Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny
To mój pierwsze post na forum. Zwracam się z prośbą o poradę. Dzisiaj miałam pierwszy monitoring cyklu. Niestety moja lekarka jest na urlopie i musiałam iść do innego lekarza. Z tego wszystkiego tak zgłupiałam, że nie zapytałam go o nic a on sam z siebie też nic nie powiedział.
Cykl stymulowany clo, 11 dc pęcherzyk w lewym 15 mm a w prawym 21x17, endo 10,2 mm
Czy to oznacza, że owulacja będzie na dniach ?
kiedy powinniśmy zacząć starania? Lekarz powiedział tylko, że pęcherzyk urósł i mam przyjść w piątek. -
nick nieaktualnymozesz juz zaczac starania ...tak naprawde nie wiemy przy jakich rozmiarach ci pekaja ..srednio rosna 2 mm na dobe mi np 3 mm wiec tak moze peknac i powinien majac 24 -26 mm zeby jeszcze jajko nie bylo przestarzale i zdolne do zaplodnienia.... czyli za 2 dni to mysle bedzie owulka ...
powodzenia -
wróciłam ciotury:)
własnie sobie wydepilowałam nogi na tarasie, słońce zaszło, jest przyjemny wiaterek i wyciągnęłam muła laptopa i czekam na telefon od mojego co by po niego jechać, okazało się że mam w inne miejsce przyjechać i muszę pół krakowa przez centrum przejechać!!! ja nigdy po KRaku sama nie jeździłam.
Madziara co u Ciebie??? jak adopcja? na jakim etapie jesteście?? -
nick nieaktualny
-
Kaska Krakow nie taki straszny wiecej niz dwojke nie wrzucisz takie korki ..Uwazaj tylko na oszolomow na krakowskich numerach jezdza po trawnikach ehehehhe
A mysmy na rowery nie pojechali rozlalo sie i ciesnienie poszlo w dol takze nawet mlody zasnal..Mnie zmorzylo tez na chwilke...
U mnie szyjka poszla w dol takze ten tego czekamy na krwioplujke wrednaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:03
-
hehe Mała ja byłam wdową przez 4 dni teraz;) a jutro znów na służbę jedzie i tyle go mam:P
no pewnie że zepnę poślady i pojadę,tylko kurcze młoda mi usnęła i pewnie jak ją wybudzę to będzie marudziła ehhh jak nie urok to sraczka:PMalenq lubi tę wiadomość
-
ej nawet nie strasz:P właśnie dzwonię do mojego a tu: abonent wyłączony:P no świetnie:P jak ja to uwielbiam.
u nas też leje gdzieś z 40 km ode mnie, widać czarne chmury ale chyba stoją w miejscu więc do nas nie idą czemu tak za dnia nie było jak jest teraz???
a u was parno czy się trochę powietrze oczyściło?
no widzisz Twój młody śpi jak moja młoda:)
tylko moja młoda narozrbiała w przedszkolu i temu teraz ze zmęczenia śpi:) -
Trpche sie u nas ochlodzilo...Ale cisnienie zajebiscie niskie bo az glowa boli..... No mialam pare przepraw przez kraka jak bylego chlopaka sis na agh musialam podrzucac..Dramat byl zwl w godzinach popoludniowych..Az mnie tzreslo nie raz co wyprawiali niektorzy...Ale powoli i dasz rade....
Mowisz ze mloda szaleje ??ehheehhe -
nick nieaktualnyheheh robuś no u mnie wraca jutro wieczór i czwartek, piątek w Olsztynie tym razem...hehehe także mnie też się szykuje samotność Ty masz chociaż malutką, ja na razie do brzuchola gadam heheheh.....
Kasiek u mnie też ciśnienie niskie, musiałam drugą kawę wypić, bo głowę zaczęło rozsadzać, ale nadal słonecznie i duszno.... -
no kufa niedobra jest w tym pzedszkolu, nie słucha Pań i w ogóle wszystko olewa.
zrobiłam sobie parówki sokoliki z serem radammerem zapiekane w mikrofali, kurka niebo w gębie:P
hehe ja tam nie narzekam jak chłopa nie mam:) właśnie oczyszczam w ten sposób atmosferę
no Kaśka Ty jak moja mama raz na 5 tygodni się z ojcem widzi:P
a co to za termometra kupiłaś nowego?
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:eyy wy laski nie narzekajcie bo ja wieczna slomiana wdowa jestem.....A was jak chlop raz na jakis czas opusci to dla tesknoty i oczysczenia atmosfery domowej dobre
a tak poważnie, to się wyśpię dzisiaj - znowu łoże moje:P.... a coraz częściej gorzej mi się śpi w nocy, durnowate sny i około 4tej budzi mnie codziennie ból głowy, ciśnienie wtedy średnio 85/50 i muszę wstawać robić espresso i czekać aż przestanie łupać i wtedy mogę się położyć - po paru minutach dzwoni budzik mojego małża i po spaniu - stąd te moje drzemki MILCIU:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:dostalam funkiel nowke elektroniczny geratherm basal digital..Od kolejnego cyklu bedzie w uzyciu...Tylko wiecie co..tak sprawdzialam..jak sie zbada 2razy to czasem te eyniki sie kurde roznia..Dziwne..
-
Malenq wrote:w moim elektronicznym trzeba dobre 10min odczekać żeby wyniki były prawie takie same....więc nauczyłam się drugi raz nie badać
chyba jednak ten rteciowy najpewniejszy..Pewnie pobawie sie na 2termometry jeden dowciapnie i jeden oralnie i poprowadze 2wykresiki