Ból po owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i chciałabym zasięgnąć Waszej porady i doświadczenia.
Obecnie jestem w 8 dniu po owulacji. A przynajmniej tak mi się wydaje, że tamtego dnia była owulacja i postanowiliśmy z mężem spróbować I teraz w tym 8 dniu po owulacji mam bóle w podbrzuszu, takie jak podczas okresu. Chwilami boli bardzo mocno. Wyczytałam, że to może być objaw zagnieżdżania się zarodka. Jeśli by faktycznie tak było,to czy ja mogę wziąć np. No-spę, aby złagodzić te bóle? Czy nie zaszkodzi to maleństwu, które może właśnie powstawać?
-
Magdoczka wrote:Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i chciałabym zasięgnąć Waszej porady i doświadczenia.
Obecnie jestem w 8 dniu po owulacji. A przynajmniej tak mi się wydaje, że tamtego dnia była owulacja i postanowiliśmy z mężem spróbować I teraz w tym 8 dniu po owulacji mam bóle w podbrzuszu, takie jak podczas okresu. Chwilami boli bardzo mocno. Wyczytałam, że to może być objaw zagnieżdżania się zarodka. Jeśli by faktycznie tak było,to czy ja mogę wziąć np. No-spę, aby złagodzić te bóle? Czy nie zaszkodzi to maleństwu, które może właśnie powstawać?
Bóle podbrzusza po owulacji jak i szereg innych objawów wskazujących na ciążę są raczej czymś normalnym. I nawet, jeśli nie miałaś ich wcześniej to nie każdy cykl jest taki sam. Mi gin w każdej z 3 ciąż mówił, że mogę brać nospę, jeśli tylko uznam, że już muszę. Myślę, że od jednej tabletki nic się nie stanie. -
Tez mam takie objawy..od owulacji ciagle czuje bol brzucha i czasami kłucie jajnika.. wczoraj wieczorem taki bol mnie zlapal w podbrzuszu ze az sie spocilam ... mam nadzieje ze to zagniezdzenie bylo...Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
Ja mam dziś 7-8dpo, progesteron z dziś 22. I od wczoraj mam bóle w podbrzuszu. Ale w poprzednim cyklu też miałam, a beta ujemna no i małpiszon przylazł
Edit: Cześć wszystkim, w ogóle. Bo tak tu wparowałam bez przywitaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 22:10
-
Hej dziewczyny!
Ja tez dzisiaj czuje podbrzusze, trudno tp nazwac typowym bolem raczej to pobolewanie,takie jak przed @... a jestem w okolicach owulacji tzn albo zaraz po albo w trakcie.
Pierwszy raz mam takie cos i zastanawiam sie o co chodzi i czy to normalne -
trzydziecha wrote:Hej dziewczyny!
Ja tez dzisiaj czuje podbrzusze, trudno tp nazwac typowym bolem raczej to pobolewanie,takie jak przed @... a jestem w okolicach owulacji tzn albo zaraz po albo w trakcie.
Pierwszy raz mam takie cos i zastanawiam sie o co chodzi i czy to normalne
Bóle owulacyjne ma wiele dziewczyn i nie jest to powód do niepokoju. Zaraz po owulacji powinny ustąpić.
-
nick nieaktualnyWitam. Dziewczyny doradźcie mi coś,Tydzień temu miałam owulacje,dokładnie we środę gin to potwierdził.Współużycie oczywiście było,i teraz boli mnie brzuch od tego czasu bardzo mocno tak jak na @ ogólnie czuje jajniki i kuje tak mocno nigdy tak nie miałam czy to może być objawem zagnieżdżania? Wczoraj też byłam na kontroli i pęcherzyk pękł. Lekarz kazał brać duphaston 2x1 co to może znaczyć ten ból straszny ?a i jeszcze endo miałam 16 mm.
-
Evell wrote:Witam. Dziewczyny doradźcie mi coś,Tydzień temu miałam owulacje,dokładnie we środę gin to potwierdził.Współużycie oczywiście było,i teraz boli mnie brzuch od tego czasu bardzo mocno tak jak na @ ogólnie czuje jajniki i kuje tak mocno nigdy tak nie miałam czy to może być objawem zagnieżdżania? Wczoraj też byłam na kontroli i pęcherzyk pękł. Lekarz kazał brać duphaston 2x1 co to może znaczyć ten ból straszny ?a i jeszcze endo miałam 16 mm.
Ja też pierwszy raz w życiu miałam bóle brzucha mniej więcej tydzień po owulacji. Chwilami dość mocno bolało. To było zagnieżdżanie zarodka
-
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Ja też pierwszy raz w życiu miałam bóle brzucha mniej więcej tydzień po owulacji. Chwilami dość mocno bolało. To było zagnieżdżanie zarodka
No właśnie mnie boli strasznie ten brzuch nie cały czas ale chwilami czuje takie jakby mocne skurcze. I to trwa każdy dzień szczególnie w nocy.No fajnie by było jakby to było zagnieżdżane. A jak było u was z piersiami ? Bo coś mnie zaczynają boleć choć nigdy nie bolały... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Evell wrote:No właśnie mnie boli strasznie ten brzuch nie cały czas ale chwilami czuje takie jakby mocne skurcze. I to trwa każdy dzień szczególnie w nocy.No fajnie by było jakby to było zagnieżdżane. A jak było u was z piersiami ? Bo coś mnie zaczynają boleć choć nigdy nie bolały...
Miałam dokładnie takie bóle, nasilały się zwłaszcza wieczorami. Trwały 3-4 dni. Do tego czułam się zmęczona. Do tej pory czasem mnie coś zaboli, ale już nie tak jak wtedy. Piersi w ogóle mnie nie bolą. Jestem w 5 tygodniu.
Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 07:46
Evell lubi tę wiadomość
-
Evell wrote:Jakie były twoje pierwsze objawy który to tydzień ?Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Miałam dokładnie takie bóle, nasilały się zwłaszcza wieczorami. Trwały 3-4 dni. Do tego czułam się zmęczona. Do tej pory czasem mnie coś zaboli, ale już nie tak jak wtedy. Piersi w ogóle mnie nie bolą. Jestem w 5 tygodniu.
Trzymam kciuki
No ja niechce się nakręcać w tamtym cyklu też się nakręcaam i nic z tego nie wyszło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgulaa30 wrote:Dziekuje ...wedlug ostatniej.miesiaczki 5 tydzien. Tylko.mialam te bole jajnikow i brzuch jak.na.@ ...rozwolnienie.... pol roku sie staralam i takich objawow nie.mialam... duzo.pomogly tu testy owulacyjne u mnie ...bo.jak wyszly 2 krechy mocne to zaraz walczylismy i sie udalo powodzenia...
Kochana ja miałam teraz 1 cykl stymulowany clo, do tego teraz biorę duphaston wiesz mnie tak w poniedziałek i wtorek strasznie bolał jak prawie do porodu hahaAgulaa30, Kitty.Noir lubią tę wiadomość
-
Evell wrote:Magdoczka a kiedy mniej więcej przestał Cię brzuch boleć ?U mnie dziś by wypadałoby 6 dzień od owulacji to nie za wcześnie?
To faktycznie trochę wcześnie. Może to jeszcze bóle miesiączkowe? Ale u rożnych dziewczyn różnie boli.
U mnie się zaczęło 8 dnia po owulacji i trwało jakoś do 11 dnia po owulacji. Z tym że tego pierwszego dnia bolało mocniej, a z każdym kolejnym dniem już było trochę lżej.