X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ból po owulacji
Odpowiedz

Ból po owulacji

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i chciałabym zasięgnąć Waszej porady i doświadczenia.
    Obecnie jestem w 8 dniu po owulacji. A przynajmniej tak mi się wydaje, że tamtego dnia była owulacja i postanowiliśmy z mężem spróbować:) I teraz w tym 8 dniu po owulacji mam bóle w podbrzuszu, takie jak podczas okresu. Chwilami boli bardzo mocno. Wyczytałam, że to może być objaw zagnieżdżania się zarodka. Jeśli by faktycznie tak było,to czy ja mogę wziąć np. No-spę, aby złagodzić te bóle? Czy nie zaszkodzi to maleństwu, które może właśnie powstawać?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • MalinkaNl Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i chciałabym zasięgnąć Waszej porady i doświadczenia.
    Obecnie jestem w 8 dniu po owulacji. A przynajmniej tak mi się wydaje, że tamtego dnia była owulacja i postanowiliśmy z mężem spróbować:) I teraz w tym 8 dniu po owulacji mam bóle w podbrzuszu, takie jak podczas okresu. Chwilami boli bardzo mocno. Wyczytałam, że to może być objaw zagnieżdżania się zarodka. Jeśli by faktycznie tak było,to czy ja mogę wziąć np. No-spę, aby złagodzić te bóle? Czy nie zaszkodzi to maleństwu, które może właśnie powstawać?

Bóle podbrzusza po owulacji jak i szereg innych objawów wskazujących na ciążę są raczej czymś normalnym. I nawet, jeśli nie miałaś ich wcześniej to nie każdy cykl jest taki sam. Mi gin w każdej z 3 ciąż mówił, że mogę brać nospę, jeśli tylko uznam, że już muszę. Myślę, że od jednej tabletki nic się nie stanie.

c9891cc62cadf105e39f384f8d7f9771.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinkaNI, dziękuję za odpowiedź:) póki co jeszcze się trzymam bez tabletek i niecierpliwie czekam na testowanie:)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takie objawy..od owulacji ciagle czuje bol brzucha i czasami kłucie jajnika.. wczoraj wieczorem taki bol mnie zlapal w podbrzuszu ze az sie spocilam ... mam nadzieje ze to zagniezdzenie bylo...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • melba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś 7-8dpo, progesteron z dziś 22. I od wczoraj mam bóle w podbrzuszu. Ale w poprzednim cyklu też miałam, a beta ujemna no i małpiszon przylazł :/

Edit: Cześć wszystkim, w ogóle. Bo tak tu wparowałam bez przywitania :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 22:10

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja tez dzisiaj czuje podbrzusze, trudno tp nazwac typowym bolem raczej to pobolewanie,takie jak przed @... a jestem w okolicach owulacji tzn albo zaraz po albo w trakcie.
    Pierwszy raz mam takie cos i zastanawiam sie o co chodzi i czy to normalne

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja tez dzisiaj czuje podbrzusze, trudno tp nazwac typowym bolem raczej to pobolewanie,takie jak przed @... a jestem w okolicach owulacji tzn albo zaraz po albo w trakcie.
    Pierwszy raz mam takie cos i zastanawiam sie o co chodzi i czy to normalne

Bóle owulacyjne ma wiele dziewczyn i nie jest to powód do niepokoju. Zaraz po owulacji powinny ustąpić.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny doradźcie mi coś,Tydzień temu miałam owulacje,dokładnie we środę gin to potwierdził.Współużycie oczywiście było,i teraz boli mnie brzuch od tego czasu bardzo mocno tak jak na @ ogólnie czuje jajniki i kuje tak mocno nigdy tak nie miałam czy to może być objawem zagnieżdżania? Wczoraj też byłam na kontroli i pęcherzyk pękł. Lekarz kazał brać duphaston 2x1 co to może znaczyć ten ból straszny ?a i jeszcze endo miałam 16 mm.

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam... w tym cyklu..a nigdy nie czulam jajnika po owulacji ..i bolal i brzuch.jak.na. @ i w ciazy jestem :)

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam. Dziewczyny doradźcie mi coś,Tydzień temu miałam owulacje,dokładnie we środę gin to potwierdził.Współużycie oczywiście było,i teraz boli mnie brzuch od tego czasu bardzo mocno tak jak na @ ogólnie czuje jajniki i kuje tak mocno nigdy tak nie miałam czy to może być objawem zagnieżdżania? Wczoraj też byłam na kontroli i pęcherzyk pękł. Lekarz kazał brać duphaston 2x1 co to może znaczyć ten ból straszny ?a i jeszcze endo miałam 16 mm.

Ja też pierwszy raz w życiu miałam bóle brzucha mniej więcej tydzień po owulacji. Chwilami dość mocno bolało. To było zagnieżdżanie zarodka :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja też pierwszy raz w życiu miałam bóle brzucha mniej więcej tydzień po owulacji. Chwilami dość mocno bolało. To było zagnieżdżanie zarodka :-)

No właśnie mnie boli strasznie ten brzuch nie cały czas ale chwilami czuje takie jakby mocne skurcze. I to trwa każdy dzień szczególnie w nocy.No fajnie by było jakby to było zagnieżdżane. A jak było u was z piersiami ? Bo coś mnie zaczynają boleć choć nigdy nie bolały...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Ja tak mialam... w tym cyklu..a nigdy nie czulam jajnika po owulacji ..i bolal i brzuch.jak.na. @ i w ciazy jestem :)

Super gratulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie były twoje pierwsze objawy który to tydzień ?

Agulaa30 lubi tę wiadomość

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    No właśnie mnie boli strasznie ten brzuch nie cały czas ale chwilami czuje takie jakby mocne skurcze. I to trwa każdy dzień szczególnie w nocy.No fajnie by było jakby to było zagnieżdżane. A jak było u was z piersiami ? Bo coś mnie zaczynają boleć choć nigdy nie bolały...

Miałam dokładnie takie bóle, nasilały się zwłaszcza wieczorami. Trwały 3-4 dni. Do tego czułam się zmęczona. Do tej pory czasem mnie coś zaboli, ale już nie tak jak wtedy. Piersi w ogóle mnie nie bolą. Jestem w 5 tygodniu.
    Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 07:46

Evell lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Jakie były twoje pierwsze objawy który to tydzień ?
    Dziekuje ...wedlug ostatniej.miesiaczki 5 tydzien. Tylko.mialam te bole jajnikow i brzuch jak.na.@ ...rozwolnienie.... pol roku sie staralam i takich objawow nie.mialam... duzo.pomogly tu testy owulacyjne u mnie ...bo.jak wyszly 2 krechy mocne to zaraz walczylismy i sie udalo :) powodzenia...

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i chyba czulam zagniezdzenie taki silny bol w podbrzuszu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Miałam dokładnie takie bóle, nasilały się zwłaszcza wieczorami. Trwały 3-4 dni. Do tego czułam się zmęczona. Do tej pory czasem mnie coś zaboli, ale już nie tak jak wtedy. Piersi w ogóle mnie nie bolą. Jestem w 5 tygodniu.
    Trzymam kciuki :)

No ja niechce się nakręcać w tamtym cyklu też się nakręcaam i nic z tego nie wyszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka a kiedy mniej więcej przestał Cię brzuch boleć ?U mnie dziś by wypadałoby 6 dzień od owulacji to nie za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziekuje ...wedlug ostatniej.miesiaczki 5 tydzien. Tylko.mialam te bole jajnikow i brzuch jak.na.@ ...rozwolnienie.... pol roku sie staralam i takich objawow nie.mialam... duzo.pomogly tu testy owulacyjne u mnie ...bo.jak wyszly 2 krechy mocne to zaraz walczylismy i sie udalo :) powodzenia...

Kochana ja miałam teraz 1 cykl stymulowany clo, do tego teraz biorę duphaston wiesz mnie tak w poniedziałek i wtorek strasznie bolał jak prawie do porodu haha

Agulaa30, Kitty.Noir lubią tę wiadomość

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Magdoczka a kiedy mniej więcej przestał Cię brzuch boleć ?U mnie dziś by wypadałoby 6 dzień od owulacji to nie za wcześnie?

To faktycznie trochę wcześnie. Może to jeszcze bóle miesiączkowe? Ale u rożnych dziewczyn różnie boli.
    U mnie się zaczęło 8 dnia po owulacji i trwało jakoś do 11 dnia po owulacji. Z tym że tego pierwszego dnia bolało mocniej, a z każdym kolejnym dniem już było trochę lżej.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 24 25 26 27 28
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ