X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAcha ja bym obstawiała bromka mimo wszystko, jedna tabletka to jest dużo i na pewno nie ma to obojętnego wpływu na nasze samopoczucie, pamiętam kilka pierwszych nocek z bromkiem, myślałam że się skończę.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazolum jest bez recepty chyba
    I bezpieczny bo pediatra mi polecił dla maleńkiej

Nie wiem czy nie wzielabym znieczulenia, pomimo wszystko, uuu, dzielna baba:-)

Milcia, łapki w gore! Dokładnie, ceny ciuchow ciazowych mnie powalały, bo przecież spodnie ciazowe nie muszą być dopasowywane, zamka nie trzeba, guzika tez, tylko sciagacz, powinny być tańsze!
    I fajnie, ze nie musialas wydawać masy kasy, najbardziej Lubie super oryginalne ciuchy za grosze.

Robotka, a dlaczego miałoby być widać, ze z lumpa? :-)

U nas ładnie, 20 stopni, AZ dziwne, bo u nas zawsze najgorsza pogoda i najchlodniej:-)

IDE zafarbowac włochy, wyglądam jakbym dorabiała strasząc wrony na polach...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no Elfik nie że miało by widać że z lumpa czy coś, tylko taka elegancka i w ogóle na zdjęciach:) czasem nie mogę uwierzyć że takie cudeńka można na lumpku kupić:) odkąd miała się młoda urodzić odwiedzam lumpki ale głównie ze względu na nią:) czasem coś dla siebie wygrzebię:) ale jeszcze po wieszakach nie szukałam tak:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że udało mi się takie coś upolować, bo już byłam nawet skłonna kupić taką drogą, ale mówię sobie, pójdę jeszcze i zobaczę, bo a nóż widelec i się udało.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyyy ciotuchy!!!!

Wstawać!!!! piekna pogoda!!! :D
    wczoraj wypuścili mnie wcześniej do domu bo myśleli że mnie choroba łapie, przespałam całe popołudnie, całą noc i teraz też chętnie wróciłabym do łóżka.

kurcze właśnie sobie dziś uświadomiłam że młoda za tydzień idzie do przedszkola!!! a ja nie mam ani wyprawki ani ubrań dla niej, no nic!!!
    chyba muszę kraków odwiedzić, też coś dla siebie kupię przy okazji.

co dziś na obiadek macie?? u mnie rybka z ziemniaczkami choć nie wiem czy nie wolę kaszy i mizeria:D

KAsiek a powiedz mi, kiedy masz planowo jakąś wizytę u lekarza??
    jak tam minęła wam rocznica ślubu z mężem? pogadali przez telefon??
    ja to powiem Ci że niebawem zapomnę kiedy to było:P a dopiero 4 lata miną w grudniu;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,.,,A ja jakos ledwo przytomna..Dopiero sie z lozka zwleklam..Wczoraj reszta drzewa do piwnicy wbnioslam wiec 1czesc planu zrobiona..Druga czesc lezy przed domem i straszy ;) A chyba domowie jak sie mi uda dorwac karki na drzewo jesioz 5metrow..Cena zajebiscie atrajkcyjna bo place jak cene dla pracownikow wiec polowe tego co zwykli klienci wiec sie oplaca ;)
    Planowa wizyta pewnie koncem pazdziernika..Wczesniej nie idee bo jaki sens..Leki mam na przod zalatwione bo mu kazalam na 2miechy wypisac...Zrobie sobie moze w pazdz miesiacu podstawowe hormony w 3cim dniu i prolaktyne rowniez wtedy..Bede miala obraz czy cos zadzialalo..A moze wyciagne od niego skierowanie przynajmniej na prolaktyne..Ilez mozna placic...
    A rocznica minela szybko i dobrze..Jakos tak samotna chujowa jest ..To takie gadki przez telefon ja nie lubie zbytnio..Nadrobimy tow listopadzie jak zjedzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 08:33

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi KAsiek za to ja się śmieję że z moim sobie więcej przez telefon pogadam niż na żywo;) taki typ:)
    rany ale się okopiesz tym drzewem:D będziesz palić całą zimę nim a nie węglem:)

nooo prolaktynę t obowiązkowo sobie sprawdź ale myślę że na pewno bromek Ci pomoże. więc już wtedy powinna być ładna. no i oczywiście wyrzeźbić skierowanie od gienka, na pewno da skoro już jedno dał to i drugie powinien na sprawdzenie dać.
    dziwi mnie tylko to dlaczego lekarze coraz częściej dają dziewczynom sierowanie ale bez obciążenia, niby sie od tego odchodzi a jednak są problemy z prolaktyną które de facto wychodzą dopiero po obciążeniu.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wlasnie kopara mu ostatnio opadla jak przyszlam i mu mowie ,ze prolakthn a 15razy przekroczona..On oczy z orbit i tekst ale jak to?A ja na to a tak to , mam niedoczynnosc tarczycy a ona bardzo sie lubi z wysoka prolaktyna..I tu moze byc prolem nie pekania pecholi..Zaraz zapisal bromka..A ja mu mowie ze3opakowania prosze bo jedno juz pol zezarlam..A skad pani ma??A ja a zalatwilams sobie ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słonecznie:)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, senność w ciąży to normalka.
    U mnie chyba też problem był w prolaktynie, bo była wysoka. Tylko że mi żaden lekarz nie dał skierowania na prolaktynę po obciążeniu. A jak byłam w labo, to mi powiedzieli, że muszę mieć skierowanie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś jestem ospała. Jaskółki latają nisko, czyli będzie padać...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez śpię na stojąco...a moja siostra robi 18 ur. .. Pogoda ladna akurat u nas ;)

f2w3rjjgk4rnzuso.png

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) pewnie gdzieś tutaj znalazłabym odp ale szczerze nie chce mi się przeszukiwać takiej ilości stron ;) to może dostanę odp :) chodzi mi o to, że wczoraj byłam na usg i mój pęcherzy miał 28mm lekarz twierdzi, że na 95% z tego owulacji nie będzie i pozostaje czekać aż pęcherzyk pęknie i się wchłonie by nie powstała torbiel..czy może mi któraś poradzić czy jest jakaś szansa, że z takiego pęcherzyka może powstać "dorodne" jajo i zaowocować czy raczej nastawić się na to co mówi lekarz?? Z góry dziękuję za każdą odp. Wiem, że pewnie się łudzę ale po takim czasie już można zwariować a wierzyć w coś trzeba bo tak chyba jest łatwiej. Pozdrawiam <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo gin mówią tu ze nawet jak to jajko jest przestarzale i niezdolne do zapłodnienia...ale niektórzy mówią ze cuda sie zdarzają :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, my tu mamy przykład, że przy pęcherzyku 27 mm była owulacja potwierdzona przez gina. Ale to zależy od organizmu. Może pęknąć, ale nie musi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jak tam u Ciebie? Jest serduszko?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest ..i jest wszystko ok jak narazie...brzuch mnie boli wiec sie nie wysilam...wygladam okropnie bo buzia ssypana a zawsze jakas inna byla piersi bola dalej ale mniej ...a mdlosci różnie ...

f2w3rjjgk4rnzuso.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peknac to może pęknąć tylko ze jajko może byc zestarzale chodź przy pęcherzach 26 zachodzily ...;)

f2w3rjjgk4rnzuso.png

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odp :) więc na nic nie liczę :) dużo zdrówka dla Was i rośnijcie zdrowo <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Madzia odpoczywaj dużo teraz a na pewno wszystko będzie dobrze :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ