Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej ciotki:)
właśnie poplewiłam w ogródku i mąż rozpala grila:) jest ciepło i przyjemnie:)
tak że ten tego.....
KAp może koleżanka ma racje odnośnie TSH? jak możesz sobie to lekami normować w krótkim czasie to dobrze, będziesz to tsh badać jeszcze???
-
Kasia ale z czym ma racje?? ze ponizej 0,3 tsh jest ok??? Wg mojej opinii wiedzy uzyskanej od endo niet..To juz dosc niskawo ...Nie jest zbyt dobrze ...
Tak lekami wystarczy zmniejszyc dawke lekow ja 2dniw tygodniu przejde na dawke 75 przez jakis czas i za pare tyg znow zbadac....
Wczytalam sie w te metode naprotechnologii..I tam kurna chata jest ze owulacja moze wystapic zarowno przed 3dni jak i po skoku 3dni...Kurczaki!!! ja mam laski dalej te szyjke bardzo wysoko...Przeciez powinna juz byc nisko jak zawsze...
Przestawilam recznie owulacje i moglo by byc 11dni po dopiero a nie 14. ...ale szansa na okres moze by byla za 3dni?? .Wiec czekam dalej co ebdzie
A tak se kombinuje , nie ze ciaza nie nie...Ale ze cykl bedzie normalny chociaz trocheWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:37
-
Kacha ale o tym że owu może wystąpić 3 dni przed lub po skoku to wiadomo było:) zresztą często tu na forum dziewczyny o tym pisały:)
a z tym tsh to nie jest ten hormon który najlepiej jak jest w okolicy 1 dla staraczek?? to to???
a Ty nie na rowerze???
mnie na polu komary wpierdzielają powoli:P -
poczytalam o tej naprotechnologii i tych temp skokach itd.I tam pisze ,ze owulacja moze byc 3dni przed skokiem i 3dni po skoku temperatury..Polukalam na swoj wykres..W3cim dniu po domniemanej ovu w 16dniu cyklu mialam jednodniowy spadek temp..Wg tych norm aby stwierdzic ze byla juz owulacja powinno byc 3kolejne temperatury wyzsze o minimum 0,2 stopnia...jesli wyznacze recznie owulacje w 19dniu cyklu to wstecz 6temp i wyzsze daja te 0,2 roznicy..Laska wg tego bylabym 11dni po domniemanej owulacji wiec szyjka moze byc jeszcze w gorze..I bylyby jeszcze kolo3dni na potencjalne zakonczenie cyklu.. Moze przez to ze cos bylo pozniej te tempki mi nie rosly po zastrzyku tylko ruszyly kolejno w gore od 20tego dnia..
Tak Kasia kolo1 dla osob ze zdrowa tarczy ca..inaczej jest jesli kobitka jest na hormonach wtedy kolo polowki najlepiej ..Jesli jest nizej a odczuwa sie skutki za wysokiej dawki a ja takowe mam bo i uderzenia goraca i zmiany nastroju wahania to pasuje zmniejszyc troche dawke..Bo i tak mi zafundowal 100tke a wczesniej mialam 75tke
Nie bylam na rowerze cale popoludnie mam jakas cholerna biegunke i brzuch mnie boli i lepetyna strasznie...Nie wiem czy cos nie zlapalamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry.....
Jakoś nockę przespałam, zjadłam nawet już śniadanie....teraz kawa:)
Kap tak patrzyłam, że Twoja fl to 14-15 dni, a dzisiaj masz 15dzień i tempka spada, więc lepiej jednak znasz swoje ciało niż myślałam....
kurczę skarbie życzę Ci aby szybko przyszła @ szybko poszła i żebyś zdążyła jeszcze nie raz i nie dwa swojego chłopa zmolestować
ja swój fon wyłączyłam - nie będzie mi tu gófffniarz mój wydzwaniał.....
Milcia jak tam opuchnięcia nóg i rąk....jejku zapowiadają nadal upały....
nie bardzo już mnie to cieszy....
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Bryyyy bryyy
No zaczynam spadac w dol(nareszcie) wiec moze , moze wyrobie sie z gwaltem na malzu w plodne zanim wyjedzie.Normlanie jak mantre zaklinam oikres zeby przyszedl......
Upal sie zapowiada to zycze chlodnego wiaterku na spocone czołka .
Wkurwia mnie taka duga fl nie moge miec normalnego krotkiego cyklu jak inni???? Tak czulam ze dzis bedzie spadek ale wczoraj rano poszlam na bete bo moj mi o niej gledzil juz od 3dni jak temp poszla do gory....
Bezsensem to bylo bo wyszlo na moje ze dzis spadnie...No nic , kolejne doswiadczenie w moim zyciu czekac , czekac i czekac ..Zadne ruchy wczesniejsze nie maja sensu..
Milego dzionka dla Wszystkich -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:no ale teraz przecież musiałaś brać dupka, żeby ta cholerna menda się wchłonęła....teraz w sierpniu idź NATURALNIE całkowicie...
Wiem przez te torbiel cholerna....
Ide na spontan , maraton seksualny do wyjazdu i nic wiecej..Zostaje przy metforminie i leku na tarczyce nic wiecej nie biore..Skoro doping nie pomaga to daje z nim na wstrzymanie....Tylko niech ta cholera pojutrze przyjdzie najpozniej !!!Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaśka i zioła pij:)
powiem Ci że ulżyło mi jak Ci spadła ta temperatura, bo jakby się jeszcze dziś utrzymywała to wiem że by Cię psychicznie dołowała. a tak to wiadomo że @ za rogiem..
Kasia masz 4 wizytę? ja też, o 7.30 i muszę przyjechać do szpitala a mam urlop:P
a chłopy to już takie są, mój na drugi dzień po pierwszym seksie w dni płodne się pyta zawsze czy już jestem w ciąży. na szczęście nie wiedział że takie wiadomości można uzyskać za pomocą badania krwi bo jak mu dałam do ręki kartkę z wynikiem to nie wiedział co to:P i dopytywał czy tak możńa:P
u mnie dziś skwar....boshhh jak ja wytrzymam.....
gadaliśmy wczoraj z małżem o mojej pracy, on chce żebym robiła ile się da....doszliśmy do kompromisu że najdłużej do końca roku porobię jednak. a potem sobie odpocznę te kilka miesięcy w domu, oczywiście wszystko będzie warunkowane tym jak się bede czuć.
dziś przespałam w większości noc, obudziłam się na siku i potem to mnie już budzik obudził
Malenq lubi tę wiadomość
-
Hejka, kurcze nie tak miało być
Tyle krakałam ale będzie na ten cykl
Wydaje mi się, że na własnym progesteronie lepiej wyjdzieszkapturnica lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj chłodek Może w końcu mi porządnie przewietrzy chatę i będzie chłodniej
Mal, nogi wczoraj moczyłam trzy razy w zimnej wodzie i pomogło. Mąż jeszcze wieczorem pomasował.
Kasia wiem co to znaczy mieć takie cykle długie. Ja przed anty miałam 36-37 dni, potem po odstawieniu to była masakra, bo dochodziło już czasem do 90 dni. A jak gin mi w leczenie w październiku włączyła anty w leczenie, to potem trzy cykle miałam po 40 dni. -
Milcia wrote:Rob, życzę Ci tego żebyś mogła chodzić do pracy jak długo będziesz mogła, tylko pamiętaj że czasem życie weryfikuje plany, tak jak w moim przypadku.