X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Niepękające pechęrzyki.
Odpowiedz

Niepękające pechęrzyki.

Oceń ten wątek:
  • Imbirowa Autorytet
    Postów: 1324 983

    Wysłany: 30 maja, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Tyś istną skarbnicą wiedzy! Zapewne chodziło o wchłonięcie się :P jestem po domniemanej owu 5 lub 6 dni.
    To jeszcze troche i będzie okres. Bedziesz mogła startować z hormonami. Nie zdziw się jeśli po Duphastonie przyjdzie później bo on często tak działa. Dlatego ja wole Luteinę.

    Agatekk lubi tę wiadomość

    2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
    📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
    📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊
  • Agatekk Koleżanka
    Postów: 58 8

    Wysłany: 30 maja, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa wrote:
    To jeszcze troche i będzie okres. Bedziesz mogła startować z hormonami. Nie zdziw się jeśli po Duphastonie przyjdzie później bo on często tak działa. Dlatego ja wole Luteinę.

    A miałam nadzieję, że może właśnie wcześniej przyjdzie, hahaha. Gin powiedział, że teraz przez 10 dni duphas, potem przyjdzie okres (może moja głowa zakodowała, że od razu- dzień dwa po), a planowy @ 10.06 czyli mogłoby się wszystko ładnie zbiec. Oby nie później no! A o ile może się spóźnić?

  • Imbirowa Autorytet
    Postów: 1324 983

    Wysłany: 30 maja, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    A miałam nadzieję, że może właśnie wcześniej przyjdzie, hahaha. Gin powiedział, że teraz przez 10 dni duphas, potem przyjdzie okres (może moja głowa zakodowała, że od razu- dzień dwa po), a planowy @ 10.06 czyli mogłoby się wszystko ładnie zbiec. Oby nie później no! A o ile może się spóźnić?
    Być może na Ciebie tak zadziała, w końcu każdy jest inny. Aczkolwiek czytając forum pare lat widzę, ze jednak przychodzi później. U większości kilka dni plus minus ;)

    2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
    📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
    📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊
  • Agatekk Koleżanka
    Postów: 58 8

    Wysłany: 30 maja, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa wrote:
    Być może na Ciebie tak zadziała, w końcu każdy jest inny. Aczkolwiek czytając forum pare lat widzę, ze jednak przychodzi później. U większości kilka dni plus minus ;)

    No tak, nadzieja i cierpliwość pozostaje. Dziękuję bardzo Imbirowa za wszystkie informacje :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 14:38

    Imbirowa lubi tę wiadomość

  • kawoholiczka Ekspertka
    Postów: 177 332

    Wysłany: 4 czerwca, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyki nie wyrastały i nie wiem czy pękały. Pierwszy cykl mam teraz stymulowany Aromkiem + dostałam zastrzyk Ovitrelle (żeby nie tracić czasu na sprawdzanie czy pękną same czy nie to od razu wybrałam zastrzyk. Pękły wszystkie (3-4 pęcherzyki). Czekam na testowanie jeszcze tydzień... 😔 Nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 18:09

    👱‍♀️26
    Dziewczynka w drodze 🍼🎀
    ⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
    10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
    12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
    17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
    22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
    04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
    26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
    27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
    18.08.2022 badanie prenatalne 👍

    Kolejna wizyta: 10.10.2022
    II prenatalne

    Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin
  • Agatekk Koleżanka
    Postów: 58 8

    Wysłany: 8 czerwca, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawoholiczka wrote:
    U mnie pęcherzyki nie wyrastały i nie wiem czy pękały. Pierwszy cykl mam teraz stymulowany Aromkiem + dostałam zastrzyk Ovitrelle (żeby nie tracić czasu na sprawdzanie czy pękną same czy nie to od razu wybrałam zastrzyk. Pękły wszystkie (3-4 pęcherzyki). Czekam na testowanie jeszcze tydzień... 😔 Nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu.

    To kciuki zaciśnięte mocno dla Ciebie!Daj znać jak tam :)

    A u mnie siódmego dnia przyjmowania dupka pojawił się okres…początkowo uznałam to za obfite plamienia i poprzedzające sygnały (ból podbrzusza jak przy zbliżającej się @) zbagatelizowałam,ale rozkręcił się tego dnia na maxa także rozpoczął się niespodziewanie nowy cykl. Przy poprzednim cyklu miałam plamienia przez kilka dni(okres u mnie max 3 trwa). Nie mam pojęcia co może to oznaczać…macie wiedzę?
    Ale…zrobiłam tez hormony (w 3 dc) i wolę nie wkręcać się w ich interpretację w sieci choć chyba nie wyglądają źle?
    AMH-1,84
    FSH-10,2
    LH-6,0
    Estradiol-107
    Prolaktyna-8,2

  • Imbirowa Autorytet
    Postów: 1324 983

    Wysłany: 8 czerwca, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    To kciuki zaciśnięte mocno dla Ciebie!Daj znać jak tam :)

    A u mnie siódmego dnia przyjmowania dupka pojawił się okres…początkowo uznałam to za obfite plamienia i poprzedzające sygnały (ból podbrzusza jak przy zbliżającej się @) zbagatelizowałam,ale rozkręcił się tego dnia na maxa także rozpoczął się niespodziewanie nowy cykl. Przy poprzednim cyklu miałam plamienia przez kilka dni(okres u mnie max 3 trwa). Nie mam pojęcia co może to oznaczać…macie wiedzę?
    Ale…zrobiłam tez hormony (w 3 dc) i wolę nie wkręcać się w ich interpretację w sieci choć chyba nie wyglądają źle?
    AMH-1,84
    FSH-10,2
    LH-6,0
    Estradiol-107
    Prolaktyna-8,2
    Jakie są widełki?
    Brakuje jeszcze progesteronu.
    Zbadaj LH estradiol i progesteron około 9 dnia. Wychodzi na to ze masz bardzo szybko owulacje.

    Maliina lubi tę wiadomość

    2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
    📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
    📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊
  • Agatekk Koleżanka
    Postów: 58 8

    Wysłany: 13 czerwca, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dzięki Imbirowa za odpowiedź!
    Normy wyglądają tak:
    FSH 10,2 (f,folik,3,5 -12,5)
    LH 6,0 (f,folik,2,4 -12,6)
    Prolaktyna 8,2 (4,8 - 23,3)
    Estradiol [pg/ml] 107,00 (f,folik, 12,4 - 233)

    Zgadza się- mam dość wcześnie owulacje- zwykle koło 11 dc. LH w storunku do FSH nieco za niskie- dostałam receptę na Ovitrelle i jutro wieczór lub śr rano mam zapodać.

    Imbirowa lubi tę wiadomość

  • Agatekk Koleżanka
    Postów: 58 8

    Wysłany: 13 czerwca, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawoholiczka wrote:
    U mnie pęcherzyki nie wyrastały i nie wiem czy pękały. Pierwszy cykl mam teraz stymulowany Aromkiem + dostałam zastrzyk Ovitrelle (żeby nie tracić czasu na sprawdzanie czy pękną same czy nie to od razu wybrałam zastrzyk. Pękły wszystkie (3-4 pęcherzyki). Czekam na testowanie jeszcze tydzień... 😔 Nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu.

    I jak Kawoholiczko? Możemy gratulować? :D

    Przede mną podobna droga. Byłaś na monitoringu czy pęcherzyki pękły?

  • Trottin Ekspertka
    Postów: 221 59

    Wysłany: 27 czerwca, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś któraś Was miała przypadek, że hormony są w normie, a pęcherzyki i tak nie pękają ? Czy wiadomo już jaka może być przyczyna takiej sytuacji?

  • Patisonek 25 Autorytet
    Postów: 929 421

    Wysłany: 27 czerwca, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś któraś Was miała przypadek, że hormony są w normie, a pęcherzyki i tak nie pękają ? Czy wiadomo już jaka może być przyczyna takiej sytuacji?

    Ja mam taki przypadek hormony mam ok a pecherzyki nie pękają. Badałaś cukier? U mnie wyszła cukrzyca i jak wyreguowałam to są cykle że same pękają. Ale i tak dostaję ovitrelle na pęknięcie żeby nie robiły się torbiele. Raz mi się zdarzyło że pi 2 ovitrelle nie pękły dlatego lekarz zdecydował że będziemy stymulować. 1 cykl stymulowany clo i ovitrelle udało się ale poroniłam.

    Starania od 2021 walka o pierwszy cud 🙏

    MedicaNow Poznań

    01.2022 Cb 💔
    08.2022 Cb 💔

    👱‍♀️32 lata
    nadciśnienie, cukrzyca,
    Hormony ok
    Oba jajowody drożne, macica bez żadnych zmian
    przeciwciała p/plemnikowe- ujemne
    cykle stymulowane clostilbegyt+ovitrelle+duphaston,

    sumple: prenatal uno, aspargin, witD3, Omega3

    👨33 lata
    Nadciśnienie, bezsenność,
    bad nasienia super,

    sumple: cynk, witd3, magnez +witb6, kwas foliowy

    11.2022 przygotowania do IUI
    19.11.2022 1 IUI 🍀

    Choć raz postaw się w mojej sytuacji a potem opowiedz jak było...
  • Trottin Ekspertka
    Postów: 221 59

    Wysłany: 27 czerwca, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Ja mam taki przypadek hormony mam ok a pecherzyki nie pękają. Badałaś cukier? U mnie wyszła cukrzyca i jak wyreguowałam to są cykle że same pękają. Ale i tak dostaję ovitrelle na pęknięcie żeby nie robiły się torbiele. Raz mi się zdarzyło że pi 2 ovitrelle nie pękły dlatego lekarz zdecydował że będziemy stymulować. 1 cykl stymulowany clo i ovitrelle udało się ale poroniłam.

    Badałam cukier i jest OK. U mnie po Ovitrelle pękają, a jakie zadanie ma clo?

  • Patisonek 25 Autorytet
    Postów: 929 421

    Wysłany: 27 czerwca, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Badałam cukier i jest OK. U mnie po Ovitrelle pękają, a jakie zadanie ma clo?

    To nie wiem, u mnie oprócz cukrzycy nie było żadnej przyczyny. Clostilbegyt wspomaga wzrost pęcherzyków według mojego lekarza są lepszej jakości. Może nie pękają bo są kiepskiej jakości. Ciężko powiedzieć. Długo się staracie?

    Starania od 2021 walka o pierwszy cud 🙏

    MedicaNow Poznań

    01.2022 Cb 💔
    08.2022 Cb 💔

    👱‍♀️32 lata
    nadciśnienie, cukrzyca,
    Hormony ok
    Oba jajowody drożne, macica bez żadnych zmian
    przeciwciała p/plemnikowe- ujemne
    cykle stymulowane clostilbegyt+ovitrelle+duphaston,

    sumple: prenatal uno, aspargin, witD3, Omega3

    👨33 lata
    Nadciśnienie, bezsenność,
    bad nasienia super,

    sumple: cynk, witd3, magnez +witb6, kwas foliowy

    11.2022 przygotowania do IUI
    19.11.2022 1 IUI 🍀

    Choć raz postaw się w mojej sytuacji a potem opowiedz jak było...
  • Trottin Ekspertka
    Postów: 221 59

    Wysłany: 27 czerwca, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    To nie wiem, u mnie oprócz cukrzycy nie było żadnej przyczyny. Clostilbegyt wspomaga wzrost pęcherzyków według mojego lekarza są lepszej jakości. Może nie pękają bo są kiepskiej jakości. Ciężko powiedzieć. Długo się staracie?

    W lipcu będzie rok i póki co wszystkie badania w normie, ale ja dalej szukam przyczyny.. na razie widzę brak libido i brak śluzu płodnego, nie wiem jaki to ma związek z pęcherzykami, ale to jakiś trop..

  • Patisonek 25 Autorytet
    Postów: 929 421

    Wysłany: 27 czerwca, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    W lipcu będzie rok i póki co wszystkie badania w normie, ale ja dalej szukam przyczyny.. na razie widzę brak libido i brak śluzu płodnego, nie wiem jaki to ma związek z pęcherzykami, ale to jakiś trop..

    A miałaś drożność jajowodów robioną?
    Partner badanie nasienia? Jak masz brak libido to warto zbadać sobie testosteron.

    Starania od 2021 walka o pierwszy cud 🙏

    MedicaNow Poznań

    01.2022 Cb 💔
    08.2022 Cb 💔

    👱‍♀️32 lata
    nadciśnienie, cukrzyca,
    Hormony ok
    Oba jajowody drożne, macica bez żadnych zmian
    przeciwciała p/plemnikowe- ujemne
    cykle stymulowane clostilbegyt+ovitrelle+duphaston,

    sumple: prenatal uno, aspargin, witD3, Omega3

    👨33 lata
    Nadciśnienie, bezsenność,
    bad nasienia super,

    sumple: cynk, witd3, magnez +witb6, kwas foliowy

    11.2022 przygotowania do IUI
    19.11.2022 1 IUI 🍀

    Choć raz postaw się w mojej sytuacji a potem opowiedz jak było...
  • Trottin Ekspertka
    Postów: 221 59

    Wysłany: 27 czerwca, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    A miałaś drożność jajowodów robioną?
    Partner badanie nasienia? Jak masz brak libido to warto zbadać sobie testosteron.

    Tak, drożność OK, badanie nasienia OK, a testosteron chcę sobie właśnie zbadać w kolejnym cyklu. Chcę jeszcze sprawdzić kortyzol, ale nie wiem czy jest sens, jeśli prolaktyna OK? Sprawdzalas kiedyś u siebie kortyzol?

  • Patisonek 25 Autorytet
    Postów: 929 421

    Wysłany: 27 czerwca, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Tak, drożność OK, badanie nasienia OK, a testosteron chcę sobie właśnie zbadać w kolejnym cyklu. Chcę jeszcze sprawdzić kortyzol, ale nie wiem czy jest sens, jeśli prolaktyna OK? Sprawdzalas kiedyś u siebie kortyzol?

    Ja miałam proaktynę ok a kortyzol podwyższony i będąc z wynikami u lekarza, docent do mnie a czym się tak Pani denerwuje. Powiedział że przemęczenie, stres i praca po
    12 h bo po tyle godzin pracuje źle będzie wpływało na zajście w ciążę że powinnam odpocząć. W listopadzie miałam zawalone zatoki byłam chora poszłam na zwolnienie i zaszłam w grudniu, w styczniu poroniłam.

    Starania od 2021 walka o pierwszy cud 🙏

    MedicaNow Poznań

    01.2022 Cb 💔
    08.2022 Cb 💔

    👱‍♀️32 lata
    nadciśnienie, cukrzyca,
    Hormony ok
    Oba jajowody drożne, macica bez żadnych zmian
    przeciwciała p/plemnikowe- ujemne
    cykle stymulowane clostilbegyt+ovitrelle+duphaston,

    sumple: prenatal uno, aspargin, witD3, Omega3

    👨33 lata
    Nadciśnienie, bezsenność,
    bad nasienia super,

    sumple: cynk, witd3, magnez +witb6, kwas foliowy

    11.2022 przygotowania do IUI
    19.11.2022 1 IUI 🍀

    Choć raz postaw się w mojej sytuacji a potem opowiedz jak było...
  • Trottin Ekspertka
    Postów: 221 59

    Wysłany: 27 czerwca, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Ja miałam proaktynę ok a kortyzol podwyższony i będąc z wynikami u lekarza, docent do mnie a czym się tak Pani denerwuje. Powiedział że przemęczenie, stres i praca po
    12 h bo po tyle godzin pracuje źle będzie wpływało na zajście w ciążę że powinnam odpocząć. W listopadzie miałam zawalone zatoki byłam chora poszłam na zwolnienie i zaszłam w grudniu, w styczniu poroniłam.

    A faktycznie czujesz stale stres i nerwy?
    Myślisz, że to jest przyczyna Twoich niepowodzeń?

  • Patisonek 25 Autorytet
    Postów: 929 421

    Wysłany: 27 czerwca, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    A faktycznie czujesz stale stres i nerwy?
    Myślisz, że to jest przyczyna Twoich niepowodzeń?

    Nie czuje stresu ani nerwów. Staram się wyciszać. U mnie myślę że bardziej wpływ mogło mieć przemęczenie. Wiesz co zobacze po tym cyklu jeśli torbiel się wchłonie będziemy mogli zacząć stymulację. Jeżeli nie uda się w 1 cyklu to lekarz mógł mieć rację. Czas pokaże. A Twój lekarz co mowi jaki powód niepowodzeń?

    Starania od 2021 walka o pierwszy cud 🙏

    MedicaNow Poznań

    01.2022 Cb 💔
    08.2022 Cb 💔

    👱‍♀️32 lata
    nadciśnienie, cukrzyca,
    Hormony ok
    Oba jajowody drożne, macica bez żadnych zmian
    przeciwciała p/plemnikowe- ujemne
    cykle stymulowane clostilbegyt+ovitrelle+duphaston,

    sumple: prenatal uno, aspargin, witD3, Omega3

    👨33 lata
    Nadciśnienie, bezsenność,
    bad nasienia super,

    sumple: cynk, witd3, magnez +witb6, kwas foliowy

    11.2022 przygotowania do IUI
    19.11.2022 1 IUI 🍀

    Choć raz postaw się w mojej sytuacji a potem opowiedz jak było...
  • Trottin Ekspertka
    Postów: 221 59

    Wysłany: 27 czerwca, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Nie czuje stresu ani nerwów. Staram się wyciszać. U mnie myślę że bardziej wpływ mogło mieć przemęczenie. Wiesz co zobacze po tym cyklu jeśli torbiel się wchłonie będziemy mogli zacząć stymulację. Jeżeli nie uda się w 1 cyklu to lekarz mógł mieć rację. Czas pokaże. A Twój lekarz co mowi jaki powód niepowodzeń?

    Na razie nie ma teorii na ten temat, chodzę do niej od lutego. Do tej pory odkryła, że problemem są niepekajace pęcherzyki, że Ovitrelle działa i że mam drożne jajowody.
    Teraz będę miała jeden pełen cykl po HSG i jeśli znów się nie uda to z jej strony jest propozycja laparoskopii, miałaś też robioną?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ