X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
Odpowiedz

Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?

Oceń ten wątek:
  • Starająca111 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori wrote:
    Pozwolę sobie zapytać, po co badać progesteron po 6 dniach od zastrzyku? Daje nam to jakaś informację? :)
    Wynik mówi czy odbyła się owulacja i czy progesteron jest dobry czy trzeba wziąć dupashon. Bo mimio zastrzyku może owulcji nie być każdy organizm jest inny niektóre biorą dwa zastrzyki.

Wysłany: 16 lutego 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori wrote:
    Pozwolę sobie zapytać, po co badać progesteron po 6 dniach od zastrzyku? Daje nam to jakaś informację? :)
    A do tego jeżeli owulacja była a progesteron jest słaby to jeżeli dojdzie do zapłodnienia to wszystko może wylecieć z okresem 🤷

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak ja jestem po ostatnim zastrzyku wczoraj czułam wieczorem jakieś kłucie jajników i dziś trochę też nawet była ochota na ❤️❤️ więc nie wiem piersi mnie znów bolą bo przez 3 ostatnie okresy wcale nie bolały no i skutkiem tego był bardzo słaby progesteron. Zastanawiam się jednego jak zawsze mnie bolały piersi od około owulacji do prawie okresu to nie było owulacji a jak owulacja zaczęła być to piersi przestały boleć i słaby progesteron. No i w końcu po 3 miesiącach piersi zaczęły boleć to znów owulacji chyba nie było i przez to zastrzyk wzięłam na pęknięcie więc teraz ostatnie czekanie. Ale zastanawia mnie ta sytuacja o co chodzi z tym że tak mi się dzieje. Okres mam mieć 28 wiec czekamy 😉

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Wiec tak ja jestem po ostatnim zastrzyku wczoraj czułam wieczorem jakieś kłucie jajników i dziś trochę też nawet była ochota na ❤️❤️ więc nie wiem piersi mnie znów bolą bo przez 3 ostatnie okresy wcale nie bolały no i skutkiem tego był bardzo słaby progesteron. Zastanawiam się jednego jak zawsze mnie bolały piersi od około owulacji do prawie okresu to nie było owulacji a jak owulacja zaczęła być to piersi przestały boleć i słaby progesteron. No i w końcu po 3 miesiącach piersi zaczęły boleć to znów owulacji chyba nie było i przez to zastrzyk wzięłam na pęknięcie więc teraz ostatnie czekanie. Ale zastanawia mnie ta sytuacja o co chodzi z tym że tak mi się dzieje. Okres mam mieć 28 wiec czekamy 😉
    Kciuki zapewnione

Starająca111 lubi tę wiadomość

• Justkaro Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie. Staramy się z mężem o dzidziusia 1,5 roku. To 2 cykl dopiero u jakiegoś ogarniętego lekarza. Dostałam clo, później 6 zastrzyków bemfola, urosły 2 pęcherzyki jeden 21mm, drugi 18mm. Dostałam 4.02 zastrzyk z ovitrelle. Ogólnie ból piersi i ból podbrzusza z przewagą w lewym jajniku (owulacja w prawym). W 14dpo zrobiłam betę wyszła 0,3. Wczoraj powinna być @, dzisiaj jest 17dpo,a objawów na okres jako takich jak co miesiąc brak. Także sama już nie wiem co myśleć. Czekać jeszcze parę dni i iść znowu na betę bo jak to mówią nadzieja umiera ostatnia czy jednak niestety czekać na @. ?

• Tycia88 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justkaro wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie. Staramy się z mężem o dzidziusia 1,5 roku. To 2 cykl dopiero u jakiegoś ogarniętego lekarza. Dostałam clo, później 6 zastrzyków bemfola, urosły 2 pęcherzyki jeden 21mm, drugi 18mm. Dostałam 4.02 zastrzyk z ovitrelle. Ogólnie ból piersi i ból podbrzusza z przewagą w lewym jajniku (owulacja w prawym). W 14dpo zrobiłam betę wyszła 0,3. Wczoraj powinna być @, dzisiaj jest 17dpo,a objawów na okres jako takich jak co miesiąc brak. Także sama już nie wiem co myśleć. Czekać jeszcze parę dni i iść znowu na betę bo jak to mówią nadzieja umiera ostatnia czy jednak niestety czekać na @. ?
    Hej ja po 1 zastrzyku @ mi sie przesunela i potem mialam pause u gin i pojechalam na wakacje i drugiej @ nie mialam wcsle i bralam tabletki na wywolanie @ takze musisz sie chwile wstrzymac z pare dni i zrobic sobie test jesli nie wyjdzie nic zglos sie do gin ona powinna ci powiedziec co robic dalej ale bety raczej bym juz nie robila pozdrawiam.

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justkaro wrote:
    Zrób test ciążowy 😉

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justkaro wrote:
    I jak tam jest okres czy ciąża 😉😉

• Justkaro Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    I jak tam jest okres czy ciąża 😉😉
    Niestety okres... Od jutra clo i w środę do ginekologa... I znowu zaczynamy zabawę od początku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 12 dni po, zastrzyku ovitrelle zrobiłam dzis betę wyszła 30.93 czy to to będzie fałszywy wynik ??

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka90 wrote:
    Dziewczyny jestem 12 dni po, zastrzyku ovitrelle zrobiłam dzis betę wyszła 30.93 czy to to będzie fałszywy wynik ??
    No wydaje mi się że nie w 12 dniu to już jakieś resztki góra 6,0 a tu tyle🙂 raczej ciąża 👍👍😉

• Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Przepraszam, że tak wbijam, ale gdyby któraś z Was była z okolic Katowic/Sosnowca/Jaworzna to mam na sprzedaż 2 zastrzyki Ovitrelle, ważne do 05/2022. Przechowywane cały czas w lodówce oczywiście. Nie zdążyłam ich użyć, jak widać w stopce, a oczywiście kapana w gorącej wodzie kupiłam obydwa z recepty. Jeżeli któraś byłaby chętna to proszę o wiadomość priv :)
    Jestem zainteresowana :)

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
    age.png

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie dziś minęło o godzinie 12 dziesięć dni od zastrzyku zrobiłam z ciekawości test i pozytywny jeszcze. Ciekawe czy zastrzyk to jest jeszcze 🤔

Wysłany: 26 lutego 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nikt tu już nie zagląda. Szkoda😥

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Widzę że nikt tu już nie zagląda. Szkoda😥
    Starająca jestem i Ci kibicuję. Reszcie dziewczyn oczywiście też 😊. Zrobiłaś bete? Dawaj znać co i jak.

Jesli chodzi o mnie zaprzestalam działań na 3 miesiące. Musiałam zmienić pracę z przyczyn niezależnych ode mnie. Na szczęście od razu znalazłam nową😊😊😊
    Teraz widzę że taki odpoczynek i regeneracja są mi potrzebne. Mój śluz zaczyna być normalny w okresie plodnym a podczas starań wogole go nie mialam! Lekarz podczas usg w trakcie owulacji stwierdził że wogole go nie mam. Od razu zasugerował że stres ma na śluz ogromny wpływ. Także jeszcze parę tygodni i powracam do działania.
    Będę rozpoczynać z Ovarinem, ziołami ojca Sroki i olejem z Wiesiołka.

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka90 wrote:
    Wow. Powtórzyłaś bete? Rośnie?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca trzymam kciuki! 😍Dawno nie wchodziłam tutaj bo musiałam mieć przerwę. 15 lutego ponownie Poroniłam.
    Teraz przerwa dłuższa od starań i badamy się.
    Wyszło że muszę mieć steryd i immunoterapię. Zbadamy Allo mlrr i Cross match i wtedy zobaczy lekarz co dalej 🙏

Trzymam kciuki za każdą z was ❤️

Starająca111, Angelles lubią tę wiadomość

• Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca111 wrote:
    Hejka u mnie dziś minęło o godzinie 12 dziesięć dni od zastrzyku zrobiłam z ciekawości test i pozytywny jeszcze. Ciekawe czy zastrzyk to jest jeszcze 🤔
    Ja 10 dni po Ovi miałam 2 krechy, a 11 dnia już vizir:(

Dzień dobry. Jestem nowa na tym wątku. W czwartek byłam na monitoringu i mam pęcherzyk 18 mm, w sobotę miałam zrobić zastrzyk o 9 (zrobiłam o 8 ) i jutro mam zrobić drugi żeby podrasować ciałko żółte.
    Wczoraj byłam senna i poza tym nie mam żadnych objawów. W piątek bolało mnie po prawej stronie więc mam nadzieję, że nic nie pękło wtedy, bo z seksem było średnio z powodu pracy mojego męża.
    W ogóle jestem zdziwiona, że miałam pęcherzyk po prawej stronie, bo w poprzednim cyklu też tak było, a ostatnio bolała mnie pół miesiąca lewa strona. I byłam świecie przekonana, że to z lewej rośnie 🥚a tu taka niespodzianka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 06:38

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
    age.png

Wysłany: 27 lutego 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że u każdej coś się dzieje i robicie przerwy ja ten cykl odpuściłam całkowicie pod względem myślenia jestem czy nie jestem. Ale zastrzyk wzięłam mówię i tak to jest ostatni mój cykl starań na chwilę obecną to wezmę ale i tak pewnie on nic nie zmieni. Przerywam starania bo nie mogę z boli endometriozy. Więc w tym cyklu mówię tylko tak niech już przyjdzie ten okres i odrazu tabletki biorę anty i koniec z bólami. Jutro mam termin okresu dziś na teście cień kreski dość widoczny ale cień. Zastanawiam się bo zawsze tak z dwa dni przed okresem dostaje plamienia a teraz jeszcze nie mam ich. Piersi dziś w nocy jeszcze bolały że na brzuchu ciężko mi się leżało tylko zauważyłam że mam w tym cyklu tak że raz mnie bolą za chwilę nie i znów bolą ale raczej dzień przed okresem nie powinny już boleć 🤷 wczoraj byłam bardzo osłabiona i normalnie pociłam się nic mi się nie chciało nie wiem czy to przed okresem czy co w każdym razie jutro termin @ więc niecierpliwie czekam na nią 🙈 a wam wszystkim życzę powodzenia i oby się udało w końcu ❤️ moja siostra na USG już mam dzidziusia ma 3 cm rączki nóżki rusza się i mówi że jak nic nie urośnie do następnej wizyty to może będzie dziewczynka a ma już 3 chłopców więc by się przydała z resztą u nas żadnej dziewczynki sami chłopcy 🙆

Lili❤️, Angelles lubią tę wiadomość

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Starająca trzymam kciuki! 😍Dawno nie wchodziłam tutaj bo musiałam mieć przerwę. 15 lutego ponownie Poroniłam.
    Teraz przerwa dłuższa od starań i badamy się.
    Wyszło że muszę mieć steryd i immunoterapię. Zbadamy Allo mlrr i Cross match i wtedy zobaczy lekarz co dalej 🙏

Trzymam kciuki za każdą z was ❤️
    Przykro mi Lilli. Trzymaj się.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ