Beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj wyliczył ze faktycznie się Pospieszylam z ta beta.. ostatnie przytulanki było 26 lutego. 14 dni minie w piątek 11 marca i wtedy też wypada mi okres. Wczoraj czyli 5 dni przed @ beta 2.83. Chyba jednak się Pospieszylam. Dziewczyny kiedy powtórzyć? Jeśli nie dostane @Brychta
-
Cześć dziewczynki
Jestem tu nowa i jestem w kropce ;/;/
25.02.2016 miałam inseminacje, dzień wcześniej podany Pregnyl 2 x 500.
Staramy się z mężem od 2 lat, to była nasz pierwsza inseminacja i bardzo mi zależy żeby się udało ale z tego co wynikło chyba nic z tego. Proszę doradzcie, 9 dni po inseminacji zrobiłam bete i wyszła 10,5 a norma jestto od 5,8 w w zwyż ciąża, po 2 dniach zrobiłam bete i wyszło 4,23 i nie wiem co myslec, lekarz kazał powtórzyć za 3 dni ale 10.03 mam dostać @ i brzuch mnie nawet pobolewa jak na okre także chyba nie ma już na co liczyc. Miałyście podobne sytuację? Moim zdaniem pierwsza beta to wynik po pregnylu ;//ninkali lubi tę wiadomość
-
ja miałam 13dpo 4,23. Moim zdaniem jak beta jest blisko 5 to warto zrobić jeszcze raz dla pewności czy przyrasta.
Jatoja2 , radzę nie porównywać wyników z poprzednimi ciążami bo wywołują mętlik gdyż każda ciąża jest inna i nie koniecznie hormony będą przyrastać w takim samym stopniu co w pierwszej. Polecam zrobić jeszcze raz w celu oceny jak % przyrasta beta. Jak poniżej normy wtedy skonsultować wynik z lekarzem.jatoja2, Doronia89 lubią tę wiadomość
2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓ -
A ja teraz się tak zastanawiam bo w miesiąc temu byłam w 3 tyg ciąży i poronilam samoistnie. I może ta beta 2.8 to pozostałość tamtego. Chociaż lekarz powiedział podczas badania ze wszystko dobrze poszło. . Teraz to już zglupialam. Coulice dzuewczynyBrychta
-
Czesc dziewczyny!
Opiszę krótko moja sytuację:
Okres mialam 23.01 potem 6.02 znowu dostałam, prawdopodobnie to był również okres bo trwał 7 dni i różnił się tylko tym, że mniej mnie bolalo. Przy cyklach około 30dniowych, trochę się zmartwilam, ze ten przyszedł po 15 dniach... Dziwnie się czulam pod koniec lutego, strasznie zmeczona, piersi mi bolaly okrutnie, w zasadzie do teraz tak jest. Zrobiłam testy ciazowe- 2 pozytywne. 3.03 beta 116.3 a 7.03- 820.7. Myslicie, że przyrost jest prawidłowy? Strasznie się martwie, gdyż próbujemy od praktycznie 2 lat... A wczoraj (8.03) byłam u ginekologa i nic nie widzi, nawet pęcherzyka. Czy wszystko jest w porządku? -
Jestem po wizycie w klinice. Wyszła u mnie ciąża pozamaciczna stąd niski przyrost bety. Teraz odstawiam leki żeby organizm sam się oczyścił. Dostałam też skierowanie do hematologa żeby zbadać krzepliwość krwi bo tutaj mogę mieć problem skoro jedna ciąża nie rozwijała się prawidłowo i pod koniec I trymestru nie było akcji serca a druga okazała się pozamaciczna. Gdzieś we mnie może leżeć problem i trzeba to zbadać bo mogę robić sobie inseminacje ale nie koniecznie będę mogła te ciąże utrzymać. Trzymam kciuki za Was dziewczyny i życzę samej pozytywnej bety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:26
2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓