And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Izape, ten lekarz... Brak słów... Może faktycznie warto rozważyć zmianę?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza, chyba żartujesz...na prywatnej wizycie to jest dla mnie nie do pomyślenia. Najwyraźniej panu doktorowi się nie podoba że mu pieniądze przeleciały koło nosa. Z tego co mówisz sto razy lepszą opiekę masz na NFZ i masz do tego prawo, możesz sobie chodzić do dziesięciu lekarzy jak będziesz miała ochotę a jemu NIC DO TEGO. Ja bym na pewno zmieniła lekarza bo jestem uczulona na takich ludzi. Jemu nie zależy na Twoim i Zosi zdrowiu, tylko na pieniądzach i się nawet niespecjalnie z tym kryje. Sorry ale na prywatnej wizycie to ja oczekuję że lekarz mi poświęci tyle czasu ile będę potrzebowała, o wszystkim dokładnie poinformuje, zrobi dokładne USG...bo po to się chodzi do lekarza prywatnie, żeby mieć opiekę na najwyższym poziomie... Dwuminutowe USG to jakaś kpina...
frezyjciada, szona, kittinka, MonikA_89!, Iseko lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Iza, znajdziesz. Kilka moich koleżanek zmieniało lekarza w 3 trm, jedna 5 tygodni przed terminem. Szukaj kogoś innego. Szkoda Twoich nerwów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 12:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczerze mówiąc Iza jestem w szoku... Ja nigdy w sumie nie prosiłam go o badanie szyjki czy o badania, sam zawsze o tym mówi, wizyty ma tez we wtorki i piątki... Sam mi to mówil i mnie przekładał jak nie mogłam byc w poniedziałek, sam mówił o usg żebym poszła robić do kogoś z certyfikatem bo on nie zrobi mi dokładnie. No ogólnie jego usg wygląda jak wygląda to racja ale teraz ostatnie wizyty mi sprawdza zawsze przepływy, wody, łożysko. Ani razu nie mówił do mnie w ten sposób, szok. Wizyta trwa u niego zawsze minimum 20 minut. Sam mówił mi ostatnio że jak nie będę czuła ruchów to mam jechać na ip na nfz żeby mi zrobili ktg i usg a nie wydawać kasę na prywatne ktg i wizyty że zapisuję na karcie ciąży że wysokiego ryzyka i jak coś mam mówić że on mi kazał przyjechac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 12:28
-
nick nieaktualnyIza jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o hajs. Ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza,Ty masz tam chodzić z przyjemnością i czuć się zaopiekowana! Dodam tylko, że ja przy porodzie z młodym lekarza ginekologa nie widziałam nawet na oczy. Przy porodzie to położne gra pierwsze skrzypce i często lekarz to przychodzi już po fakcie, o ile w ogóle. I teraz mam porównanie do rodzenia w szpitalu gdzie pracuje prowadzący i w takim gdzie nie masz lekarza. I nigdy więcej nie będę decydować na podstawie lekarza, tylko będę rodzić, tam gdzie opieka jest najlepsza i opinie o całej porodówce etc.
A co zmian nastroju no to niestety .... Tak to w ciąży wygląda. A tym bardziej, że z dziewczynką 😆 dwie baby to mieszanka wybuchowa 😂😂Suszarka, szona lubią tę wiadomość
-
Syllwia91 wrote:Szczerze mówiąc Iza jestem w szoku... Ja nigdy w sumie nie prosiłam go o badanie szyjki czy o badania, sam zawsze o tym mówi, wizyty ma tez we wtorki i piątki... Sam mi to mówil i mnie przekładał jak nie mogłam byc w poniedziałek, sam mówił o usg żebym poszła robić do kogoś z certyfikatem bo on nie zrobi mi dokładnie. No ogólnie jego usg wygląda jak wygląda to racja ale teraz ostatnie wizyty mi sprawdza zawsze przepływy, wody, łożysko. Ani razu nie mówił do mnie w ten sposób, szok. Wizyta trwa u niego zawsze minimum 20 minut. Sam mówił mi ostatnio że jak nie będę czuła ruchów to mam jechać na ip na nfz żeby mi zrobili ktg i usg a nie wydawać kasę na prywatne ktg i wizyty że zapisuję na karcie ciąży że wysokiego ryzyka i jak coś mam mówić że on mi kazał przyjechac.
Sylwia prosiłam go specjalnie o to, zeby wizyty nie byly w poniedzialek, bo mowie ze nie mozemy teraz w poniedzialki. To mi juz drugi raz powtarza, ze nie, bo on tylko w poniedzialki przyjmuje ciezarne a w reszte dni ma osoby starajace się. Tymbardziej ze wie, ze mam godzine drogi zeby dojechac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 12:38
Syllwia91 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Izape, ja zmieniłam lekarza w 3 trymestrze. Moja gin była na urlopie i już zostałam u innego. Na kolejne ciąże też.
Ja zawsze nie mogłam doczekać się wizyty, nie wyobrażam sobie nawet, bym miała się stresować, że idę do lekarza.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Sylwia prosiłam go specjalnie o to, zeby wizyty nie byly w poniedzialek, bo mowie ze nie mozemy teraz w poniedzialki. To mi juz drugi raz powtarza, ze nie, bo on tylko w poniedzialki przyjmuje ciezarne a w reszte dni ma osoby starajace się. Tymbardziej ze wie, ze mam godzine drogi zeby dojechac.
-
nick nieaktualnyAnka 37 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy Was też zalewała taka duża ilość białego śluzu po duphastonie?
Biorę go 3 razy 1 tab. Od 16 dc.
Czesc Witamy w szeregach Mam nadzieje, ze bedzie Ci u nas dobrze. Biore duphaston od marca zeszlego roku i nie zauwazylam zadnych zmian w sluzie przez ten czas
Edit: jesli owu masz w okolicy 14dc, to 23 cos moze na becie wyjsc, ale nie musi. U mnie kiedys 12dpo wynik bety byl rowny 0.5, a ciaza wtedy jednak byla...
Edit2: rety, pisze ostatnio jak analfabetaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 13:00
Anka 37 lubi tę wiadomość
-
Syllwia91 wrote:Kurcze.... Sama byłam we wtorek i widziałam inne ciężarne...
agge lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Sasanka55. wrote:Czesc Witamy w szeregach Mam nadzieje, ze bedzie Ci u nas dobrze. Biore duphaston od marca zeszlego roku i nie zauwazylam zadnych zmian w sluzie przez ten czas
Edit: jesli owu masz w okolicy 14dc, to 23 cos moze na becie wyjsc, ale nie musi. U mnie kiedys 12dpo wynik bety byl rowny 0.5, a ciaza wtedy jednak byla...
Na pewno będzie mi z Wami dobrze 😁 owu było 12-13dc.
W tamtym roku w 21 dc beta 2 a 5 dni później 235.
Zastanawiam się czy to nie za wcześnie będzie w piątek 23dc. -
Izape_91 wrote:Sylwia prosiłam go specjalnie o to, zeby wizyty nie byly w poniedzialek, bo mowie ze nie mozemy teraz w poniedzialki. To mi juz drugi raz powtarza, ze nie, bo on tylko w poniedzialki przyjmuje ciezarne a w reszte dni ma osoby starajace się. Tymbardziej ze wie, ze mam godzine drogi zeby dojechac.
Niech spada, buc jeden! Nic sobie nie zarzucaj, no co Ty! Dureń jeden zamiast objąć ciężarna najlepsza opieka, to kij w dupie mu nie pozwala. Wg mnie Twój stan psychiczny ma ogromne znaczenie. W bia jest taki jeden lekarz - wszystkie moje kolezanki, które go wybrały mówią, ze on jest jak ciepły koc w zimne dni tak potrafi je uspokoic i ma takie usposobienie, ze zawsze wychodzą z wizyty uśmiechnięte. Takiego potrzebujesz lekarza! Ten ewidentnie będzie robił pod gorke i ja bym mu już szans nie dawała.Iseko lubi tę wiadomość
-
Anka 37 wrote:Na pewno będzie mi z Wami dobrze 😁 owu było 12-13dc.
Zastanawiam się czy to nie za wcześnie będzie w piątek 23dc.
Ale jak jeszcze raz powiesz, że 37 lat to „stare lata” to Cię „szczelę”! Chyba, żeś już w ciazy, to nie będę mogła
I ja tez nie widziałam żadnej zmiany w sluzie po duphastonie.Sasanka55., agge, Anka 37, kittinka, Iseko lubią tę wiadomość
-
Elfia dajesz nadzieje wszystkim bezobjawowcom!
Suszarka, Iseko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka 37 wrote:Na pewno będzie mi z Wami dobrze 😁 owu było 12-13dc.
Zastanawiam się czy to nie za wcześnie będzie w piątek 23dc.
Moze byc za wczesnie, moze nie- loteria To jak z sikancami- testuje od 8dpo, choc wiem, ze zawsze cos wychodzilo mi dopiero 12-14dpo. Jak nie szkoda Ci kasy, to badaj, ale ewentualny negatywny wynik i tak nie bedzie jeszcze w pelni wiarygodny
Przylaczam sie do apelu Szonki odnosnie "starosci" Jak to moj wujek mawia- "stary to jest kon", ale nie wiem, co ma na mysliAnka 37, szona, kittinka lubią tę wiadomość