X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap ty jesteś wyższa, to co, spodnie mam ci podeslac na rybaczki?:-P
    No jasne tylko bier takie jakie z gumka cobym dupe zmiescila ;D

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:30

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona do porodówki mam równo 4 miesiące jeszcze wg OM. Ale przypuszczam, że będzie szybciej.
    A co do genetycznych, to pewnie będziesz miała robione na najbliższej wizycie, bo to jest usg, gdzie Ci mierzą dokładnie co i jak i wyliczają prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. To jest teraz standard, tylko różnie go nazywają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja znów do was po prośbie
    moja sytuacja wygląda tak
    jestem po poronieniu za parę dni minie 3 miesiące i mogę rozpocząć starania w obecnym cyklu
    niestety cos mi się cykle zepsuły i trwaja pi 44dni zamiast po 32
    ale zakładając że cykl wroci jakims cudem do,normy umowilam się na wizytę z usg na 19.08 czyli 16 dc
    kolejne niestety u innego lekarza 25.08 22dc
    i jeszcze jedno na 27.08 25dc
    i teraz pytanie czy jest sens robić to tyle razy?
    i czy gdyby się jednak udali,zajść to czy te usg nie zaszkodzą?
    z góry dzięki Wam za pomoc :*
    tak sobie myślę że jeśli to usg 19.08 potwierdzi ze owu będzie to pozostale powinnam odpuścić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj na monitoring chodzi się 2-3 razy. USG nie jest szkodliwe. Jeśli na pierwszym usg potwierdzi się owulacja, to nie musisz iść kolejny raz.

gosia86 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to nie wiem czy bie wpadam w jakas paranoję z tymi wizytami
    ale poprzednie dwa cykle po lyzeczkowaniu byly bezowulacyjne wiec teraz wole tego dopilnować

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu strasznie się cieszę ze masz takie wypaśnione endo i taki super pecherzyk po dobrej stronie:))) trzymam kciuki i czekam na rozwój wydarzeń:)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny,,U mnie wali zabami ttak napierdziela z niebios....

Nie dziekuje Kasia oby to bylo na dobra wrozbe i rosl tlusciutki i pekl w odpowiednim momencie to byla bym szczesliwa ,ze wreszcie mam szanse sprobowac po droznej stronie....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi no pewnie:) będzie rósł jak szalony:) u mnie też pierze zabami. Czekam aż przejdzie i idziemy w góry:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Hihi no pewnie:) będzie rósł jak szalony:) u mnie też pierze zabami. Czekam aż przejdzie i idziemy w góry:)
    No obys nie miala pogody takiej jak my w zakopcu wmaju...Wtedy bylo okropnie lało lało i jeszcze raz lało jak cholera...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj od rana ładna pogoda. Znowu spać nie mogłam i dopiero się obudziłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) jak widać, jestem tutaj nowa. Mam PCOS - pewnie jak cześć z Was. 2 miesiące temu odstawiłam tabsy, bo staramy się o dziecko. Wczoraj byłam u ginekologa na kontroli pęcherzyków - 15dc - i niespodzianka, na podstawie USG (ślad po pęcherzyku taki, że nawet ja widziałam i trochę płynu w zatoce) stwierdził, że owu była! :D

cieszę się, bo od kilku dni "serduszkowaliśmy" codziennie :) ale martwi mnie, że na moim wykresie tej owu jakoś nie widać, nawet jak zaznaczyłam (+) przy teście owulacyjnym i monitoringu "szczyt", może źle mierzyłam tempki? Codziennie rano, przed wstaniem z łóżka, w pochwie, to chyba dobrze.

Jak myślicie? Chyba sugerować się tym, co doktor powiedział, nie? :) szczególne, że chodzę do niego od kilku lat i jest cenionym lekarzem.

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia wrote:
    Cześć :) jak widać, jestem tutaj nowa. Mam PCOS - pewnie jak cześć z Was. 2 miesiące temu odstawiłam tabsy, bo staramy się o dziecko. Wczoraj byłam u ginekologa na kontroli pęcherzyków - 15dc - i niespodzianka, na podstawie USG (ślad po pęcherzyku taki, że nawet ja widziałam i trochę płynu w zatoce) stwierdził, że owu była! :D

cieszę się, bo od kilku dni "serduszkowaliśmy" codziennie :) ale martwi mnie, że na moim wykresie tej owu jakoś nie widać, nawet jak zaznaczyłam (+) przy teście owulacyjnym i monitoringu "szczyt", może źle mierzyłam tempki? Codziennie rano, przed wstaniem z łóżka, w pochwie, to chyba dobrze.

Jak myślicie? Chyba sugerować się tym, co doktor powiedział, nie? :) szczególne, że chodzę do niego od kilku lat i jest cenionym lekarzem.

Masz spadek tempki w 14tym dniu jak na ovu i wzrost tempki. 3cia wyzsza jutro , pojutrze i ovu powinno ci wyznaczyc ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź :) no właśnie jeszcze nie bardzo się orientuję w tych wykresach na OF, muszę zgłębić temat ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasencje mIalam nosa!!! prolaktyne mialam 9 a po obciazeniu dzis wynik 133 czyli 14,7razy przekroczona po tabsie!!! CHYBa mam winowajce nie pekania pecherzykow..Napiszcie co bralyscie bierzecie bromka jakie mialyscie wyniki...Mam castagnusa wiec dzis zaczelam brac ..kurwa mac wizyta u gina dopiero za 2tyg a potrzebuje bromka na gwalt!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedna prosba dla czytajacych babeczek..
    Potrzebuje na gwalt bromergon..Ma ktoras z Was odsprzedac??Zaplace bez problemu za priorytetowa przesylke..Plisss kobitki-poratujcie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Kiniejka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniejka wrote:
    Dziewczyny mozecie polecić mi kogoś do monitoringu cyklu w Warszawie? najlepiej wola, bemowo, centrum, włochy, ochota, mokotów, ursynów - generalnie ta część Wisły.

Ovulkę będę mieć w przyszłym tygodniu wiec chciałabym się do kogośdostać zaraz na początku przyszłego tygodnia.

podbijam swoje pytanie

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:30

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    kurcze KAP, ja nie mam niestety więc cię nie poratuję :/
    a nie możesz iść prywatnie do gina?? byłoby szybciej niż czekanie nawet na prioryteta!
    Nie bardzo nie mam wyniku przy sobie wynik jestw przychodni u gina na nfz a zaden gin prywatnie na gebe raczej nie wypisze bromka czy dostinexu..Gdybym miala papier z wynikami w rece nie prosila bym na necie 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, napisz do Kasi, bo ona miała bromka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ