testy owulcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Unlike wrote:Ale po kiego grzyba robisz testy tak późno? Od ciąży są testy ciążowe, NIE owulacyjne. Nie ma co sobie mętlik w głowie robić, odstawić testy i czekać.
-
magda8869 wrote:http://t-time.pl/dni-plodne?fertilex=true
dziewczyny zobaczcie...14 lutego w kalulatorze pokazuje ze poziom progesteronu moze pokazywac owulacje i zgadzaloby sie dokladnie w tym dniu test zaczal pokazywac dodatnio owulacje ...potem co mi sie zgadza wedlug kalkulatora to to ze niby okolo 7 luyetgo byla owulacja tez mis ei tak wydaje bo wtedy byl pierwszy sok temperatury a temparatura [isze w kalulatorze ze moze byc podwyzszona tak na prawde dopiero po dniach spodziewanej miesiaczce wiec chyba zrobilam sobie jakas nadzieje ze to moze wczesna ciaza
Owulację potwierdza skok temp. i utrzymanie się jej na wyższym poziomie przez dłuższy czas a u ciebie poszła w górę i spadła tak jakby owulacja została przerwana. Niepotrzebni sie nakręcasz i wałkujesz temat na kilku wątkach co ma być to będzie. Jeden cykl obserwacji nie wnosi wiele wiadomości.
magda8869 wrote:7 luyetgo byla owulacja tez mis ei tak wydaje bo wtedy byl pierwszy sok temperatury a temparatura [isze w kalulatorze ze moze byc podwyzszona tak na prawde dopiero po dniach spodziewanej miesiaczce -
Na ciazowy to nie wyglada ten twoej wykres bo ani tempka ci nie odbija ani nie wznosi sie..dla mnie to cykl bezowulacyjny jest niestety -na moje oko oczywiscie...,,,,
-
kapturnica wrote:Na ciazowy to nie wyglada ten twoej wykres bo ani tempka ci nie odbija ani nie wznosi sie..dla mnie to cykl bezowulacyjny jest niestety -na moje oko oczywiscie...,,,,
skad wiesz ze bezowulacyjny ???a testy ktore potwierdzily owulacje e ostatnich dniach ????co sygnalizuja????tzn wiez ze nie mowia o owulacji ale o przygotowanius ie do niej ale....sma juz nie wiem -
vanessa wrote:To nie prawda że temp po owulacyjna podnosi się po miesiączce...
nie chodzilo mi ze temp podnosi sie po miesiaczce tylko na jednym wyczytalam ze jak ciaza jest to wiarygonie podwyzszona jest od dnia spodziewanej miesiaczki przez kiilkanascie dni iw tedy mozna wierzyc ze to na 100 procent ciaza -
magda8869 wrote:nie chodzilo mi ze temp podnosi sie po miesiaczce tylko na jednym wyczytalam ze jak ciaza jest to wiarygonie podwyzszona jest od dnia spodziewanej miesiaczki przez kiilkanascie dni iw tedy mozna wierzyc ze to na 100 procent ciaza
Najlepiej dla własnego spokoju idź na betę bo mam wrażenie że drążysz temat bo chcesz aby Ci ktoś wreszcie potwierdził że Twój wykres jest ciążowy
Życzę Ci aby to była ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 11:28
kapturnica lubi tę wiadomość
-
zrobilam rano bete ...okolo 18 mam miec wynik a pani z labo powiedziala ze nie jest realne zeby owulacja byla tak pozno zobaczymy a od nowego cyklu koncze z tampe obserwacjami wykresami itp to nie dla mnie za bardzo sie spinam denerwuje a program dziala wedlug swoich decyzj a my nie maszyna i kazda kobita jest inna.... moze jeden mam bezowulacyjny nie wiem ale wyniki wszystko ma w normie mam nadzieje ze owulacja wystepuje bez zarzutu a pani w labo tez mowila ze jak sie zablokuje to mozna nawet zablokowac sobie wlasnie ta plodnosc tzn owulacje itp wiec od nowego cyklu olewam wszystko trzeba korzystac z sexu cieszyc sie nim nadchodzaca wiosna i tyle nikt nie zajdzie jak bedzie sie tak blokowal a u mnie mierzenie temp za duzy stres i wogole z pierwszym podeszlam inaczej bardzo chcialam ale nic nie robilam nic nie obserwowalam tylko sex i szybko sie udalo wiec teraz trzeba tez tak zrobic ....i innym tez tak radze znam dziewczyne co przez blokade starala se 3 lata inna rok a trzeca 1,5 wiec do niczego dobrego to nie prowadz....narka wszystkich pozdrawiam i zycze powodzenia w planowaniu
-
Tylko że olanie wszystkiego i wyluzowanie nie wszystkim pomoże... jak jest jakiś problem to luz nie wyeliminuje przyczyny niepłodności.
Monique, kapturnica, dojrzała lubią tę wiadomość
-
Witam. Słuchajcie nie wiem co jest z tym moim cyklem. Robiłam test owulacyjny w 16 d.c. Wyszły dwie ładne równe kreseczki. Myślałam, że mam w tym dniu owulację, ponieważ spadła temperatura a mnie bolało podbrzusze jak na owulację wrażliwe piersi gorsze samopoczucie. Typowe objawy. Teraz jest 19 d.c. zrobiłam test jak tylko dla sprawdzenia i znów wyszły dwie równe kreski tzn. druga nie jest ciemniejsza ale taka sama jak kontrolna. Tempka już się podwyższyła. Skąd pozytywny test ? Może któraś z Was tak miała i co to może oznaczac. Z góry dziękuję za poradę.
P.s. jutro znów zrobię test owu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 13:26
-
testy owulacyjne robimy do pierwszego pozytywu. dalej to nie ma sensu. poziom LH może utrzymywac sie wysoki jeszcze przez kilka dni, a później opada. więc jeszcze przez kilka dni testy mogą wychodzic pozytywne, co niczego do obserwacji nie wnosi;)
-
wczoraj zrobiłam z ciekawości dwa różne testu owu. I każdy wyszedł inaczej: ten z allegro negatywny, a z rossmanna pozytywny (ewidentnie kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej). W sumie niewiadomo któremu wierzyć. Ja oczywiście bardziej jestem za tym z rossmanna ;P ale dzisiaj jeszcze raz zrobię i zobaczę.Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Majka86 wrote:wczoraj zrobiłam z ciekawości dwa różne testu owu. I każdy wyszedł inaczej: ten z allegro negatywny, a z rossmanna pozytywny (ewidentnie kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej). W sumie niewiadomo któremu wierzyć. Ja oczywiście bardziej jestem za tym z rossmanna ;P ale dzisiaj jeszcze raz zrobię i zobaczę.
-
Witam Was staraczki. Mam małe pytanko do Was Kochane. Jestem w zasadzie przed okresem jeszcze nie przyszedł ale jest już pewnie za rogiem. 28 d.c. W ciąży raczej nie jestem bo nic o tym nie świadczy. Dopiero rozpoczęłam pierwszy cykl z duphastonem. I chyba hormony mi się rozchwiały. Dziś chciałam coś sprawdzic na teście owu i ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny. To znaczy druga kreska nie jest ciemniejsza ale taka sama jak kontrolna. Czy to możliwe w tej fazie cyklu? Czy ze mną jest coś nie tak? A wizyta u ginka dopiero 20 marca. Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego?? Buziaki dla Was.
-
nick nieaktualny