X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
Odpowiedz

Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Hej dziewczyny zrobiłam test nadal lekko pozytywny. Teraz będę testować co dziennie chyba 🙈 aż do okresu , chyba że go nie będzie 🙏 dziś 12 dzień od zastrzyku i 23 dc , 3 dni do okresu. Jutro w nocy jedziemy do Krakowa ciekawa jestem co wyjdzie z tym wszystkim. Miłego dnia wam życzę 😘
    Niech Ten wyjazd będzie magiczny i wyjątkowy tak jak tego sobie życzycie 😊😊

Starająca111 lubi tę wiadomość

• Caro93 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 🥰

Słyszałam, ze ovitrelle fałszuje dodatnio testy ciążowe. Z ciekawości zrobiłam dzisiaj- czyli 5 dni po i wychodzi negatywny.. to chyba źle wróży 🤪🥲

• Starająca111 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro93 wrote:
    Cześć! 🥰

Słyszałam, ze ovitrelle fałszuje dodatnio testy ciążowe. Z ciekawości zrobiłam dzisiaj- czyli 5 dni po i wychodzi negatywny.. to chyba źle wróży 🤪🥲
    Poprostu szybko ci z organizmu wychodzi ja ostatnio miałam do 11 dnia ale bardzo blada kreska a 12 dniu już nic. Dziś mam 12 dzień i dwa testy zrobione rano i w południe i lekko pozytywne nadal więc nie wiem czy tym razem dłużej zastrzyk widać czy ciążę np już pokazuje🙈 wolałabym żeby krócej się utrzymywał i wtedy być pewnym kiedy ciążę widać 🤷 trzyma kciuki za Ciebie ❤️

Caro93 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 grudnia 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka nadal widzę tą drugą słabą kreskę 🙈 najgorsze jest to że normalnie w poniedziałek to bym poleciała na betę a tak dopiero w środę będę mogła zrobić bo z Krakowa wrócę późno wieczorem we wtorek. A nie wiem czy w Krakowie blisko rynku jest gdzieś jakieś laboratorium co ewentualnie by mi zrobiło to badanie 🤷 jeżeli test będę miała pozytywny w poniedziałek to będę myśleć narazie boje się że nawet jeżeli się udało to wyleci tak jak ostatnio 😔

• Caro93 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Hejka nadal widzę tą drugą słabą kreskę 🙈 najgorsze jest to że normalnie w poniedziałek to bym poleciała na betę a tak dopiero w środę będę mogła zrobić bo z Krakowa wrócę późno wieczorem we wtorek. A nie wiem czy w Krakowie blisko rynku jest gdzieś jakieś laboratorium co ewentualnie by mi zrobiło to badanie 🤷 jeżeli test będę miała pozytywny w poniedziałek to będę myśleć narazie boje się że nawet jeżeli się udało to wyleci tak jak ostatnio 😔

Kochana gratuluje! ❤️ I bądź dobrej myśli 🤗 nie ma co się zle nastawiać, bo Twój organizm tez to odbiera. Ściskam 🥰

• Caro93 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Poprostu szybko ci z organizmu wychodzi ja ostatnio miałam do 11 dnia ale bardzo blada kreska a 12 dniu już nic. Dziś mam 12 dzień i dwa testy zrobione rano i w południe i lekko pozytywne nadal więc nie wiem czy tym razem dłużej zastrzyk widać czy ciążę np już pokazuje🙈 wolałabym żeby krócej się utrzymywał i wtedy być pewnym kiedy ciążę widać 🤷 trzyma kciuki za Ciebie ❤️

Oby tak było 🙈 bo ja to już schizuje 😂 dziękuje kochana ❤️

Wysłany: 12 grudnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem w Krakowie i testy nadal lekko pozytywne jutro dzień okresu dziś 14 dni od zastrzyku. Piersi bolą upławy mam czuję się czasami jak na okres. Ale te objawy to pewnie od Dupashonu. Jutro idę na betę tu w Krakowie bo mam blisko laboratorium 300m od nas

MałaMonia lubi tę wiadomość

• MałaMonia Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, trzymam kciuki. Ja testuje w piątek -12 dzień. To mój pierwszy cykl z ovi

Starania od 2019
    Ona: lat 28
    📌 hiperinsulinemia
    📌hiperprolaktynemia
    📌Hiperandrogenizm
    📌mthfr hetero
    📌V Leiden hetero

Tsh 0.655
    FT4 12.72
    Fsh 3.1
    LH 7.01
    Anty TPO 0.25
    Anty TG 0.69
    Estradiol 248
    Testosteron 0.61 mg/ml
    DHEA SO4 14.08
    SHBG 149
    Androstention 2.26

☑️AMH 3.38
    ☑️drożność sono hsg
    ☑️Homocysteina

💊diostinex
    💊3x500mg glucophage
    💊Metylowany kwas foliowy i B12
    💊Acard 75mg

On lat 29
    📌Morfologia 2%
    ☑️ Koncentracja 33,45 mln
    ☑️ Liczba całkowita 180,63M
    ☑️Ruchliwość 71.26%
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Hej jestem w Krakowie i testy nadal lekko pozytywne jutro dzień okresu dziś 14 dni od zastrzyku. Piersi bolą upławy mam czuję się czasami jak na okres. Ale te objawy to pewnie od Dupashonu. Jutro idę na betę tu w Krakowie bo mam blisko laboratorium 300m od nas
    Trzymam mocno kciuki kochana 😊😊

Wysłany: 13 grudnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć nie wiem czy jest warto bo jak się podcieralam rano to lekko brązowe miałam na papierze 😔 dziś dzień okresu. Ale idę na samą będę bez progesteronu bo nie wiem czy jest sens w ogóle. Miłego dnia wam życzę ❤️

Wysłany: 13 grudnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik niestety 0,2 nie jestem w ciąży 😔 no trudno żyjemy dalej życzę wam wszystkim powodzenia w następnym cyklu 😘😘😘😘

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Mam wynik niestety 0,2 nie jestem w ciąży 😔 no trudno żyjemy dalej życzę wam wszystkim powodzenia w następnym cyklu 😘😘😘😘
    Przytulam. Ja w poprzednim cyklu miałam kryzys ale teraz działam dalej id nowego miesiąca. Korzystaj z czasu wolnego z dzieciakami

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Kochana ściskam cie mocno 🥺❤️

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda okresu jeszcze nie mam tylko delikatne plamienie od wczoraj ale to przez dupashon bo wczoraj wzięłam tabletkę chyba 5 i ostatnią. Więc pewnie będzie z dwa dni opóźnienia. A któraś będzie testować na dniach?

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to powiedzcie mi bo brałam ten duphaston przez te 5 dni i wyniki progesteronu wyszedł mi 2,140 bo zrobiłam jednak to badanie też. To nie za mały skoro brałam dupashon? Wróciliśmy niedawno do domu z Krakowa więc teraz na spokojnie mogę pisać. Wyjazd bardzo udany.😁

Wysłany: 14 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo nie ma was tu?

• MałaMonia Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje w piątek, mam lekko nabrzmiałe piersi, biały śluz i bóle miesiączkowe już od kilku dni. Gdzieś czytalam że branie duphastonu nie wpływa na poziom progesteronu. Progesteron musi spać żeby dostać okresu, więc jakby nie spadł nie możliwa byłaby miesiączka.

Starania od 2019
    Ona: lat 28
    📌 hiperinsulinemia
    📌hiperprolaktynemia
    📌Hiperandrogenizm
    📌mthfr hetero
    📌V Leiden hetero

Tsh 0.655
    FT4 12.72
    Fsh 3.1
    LH 7.01
    Anty TPO 0.25
    Anty TG 0.69
    Estradiol 248
    Testosteron 0.61 mg/ml
    DHEA SO4 14.08
    SHBG 149
    Androstention 2.26

☑️AMH 3.38
    ☑️drożność sono hsg
    ☑️Homocysteina

💊diostinex
    💊3x500mg glucophage
    💊Metylowany kwas foliowy i B12
    💊Acard 75mg

On lat 29
    📌Morfologia 2%
    ☑️ Koncentracja 33,45 mln
    ☑️ Liczba całkowita 180,63M
    ☑️Ruchliwość 71.26%

Wysłany: 15 grudnia 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMonia wrote:
    Ja testuje w piątek, mam lekko nabrzmiałe piersi, biały śluz i bóle miesiączkowe już od kilku dni. Gdzieś czytalam że branie duphastonu nie wpływa na poziom progesteronu. Progesteron musi spać żeby dostać okresu, więc jakby nie spadł nie możliwa byłaby miesiączka.
    To do ilu musi spaść żeby była ta miesiączka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    To do ilu musi spaść żeby była ta miesiączka?
    Cześć, wydaje mi się, że po prostu Duphaston nie wpływa na wynik na oznaczenie, nie jest wykrywalny we krwi. Ale dzialanie fizjologiczne ma na organizm takie samo jak progesteron. Więc organizm rozumie duphaston jakby był progesteron. Ale już w samym laboratorium wykryty nie zostanie.
    A progesteron musi spaść do 0,...jakieś tam liczby po przecinku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 17:20

• Smuzka Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    To wszystko możliwe ze wzięłam luteinę za wcześnie... Bo niby 20dc pęcherzyk miał 16.mm i dostałam ovitrelle... Potem za 5 dni wzięłam luteinę 🤔 dobrze zrobiłam? Tak mi lekarz kazał ..
    No człowiek uwięzione jest przez te leki...
    Jak potwierdził gin owulacja to myślę ze tak. Mi jak gib potwierdzi owulacja to on i mówi kiedy brać.

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ