowej a one to sa zawsze takie swiete..Czasem jest na odwrot synowa ideal a tesciowka kurffiszon I na odwrot tesciowa do rany przyloz a synowa z fochem cale zycie na nich..Takze to charakter nas odzwierciedla w relacjach miedzyludzkich nie warunkuje tego nasza plec =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napisalam cytuje ---Mala nie denerwuj sie zagubiona tak mysli i ma takie prawo.. =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze zagubiona zycze drugiej corci jesli ja pragniesz i niech obie beda dobre zarowno dla rodzicow jak i swoich tesciow =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Malenq lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym mala przytoczyla tylko przyklady kiedy to nie corki a synowie pokazali uczucia i serducha =D
    Kaska spisz??8)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona masz takie prawo....:)
    zapytałaś się więc odpowiedziałam.....
    każdy zwykle patrzy po swoich doświadczeniach....nawet dla psychologa czy socjologa trudno odnieść się do problemu obiektywnie...bo subiektywizm jest z nami silnie związany hehehehe....

się nie denerwuję, tylko ten teges....uczulona jestem na tym punkcie i tyle....
    ja wiem, że i tak będę miała swój krzyż na starość teściów bo nikogo innego nie mają....więc i tak będę musiała się nimi zająć, plus moją mamą, bo najmłodsza jestem, a reszta rodzinki w świat wybyła....więc nie pozostawili mi wyboru....:P

Kap: "Takze zagubiona zycze drugiej corci jesli ja pragniesz i niech obie beda dobre zarowno dla rodzicow jak i swoich tesciow"
    i ja się dołączam do tych życzeń....

a u siebie syna wypatruję:) hehehe

zagubiona_82, kapturnica lubią tę wiadomość

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i byłam pod wrażeniem jaki ty KAP masz dobry kontakt z teściową a raczej że ona jest do ciebie a nie przeciwko tobie dlatego kiedyś pytałam czy twój mąż jest jedynakiem.

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    Takie są stereotypy z którymi powinno się walczyć-zgadzam się z wami w tym że nie wolno z góry skazywać na niepowodzenie relacji z synową czy teściową, , ale moja teściowo mi na początku zasugerowała (gdzie kapcioszki jej pod nóżki kładłam) że mówi się źle o relacjach synowa-teściowa-ona zaczęła!!
    a inna starsza osoba -daleka ciotka-byłam świadkiem jej rozmowy jak powiedziała swojej siostrze która miała dwóch synowi i jeździła po synowych że swoje dziecko ochrzanisz i wróci do ciebie a to przyszywane(synowa) jak zadra będzie to już zostanie na zawsze.
    mój mąż jest baaaardzo dobrym człowiek (ale ma słabość do interesów) przez co ja po ślubie przypominałam mu o tym że już długo sie do matki nie odzywa i może byśmy zajrzeli na herbatkę a teraz jak ona mi pojechała to niech spierd... i mój mąż już sam nie pomyśli żeby zajrzeć do niej chociaż raz na dwa miesiące a ja mu ZŁOŚLIWIE NIE PRZYPOMNĘ -i o to mi mniej więcej chodziło!

No i widzisz ty masz przechlapane relacje..A ja znow z tesciowa od 14lat a tyle jestem po slubie nigdy zesmy sie nie pozarly..Zadna drugiej zlego slowa nie powiedziala i jedna i druga strona szanuje, podkreslam szanuje te druga strone 8)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:07

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:07

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    i byłam pod wrażeniem jaki ty KAP masz dobry kontakt z teściową a raczej że ona jest do ciebie a nie przeciwko tobie dlatego kiedyś pytałam czy twój mąż jest jedynakiem.
    No to masz odpowiedz ;) To charakter czlowieka a nie to czy ktos ma dziecko jedynaka czy jest tych dzieci kupe :)
    Moja tesciowa to osoba wyksztalcona , elegancka z klasa Jak ja poznalam 1szy raz se mysle prze suka z niej ;D A tu sie kazalo , ze babka jest naprawde ok I co by nie mowic jak stluklam auto swojemu to zeby nie wiedzial to mi tesciowa kasiore wysl;ala zeby drzwi wymalowac.. :P

zagubiona_82, Malenq lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    i nie wiem jak się życie ułoży ale marzę o tym żeby jej kiedyś powiedzieć że na synową i na wnuczkę nie ma co liczyć tak jak wnuczka i synowa nie mogły liczyć na nią a były takie możliwości :/

a tak na marginesie, boję się że nie będę umiała wychować syna-gdyby był, bo myślę że chłopcy a dziewczynki -nawet jako dzieci to dwa światy :-)
    ale jak będzie to trzeba będzie stawić czoła wyzwaniu:-)
    EEE gdzie tam 2swiaty..To ci mowi matka dorastajacego nastolatka... ;)
    Najwazniejsze to przede wszystkim rozmwoa z dzieckiem , pozytywne relacje , zaufanie i to by moglo liczyc na rodzica..Jak ma okreslone granice co moze a co nie ejst tolerowane i wymagania sa respektowane to czy to dziopka czy chlopak nie ejst zle ;)
    Ja dziewczyna a matce jako nastolatka dawalam popalic i wuino sie pilo i fajki palilo i po koncertach wloczylo..A niby sie mowi dziewczynka to grzeczna jest ;D Gowno prawda hyhyhyh Ja grzeczna nie bylam a mlody moj nigdy nie sprawial mi zadnych problemow wychowawczych...I jak ktos mowi jak to?chlopak wychowuje sie ebz ojcowskiej twardej reki i ma swiadectwa z paskiem??Niemozliwe...A jednak ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej nie spię tylko was czytam:D i podgryzam kabanosa;D

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBI smacznego:)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ej nie spię tylko was czytam:D i podgryzam kabanosa;D
    to skrobej a nie gryz =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ