X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta HCG

Oceń ten wątek:
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena79 wrote:
    Witam was wszystkie serdecznie, czytam prawie wszytskie posty na tym forum i czas zeby podzielic sie moimi doswiadczeniami. Z mezem staralismy sie o dzidzie od 3 m-cy, dzis w dzien okresu zrobilam sikanca i od razu wyszla II krecha, na USG widac na razie b.maly pecherzyk bez echa zarodka wiec nic tylko czekac. Jutro beta po laboratorium juz bylo zamkniete dzisiaj :(, dobija mnie ta niepewnosc

    Trzymam za was wszystkie kciukasy
    Gratulację. Jak już widać pęcherzyk to beta już też będzie ładna.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • atena79 Koleżanka
    Postów: 47 12

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje tele_79 :) beta 348 żeby tylko przyrastała, sprawdzenie w poniedziałek

  • iriiska Autorytet
    Postów: 2745 3272

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

    Czytam Was już od jakiegoś czasu mając wiele podobnych rozterek. Jestem obecnie 7 dni po trzeciej inseminacji i pierwszy raz dostałam zastrzyki gonapeptyl, dokladnie 36 h przed inseminacją.
    Myśląc już o testowaniu, czy wiecie może jak ten lek wpływa na wynik bHCG? Czy może go sfałszować?

    Ściskam Was i trzymam kciuki za pozytywne wyniki :)

    dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

    "Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • kasiek2620 Autorytet
    Postów: 3378 6452

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Cześć Dziewczyny!

    Czytam Was już od jakiegoś czasu mając wiele podobnych rozterek. Jestem obecnie 7 dni po trzeciej inseminacji i pierwszy raz dostałam zastrzyki gonapeptyl, dokladnie 36 h przed inseminacją.
    Myśląc już o testowaniu, czy wiecie może jak ten lek wpływa na wynik bHCG? Czy może go sfałszować?

    Ściskam Was i trzymam kciuki za pozytywne wyniki :)

    Hmmm ja bym się wstrzymała. Dwa dni temu zrobiłam bhcg 12 dni po zastrzyku (i tyle samo po iui) i wyszło mi 3,4 i teraz żałuję że poszłam tak wcześnie... Bo do pon nie wiem co będzie......

    06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    2IUI
    Marzec 2019 I procedura
    4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
    08.20AK
    27.01 tr AK 6dpt
    26.02tr 2zarodków(AK+AZ) :-(
    30.04.21 tr AZ
    5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
    7.07.21 7tr. 0
    brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
    10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
    Szczepienia limfocytami
    24.03.22 9tr-0
    27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
    20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
    12+4 69mm dziewczynki
    15+4 158 gram szczęścia FHR 154
    18+4 262 g
    19+3 332g
    21+4 462
    24+4 868
    26+4 1220
    28+3 1486
    30+4 1728
    32+4 2400
    34+4 2680
    36+4 3952
    age.png
  • iriiska Autorytet
    Postów: 2745 3272

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 strasznie trudno wytrzymać do tego właściwego terminu. Ja właśnie jutro mam 10 dpo i zaryzykuję testowanie, także idziemy razem :) Daj znać jak u Ciebie, oby był piękny przyrost!

    dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

    "Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Paulus55555 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Jestem tu nowa i szukam pomocy.
    Opiszę Wam w skrócie mój przypadek i proszę o pomoc.
    Jestem w 36dc, ciężko mi powiedzieć w jakim dniu i czy już miałam owulację. Cykle mam strasznie nie regularne. Dziś zrobiłam beta HCG z krwi i wyszło 0,1 - ewidentnie oznacz brak ciąży. Dodam że już raz byłam w ciąży ale niestety tylko przez 7 tygodni. Dodatkowo piersi bolą mnie okropnie, są twarde, obrzmiałe, mają niebieskie żyłki, jestem wyczulona na zapachy, nie mam apetytu, brzuch mnie pobolewa. W 30dc miałam straszny ból brzucha, i kilka kropelek krwi na wkładce. Miesiączki jeszcze nie dostałam. Zaczęłam mierzyć temperaturę w pochwie ale dopiero od kilku dni także to też nic nie pomoże. Czy jest jeszcze jakakolwiek szansa na ciąże w tym cyklu? Jak zobaczyłam wyniki to zaraz wzięłam luteinę na wywołanie miesiączki, czy nie za szybko? Proszę o rozwianie moich nadziei na ciążę, sama siebie próbuję oszukać że mogło być za wcześnie na badanie.

  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1354 1030

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jestem dzis 13dpo i test bialy aż razi ale temperatury wysokie nadal. Czy to przez to że biorę od 9 dni luteine 2x1 i ona zawyża mi wykres?
    Bo już sama nie wiem. A na betę moge pojechać dopiero dziś wieczorem.

    34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1354 1030

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąży brak, beta negatywna a temp wciąż w okolicy 37st. Czy któraś z was tak miała?

    34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • kasica_89 Koleżanka
    Postów: 38 4

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, proszę o informację, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji….cierpię od kilku dobrych lat na PCOS, ostatnie cykle były dość regularne, wczoraj popołudniu zrobiłam test ciążowy i wyszła druga kreska, pojechałam na beteHcg, która wyniosła 127, zgodnie z normami wczesna ciąża – 4 tydzień, zgodnie z OM (7 grudnia) 8 tydzień, czy jest możliwe że coś się poprzesuwało (przeprowadzka do nowego domu, problemy rodzinne), czy raczej ciąża biochemiczna? Puste jajo płodowe?

    kwiecień 2013 r. stwierdzone PCO
    sierpień 2014 r. II kreseczki po 4 cyklach z Clo i Bromergonem
    maj 2015 Oliweczka <3
    grudzień 2017 r. zaawansowane PCOS :( kolejne starania rozpoczęte...
    30.01.2019 r. .... II kreseczki <3
  • Agunia19814 Znajoma
    Postów: 17 10

    Wysłany: 21 lutego 2020, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Zrobiłam betę w 5 dpo...nie mogłam wytrzymać-teraz żałuję bo widzę że to za wcześnie....Mam rację?(wynik oczywiście ujemny)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 20:47

  • VR Koleżanka
    Postów: 165 12

    Wysłany: 21 lutego 2020, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę to chyba najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki.

    52f668246f.png

    [*] 8tc 10.2016 łyżeczkowanie
    [*] 5tc 08.2017 cp
    Kraków

    MTHFR C6ttC-T hetero
    PAI-1 4G/5G homo
    hiperprolaktynemia czynnościowa
  • Hanga Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 25 listopada 2021, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczynka wrote:
    I co ciekawe przy becie 4 wychodziły mi już testy z moczu pozytywne, także wszystko jest możliwe.
    A ile dni po owulacji byłaś, że beta wyszla Ci niecałe 4? 😊 Ja zrobilam bete w 26 dniu cyklu 12 dni po owu 5.2 a norma od 5.3 i nie mam pojęcia co myśleć czy jest szansa że wzrośnie. Do miesiaczki mam jeszcze 4 dni

  • BuBu90 Autorytet
    Postów: 7992 11182

    Wysłany: 25 listopada 2021, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia19814 wrote:
    Witam
    Zrobiłam betę w 5 dpo...nie mogłam wytrzymać-teraz żałuję bo widzę że to za wcześnie....Mam rację?(wynik oczywiście ujemny)

    No i po co robić betę w 5 dpo 🤦‍♀️ nie ważne jak bardzo nie możesz wytrzymać.. Ona nie ma prawa być dodatnia.. Zagnieżdżenie zarodka jest od 6 do 12 dpo! Dopiero po zagnieżdżeniu w ciągu 48h wydzielana jest beta hcg... Więc jak miał Ci wyjść wynik dodatni 🤦‍♀️ ja rozumiem dużo ale naprawdę można poczytać kiedy najlepiej robić albo zapytać bo szkoda hajsu i nerwów. Najwcześniej test 10 dpo, beta moim zdaniem 11-12 dpo. Jest szansa na to że już coś wyjdzie. A im później tym lepiej i bez wątpliwości można stwierdzić czy jest ciąża czy nie

    golonat lubi tę wiadomość

    34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    Badania
    trombofilia ❌ MTHFR_1298A>C układ heterozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny - acard + heparyna
    On 33l.👨‍🦱
    Hormony ✅
    USG jąder ❌ żylaki p.n. I st. (Zabieg 15.07.2022)
    Słabe parametry nasienia

    28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉
    07.10 punkcja mamy 3 dojrzałe 🥚
    10.10 jeden maluszek w 3 dobie na zimowisku ❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

    Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    10.06 12 dpo nieśmiałe ⏸️ -> 11.06 13 dpo śmielsze ⏸️ -> 12.06 ⏸️ -> 14.06 126,27, prog. 42,12 -> 16.06 263,26 (przyrost 108.3%), prog.38,46-> 17.06 beta 339.86, prog. 50.3

    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Andzia35 Ekspertka
    Postów: 139 58

    Wysłany: 25 listopada 2021, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    No i po co robić betę w 5 dpo 🤦‍♀️ nie ważne jak bardzo nie możesz wytrzymać.. Ona nie ma prawa być dodatnia.. Zagnieżdżenie zarodka jest od 6 do 12 dpo! Dopiero po zagnieżdżeniu w ciągu 48h wydzielana jest beta hcg... Więc jak miał Ci wyjść wynik dodatni 🤦‍♀️ ja rozumiem dużo ale naprawdę można poczytać kiedy najlepiej robić albo zapytać bo szkoda hajsu i nerwów. Najwcześniej test 10 dpo, beta moim zdaniem 11-12 dpo. Jest szansa na to że już coś wyjdzie. A im później tym lepiej i bez wątpliwości można stwierdzić czy jest ciąża czy nie
    Nie można generalizować i osądzać, różne są przypadki. Ja np. jestem po poronieniu i lekarz kazał mi testować jak najwcześniej - im wcześniej będe wiedzieć tym wcześniej wdrażamy leczenie kolejne na podtrzymanie . zrobiłam betę w 7 dniu po owu i jest pozytywna. Nie wiadomo jak jeszcze się to wszytsko potoczy czy będzie przyrost itp ale cieszę się że mogę działać jak najwcześniej

    sara9555 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • BuBu90 Autorytet
    Postów: 7992 11182

    Wysłany: 25 listopada 2021, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:
    Nie można generalizować i osądzać, różne są przypadki. Ja np. jestem po poronieniu i lekarz kazał mi testować jak najwcześniej - im wcześniej będe wiedzieć tym wcześniej wdrażamy leczenie kolejne na podtrzymanie . zrobiłam betę w 7 dniu po owu i jest pozytywna. Nie wiadomo jak jeszcze się to wszytsko potoczy czy będzie przyrost itp ale cieszę się że mogę działać jak najwcześniej

    Jak słusznie zauważyłaś zrobiłaś betę 7 dpo.. Czyli mogłaś mieć zagnieżdżenie w 6 dpo i zaczela się wytwarzać beta. Nie w 5 dpo.. Gdzie podział do blastocysty jeszcze trwa.

    34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    Badania
    trombofilia ❌ MTHFR_1298A>C układ heterozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny - acard + heparyna
    On 33l.👨‍🦱
    Hormony ✅
    USG jąder ❌ żylaki p.n. I st. (Zabieg 15.07.2022)
    Słabe parametry nasienia

    28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉
    07.10 punkcja mamy 3 dojrzałe 🥚
    10.10 jeden maluszek w 3 dobie na zimowisku ❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

    Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    10.06 12 dpo nieśmiałe ⏸️ -> 11.06 13 dpo śmielsze ⏸️ -> 12.06 ⏸️ -> 14.06 126,27, prog. 42,12 -> 16.06 263,26 (przyrost 108.3%), prog.38,46-> 17.06 beta 339.86, prog. 50.3

    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2021, 01:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia19814 wrote:
    Witam
    Zrobiłam betę w 5 dpo...nie mogłam wytrzymać-teraz żałuję bo widzę że to za wcześnie....Mam rację?(wynik oczywiście ujemny)

    W 5dpo wynik nie mogl byc inny, zarodek jeszcze nie mial szans żeby sie zagniezdzic. Robiac test czy apteczny czy z krwi, nawet jeśli wiemy ze bedzie negatywny to po cichu liczymy że jednak okaze się pozytywny. Nie ma co na wlasne życzenie fundowac sobie rozczarowania ;) cierpliwosc poplaca ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 01:12

  • Kala19 Koleżanka
    Postów: 35 6

    Wysłany: 28 listopada 2021, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu w 14dc wieczorem miałam podany pregnyl, czyli owu 16 dc i bete robiłam w 26 dc i wyszła 53 (ale ciąże straciłam), w tym roku wczoraj 25 dc beta 17.8, ale nie wiem kiedy była owu, myślę że 15-16 dc (wtedy tylko raz udało mi się zbadać szyjkę macicy i była otwarta, a tak to mam zawsze za wysoko by to sprawdzić)

  • Niczka95 Debiutantka
    Postów: 11 2

    Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.
    Witam. 9 dnia cyklu współżyłam. Wykonałam 2 dni przed miesiączką badanie beta-HCG z krwi. Wynik <1,10 mlU/ml. Moje cykle wahają się od 24-28 dni.

    Czy istnieje prawdopodobieństwo, że hormon jeszcze wzrośnie i mogę być w ciąży?

    Pozdrawiam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 17:04

  • Gosiaczeek Koleżanka
    Postów: 60 2

    Wysłany: 12 lutego 2022, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie co moze oznaczać jesli testy wychodza w taki sposob robiony 7 lutego popoludniu 10 ml
    https://linksharing.samsungcloud.com/tdMVqskwngL6 drugi! RObiony 10 lutego https://linksharing.samsungcloud.com/eHOjPK93LGg3 ten 20 mlu a beta 11 lutego <1.2 i czy jest prawdopodobienstwo plamienia w terminie miesiaczki bo jesli tak to to plamienie zakonczylo sie na przelomie 8-9 luty miesiaczke powinnam miec 3 zamiast tego 4 popoludniu zaczelo sie lekkie plamienie czy beta byla zrobiona w odpowiednim czasie cykle mam 27 dni Poprzednia miesiaczka byla 7stycznia nw kiedy dokladnie mogla byc owulacja

  • Wjedzma Autorytet
    Postów: 1191 1083

    Wysłany: 12 lutego 2022, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    Hej mam pytanie co moze oznaczać jesli testy wychodza w taki sposob robiony 7 lutego popoludniu 10 ml
    https://linksharing.samsungcloud.com/tdMVqskwngL6 drugi! RObiony 10 lutego https://linksharing.samsungcloud.com/eHOjPK93LGg3 ten 20 mlu a beta 11 lutego <1.2 i czy jest prawdopodobienstwo plamienia w terminie miesiaczki bo jesli tak to to plamienie zakonczylo sie na przelomie 8-9 luty miesiaczke powinnam miec 3 zamiast tego 4 popoludniu zaczelo sie lekkie plamienie czy beta byla zrobiona w odpowiednim czasie cykle mam 27 dni Poprzednia miesiaczka byla 7stycznia nw kiedy dokladnie mogla byc owulacja

    Te testy są wysuszone i uwydatniła się na nich kreska fabryczna. Skoro beta jest negatywna to tylko to potwierdza. Na testy patrzy się tylko w czasie wyznaczonym na opakowaniu. Beta po terminie @ powinna już wyjść pozytywna.

    age.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ