Ovitrelle - zastrzyk - kto stosował ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kori wrote:Pozwolę sobie zapytać, po co badać progesteron po 6 dniach od zastrzyku? Daje nam to jakaś informację?
-
Wiec tak ja jestem po ostatnim zastrzyku wczoraj czułam wieczorem jakieś kłucie jajników i dziś trochę też nawet była ochota na ❤️❤️ więc nie wiem piersi mnie znów bolą bo przez 3 ostatnie okresy wcale nie bolały no i skutkiem tego był bardzo słaby progesteron. Zastanawiam się jednego jak zawsze mnie bolały piersi od około owulacji do prawie okresu to nie było owulacji a jak owulacja zaczęła być to piersi przestały boleć i słaby progesteron. No i w końcu po 3 miesiącach piersi zaczęły boleć to znów owulacji chyba nie było i przez to zastrzyk wzięłam na pęknięcie więc teraz ostatnie czekanie. Ale zastanawia mnie ta sytuacja o co chodzi z tym że tak mi się dzieje. Okres mam mieć 28 wiec czekamy 😉
-
Starająca111 wrote:Wiec tak ja jestem po ostatnim zastrzyku wczoraj czułam wieczorem jakieś kłucie jajników i dziś trochę też nawet była ochota na ❤️❤️ więc nie wiem piersi mnie znów bolą bo przez 3 ostatnie okresy wcale nie bolały no i skutkiem tego był bardzo słaby progesteron. Zastanawiam się jednego jak zawsze mnie bolały piersi od około owulacji do prawie okresu to nie było owulacji a jak owulacja zaczęła być to piersi przestały boleć i słaby progesteron. No i w końcu po 3 miesiącach piersi zaczęły boleć to znów owulacji chyba nie było i przez to zastrzyk wzięłam na pęknięcie więc teraz ostatnie czekanie. Ale zastanawia mnie ta sytuacja o co chodzi z tym że tak mi się dzieje. Okres mam mieć 28 wiec czekamy 😉
Starająca111 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie. Staramy się z mężem o dzidziusia 1,5 roku. To 2 cykl dopiero u jakiegoś ogarniętego lekarza. Dostałam clo, później 6 zastrzyków bemfola, urosły 2 pęcherzyki jeden 21mm, drugi 18mm. Dostałam 4.02 zastrzyk z ovitrelle. Ogólnie ból piersi i ból podbrzusza z przewagą w lewym jajniku (owulacja w prawym). W 14dpo zrobiłam betę wyszła 0,3. Wczoraj powinna być @, dzisiaj jest 17dpo,a objawów na okres jako takich jak co miesiąc brak. Także sama już nie wiem co myśleć. Czekać jeszcze parę dni i iść znowu na betę bo jak to mówią nadzieja umiera ostatnia czy jednak niestety czekać na @. ?
-
Justkaro wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie. Staramy się z mężem o dzidziusia 1,5 roku. To 2 cykl dopiero u jakiegoś ogarniętego lekarza. Dostałam clo, później 6 zastrzyków bemfola, urosły 2 pęcherzyki jeden 21mm, drugi 18mm. Dostałam 4.02 zastrzyk z ovitrelle. Ogólnie ból piersi i ból podbrzusza z przewagą w lewym jajniku (owulacja w prawym). W 14dpo zrobiłam betę wyszła 0,3. Wczoraj powinna być @, dzisiaj jest 17dpo,a objawów na okres jako takich jak co miesiąc brak. Także sama już nie wiem co myśleć. Czekać jeszcze parę dni i iść znowu na betę bo jak to mówią nadzieja umiera ostatnia czy jednak niestety czekać na @. ?
-
Justkaro wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie. Staramy się z mężem o dzidziusia 1,5 roku. To 2 cykl dopiero u jakiegoś ogarniętego lekarza. Dostałam clo, później 6 zastrzyków bemfola, urosły 2 pęcherzyki jeden 21mm, drugi 18mm. Dostałam 4.02 zastrzyk z ovitrelle. Ogólnie ból piersi i ból podbrzusza z przewagą w lewym jajniku (owulacja w prawym). W 14dpo zrobiłam betę wyszła 0,3. Wczoraj powinna być @, dzisiaj jest 17dpo,a objawów na okres jako takich jak co miesiąc brak. Także sama już nie wiem co myśleć. Czekać jeszcze parę dni i iść znowu na betę bo jak to mówią nadzieja umiera ostatnia czy jednak niestety czekać na @. ?
-
-
nick nieaktualny
-
Olenkaqx wrote:Przepraszam, że tak wbijam, ale gdyby któraś z Was była z okolic Katowic/Sosnowca/Jaworzna to mam na sprzedaż 2 zastrzyki Ovitrelle, ważne do 05/2022. Przechowywane cały czas w lodówce oczywiście. Nie zdążyłam ich użyć, jak widać w stopce, a oczywiście kapana w gorącej wodzie kupiłam obydwa z recepty. Jeżeli któraś byłaby chętna to proszę o wiadomość priv👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Starająca111 wrote:Widzę że nikt tu już nie zagląda. Szkoda😥
Jesli chodzi o mnie zaprzestalam działań na 3 miesiące. Musiałam zmienić pracę z przyczyn niezależnych ode mnie. Na szczęście od razu znalazłam nową😊😊😊
Teraz widzę że taki odpoczynek i regeneracja są mi potrzebne. Mój śluz zaczyna być normalny w okresie plodnym a podczas starań wogole go nie mialam! Lekarz podczas usg w trakcie owulacji stwierdził że wogole go nie mam. Od razu zasugerował że stres ma na śluz ogromny wpływ. Także jeszcze parę tygodni i powracam do działania.
Będę rozpoczynać z Ovarinem, ziołami ojca Sroki i olejem z Wiesiołka.Starająca111 lubi tę wiadomość
-
Starająca trzymam kciuki! 😍Dawno nie wchodziłam tutaj bo musiałam mieć przerwę. 15 lutego ponownie Poroniłam.
Teraz przerwa dłuższa od starań i badamy się.
Wyszło że muszę mieć steryd i immunoterapię. Zbadamy Allo mlrr i Cross match i wtedy zobaczy lekarz co dalej 🙏
Trzymam kciuki za każdą z was ❤️Starająca111, Angelles lubią tę wiadomość
-
Starająca111 wrote:Hejka u mnie dziś minęło o godzinie 12 dziesięć dni od zastrzyku zrobiłam z ciekawości test i pozytywny jeszcze. Ciekawe czy zastrzyk to jest jeszcze 🤔
Dzień dobry. Jestem nowa na tym wątku. W czwartek byłam na monitoringu i mam pęcherzyk 18 mm, w sobotę miałam zrobić zastrzyk o 9 (zrobiłam o 8 ) i jutro mam zrobić drugi żeby podrasować ciałko żółte.
Wczoraj byłam senna i poza tym nie mam żadnych objawów. W piątek bolało mnie po prawej stronie więc mam nadzieję, że nic nie pękło wtedy, bo z seksem było średnio z powodu pracy mojego męża.
W ogóle jestem zdziwiona, że miałam pęcherzyk po prawej stronie, bo w poprzednim cyklu też tak było, a ostatnio bolała mnie pół miesiąca lewa strona. I byłam świecie przekonana, że to z lewej rośnie 🥚a tu taka niespodziankaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 06:38
Starająca111 lubi tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
No widzę że u każdej coś się dzieje i robicie przerwy ja ten cykl odpuściłam całkowicie pod względem myślenia jestem czy nie jestem. Ale zastrzyk wzięłam mówię i tak to jest ostatni mój cykl starań na chwilę obecną to wezmę ale i tak pewnie on nic nie zmieni. Przerywam starania bo nie mogę z boli endometriozy. Więc w tym cyklu mówię tylko tak niech już przyjdzie ten okres i odrazu tabletki biorę anty i koniec z bólami. Jutro mam termin okresu dziś na teście cień kreski dość widoczny ale cień. Zastanawiam się bo zawsze tak z dwa dni przed okresem dostaje plamienia a teraz jeszcze nie mam ich. Piersi dziś w nocy jeszcze bolały że na brzuchu ciężko mi się leżało tylko zauważyłam że mam w tym cyklu tak że raz mnie bolą za chwilę nie i znów bolą ale raczej dzień przed okresem nie powinny już boleć 🤷 wczoraj byłam bardzo osłabiona i normalnie pociłam się nic mi się nie chciało nie wiem czy to przed okresem czy co w każdym razie jutro termin @ więc niecierpliwie czekam na nią 🙈 a wam wszystkim życzę powodzenia i oby się udało w końcu ❤️ moja siostra na USG już mam dzidziusia ma 3 cm rączki nóżki rusza się i mówi że jak nic nie urośnie do następnej wizyty to może będzie dziewczynka a ma już 3 chłopców więc by się przydała z resztą u nas żadnej dziewczynki sami chłopcy 🙆
Lili❤️, Angelles lubią tę wiadomość
-
Lili❤️ wrote:Starająca trzymam kciuki! 😍Dawno nie wchodziłam tutaj bo musiałam mieć przerwę. 15 lutego ponownie Poroniłam.
Teraz przerwa dłuższa od starań i badamy się.
Wyszło że muszę mieć steryd i immunoterapię. Zbadamy Allo mlrr i Cross match i wtedy zobaczy lekarz co dalej 🙏
Trzymam kciuki za każdą z was ❤️Lili❤️ lubi tę wiadomość