oczekując na owulację
-
WIADOMOŚĆ
-
może któraś z was mi podpowie czy w tym miesiącu mogę liczyć jeszcze na owulację? okres powinnam dostac 23 marca ale w między czasie miałam krwawienie śródcykliczne i troche mi to zaburzyło. wykres wciąz pokazuje dni płodne i owulacja nie została jeszcze wykryta. cykle mam co 28 dni . jak można odczytać mój wykres?
Natu93 lubi tę wiadomość
-
nigdy wczesniej nie miałam. mam zrobione badania na niektóre hormony i czekam na wyniki teraz , poniewaz mogło to być zaburzenie hormonalne. tak bynajmniej lekarz stwierdził. okaze się.
-
Heja! ja czekam wlasnie na owulacje... w tamtym miesiacu nie bylo wiec zaczynam sie niepokoic ze cos sie zaczyna psuc...
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
A kiedy u Was ma być mniej więcej owulka? Florka rozumiem, że za pomocą tego portalu będziesz prowadziła wykres? Ja teraz tylko muszę poczekać na @ , lada moment sie pojawi, będę teraz już mierzyła temperaturę no i oczywiście bacznie będę obserwowała śluz czekając na owulację

Powodzenia dziewczyny !!! -
Mi dzis wieczor do pojutrze powinna byc. Obstawiam jakos jutro rano. O ile pecherzyk peknie. Wyliczylam z Estradiolu jak rosnie od wczoraj. Mam nadzieje ze to miarodajne. No i test owu wczoraj meeega pozytyw. Lh wczoraj mialo pik bo dzis juz spadlo. Na tempke nie patrze bo skok moze byc i 3 dpo.
-
Ja również dołączam do grona czekających na owulację ... Jednak nie wiem , jak dokładnie sprawdzić śluz, wydaje mi się , że robię to niepoprawnie lub go nie mam. Już się trochę naczytałam na ten temat , ale dalej mam wątpliwości. Czy może być tak... że go nie wyczuwam?
(nie wiem jak dołączyć wykres
)
Daisy lubi tę wiadomość
-
PannaSensi wrote:Ja również dołączam do grona czekających na owulację ... Jednak nie wiem , jak dokładnie sprawdzić śluz, wydaje mi się , że robię to niepoprawnie lub go nie mam. Już się trochę naczytałam na ten temat , ale dalej mam wątpliwości. Czy może być tak... że go nie wyczuwam?
)
śluz najlepiej sprawdzać parę razy w ciągu dnia. Można robić to np. wkładając delikatnie palce do pochwy (tak na wyczucie) . Często więcej śluzu pojawia się po wypróżnieniu się.
Ja czekam na @ powinnam dostać wczoraj albo dzisiaj, oczywiście zrobiłam dwa testy ciążowe (wyniki negatywne), temperatura spadła, czuje o dziwo mniejsze bóle jajników, miesiączkowe ale u mnie to znak, że okres będzie wyjątkowo bolesny, na szczęście mam w apteczce ketonal- tak na wszelki abym z bólu się nie wykończyła. U mnie owulacja dopiero 2 tygodnie, już nie mogę się doczekać, żeby znowu walczyć o groszka!!
Juta już były odpowiedzi na zadawane przez Ciebie pytanie.
Pewnie w tej chwili właśnie zaczęły ci się dni płodne tak to wychodzi,lub też sama owulacja stąd ten ból jajników, czasami towarzyszyć może kłucie. Obserwuj śluz, pewnie jest rozciągliwy... ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 14:31
-
Gwiazdeczka27 wrote:A kiedy u Was ma być mniej więcej owulka? Florka rozumiem, że za pomocą tego portalu będziesz prowadziła wykres? Ja teraz tylko muszę poczekać na @ , lada moment sie pojawi, będę teraz już mierzyła temperaturę no i oczywiście bacznie będę obserwowała śluz czekając na owulację

Powodzenia dziewczyny !!!
Czesc Gwiazdeczko! Tak wlasnie zaczelam prowadzic obserwacje w tamtym miesiacu wiec jestem jeszcze zielona
. Przyznam szczerze, ze wykryacz owulacji mnie nie zachwycil... Test owulacyjny pokazla dwie kreski wczoraj i przedwczoraj (do tego bol prawego jajnika i rozciagliwy sluz) a mimo to wykywacz powiedzial ze owulacja byla kilka dni temu... moze dlatego ze moja temperatura jest dosyc niska. A wy jakie macie doswiadczenia?
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ja bym do końca nie wierzyła temu wykrywaczowi, w końcu to tylko program jest
Bardzo dobrze sobie radzisz z obserwacjami swojego organizmu
Najlepiej zaufać swojemu ciału
na wykresie widać nagły spadek temperatury, który właśnie często zwiastuje nadchodzącą owulację
(14 -sty dzień cyklu widzę u Ciebie) Trzymam kciuki , żeby się udało!
Florka lubi tę wiadomość
-
PannaSensi wrote:Ja również dołączam do grona czekających na owulację ... Jednak nie wiem , jak dokładnie sprawdzić śluz, wydaje mi się , że robię to niepoprawnie lub go nie mam. Już się trochę naczytałam na ten temat , ale dalej mam wątpliwości. Czy może być tak... że go nie wyczuwam?
)
Ja tez nie wierze programowi
Jak patrze na moj wykres to sie zastanawiam czy moj nowy termomer moze byc walniety 
Kochana pod swoim wykresem po lewej stronie masz 'udostepnij wykres' - tam klikasz i klikasz na zakladke 'miniatura' i klikasz kopiuj i potem tutaj wklej. O tak:
-
Ja też czekam na owu, w tym miesiącu zaczęłam mierzyć temperaturę, oczywiście wyjechałam na weekend i nie wzięłam termometru, więc mierzyłam innym i jest dużo wyżej, a teraz znów spadło. Akurat w tym czasie miałam @ więc nie spisuje jeszcze tego cyklu na straty bo po znowu wróciłam do swojego elektronika.

******************************GANG18+***************************** -
nick nieaktualny

ja też czekam na owulacje.... wątpię czy wogóle będzie.......... mój gin twierdzi że mam cykle bezowulacyjne to jest mój ostatni cykl przed laparoskopią ;/ .