Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Zagubiona do porodówki mam równo 4 miesiące jeszcze wg OM. Ale przypuszczam, że będzie szybciej.
A co do genetycznych, to pewnie będziesz miała robione na najbliższej wizycie, bo to jest usg, gdzie Ci mierzą dokładnie co i jak i wyliczają prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. To jest teraz standard, tylko różnie go nazywają. -
Hej dziewczyny ja znów do was po prośbie
moja sytuacja wygląda tak
jestem po poronieniu za parę dni minie 3 miesiące i mogę rozpocząć starania w obecnym cyklu
niestety cos mi się cykle zepsuły i trwaja pi 44dni zamiast po 32
ale zakładając że cykl wroci jakims cudem do,normy umowilam się na wizytę z usg na 19.08 czyli 16 dc
kolejne niestety u innego lekarza 25.08 22dc
i jeszcze jedno na 27.08 25dc
i teraz pytanie czy jest sens robić to tyle razy?
i czy gdyby się jednak udali,zajść to czy te usg nie zaszkodzą?
z góry dzięki Wam za pomoc :*
tak sobie myślę że jeśli to usg 19.08 potwierdzi ze owu będzie to pozostale powinnam odpuścić -
Dzien dobry dziewczyny,,U mnie wali zabami ttak napierdziela z niebios....
Nie dziekuje Kasia oby to bylo na dobra wrozbe i rosl tlusciutki i pekl w odpowiednim momencie to byla bym szczesliwa ,ze wreszcie mam szanse sprobowac po droznej stronie.... -
Cześć jak widać, jestem tutaj nowa. Mam PCOS - pewnie jak cześć z Was. 2 miesiące temu odstawiłam tabsy, bo staramy się o dziecko. Wczoraj byłam u ginekologa na kontroli pęcherzyków - 15dc - i niespodzianka, na podstawie USG (ślad po pęcherzyku taki, że nawet ja widziałam i trochę płynu w zatoce) stwierdził, że owu była!
cieszę się, bo od kilku dni "serduszkowaliśmy" codziennie ale martwi mnie, że na moim wykresie tej owu jakoś nie widać, nawet jak zaznaczyłam (+) przy teście owulacyjnym i monitoringu "szczyt", może źle mierzyłam tempki? Codziennie rano, przed wstaniem z łóżka, w pochwie, to chyba dobrze.
Jak myślicie? Chyba sugerować się tym, co doktor powiedział, nie? szczególne, że chodzę do niego od kilku lat i jest cenionym lekarzem. -
Papcia wrote:Cześć jak widać, jestem tutaj nowa. Mam PCOS - pewnie jak cześć z Was. 2 miesiące temu odstawiłam tabsy, bo staramy się o dziecko. Wczoraj byłam u ginekologa na kontroli pęcherzyków - 15dc - i niespodzianka, na podstawie USG (ślad po pęcherzyku taki, że nawet ja widziałam i trochę płynu w zatoce) stwierdził, że owu była!
cieszę się, bo od kilku dni "serduszkowaliśmy" codziennie ale martwi mnie, że na moim wykresie tej owu jakoś nie widać, nawet jak zaznaczyłam (+) przy teście owulacyjnym i monitoringu "szczyt", może źle mierzyłam tempki? Codziennie rano, przed wstaniem z łóżka, w pochwie, to chyba dobrze.
Jak myślicie? Chyba sugerować się tym, co doktor powiedział, nie? szczególne, że chodzę do niego od kilku lat i jest cenionym lekarzem.
Masz spadek tempki w 14tym dniu jak na ovu i wzrost tempki. 3cia wyzsza jutro , pojutrze i ovu powinno ci wyznaczyc -
Lasencje mIalam nosa!!! prolaktyne mialam 9 a po obciazeniu dzis wynik 133 czyli 14,7razy przekroczona po tabsie!!! CHYBa mam winowajce nie pekania pecherzykow..Napiszcie co bralyscie bierzecie bromka jakie mialyscie wyniki...Mam castagnusa wiec dzis zaczelam brac ..kurwa mac wizyta u gina dopiero za 2tyg a potrzebuje bromka na gwalt!!!
-
Kiniejka wrote:Dziewczyny mozecie polecić mi kogoś do monitoringu cyklu w Warszawie? najlepiej wola, bemowo, centrum, włochy, ochota, mokotów, ursynów - generalnie ta część Wisły.
Ovulkę będę mieć w przyszłym tygodniu wiec chciałabym się do kogośdostać zaraz na początku przyszłego tygodnia.
podbijam swoje pytanie -
zagubiona_82 wrote:kurcze KAP, ja nie mam niestety więc cię nie poratuję
a nie możesz iść prywatnie do gina?? byłoby szybciej niż czekanie nawet na prioryteta!