my starające się
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwasik też biorę + wit. D siemię nie przechodzi mi przez gardło blee.... Meza faszeruje witaminkami vitaral dla mężczyzn. Dodatkowo warzywa ,owoce. Dużo grejfruta a po owulacji ananasa dużo na ten temat czytałam. Orzech wychodzą mi bokiem ponieważ pracuje przy produkcji i jestem w kontroli jakości więc muszę je kosztować ale migdały uwielbiam. Bobo frut Trzymam kciuki abyś zobaczyła zielona kropkę.
-
nick nieaktualnya widzisz zapomniałam całkiem o ananasie... no nic, albo się uda albo nie
następnym razem urozmaicę dietę o grejfruta (za którym właśnie nie przepadam) i o ananasa
co do siemia, to ja piję to mielone i jakoś tak przypomina mi dzieciństwo, więc ze smakiem codziennie rano piję
dziękuję i również 3mam kciuki za najlepszy prezent gwiazdkowy, jaki można otrzymać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczęta
Chciałam się przywitać.
Jestem tu nowa, od miesiąca Was podczytuję, jednak własne konto postanowiłam założyć dopiero dzisiaj.
Od 2 miesięcy staram się o bobasa ale jakoś nam nie wychodzi. Podejrzewam, że mam problem z owulacją... zawsze ją odczuwałam, a odkąd się staramy tak jakby jej nie było.
W piątek wybieram się do ginekologa, żeby z nim o tym pogadać, zrobić jakieś badania...
Właśnie zaczęłam 3 cykl starań, dziś przyszłam @
BuziakiNieska, rocznik 82'
rozpoczęcie starań 10.2015 -
Cześć dziewczyny, ja mam trochę inne pytanie. - Staram się o dziecko, od 3 dc przez 5 dni brałam CLO, byłam u ginekologa, był pęcherzyk, pękł ten pęcherzyk robiłam testy na owulację i z testów wyszło, że 18 dc dwie kreseczki były tak samo intensywne. Dodatkowo biorę duphaston. I ten duphaston wzięłam 19 dnia późnym wieczorem. Powiedzcie czy mogłam sobie wstrzymac owulacje czy jakoś zaszkodzić przez tak szybkie wzięcie duphastonu ?? Lekarz powiedział, że pęcherzyk, macica, jajniki ogólnie wszystko było w porządku, a dzisiaj jest 28 dc zrobiłam test i negatywnie wyszedł - dzisiaj też brałam ostatnią - 10 tabletkę duphastonu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam -
Nieska ja tez zaczelam 3cykl staran,ale dziewczynki mnie studzą że staranka to nie tak łatwo,choć niektórzy mają szczęście i zachodzą raz dwa,cierpliwość i cierpliwość,ja postanowiłam dać sobie czas pół roku to taki jakby standard kochana,choć niby z nami wszystko w porządku,mój leczy sie z powodu guzków niby nie mających wogle na to wpływu więc niby jesteśmy zdrowi......cierpliwości kochana tyle moge ci poradzic a też mi sie pali poczuc znów drugie serduszko w swoim brzuszku.
-
Ja teraz mam 4 CS ale daje sobie czas do marca jak nic z tego nie będzie to idę do lekarza. Jeśli chodzi o ananasa to faktycznie środek trzeba jeść i tylko przez 6 dni po owulacji i można zacząć już przed owulka. Podobno jeszcze morele pomagają w zagnieżdżeniu zarodka.
-
nick nieaktualny
-
justi::
wiem, że cierpliwość jest tu wskazana, ale ja mam już 33 lata i to moje pierwsze starania. Dlatego trochę to przeżywam. Póki co, kupiłam wczoraj testy owulacyjne, no i w piątek lecę do ginki, zobaczę co ona mi powie. Na pewno zleci badania i może coś więcej będę wiedziała na temat mojej owulacji, czy jest nie nie ma.
Do tego mam niedoczynność tarczycy, kliniczną, jestem po usunięciu jednego płata tarczycy, więc tym też się trochę stresuję, bo oda jakiegoś czasu lekarz nie może mi wyregulować tsh.Ostatnio sobie sama dołożyłam dawkę euthyroxu i wpadłam w lekką nadczynność...lekarz się na mnie wkurzyłNieska, rocznik 82'
rozpoczęcie starań 10.2015 -
No pewnie, że się uda oby jak najszybciej, czego życzę Tobie i wszystkim staraczkom. Tarczycę warto zbadać, choć czytałam, że niektóre babki z wysoką niedoczynnością bez problemu zaszły w ciążę.
Z której części Polski jesteś? ja stolycaNieska, rocznik 82'
rozpoczęcie starań 10.2015