Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć , dostałam od lekarza receptę na ovitrelle, czy orientuje się jak jest teraz z dostępnością leku w aptece? Zastanawiam się czy już wykupić czy kolo @, człowiek ma nadzieję, że się uda teraz, a ten lek jednak trochę kosztuje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 12:24
Starania od 2021 💪
Diagnostyka 2022
👩🏻💼👨🏻29
Endometrioza -
Nesska wrote:Cześć , dostałam od lekarza receptę na ovitrelle, czy orientuje się jak jest teraz z dostępnością leku w aptece? Zastanawiam się czy już wykupić czy kolo @, człowiek ma nadzieję, że się uda teraz, a ten lek jednak trochę kosztuje...
W poprzednim cyklu ampulkostrzykawkę musiałam zamówić, ale była na następny dzień, więc raczej nie powinno być problemu z dostępnością w hurtowniach.
Powodzenia!Nesska lubi tę wiadomość
-
Nesska wrote:Cześć , dostałam od lekarza receptę na ovitrelle, czy orientuje się jak jest teraz z dostępnością leku w aptece? Zastanawiam się czy już wykupić czy kolo @, człowiek ma nadzieję, że się uda teraz, a ten lek jednak trochę kosztuje...
Nesska lubi tę wiadomość
-
Przepraszam, że tak wbijam, ale gdyby któraś z Was była z okolic Katowic/Sosnowca/Jaworzna to mam na sprzedaż 2 zastrzyki Ovitrelle, ważne do 05/2022. Przechowywane cały czas w lodówce oczywiście. Nie zdążyłam ich użyć, jak widać w stopce, a oczywiście kapana w gorącej wodzie kupiłam obydwa z recepty. Jeżeli któraś byłaby chętna to proszę o wiadomość priv
Starająca111, Miphuhiz lubią tę wiadomość
-
Nesska wrote:Mam pytanie, czy wiecie mniej więcej kiedy ten zastrzyk się stosuje?
Mój ginekolog poweidzial żeby na początku cyklu do niego zadzwonić to wyjaśni. Ale boje się, że wtedy nie będzie do niego wizyt wolnych (ciężko mi się też zgrać z moim grafikiem z pracy) i chciałabym trochę wcześniej wiedzieć kiedy się spodziewać tego zastrzyku?
Dziękuję za odpowiedzi 😀Nesska lubi tę wiadomość
-
Rudaw wrote:Witam witam mama pytanie dopiero wchodzę w ten temat .. 31 stycznia był stosunek dziś dostałam zastrzyk ovitrelle są dwa pęcherzyki pani się kazLa starać no ale brak faceta czy jest możliwe żeby się plemniki utrzymały do dziś i się udało od 31?
Rudaw lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny to mój pierwszy cykl stymulowany (Aromek), pierwszy monitoring mam 13 dnia cyklu, Aromek biorę 5-9 dzień cyklu (po dwie tabletki dziennie), dzisiaj mam 8dc i bolą mnie jajniki, najbardziej prawy, czy z Waszego doświadczenia to jest normalne? Czy nie za wcześnie na takie bóle?
-
KlaraJa wrote:Cześć Dziewczyny to mój pierwszy cykl stymulowany (Aromek), pierwszy monitoring mam 13 dnia cyklu, Aromek biorę 5-9 dzień cyklu (po dwie tabletki dziennie), dzisiaj mam 8dc i bolą mnie jajniki, najbardziej prawy, czy z Waszego doświadczenia to jest normalne? Czy nie za wcześnie na takie bóle?
KlaraJa lubi tę wiadomość
-
Starająca111 wrote:Nieraz też tak miałam że już wcześniej bóle owulacyjne były.
Dzięki za odpowiedź, oby to był dobry znak -
Dziękuję za odpowiedzi
Zastrzyk dostałam w aptece od ręki
Teraz pytanie czy przy monitoringu cyklu robiłyście jakieś badania hormonów np. LH i progesteron, jeśli tak to w którym dc?
Na początku czy w środku cyklu przed owulacja?
DziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 19:41
Starania od 2021 💪
Diagnostyka 2022
👩🏻💼👨🏻29
Endometrioza -
Nesska wrote:Dziękuję za odpowiedzi
Zastrzyk dostałam w aptece od ręki
Teraz pytanie czy przy monitoringu cyklu robiłyście jakieś badania hormonów np. LH czy progesteronu, jeśli tak to w którym dc?
Na początku czy w środku cyklu przed owulacja?
Dziękuję -
Starająca111 wrote:Od zastrzyku kazał mi zrobić po 6 dniach progesteron. Teraz też sama się zastanawiam co będzie ze mną bo w tym cyklu nie czułam wcale owulacji a wczoraj powinna być dostałam znów kod na zastrzyk jutro jadę po niego do apteki i dam sobie i tak naprawdę nie wiem czy owu była czy nie i będzie po zastrzyku bo teraz nie udalo mi się iść do lekarza. Więc teraz daje w ślepo. Ostatnio owulacja była pierwszy raz sama ale mega kuł mnie jajnik przez dwa dni a teraz nic wczoraj tylko raz poczułam i dziś przez chwilę. A od 16 dnia mam brać dupashon dwa razy dziennie po 1 aż do 25 DC.
Dziękuję, ja chyba mam zrobić kilka hormonów w 10dc, także zobaczymy.
Może owulacja przed Tobą, albo była i nie czułaś, ja np. nie czuje a jest. Najlepiej jakby udało się dostać do lekarza i potwierdzić USG
Starania od 2021 💪
Diagnostyka 2022
👩🏻💼👨🏻29
Endometrioza -
Nesska wrote:Dziękuję, ja chyba mam zrobić kilka hormonów w 10dc, także zobaczymy.
Może owulacja przed Tobą, albo była i nie czułaś, ja np. nie czuje a jest. Najlepiej jakby udało się dostać do lekarza i potwierdzić USG -
Starająca111 wrote:Od zastrzyku kazał mi zrobić po 6 dniach progesteron.3xIUI wszystkie CB 💔
Kariotyp Ok
APS
09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro
❄️❄️❄️❄️🥰
10. 2022 Transfer 4aa❤️❄️🤞 6dpt beta<0,200 😭😫
11.2022 Transfer 4BB🙏 8dpt beta <0,200 😔
12.2022 transfer 3BB 4dpt ||
8dpt 66,667
10dpt 173,300
16dpt 2853
21dpt 7362?
6tc pęcherzyk w macicy z bijącym serduszkiem, w tym samym dniu dochodzi do 🩸🩸i silnego bólu 💔😭
04.2023 transfer 3cc ♥️6dpt beta 7,6 💔😞😭
KONIEC ❄️😭