my starające się
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasna cholera, jednak zarazilam sie.od męża, od wczorajszego wieczora bol gardła, rozkrecajacy sie katar i bol zatok. W nocy nie moglam spac prawie wcale. Plukalam gardlo szałwia, woda z cytryna i woda morska na katar. Ale widac średnio pomogło, bo dzisiaj mi gorzej. Udalo mi sie zarejestrować do lekarza na 12.30.Cholera dlaczego akurat teraz jak człowiek jeszcze nie wie co i jak i w ogóle. Jestem załamana. I jeszcze muszę iść do pracy, bo wszyscy na urlopach i nie ma zastępstwa żadnego
-
A moja nadzieja sobie po malutku odchodzi, bo dzisiejszy test z porannego moczu negatywny. Tylko dlaczego nie czuję się okresowo? Piersi dalej nabrzmiałe i bolą.. Trochę to dziwne, cykle mam zawsze 28/29 dniowe. Możliwe żeby testy jeszcze nie wychodziły?Nieska, rocznik 82'
rozpoczęcie starań 10.2015 -
Nieska wrote:Pójdę jutro na betę bo i tak będę robić inne badania min. tarczycowe. Droga ta beta u mnie, 56 zł.
-
Byłam zrobić badania, wprawdzie powinnam część z nich zrobić w 3 dniu cyklu ale musiałam je wykonać do końca roku, bo inaczej by mi przepadły. Wyniki będą dopiero około 5 stycznia więc odpuściłam sobie betę. Jeśli nie dostanę @ to pójdę ją zrobić w innej przychodni w sobotę.
Póki co nie czuję się okresowo, wczoraj mnie pobolewało podbrzusze ale zupełnie inaczej niż na @, to było raczej takie świdrowanie, szczypanie... nie umiem tego określić. A dziś zdziwiło mnie uczucie wilgoci i wodnisty śluz, który czułam jak spłynął po porannej toalecie. No nic, będzie co ma być. Temperatura spadła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:38
Nieska, rocznik 82'
Ewelka przykro mi,że się nie udało. Który cykl się starasz? ja dopiero 3.
Myślę, że i mi się nie uda tym razem, te negatywne testy, dzisiejszy spadek temperatury... Tylko nigdy nie spóźniał mi się okres, wprawdzie to dopiero 2 dni, ale zawsze miałam jak w zegarku.Nieska, rocznik 82'
Kochane, mam wyniki badań, ale nie za bardzo umiem je zinterpretować. Powinnam je zrobić w 3 dniu cyklu ale niestety nie mogłam i zrobiłam w 32 dc lub 1 dc (wczoraj już bardzo bolał mnie brzuch i miałam śluz pomieszany z krwią).
Pomoże mi ktoś w interpretacji?
Estradiol 144,4 pmol/l
faza folikularna:46.0 — 607.0
faza owulacyjna:315.0 — 1828.0
faza lutealna:161.0 — 774.0
Estradiol (jedn.tradyc.)39,42 pg/ml
faza folikularna:12,5 - 166
faza owulacyjna:85,8 - 498
faza lutealna:43,8 - 211
FSH 5,35 U/l
faza folikularna:3.5 — 12.5
faza owulacyjna:4.7 — 21.5