X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty kasiek poczytalas to teraz czekamy na Twoje zdanie w tej sprawie... =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wprost.pl/ar/458746/Pacjentka-prof-Chazana-Pierwszy-widok-jest-trudny-do-przezycia/?pg=0 .....................poczytajcie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a u mnie w środę już połówkowe badanie będzie. Kiedy to zleciało się pytam? :)

Od dwóch tygodni szukam sukienki na wesele siostry. Mam dwa typy, ale każda kosztuje 200 zł. Skąd na to wszystko kasę brać..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle byłam dzisiaj na badaniu krwi na tarczycę w szpitalu położniczym. Stwierdziłam, że w Diagnostyce jest za drogo, bo bym zapłaciła 56 zł, a tak zapłaciłam 32. Zawsze te parę złotych do przodu. Płaciłam w kasie na izbie przyjęć i jak zobaczyłam ile ludzi tam czeka, to stwierdziłam, że chyba mają jakieś 5 godzin czekania na przyjęcie

Po południu mąż mi przywiezie wyniki, to Wam napiszę, jak to u mnie wygląda miesiąc później.

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    to skrobej a nie gryz =D
    dobra, zjadłam czernice, i pomidora z serkiem wiejskim:) mogę pisać:)
    cóż, przyznam że pobieżnie przeczytałam temat ostatniej rozmowy ale jeśli o mnie chodzi to ja też zawsze marzyłam o chłopcu,i miałam przeczucia w ciąży że może jednak chłopiec będzie:) a teraz już mi wszystko jedno choć gdzieś ten chłopiec mi z tyłu głowy siedzi:) choć wiem już jak to jest mieć dziewusię i fajnie bylo by mieć drugą:)
    mi się wydaje że teściowe są fajne ale jak się z nimi nie przebywa często.
    ja swojej nie lubię za to że oficjalnie mi powiedziała jak szukałam pracy że mi się dzieckiem nie bedzie zajmowała, a teraz bawi swojej córeczki córkę...
    w ogóle dziwna jest, taka hitlerówa na nią mówię.
    bez zaproszenia nie przyjedzie to mam problem z głowy-nie zapraszam.
    na wigilii byłam u niej raz i to sami się wprosiliśmy, ona nas nigdy nie zapraszała. ale żeby nie było że tylko wigilia u mnie i mojej mamy to poszłam raz do niej.
    wiecie jak to też jest?? my kobiety dbamy o swoje gniazdko i z reguły o to gniazdko się troszczymy a jak się na horyzoncie pojawia taka osoba jak teściowa to instynktownie podchodzimy z dystansem, no przynajmniej te które mają wątpliwości co to tego że teściowa to fajna babka.
    natomiast z mojego otoczenia mogę powiedzieć że chłopy bardziej tolerują swoje teściowe, mój Pawel jest z moją mamą i tatą na ty i nie ukrywa tego że woli czas spędzać u moich rodziców niż u swoich. ja natomiast jeżdżę tam do jego rodziców z grzeczności ale nie daję mu po sobie poznać że to jedyny powód.

Malenq, kapturnica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milciu to czekamy na wyniki tarczycy:)
    zobaczysz niedługo nam się pochwalisz zdrowym pięknym dzidziusiem:)

Milcia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co słychać?:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No , my zaopatrzylismy sie w nowy rower dla mlodego bo z wczesniejszego wyrosl..Mowiac szczerze wygladal juz na nim jak idiota ;D
    Kurde myslalam ze roweren troche tansze sa a tu minimum tysiaka trza bylo zaplacic :-/
    Ale juz jak brygada RR bedziemy smigac wszycy na nowkach..Dzis kolejny rajd :) Oby tylko nie bylo burzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 15:57

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj laski widze watek zgona dzis zaliczyl ;)
    Ja mam dupsko tak obolale ze szkoda gadac O zakwasach tez nie wspomne...Malz ma takiego powera , ze mi az wstyd , ze za nim nie nadazam...Potu wiadra wylalam i momentami przeklinalam choelrne gorki ;)
    Ale dalam rade...Moze za entym razem dupsko sie rpzyzwyczai juz do siodelka i nie ebdzie tak bolalo
    Ewka kaj ty??milczysz kochana :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewn dobry kobitki ..Jak tam co tam u Was??Dzis duuupencja juz tak nie boli od siodelka ale powiem szczerze , ze i nogi i siedzenie wczoraj tak daly sie mi we znaki , ze do wanny mialam problem wejsc ;D
    Kasiek slonce powiedz Ty mi idziesz na badanie progesteronu???Bo ja juz sama nie wiem czy u mnie to jepany luf i przez to tak wydarlo tempke czy moze cos sie uchowalo oprocz torbieliska i peklo Hmm , a ze ja w goracej wodzie kąpana to sie tego na usg nie dowiedzialam..
    Taki zlapalam wkurw wtedy ,ze nogi scislam i kazalam badanie konczyc ;D
    Nie wiem czy jutro nie podjade i przy okazji tsh sobie walne...

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) z przekroczoną wagą 56kg hehehehe.....
    KAp naprawdę tych wycieczek rowerowych zazdroszczę:)
    a jak tam remoncik??? jak komin???i reszta???

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chlopaki juz na dachu komin ciagna..Myslalam ,ze narobia mi wiekszy rozpierdol ale jest dobrze..Nie ma az tak syfu jak sie obawialam..E mala co to te Twoje 56 ;) Jakbym miala taka wage jak ty teraz to bym miala skrajna niedowage ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh zawsze twierdziłam, że za niska jestem hehehehe

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    heheheh zawsze twierdziłam, że za niska jestem hehehehe
    Ty mala to ile ty masz wzrostu kochanie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 07:29

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    166cm :P i przy obecnej wadze, zaczynam wyglądać jak kluseczka...taką beznadziejną budowę ciała mam, że dobrze wyglądam jak ważę nie więcej niż 52-53kg, każdy dodatkowy kg i na zdjęciach jak świnka Peppa wyglądam hehehehe....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    166cm :P i przy obecnej wadze, zaczynam wyglądać jak kluseczka...taką beznadziejną budowę ciała mam, że dobrze wyglądam jak ważę nie więcej niż 52-53kg, każdy dodatkowy kg i na zdjęciach jak świnka Peppa wyglądam hehehehe....
    EEE nie przesadzaj ;) Teraz to nikt twoich kg nie bedzie widzial :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe może żebym lustra w domu pozakrywała.....ech Kasiek nie ma co się oszukiwać, no pewnie że każdy widzi...ja widzę i jakoś nie podoba mi się to....jak patrzę tylko na brzuszek to jestem PRZESZCZĘŚLIWA...ale jak na ogół to już mi psyche siada.....
    ćwiczenia mogę zacząć robić po 20tyg. tak mi gin powiedział....więc czekam cierpliwie i staram się unikać "duporostwó" ale to nie zawsze możliwe....
    mieszczę się jeszcze w średniej dla tego tygodnia, ale mało brakuje do przekroczenia i się zastanawiam coby jeszcze zrobić, żeby się najadać.....:P

nie linczujcie mnie tylko......bo ja mam syndrom "schudniętego grubasa" dlatego tak reaguję.....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie linczujcie mnie tylko......bo ja mam syndrom "schudniętego grubasa" dlatego tak reaguję...

Nie linczuje sama miialam , mam taki syndromek ;)

Po urodzeniu wezmiesz sie za siebie a przy karmieniu cycem i bieganinie przy dzieciacvzku raz ,dwa schudniesz kochanie...A teraz nie patrz na obwody tylko ciesz sie ciaza bo niestety taka prawda nie zbadane sa wyroki Boskie i nie wiesz czy to nie bedzie ten jeden jedyny raz....Nie ,ze Ci tego zycze..Tylko rozumeisz co mam na mysli prawda??
    Ja mam takie mysli , ze drugi raz moze nie byc m i to juz dane ....:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 07:55

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek wiem, wiem ....i dlatego czasem potrzebuję takiego głosu rozsądku:) za który dziękuję:)

ciężko sprostać oczekiwaniom...moja rodzinka uhmmmmm myśli, że ja będę wzorową ciężarówką, grymaszą jak przy nich jem coś, co wcześniej było na mojej liście zakazanej...komentują za moimi plecami, że myśleli, że ja będę "zdrowo prowadzić ciążę"....a już nawet takie stwierdzenia padały, że ja to z kartką w ręku będę się odżywiać....
    a moja ciąża i to jak się zachowuję, jest taka sama jak u większości....jem to na co moje ciało(umysł) się zgadza, i nie zawsze jest to zdrowe jedzenie....
    większość rzeczy które jadłam przed ciążą (tych dietowych, zdrowych) znalazło się na mojej liście produktów zakazanych, bo na samą myśl, że mam zjeść kalafior, kurczaka, czy serek wiejski - mnie mdli....
    za to chętnie zjadam chlebek z dżemem, makaron z tuńczykiem, czy ziemniaki z mielonym....

i tak jakoś sobie czasem "wkręcam", że może powinnam się zmusić, bardziej pilnować tego co jem...ale tak to mi wychodzi maksymalnie 1 dzień w tyg.....

przykro mi, że sama sobie nie pozwalam na "całkowity luz ciążowy", bo tak jak piszesz, mam świadomość, że to może być moja pierwsza i ostania ciąża....jałówką już nie jestem heheheheh

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry cioteczki:D
    Kap no gratuluję jazdy na rowerze:D
    my też wczoraj wyciągnęłyśmy ale tylko po to żeby umyć i młodej podniosłam siodełko i kierownicę:) ma duży rower więc do komuni za 4 lata musi jej wystarczyć:D
    ja za to zaliczyłam bieg:)
    3.9km, 32 minuty i 330kalorie:D oj nogi mnie też bolą:)

dziś moja temperatura poszybowała w górę. ale miałam tak ciepło w pokoju że zastanawiam się czy to nie od tego:P

Mała powiem Ci jedno, olej to co gadają:)
    jedz to co chcesz ale w granicach rozsądku:)
    mi pomagał talerzyk z przeróżnymi owocami po śniadaniu:D potem był już lux:) hoć najbardziej przytyłam w 9 miesiącu, i wtedy zaczełam też zmęczenie odczuwać. a tak to po terminie jeszcze zapylałam na egzaminy 30km busem:P
    łącznie przytyłam 15kg:P i szybko zrzuciłam mimo że piersią karmiłam 2 miesiące tylko

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ