X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja przy pcos
Odpowiedz

Owulacja przy pcos

Oceń ten wątek:
  • Karola__ Koleżanka
    Postów: 75 5

    Wysłany: 30 marca 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp w ogóle jest jakaś dziwna.. Hehe

    No.. na początku jej gratulowałam ale gdy mi powiedziała,że się nie cieszy to aż zaczęłam płakać i krzyczeć na nią przez telefon.. może dziwna reakcja ale skoro nie chciała to mogła się zabezpieczać kurde.. A nie wyć do słuchawki osobie która tego pragnie.

    Antyram odpoczywasz w końcu?

    Karola
  • Anytram Ekspertka
    Postów: 123 106

    Wysłany: 30 marca 2018, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wczoraj posprzątałam na Święta, trochę dziś odpoczęłam, a jutro niestety idę do pracy. A Ty jak się czujesz? Wg wykresu na ovu za ok 5 dni powinnam dostać @ ale nie wiem czy muwierzyć bo było by to ponad 10 dni wcześniej niż w ostatnich dwóch cyklach. Pożyjemy zobaczymy:)

    147d3f1af2.png[/url]
  • Karola__ Koleżanka
    Postów: 75 5

    Wysłany: 30 marca 2018, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam drugi cykl z ovu i jakoś dziwnie policzył. Chyba.. zobaczymy w następnym. :)

    Ja generalnie w porządku. Jakoś te święta wcale mnie nie cieszą,w sumie to pracuje i całe szczęście nic nie robię więc będę po pracy tylko odpoczywać. :)

    Swoją drogą jak o świętach mowa to wszystkiego dobrego Wam życzę. :) oby wiosna-lato to był NASZ czas na małe kurczaczki w brzuszkach. :)

    Karola
  • msmarmify Autorytet
    Postów: 296 185

    Wysłany: 31 marca 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:20

  • msmarmify Autorytet
    Postów: 296 185

    Wysłany: 31 marca 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:19

  • Cacuszko Przyjaciółka
    Postów: 184 35

    Wysłany: 31 marca 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

    Może wy mi coś możecie podpowiedzieć :) Byłam dziś na monitoringu - powiedzcie proszę czy pęcherzyk 16 mm może się wchłonąć w dwa dni? Byłam u dwóch różnych lekarzy ( z przyczyn losowych) - u jednego 28.03 (dwa dni emu), który stwierdził, że mam dwa pęcherzyki na prawym jajniku (16mm i 16,5mm) a na lewym nic. Dziś drugi lekarz stwierdził, że na prawym mam 12 mm, a na lewym 11mm. Czy to możliwe by na lewym urosło 11 mm, a na prawym wchłonął się 1 pęcherzyk, a drugi zmalał w dwa dni? Nie wiem co myśleć - kolejny monitoring dopiero we wtorek - zwariuje do tego czasu :(

    20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji [email protected]
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • Karola__ Koleżanka
    Postów: 75 5

    Wysłany: 31 marca 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pierwszy lekarz nie widział pęcherzyka w lewym jajniku.. nie mam pojęcia. Albo przez 2 dni urosły. :)

    Z kolei mi testy owulacyjne pokazywały tylko 2 dni z rzędu płodne nic więcej.

    Chyba musisz zaczekać do wtorku. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 10:51

    Karola
  • Cacuszko Przyjaciółka
    Postów: 184 35

    Wysłany: 31 marca 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, ale w prawym widział dwa po 16 mm, a dwa dni później inny lekarz już 1 pęcherzyk i to 12 mm. Nie chce mi się wierzyć, ze w dwa dni mógł się wchlonąc 16mm pęcherzyk.
    Tak jak mówisz musze poczekac do wtorku. To będa najdłuższe święta :(

    Wesołych Świąt Wam wszystkim życze :)

    20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji [email protected]
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • Karola__ Koleżanka
    Postów: 75 5

    Wysłany: 31 marca 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w dwa dni się nie wchłonie raczej..
    Nie mówiłaś temu drugiemu lekarzowi że dwa dni wcześniej miałaś w prawym dwa a w lewym nic?

    Karola
  • Cacuszko Przyjaciółka
    Postów: 184 35

    Wysłany: 31 marca 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę by wiedział, że była u innego lekarza, bo chciałam drugiej opinii. Nie chcę sobie palić mostów, bo to dobry gin.

    Także albo błąd w pomiarach albo się rzeczywiście wchłonął. Tak czy siak nic nie wymyśle przez te 3 dni. Musze czekać do wtorku niestety.

    20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji [email protected]
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • Anytram Ekspertka
    Postów: 123 106

    Wysłany: 31 marca 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Z okazji Świąt Wielkiej Nocy, życzę Wam wszystkim i każdej z osobna wytrwałości w dążeniu do upragnionego celu, spełnienia największych marzeń i dwóch kreseczek w najbliższym czasie!!!

    147d3f1af2.png[/url]
  • Karola__ Koleżanka
    Postów: 75 5

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. :)
    I co u Was? Kurczę cisza się tu zrobiła. :)

    Dziewczyny co myślicie o testach owu clear Blue z tymi buźkami?

    Karola
  • Anytram Ekspertka
    Postów: 123 106

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam dzis brazowego plamienia. pewnie dzis lub jutro przyjdzie @ i będe jechala na badania, wkoncu.. tyle, ze mam w pracy 2 zmianę, wracam o 23 a rano na badania muszę być na 8 rano w niemczech a pozniej znow do pracy. Będe wykonczona:( ale nie mogę wziąć wolnego z dnia na dzień:( nie uzywalam clear blue bo są dosc drogie tutaj, ale czytalam pozytywne opinie, że to najlepsze testy.

    147d3f1af2.png[/url]
  • Karola__ Koleżanka
    Postów: 75 5

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też tak czytałam. Wiadomo,że potwierdzi owulacje tylko monitoring ale.
    :) może spróbuje w przyszłym cyklu.

    A Ty jak na badania idziesz to tez nie możesz być wykończona za bardzo
    :) to też ma wpływ na wyniki

    Karola
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy jakiej wielkości pęcherzyka dostajecie ovitrelle?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Natka_30 Debiutantka
    Postów: 9 1

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msmarmify chyba tak jest właśnie, dlatego dostaje leki i dr zalecił dietę bezglutenową... nie wiem jaki to związek ale stosuje ;) a mój wspaniały pęcherzyk po 4 dniach zmienił się w ogromną torbiel... eh.. Dr mnie chociaż pocieszył że to dopiero 1 cykl stymulowany i jeszcze jestem "młoda" hehe więc walczymy dalej ;)

    PCOS, insulinooporność, wysoka prolaktyna, mutacja genu MTHFR, starania od 04.2016 r.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie wszystkie pęcherzyki tak kończą :( ehhh i weź się tu staraj o dzidzie...

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Natka_30 Debiutantka
    Postów: 9 1

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Twój/Twoja dr na to?? Bo moj na razie nie powiedzial nić na temat przyczyn tego...

    PCOS, insulinooporność, wysoka prolaktyna, mutacja genu MTHFR, starania od 04.2016 r.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nic poza inofemem 2x2 saszetki, plus zastrzyku z ovitrelli na pęknięcie.
    Właśnie dziś byłam na monitoringu.
    Mam pęcherzyki 21 mm, 21mm , 15 mm w prawym jajniku.
    Dostałam ovitrelle. Już sobie zaaplikowalam. Zobaczymy jak będzie. Endo trochę małe bo 5.4 mm ale jeszcze w dolnej normie. Jutro zakupuje masę moreli suszonych. Winem racze się od kilku dni ;)

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Anytram Ekspertka
    Postów: 123 106

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE super wielkość pęcherzyków! Oby tym razem się udało? A masz jakieś swoje sposoby na małe endo? Morele są na o dobre? Ja powiem Wam, że od poczætku ostaniego cyklu oprócz inofemu zaczęłam przyjmować: castangus, wiesiołka wit b6 i b 12 i coś z tych supli skróciło mi cykl w porównaniu z wcześniejszymi z 49 dni na 38!! to juz jest jakis plus na poczatek. Mialam wczoraj te badania w 2dc. Badali mi: estradiol, TSH, SHBG, DHEA-S, LH, FSH ,androgeny, testosteron i prolaktyne. takze sporo. Na kolejne badania jade w 21 dc czyli 24 kwietnia. Jednak jestem przerazona badaniem droznosci okazalo sie ze polski gin da mi tylko skierowanie na badanie do niemieckiego szpitala! oni tego nie robia na miejscu. a ja znam tylko angielski i holenderski nie będe rozumiala co oni ode mnie chcą ehh kolejny stres. ale muszę jakoś sobie poradzic... moze akurat ktos będzie mowil trochę po angielsku choć to jak szukanie igły w stogu siana:((

    147d3f1af2.png[/url]
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ