X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację my starające się
Odpowiedz

my starające się

Oceń ten wątek:
  • Lapi84 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... nie pochwalam tego, ale faktem jest, że kilka lat nie byłam... ale postanowiłam wreszcie wziąć się za siebie i nie odkładać rzeczy w nieskończoność :)

Lapi84
    a5d5ed8847b4d7fe01e7381afcbea308.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lapi84 wrote:
    Hmmm... nie pochwalam tego, ale faktem jest, że kilka lat nie byłam... ale postanowiłam wreszcie wziąć się za siebie i nie odkładać rzeczy w nieskończoność :)

No lepiej późno niż wcale :) jeszcze musisz obiecać poprawę :)

• Lapi84 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    No lepiej późno niż wcale :) jeszcze musisz obiecać poprawę :)

Obiecuję! Ostatecznie nie jest ze mną aż tak źle - 2msc temu przesiewowy panel badań z krwi w zakresie książkowych norm :)
    Jedyne co mnie zdziwiło, to że przy ilości spożywanych przeze mnie serów pleśniowych nie miałam styczności z Toxoplazmozą ;)
    A Wy robiłyście sobie badania w kierunku CMV, Toxoplazmowy i poziom p/ciał p/różyczce? Nie jestem pewna kiedy zaczęli szczepić dziewczynki p/różyczce. Ja jestem rocznik 84' i szczepienie przeszłam. Warto wiedzieć, ew. się doszczepić jeżeli poziom p/ciał jest niski.

Lapi84
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lapi84 ja dostałam skierowanie na Toxo, Różyczkę i jakiś Megalovirus czy coś w ten deseń :) jutro idę do innego ginka wydębić skierowanie na hormony :D

Się zmachałam :) trening "brazyliskie poślady" x2 zaliczony :)
    Będą zakwasy, oj będą...

Nieska, rocznik 82'
    rozpoczęcie starań 10.2015
  • Lapi84 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'Brazylijskie pośladki' uwielbiam! :D co tam zakwasy! świetny sposób pozyskiwania endorfin!

Jak będziesz wydębiać skierowanie na hormony to wydąb jeszcze na poziom przeciwciał p/różyczce ;) jak będzie niski to się doszczepisz :)

Lapi84
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki drogie,
    jak to jest u Was z mierzeniem temperatury? ja mierzę zaraz po przebudzeniu tj. po 3 czy 4 drzemce :), zazwyczaj około 6.45. Z tym, że pierwsza temperatura jest np. z dziś 36.39 a zmierzona 2 minuty później już 36.47.
    Zmieniłam kilka dni temu termometr, na taki owulacyjny, z dwoma miejscami po przecinku ale wydaje mi się, że jest gorszy od tego poprzedniego, wprawdzie z jednym miejscem po przecinku ale jakaś taką stabilniejszą tą temperaturę pokazywał. Co myślicie?

Nieska, rocznik 82'
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiem Ci, że ja te temperatury to tak z przymrużeniem oka traktuje, tzn. warto dodatkowo jeszcze obserwować swoje ciało, badać śluz, itp.
    ja zawsze robię tak, że tylko raz z rana mierzę temp. żeby się nie stresować, że drugi pomiar będzie miał inny wynik ;)

natomiast zastanawiam się, jak się ma przeziębienie do wzrostu temperatury... jak możecie zerknijcie na mój wykres... dziś/jutro miałaby przyjść @, a temp. zamiast maleć to poszła do góry, nie wiem czy to przez moje przeziębienie czy jak :D
    w ciążę ciężko mi jakoś uwierzyć...

no ale nie chcę brać żadnych leków przed zrobieniem testu, żeby nie zaszkodzić... i dziś idę po test do apteki ;)
    polecacie może jakąś firmę?

• Lapi84 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec poprzedniego cyklu byłam podziębiona (żadna angina, zwykła wirusówka), ale pomimo tego temp. spadła. Tak było u mnie, ale to chyba indywidualna sprawa :) Ja za to mam dziś 4 dzień dodatni test ovu, a od wczoraj lewy jajnik daje o sobie znać. Dziwne to o tyle, że do te pory test wychodził dodatni jednorazowo. Miałyście też tak? Czytałam, że LH może trzymać się w granicach wykrywalnych i to nic nadzwyczajnego.

Lapi84
  • martta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

chciałam się przywitać, dobrze, że znalazłam Wasz wątek :) Za mną 4 cs, jakoś dziwnie zawsze byłam przekonana, że jak już postanowimy, że chcemy mieć z mężem dziecko to pyk i będzie...A teraz z miesiąca na miesiąc okazuje się że to nie takie proste niestety. Wyniki badań niby wszystkie ok, od 4 lat jestem leczona na niedoczynność tarczycy, ale leki co jakiś czas zmieniane, ale działają. Ostatnio tak się zajęłam wizytami u ginekologów, że zapomniałam o endokrynologu. Ale dzisiaj poprawiam swój błąd. Od ginekologa dostałam Duphaston teraz był 2 cykl z nim i niestety przyszła wczoraj wiedźma @ :( A już dziwnie się czułam i snułam wizję, że będzie prezent na święta i nici. Ale wychodzi na to że wtedy właśnie będzie płodnie, więc może... Strasznie to upierdliwe, ja jestem średnio cierpliwym człowiek, już bym chciała, a te dwa tygodnie wyczekiwania po staraniach czy tak czy nie to już w ogóle. Cierpliwość i bez stresu wiem, wiem, ale jakoś głowa rozumie a serce nie. No to takie żale trochę na dzień dobry! ;)

Ewelka Elka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i im dalej w las tym zaczynam się łapać wszystkich metod możliwych, od 2 miesięcy robie testy owulacyjne, ostatni miesiąc mierzę temperaturę a teraz wykupiłam abonament na ovu. Hehe :)

o148p07w5riqasy7.png
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć martta, fajnie że do nas dołączyłaś. O żale się nie martw, jesteśmy tu po to żeby się wzajemnie wspierać, no nie? ;)

Z tymi testami to ja dopiero zaczęłam kombinować w tym cyklu, ale póki co wczoraj wyszedł negatywny, co mnie nie dziwi, bo to dopiero 10 dc był, ale chciałam przetestować jak to działa :)Choć z drugiej strony, wczoraj i przedwczoraj pobolewał mnie prawy jajor, czasem nawet dość mocno.

martta lubi tę wiadomość

Nieska, rocznik 82'
  • Lapi84 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    no ale nie chcę brać żadnych leków przed zrobieniem testu, żeby nie zaszkodzić... i dziś idę po test do apteki ;)
    polecacie może jakąś firmę?

i jak tam!? test zrobiony??? :)

Lapi84
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gina i się podłamałam :(

Jestem w 11 dc i mój pęcherzyk ma 0,9 mm :( Ednometrium 0,8 mm więc w miarę.
    Lekarz dziwny, wg mnie mało kompetentny, opierał się głównie na przypuszczeniach, miał problem z odczytem na usg. Albo tak to sobie tłumaczę.
    Zasugerował kontakt z ginem-endo specjalizującym się w problemach z płodnością.
    No i wspomniał coś, że moje jajniki mogą mieć cechy policystycznych :( tylko, że ja nie mam żadnych objawów. Miesiączki jak w zegarku.

Sama już nie wiem co robić, czy czekać na owulację, a nóż będzie późna. Podobno pęcherzyk rośnie 1-1,5 mm na dobę.

:( :( :(

Nieska, rocznik 82'
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję wino :(

Nieska, rocznik 82'
  • Lapi84 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieska nie martw się!!! Robiłaś sobie jakieś badania z krwi? Wyszło coś nie tak? To pierwszy raz kiedy byłaś u gin w okresie okołoowulacyjnym? Skoro nie masz zaufania do gin to może warto pójść do kogoś innego? Kogoś poleconego? Poza tym może się zdarzyć, że w danym cyklu ovu nie ma, a w kolejnych jest... takie to nasze ciało zwariowane czasami :)

Głowa do góry!!! >3

Lapi84
  • Lapi84 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lapi84
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lapi84 wrote:
    i jak tam!? test zrobiony??? :)

a jakoś tak nie miałam odwagi ;) no ale dziś już zrobię :D jak tylko otworzą aptekę to do niej lecę :D dobrze, że muszę przejść tylko na drugą stronę ulicy :)
    ale mam stresa od rana przez to....

Miłego dnia dziewczyny, dziś piątello, więc prawie weekend :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do testów owulacyjnych to szczerze powiem, że jest to dla mnie wyższa szkoła jazdy :D u mnie na szczęście organizm mi podpowiada kiedy co i jak z owulacją, więc po trzech m-ch obserwacji to co do godziny mogę niemalże określić ;)

jeśli chodzi o USG to miałam podobną sytuację do Marty, gdzie gin tak jakby nie wiedział co i jak, gdy przyszłam żeby mi powiedział kiedy mamy celować, no i już nigdy do niego nie wróciłam ;)

Marta, a czy sprawdzasz sobie śluz?

Co do dupka to raz go brałam (ten wcześniejszy gin właśnie mi go przepisał, można rzec w ciemno:/) no i ten dupek tak mi namieszał w głowie, jeśli chodzi o objawy ciąży, że na prawdę sądziłam, że w niej jestem, oczywiście nie byłam... później sprawdziłam ulotkę i się okazało, że daje on objawy takie same, jak się jest w ciąży...

• martta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ja teraz byłam przekonana że jestem w ciąży, bo objawy były książkowe, niestety przez dupka, ehhh... śluz sprawdzam jest ok niby, czasami mniej czasami bardziej, ale ogólnie tendencje do zwiększania i zmiany struktury są. Co do testów owulacyjnych to ostatnio próbowałam dwa rodzaje z tej samej próbki i w tym samym czasie robione i też wychodziły różnie. Miałam LH Vitam i LH Test z domowego laboratorium http://www.aptekagemini.pl/test-owulacyjny-lh-vitam-1-opakowanie-5testow.html http://www.aptekagemini.pl/test-lh-owulacyjny-1-sztuka.html Bliżej prawdy wtedy były testy te drugie z domowego laboratorium. Najlepiej ustawić sobie w te 5 dni przypomnienie, ja sobie ustawiłam o 18 żeby pamiętać żeby mniej pić i o 20 żeby zrobić test. I jakoś szło. Niestka nie przejmuj się, ja dwa cykle temu w 12 dc miałam nie do końca z pęcherzykiem, a potem okazało się że owu była w 16 dc i było ok. Nic straconego naprawdę, a kompetentny ginekolog który nas nie traktuje jak histeryczki co chcą zaciążyć i jest pomocny to cud!

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobofrut trzymam kciuki za testowanie! :)

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ