X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wyniki masz wrecz ksiazkowe =D

Madziara nie dziekuje.... 8)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bridget84 Nowa

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

To mój pierwsze post na forum. Zwracam się z prośbą o poradę. Dzisiaj miałam pierwszy monitoring cyklu. Niestety moja lekarka jest na urlopie i musiałam iść do innego lekarza. Z tego wszystkiego tak zgłupiałam, że nie zapytałam go o nic a on sam z siebie też nic nie powiedział.
    Cykl stymulowany clo, 11 dc pęcherzyk w lewym 15 mm a w prawym 21x17, endo 10,2 mm
    Czy to oznacza, że owulacja będzie na dniach ?
    kiedy powinniśmy zacząć starania? Lekarz powiedział tylko, że pęcherzyk urósł i mam przyjść w piątek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozesz juz zaczac starania ...tak naprawde nie wiemy przy jakich rozmiarach ci pekaja ..srednio rosna 2 mm na dobe mi np 3 mm wiec tak moze peknac i powinien majac 24 -26 mm zeby jeszcze jajko nie bylo przestarzale i zdolne do zaplodnienia.... czyli za 2 dni to mysle bedzie owulka ...:)
    powodzenia

• Bridget84 Nowa

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję, że w piątek nie dostanę zaćmienia i już wypytam o wszystko.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ciotury:)

własnie sobie wydepilowałam nogi na tarasie, słońce zaszło, jest przyjemny wiaterek i wyciągnęłam muła laptopa i czekam na telefon od mojego co by po niego jechać, okazało się że mam w inne miejsce przyjechać i muszę pół krakowa przez centrum przejechać!!! ja nigdy po KRaku sama nie jeździłam.

Madziara co u Ciebie??? jak adopcja? na jakim etapie jesteście??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robbi poradzisz sobie....ja dzisiaj słomiana wdowa, mój dzwonił, że robota się przedłuża i musi nocować w wawie...:-/

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska Krakow nie taki straszny wiecej niz dwojke nie wrzucisz takie korki =D ..Uwazaj tylko na oszolomow na krakowskich numerach jezdza po trawnikach ehehehhe

A mysmy na rowery nie pojechali rozlalo sie i ciesnienie poszlo w dol takze nawet mlody zasnal..Mnie zmorzylo tez na chwilke...

U mnie szyjka poszla w dol takze ten tego czekamy na krwioplujke wredna 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:03

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Mała ja byłam wdową przez 4 dni teraz;) a jutro znów na służbę jedzie i tyle go mam:P
    no pewnie że zepnę poślady i pojadę,tylko kurcze młoda mi usnęła i pewnie jak ją wybudzę to będzie marudziła ehhh jak nie urok to sraczka:P

Malenq lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej nawet nie strasz:P właśnie dzwonię do mojego a tu: abonent wyłączony:P no świetnie:P jak ja to uwielbiam.

u nas też leje gdzieś z 40 km ode mnie, widać czarne chmury ale chyba stoją w miejscu więc do nas nie idą;) czemu tak za dnia nie było jak jest teraz???
    a u was parno czy się trochę powietrze oczyściło?
    no widzisz Twój młody śpi jak moja młoda:)
    tylko moja młoda narozrbiała w przedszkolu i temu teraz ze zmęczenia śpi:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trpche sie u nas ochlodzilo...Ale cisnienie zajebiscie niskie bo az glowa boli..... No mialam pare przepraw przez kraka jak bylego chlopaka sis na agh musialam podrzucac..Dramat byl zwl w godzinach popoludniowych..Az mnie tzreslo nie raz co wyprawiali niektorzy...Ale powoli i dasz rade....
    Mowisz ze mloda szaleje ??ehheehhe

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam sobie temp z ciekawosci kurde pod pacha zaledwie 36,08 a dowciapnie 37,35
    Testuje nowy termometr hyhyhyhyhyh=D

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh robuś no u mnie wraca jutro wieczór i czwartek, piątek w Olsztynie tym razem...hehehe także mnie też się szykuje samotność:) Ty masz chociaż malutką, ja na razie do brzuchola gadam heheheh.....
    Kasiek u mnie też ciśnienie niskie, musiałam drugą kawę wypić, bo głowę zaczęło rozsadzać, ale nadal słonecznie i duszno....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eyy wy laski nie narzekajcie bo ja wieczna slomiana wdowa jestem.....A was jak chlop raz na jakis czas opusci to dla tesknoty i oczysczenia atmosfery domowej dobre =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:22

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kufa niedobra jest w tym pzedszkolu, nie słucha Pań i w ogóle wszystko olewa.

zrobiłam sobie parówki sokoliki z serem radammerem zapiekane w mikrofali, kurka niebo w gębie:P

hehe ja tam nie narzekam jak chłopa nie mam:) właśnie oczyszczam w ten sposób atmosferę:P

no Kaśka Ty jak moja mama raz na 5 tygodni się z ojcem widzi:P
    a co to za termometra kupiłaś nowego?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    eyy wy laski nie narzekajcie bo ja wieczna slomiana wdowa jestem.....A was jak chlop raz na jakis czas opusci to dla tesknoty i oczysczenia atmosfery domowej dobre =D
    hehehehe no wiesz ten teges Kasieńko....ale ja taka przyzwyczajona do masażu jestem:) przywiązana do wcierania olejku i podawania wody z cytrynką hehehehe...
    a tak poważnie, to się wyśpię dzisiaj - znowu łoże moje:P.... a coraz częściej gorzej mi się śpi w nocy, durnowate sny i około 4tej budzi mnie codziennie ból głowy, ciśnienie wtedy średnio 85/50 i muszę wstawać robić espresso i czekać aż przestanie łupać i wtedy mogę się położyć - po paru minutach dzwoni budzik mojego małża i po spaniu - stąd te moje drzemki MILCIU:)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam funkiel nowke elektroniczny geratherm basal digital..Od kolejnego cyklu bedzie w uzyciu...Tylko wiecie co..tak sprawdzialam..jak sie zbada 2razy to czasem te eyniki sie kurde roznia..Dziwne..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok ...wszystko dobrze ;) powiem cos więcej jak sama będę wiedziała...:) owulka byla w 13 dc dzis 23 dc...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    dostalam funkiel nowke elektroniczny geratherm basal digital..Od kolejnego cyklu bedzie w uzyciu...Tylko wiecie co..tak sprawdzialam..jak sie zbada 2razy to czasem te eyniki sie kurde roznia..Dziwne..
    w moim elektronicznym trzeba dobre 10min odczekać żeby wyniki były prawie takie same....więc nauczyłam się drugi raz nie badać

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nogi mi w tyłek wchodzą.. zrobiłam mega wielkie prasowanie. Bolą mnie pięty i poduszki pod palcami. Aż mnie pipka zaczęła boleć. Teraz odpoczynek.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    w moim elektronicznym trzeba dobre 10min odczekać żeby wyniki były prawie takie same....więc nauczyłam się drugi raz nie badać

chyba jednak ten rteciowy najpewniejszy..Pewnie pobawie sie na 2termometry jeden dowciapnie i jeden oralnie i poprowadze 2wykresiki

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ